Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Το δρόμο της φυλακής παίρνει ο σωφρονιστικός υπάλληλος με την ηρωίνη

Την πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας υιοθέτησε το Δικαστήριο, κρίνοντας ένοχο το σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ν. Αλικαρνασσού για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και για προσπάθεια εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κατάστημα. 

Ο 38χρονος είχε συλληφθεί να μεταφέρει, μεταξύ άλλων, 250 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ ετοιμαζόταν να αναλάβει την πρωινή βάρδια στη φυλακή.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ωστόσο με την ποινή να ορίζεται στα 12 χρόνια φυλάκισης, και την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ο άνδρας παίρνει το δρόμο για τη φυλακή.

Στο εδώλιο, μαζί με τον 38χρονο, κάθισε ένας Αλβανός κι ένας Ηρακλειώτης, κρατούμενοι των φυλακών, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς πρώην κρατούμενης, στο παρελθόν ο σωφρονιστικός υπάλληλος είχε μεταφέρει ναρκωτικά, τα οποία παρέδωσε στους δύο για να τα διοχετεύσουν στις φυλακές. Η πρόταση του Εισαγγελέα για τους δύο ήταν η αθώωσή τους, με το Δικαστήριο να υιοθετεί, και σε αυτή την περίπτωση, την πρόταση του Εισαγγελέα.

Στις απολογίες τους, οι δύο συγκατηγορούμενοι του σωφρονιστικού υπαλλήλου αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Ο Αλβανός αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τον 38χρονο, ενώ επίσης είπε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που δε θα προσέγγιζε για συναλλαγή. Τον χαρακτήρισε, μάλιστα, "διάβολο", λέγοντας ότι κάθε φορά που έκανε έρευνα στους κρατούμενους, δεν άφηνε τίποτα όρθιο!

Ο έτερος κατηγορούμενος, ένας Ηρακλειώτης είπε ότι άδικα έμπλεξε στην υπόθεση, κι ότι δε γνωρίζει καν τον 38χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο.

Αμετακίνητος στους ισχυρισμούς του


Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο καθώς επρόκειτο για την μοναδική περίπτωση επ'αυτοφώρω συλλήψεως και μάλιστα για τόσο μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.

Ο 38χρονος από την στιγμή της σύλληψης του και μετά τηρεί την ίδια υπερασπιστική γραμμή. Έτσι και κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι ένα μήνα πριν από τη σύλληψη του, άρχισε να δέχεται σοβαρές απειλές από κυκλώματα που τον πίεζαν να αναλάβει την μεταφορά δέματος που θα του παρέδιδαν. Ισχυρίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν γνώριζε ότι θα μετέφερε ναρκωτικά. Πίστευε ότι το δέμα περιείχε μόνο συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο ότι μετέφερε δέματα στην φυλακή συστηματικά και υποστηρίζει ότι η μία και μοναδική φορά που δέχτηκε, ήταν το πρωινό της σύλληψης του.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 38χρονος όταν δέχτηκε τις πρώτες απειλές από μέλη του κυκλώματος, έκανε αίτηση μετάθεσης του από τις φυλακές Αλικαρνασσού στην Στέγη Ανηλίκων προκειμένου να γλιτώσει, όπως είπε.

Την αίτηση, όπως αναφέρεται, την έκανε περίπου ένα μήνα πριν από την σύλληψη του και αυτό είναι ένα στοιχείο που αναμένεται να χρησιμοποιήσει προκειμένου να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του περί απειλών, ότι δηλαδή φοβόταν για την ζωή του, ότι δεν μπορούσε να πάει στην Αστυνομία και με κάθε τρόπο επεδίωκε να αποφύγει την εμπλοκή του στην μεταφορά, κάτι που τελικά δεν έγινε καθώς ενέδωσε υπό το φόβο των απειλών.
cretalive.gr

Στη φυλακή πρώην παίκτης ριάλιτι για το μακελειό στον Προφήτη Ηλεία της Κρήτης

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου ο 35χρονος αδελφός του κρεοπώλη, γνωστός από τη συμμετοχή του σε ριάλιτι της ελληνικής τηλεόρασης.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του γίνεται λόγος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, καθώς κατά τις τις διωκτικές αρχές εμφανίζεται μετά το διπλό φονικό, που συνέβη μέσα στο μαγαζί του αδελφού του, να κυνήγησε ένοπλος και να πυροβόλησε εναντίον του πατέρα του 34χρονου γυμναστή.

Υπενθυμίζεται ότι ο γυμναστής έχασε τη ζωή του, ενώ ένας ακόμη άνδρας, ηλικίας 62 χρόνων, σκοτώθηκε από εξοστρακισμό σφαίρας, ενώ ήδη για το περιστατικό έχει κριθεί προφυλακιστέος ο 52χρονος κρεοπώλης.

Αντίστοιχη κατηγορία αντιμετωπίζει και ο τρίτος αδελφός της οικογένειας, ο οποίος κατά την απολογία του τόνισε ότι δε σχετίζεται με το περιστατικό.

Ο 35χρονος ισχυρίζεται πως είναι αθώος. Μάλιστα, όπως κατέθεσε, τη στιγμή του μακελειού ήταν εκτός του χωριού, ενώ αιτήθηκε την άρση του απόρρητου των τηλεφωνικών συνομιλιών του, ούτως ώστε ν' αποδειχθεί πως την ώρα του συμβάντος βρισκόταν πολύ μακριά από τον τόπο του εγκλήματος.

Συνελήφθη 49χρονη επιχειρηματίας στα Χανιά για χρέη προς το δημόσιο

Μια 49χρονη επιχειρηματίας συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων για οφειλές προς το Δημόσιο που ξεπερνούν  τα 3 εκ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το ύψος των οφειλών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 3.354.551,87 ευρώ ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 49χρονη διαθέτει κατάστημα με ρούχα.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.


flashnews.gr

Προσπάθειες ταυτοποίησης του πτώματος στον Πλατανιά

Προσπάθεια ταυτοποιήσης της σωρού του αγνωστου άντρα που εντοπίστηκε στις 2 Ιουλίου στη θαλάσσια περιοχή Πλατανιά στο Ρεθύμνο και σε σχετικά κοντινή απόσταση απο την παραλία πραγματοποιούν οι ιατροδικαστικές αρχές.

Το περιστατικό καταγραφηκε όταν εργαζόμενος σε επιχείρηση με θαλάσσια μέσα αναψυχής έσπευσε στην περιοχή και έντρομος όταν αντίκρυσε την εικόνα, ειδοποίησε το Λιμεναρχείο όπου και αργότερα προσέγγισε και περισύλλεξε το πτώμα.

Το λιμεναρχείο Ρεθύμνης καθώς και οι λιμενικές αρχές του νησιού και η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου ερευνούν για τυχόν αγνώστα άτομα.

Ο ιατροδικαστής Κρήτης Στ.Μπελιβάνης, μέχρι στιγμής απέκλεισε το ενδεχόμενο δολοφονίας και ο χρόνος θανάτου υπολογίζεται σε 20 μέρες.

Αναλυτικότερα, ο κ.Μπελιβάνης δήλωσε στην Νέα Τηλεόραση, ότι το πτώμα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη στην περιοχή Πλατανιά Ρεθύμνου.

Η παραμονή του ήταν πολυήμερη στη θάλασσα και ως εκ τούτου οι δυνατότητες της επιστήμης είναι περιορισμένες. Πραγματοποιήθηκαν ακτινογραφίες,επιμελής νεκροψία και νεκροτομή, ενώ παράλληλα υπήρξε καταγραφή του ρουχισμού αλλά και της οδοντοστοιχίας,ιδιαίτερα της κάτω γνάθου.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν στις λιμενικές αρχές. Έχει ήδη αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο άτυχος άνδρας να δέχθηκε πυροβολισμό, να στραγγαλίστηκε ή η σε βάρος του εγκληματική ενέργεια.

neatv.gr

Ο 13χρονος Κρητικός που "γυάλισε" στη Μίλαν!

Ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά όνειρα που μπορεί να έχει ένας πιτσιρικάς ετοιμάζεται να ζήσει πρόωρα ο Μιχαλανδρέας Νύκταρης!

Ο 13χρονος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ μαγνήτισε τα βλέμματα των σκάουτερ της Μίλαν σε καμπ που διοργανώθηκε πριν λίγες μέρες στο Παγκρήτιο και προσκλήθηκε να μεταβεί τον Οκτώβρη στο Μιλάνο προκειμένου να δοκιμαστεί.

Οι Ιταλοί εντυπωσιάστηκαν από τις ικανότητες του νεαρού (που είναι αδερφός του Νικομανώλη Νύκταρη, ο οποίος έχει προωθηθεί από πέρυσι στην πρώτη ομάδα του ΟΦΗ) και έκριναν πως πρέπει να παρευρεθεί στα δοκιμαστικά που θα διοργανώσουν το φθινόπωρο στις εγκαταστάσεις τους.

Εκεί όπου θα δώσουν το «παρών» όλα τα ταλέντα που έχουν επιλεχθεί από τα καμπ των «ροσονέρι» σε όλη την Ευρώπη και όπου ο πιτσιρικάς θα μεταβεί συνοδευόμενος από τον τεχνικό διευθυντή των τμημάτων υποδομής και προπονητής της Κ17 του ΟΦΗ, Λεωνίδα Τιτομιχελάκη.

Σε δηλώσεις του που φιλοξενήθηκαν στο επίσημο site της κρητικής ομάδας, ο Μιχαλανδρέας Νύκταρης δήλωσε ενθουσιασμένος -όπως είναι φυσικό- από την πρόσκληση της Μίλαν και έτοιμος να βάλει τα δυνατά του προκειμένου να τα καταφέρει.
 
 
 
neakriti.gr

Διεθνές σκακιστικό τουρνουά στο Ρέθυμνο

Deutsch: Antoaneta Stefanowa bei der 38. Schac...
Antoaneta Stefanowa (Photo credit: Wikipedia)
Εικοσιπέντε GranMetr, πενήντα τιτλούχοι, 180 σκακιστές από 29 χώρες, είναι τα κύρια συστατικά για την επιτυχία του 4ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Ρεθύμνου, που ξεκινάει μεθαύριο Σάββατο 7 Ιουλίου.

Το τουρνουά, αποτέλεσμα της συνεργασίας του δήμου Ρεθύμνου με τον Σκακιστικό Όμιλο Ρεθύμνου και τη συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας, είναι, μεταξύ άλλων, μια ευκαιρία προβολής του νομού σε διεθνές επίπεδο με πρεσβευτές, σκακιστές όπως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νέων Gabriel Sargissian, η πρωταθλήτρια Antoaneta Stefanova από τη Βουλγαρία, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Νέων Yuriy Kryvoruchko από την Ουκρανία, ο πρωταθλητής Ρωσίας για το 2000 και χάλκινος πρωταθλητής στο Πανευρωπαϊκό Sergey Volkov, ο Alberto David που έπαιξε στην πρώτη σκακιέρα της εθνικής ομάδας του Λουξεμβούργου σε 6 σκακιστικές Ολυμπιάδες, Evgeny Postny και άλλοι διεθνούς εμβέλειας και εκτίμησης σκακιστές, όπως ο πρωταθλητής Ελλάδας στο σκάκι Σπύρος Σκέμπρης.

Σημαντική όμως και η παρουσία των νέων σκακιστών Ελλήνων, που αποτελούν την επιβεβαίωση για το πόσο ο νομός Ρεθύμνου έχει αγκαλιάσει το συγκεκριμένο πνευματικό άθλημα και αυτό τυγχάνει αναγνώρισης σε όλη τη χώρα.

English: Gabriel Sargissian, chess grandmaster...
Gabriel Sargissian (Photo credit: Wikipedia)
Από τις 7 έως τις 14 Ιουλίου 2012, για μια εβδομάδα η πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, το Ρέθυμνο, θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των σκακιστών σε πολλά μέρη του κόσμου και οι πνευματικές μάχες που θα διεξαχθούν στο Σπίτι του Πολιτισμού, καθημερινά στις 17:30, αναμένονται να είναι έντονες και συναρπαστικές.

Παράλληλα, όμως συμμετέχοντες σκακιστές και οι συνοδοί τους, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, γωνιές του τόπου και φυσικά την κρητική κουζίνα, ενώ μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί, θα παρουσιάσουν το πολιτιστικό επίπεδο του Ρεθύμνου.

Το τουρνουά ανοίγει την αυλαία του το Σάββατο το βράδυ με την θεατρική παράσταση «Ο τελευταίος Ασπροκόρακας» του Αλέξη Σολωμού στο θέατρο Ερωφίλη στην Φορτέτσα, από τη θεατρική ομάδα του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Πανεπιστημίου Κρήτης. Εκτενής πληροφόρηση για το τουρνουά θα παρέχεται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, www.rethymnochess.gr.
Enhanced by Zemanta

Έκθεση Κρητικών αγροτικών προϊόντων στι Κίεβο

Τη δυνατότητα συμμετοχής τους στην Διεθνή έκθεση «AGRO 2012», η οποία καλύπτει μία ευρεία γκάμα προϊόντων αγροτικού ενδιαφέροντος,  έχουν οι Κρητικές επιχειρήσεις  όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Η έκθεση θα διεξαχθεί το διάστημα 5 με 8 Σεπτεμβρίου στο Κίεβο .
 Όπως ανακοινώθηκε οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με την έκθεση στην ιστοσελίδα: www.agroexpo.com.ua. και στο τηλέφωνο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων 28213 - 40200».

Χερσόνησος: Οι... καθημερινές χειροπέδες!

Συνεχείς οι συλλήψεις στην αγορά του Ηρακλείου και της Χερσονήσου για την λειτουργία καταστημάτων χωρίς άδεια , παραβίαση σφραγίδας και άγρα πελατών.

49χρονος από το Ηράκλειο λειτουργούσε το κατάστημα του στη Χερσόνησο χωρίς να έχει εκδώσει την απαιτούμενη άδεια.
 
55χρονος συνελήφθη στη ίδια περιοχή καθώς προσπαθούσε να πείσει περαστικούς να δεχθούν τις υπηρεσίες του καταστήματος που εργαζόταν.

Κριτσωτάκης: Στηρίζουμε το έργο του ΙΤΕ

''Το ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στα 30 αυτά χρόνια λειτουργίας του έχει να επιδείξει μεγάλη προσφορά στον τομέα της έρευνας και υψηλές επιστημονικές επιδόσεις'', δηλώνει ο βουλευτής M. Κριτσωτάκης.

''Διαθέτοντας στο δυναμικό του ερευνητές παγκόσμιας κλάσης και έχοντας λάβει σημαντικές διακρίσεις διαδραματίζει δυναμικό ρόλο στον υποβαθμισμένο και υποχρηματοδοτούμενο τομέα της έρευνας στη χώρα μας, ενός τομέα που χαρακτηρίζεται εδώ και χρόνια από τις χαμηλές κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά και από τις σημαντικές περικοπές των τελευταίων ετών τόσο στις αμοιβές των εργαζομένων στα ερευνητικά κέντρα όσο και στις λειτουργικές δαπάνες γενικότερα και από την ολοένα αυξανόμενη «φυγή» νέων επιστημόνων και ερευνητών εκτός Ελλάδας''.

''Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρούμε πως η Έρευνα, όντας άρρηκτα συνδεδεμένη με την Παιδεία, αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό που μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης προς όφελος της κοινωνίας'' συνεχίζει.

''Πρέπει να τονίσουμε πως η επιστροφή και εκ νέου υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας και των Ερευνητικών Κέντρων από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης μας βρίσκει αντίθετους και πως αποτελεί κίνηση που δείχνει πως η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, διαχωρίζοντας την έρευνα από την παιδεία, τη συνδέει αποκλειστικά με την επιχειρηματικότητα και την εμπορευματικοποίηση υπάγοντας την στις ανάγκες της κερδοφορίας''.

''Στηρίζουμε το έργο σας'' ολοκληρώνει ο βουλευτής, ''και ευχόμαστε να συνεχίσετε να συμβάλλετε καθοριστικά στον τομέα της Έρευνας στη χώρα μας αναβαθμίζοντας τον προς όφελος όλου του κοινωνικού συνόλου''.
Enhanced by Zemanta

Σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 02.46 τα ξημερώματα, νοτιοανατολικά του Παλαικάστρου της Κρήτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 61 χλμ. νοτιοανατολικά του Παλαικάστρου, 96 χλμ. νοτιοδυτικά της Κάσου, 414 χλμ.νοτιοανατολικά της Αθήνας ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 72 χλμ.
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Καλοκαίρι πολιτισμού και φέτος στα Χανιά

Με την παράσταση «Όρνιθες» του δημοτικού περιφερειακού θεάτρου Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕΚ) άνοιξε  στα Χανιά, η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων «καλοκαίρι 2012», που οργανώνουν ο δήμος και η πολιτιστική επιχείρηση του δήμου.

Το μεσημέρι, ανακοινώθηκε και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου και στον δημοτικό κήπο της πόλης.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται 35 θεατρικές παραστάσεις, 10 συναυλίες, 6 παραδοσιακές βραδιές και μια παράσταση χορού, ενώ τα επίσημα εγκαίνια του ανακαινισμένου θεάτρου της Ανατολικής Τάφρου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, με το τοπικό μουσικό συγκρότημα «Οκτάβα».

«Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης η ανάγκη για ψυχαγωγία αισιοδοξία και χαμόγελο, μέσα από τις τέχνες και τον πολιτισμό είναι επιτακτική ανάγκη», τόνισε μεταξύ άλλων κατά την παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης.

Η πρόεδρος της πολιτιστικής επιχείρησης του δήμου Νάνσυ Αγγελάκη αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις επισημαίνοντας ότι, «καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα βρεθούν στα Χανιά χαρίζοντας μοναδικές στιγμές σε όσους τις παρακολουθήσουν».

Παράλληλα με τον βασικό κορμό των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν 35 πολιτιστικές βραδιές σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Δημήτρης Λειψάκης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...