Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Τραγικό ατύχημα στο Φραγκοκάστελο Σφακίων

Ένας 72χρονος γέροντας κάτοικος της περιοχής έπεσε από τις...σκάλες του σπιτιού του χθες το βράδυ με αποτέλεσμα να έχει τραγική κατάληξη

.
Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος, ενώ σήμερα θα γίνει νεκροψία -νεκροτομή από τον Ιατροδικαστή Χανίων

Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ Σφακίων.
flashnews.gr

Στο πόδι η Αστυνομία της Κρήτης για τους… χίπις

The beach and the caves of Matala, CreteImage via WikipediaΜε πυρετώδεις ρυθμούς οι Αστυνομικές Αρχές της Κρήτης προετοιμάζουν τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας για την υποδοχή των χιλιάδων ξένων και Ελλήνων επισκεπτών που...
αναμένεται να βρεθούν στα Μάταλα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 11-13 Ιουνίου, οπότε και θα διεξαχθεί το φεστιβάλ «Μάταλα 2011», με κεντρικό θέμα τους χίπις των δεκαετιών '60 και '70.

Πρώην χίπις από χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής αλλά και εκατοντάδες Ελληνες σπεύδουν να κλείσουν εισιτήρια συμμετοχής στο τριήμερο πάρτι, που θα στηθεί με φόντο τις σπηλιές-σφραγίδα πλέον των Ματάλων, εκεί όπου κάποτε ζούσαν τα «παιδιά των λουλουδιών».

Ο Δήμος Φαιστού, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, κατακλύζεται από χιλιάδες μηνύματα ανθρώπων από όλον τον κόσμο, οι οποίοι εκφράζουν την επιθυμία να παραστούν στο τριήμερο των εκδηλώσεων. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να καλύψουν το γεγονός ΜΜΕ από την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Δανία.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση των χίπις ύστερα από περίπου μισό αιώνα. Την ιδέα διοργάνωσης αυτής της μοναδικής επανένωσης είχε ο Γερμανός δημοσιογράφος, συγγραφέας και πρώην χίπις, Αρν Στροχμάγιερ, στον οποίο άλλωστε είναι αφιερωμένο και το φεστιβάλ.

Παρά τα 68 χρόνια του, παραμένει έφηβος μέχρι και σήμερα. Η ιδέα του για τη συνάντηση πήρε παγκόσμιο κινηματικό χαρακτήρα. Ο ίδιος επισκέφτηκε πρώτη φορά τα Μάταλα το 1967 και ερωτεύτηκε την περιοχή. Στόχος του είναι πλέον να ζωντανέψει ξανά ο θρύλος.

Η ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ θα έχει συναντήσεις τις επόμενες ημέρες με αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος για τη διάθεση σκαφών το τριήμερο, ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης επέμβασης και από τη θάλασσα σε περίπτωση ανάγκης, ενώ επαφές θα γίνουν και με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σε πρώτη φάση την αστυνομία απασχολεί το θέμα της ομαλής κυκλοφορίας και της διευκόλυνσης όλων όσοι βρεθούν στην περιοχή.

Γλέντι, χορός και ξεγνοιασιά

Ο Δήμος Φαιστού φιλοδοξεί η διοργάνωση του φεστιβάλ να γίνει θεσμός και γι' αυτό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηθεί ένα ατελείωτο γλέντι χαράς, χορού και ξεγνοιασιάς. Στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ θα γίνει η παρουσίαση ενός λευκώματος που επιμελήθηκε ο Γερμανός Αρν Στροχμάγιερ και περιέχει δώδεκα αυθεντικές ιστορίες πρώην xίπις, έτσι όπως γράφτηκαν από τους ίδιους.

Η δεύτερη ημέρα είναι αφιερωμένη στους νέους, ενώ θα πραγματοποιηθεί κεντρική συναυλία με δέκα καλλιτέχνες επί σκηνής. Από το πρωί της Κυριακής, εξάλλου, μουσικοί παραγωγοί θα παίζουν δυνατά μουσική για να δώσουν τη σκυτάλη σε live μπάντες. Χορευτικά δρώμενα από 25μελή ομάδα χορευτών πρόκειται να πραγματοποιηθούν παράλληλα στο πλαίσιο της κυριακάτικης εκδήλωσης. Η βραδιά θα κλείσει με μεγάλο beach party. Η τρίτη ημέρα περιλαμβάνει το πρωί δραστηριότητες για παιδιά, ενώ ταυτόχρονα μουσικοί παραγωγοί θα συνεχίζουν να δίνουν ρυθμό στο φεστιβάλ.

heraklion1.blogspot.com/
Enhanced by Zemanta

Χανιά : Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια της μάχης της Κρήτης

German paratroopers land in Crete, May 1941Image via WikipediaΣτο ιστορικό αεροδρόμιο Μάλεμε κορυφώθηκαν απόψε οι εκδηλώσεις που έγιναν στα Χανιά για την 70η επέτειο της μάχης της Κρήτης.
Η τελετή περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και ομιλίες από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη και τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη.
Στην ομιλία του ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας αφού αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνης της περιόδου και στην κοινή προσπάθεια τότε, Ελλήνων και συμμάχων επεσήμανε χαρακτηριστικά:
«Σήμερα ζητείται κάτι περισσότερο από όλους μας, κάτι περισσότερο από αυτή και μόνο την ψυχική στάση της ικανοποιήσεως για την ιστορία της χώρας, για τα επιτεύγματά της στο παρελθόν. Η χώρα μας δίνει μια σκληρή και πολύπλευρη μάχη, την οποία οφείλουμε να διαχειριστούμε με στρατηγική επάρκεια και προοπτική, αναζητώντας συνειδητά τολμηρές και γενναίες πολιτικές αποφάσεις και τις πράξεις εκείνες που διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον»
Παράλληλα ο κ. Μπεγλίτης έστειλε και ένα μήνυμα προς τους εκπροσώπους των ξένων χωρών που εκπροσωπήθηκαν στην τελετή λέγοντας:
«Και εδώ νομίζω, απευθυνόμενος και στις ξένες αντιπροσωπείες που με χαρά υποδεχόμαστε, ότι πέρα από την εύλογη συναισθηματική φόρτιση, οφείλουμε να προβληματιστούμε, να διδαχθούμε ηθικά και να αντιληφθούμε ότι χρειαζόμαστε επιτακτικά, την ανθρωπιά, το διάλογο και τη συνδυασμένη ισχύ των ιδεών μας, τις παραδόσεις των λαών μας και τη ιστορία των εθνών μας, την εμπειρία μας από την κοινή μας συμμετοχή στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας και των διεθνών οργανισμών, για ένα καλλίτερο αύριο. Οι κοινοί αγώνες και θυσίες φίλων και συμμάχων από τη Μ. Βρετανία, την Αυστραλία, την Ν. Ζηλανδία στον τόπο αυτό, πριν από 70 χρόνια και η σημερινή εκδήλωση μνήμης, με την παρουσία ηρώων βετεράνων, αυτό ακριβώς υποδηλώνουν»
Οι εκδήλωση στο Μάλεμε ολοκληρώθηκε με δρώμενο, όπου Κρητικοί με παραδοσιακές στολές δαφνοστεφάνωσαν τα όπλα των συμμάχων ενώ άγημα από την Σχολή Ευελπιδων πραγματοποίησε άσκηση - επίδειξη τακτικής.
Εντυπωσιακές ήταν και οι φιγούρες επίδειξης που πραγματοποίησε μαχητικό αεροσκάφος F16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης με χειριστή το σμηναγό Μανώλη Καραχάλιο.
Enhanced by Zemanta

Περιφέρεια Κρήτης: Σύσκεψη για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Την επόμενη Τρίτη 24 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι θα συγκληθεί η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης υπό τον Σταύρο Αρναουτάκη για να εξετάσει τις μεθόδους που θα ακολουθηθούν προκειμένου η Κρήτη να "υποδεχτεί" ιδιωτικές επενδύσεις.

Στη σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν οι 4 εκλεγμένοι Αντιπεριφερειάρχες του Νησιού και οι τρεις θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες θα εξετασθούν σε βάθος όλες οι δυνατότητες που έχει το Νησί προκειμένου αφενός να ¨ξεμπλοκάρουν " οι μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες βαλτώνουν και κυρίως οι τρόποι που θα ακολουθηθούν προκειμένου το νησί να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλη επενδυτική εταιρεία με έδρα την Αθήνα αναλαμβάνει να φέρει σε συνεργασία τις περιφέρειες της Ελλάδας με μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης θα εξετάσουν τρόπους συνεργασίας με την συγκεκριμένη εταιρεία.
flashnews.gr

Οι συσκευές αλκοτέστ "πήραν φωτιά"

"Παγανιά" βγήκαν τη νύχτα του Σαββάτου στο Ηράκλειο τα συνεργεία της αστυνομίας με στόχο την διενέργεια αλκοτέστ.

Πραγματοποίησαν ούτε δέκα, ούτε είκοσι αλλά περισσότερους από 700 ελέγχους

Όπως ανακοινώθηκε ελεγχθήκαν 750 άτομα –οδηγοί οχημάτων για χρήση οινοπνεύματος κατά την οδήγηση και βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις .

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Συνελήφθησαν 17χρονοι για απόπειρα ληστείας

Συνελήφθησαν 17χρονοι για απόπειρα ληστείαςΣυνελήφθησαν κατηγορούμενοι για κλοπές, δύο 17χρονα παιδιά στην Κρήτη σήμερα το πρωί. 

Πρόκειται για δύο ανήλικους, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να παραβιάσουν την κεντρική είσοδο μιας Σχολής Οδηγών, έγιναν αντιληπτοί από τους Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και Αστυνομικούς της ΥΑ Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Στο τιμόνι του Εργατικού κέντρου Ηρακλείου ο Σωκράτης Βαρδάκης

Ο Σωκράτης Βαρδάκης - που μέχρι πρότινος ήταν ο γενικός γραμματέας στην απελθούσα διοίκηση - αναδείχτηκε χθες το βράδυ ο νέος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, με τον πρόεδρο των τραπεζοϋπαλλήλων Στέλιο Βοριά να αναδεικνύεται σε γενικό γραμματέα στη θέση του κ. Βαρδάκη, που ως συνδικαλιστής εκλέγεται από το χώρο των Ελληνικών...

Ταχυδρομείων. Τα υπόλοιπα μέλη της νέας διοίκησης που εξελέγη χθες είναι τα εξής:
Αντιπρόεδρος Γιάννης Βρέντζος, αναπληρωτής γραμματέας Τάσος Παπαμαστοράκης, γραμμ. Οικονομικού Γιάννης Κουρίνος, αναπλ. γραμμ. Οικονομικού Γιώργος Καράνταγκλης και γραμματέας Οργανωτικού Ηρακλής Κουτεντάκης.
Και χθες επικράτησε συγκίνηση για την αποχώρηση του Γιώργου Σκουλατάκη μετά από 18 χρόνια άξιας και μαχητικής παρουσίας του στο τιμόνι του ΕΚΗ, από τη θέση του προέδρου στην οποία είχε εκλεγεί για πρώτη φορά το 1994, αντικαθιστώντας το μέχρι τότε πρόεδρο και σημερινό δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.
Οι κάλπες στήθηκαν κανονικά χθες το βράδυ για να ψηφίσουν τα 19 μέλη της απερχόμενης διοίκησης, που μετά την αποχώρηση του κ. Σκουλατάκη και βάσει καταστατικού έπρεπε να διενεργήσουν κανονικά την εκλογική διαδικασία, τηρώντας τη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας. Πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία, ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Σκουλατάκης μίλησε στα στελέχη της απερχόμενης διοίκησης για θέματα που σχετίζονται με την προσωπική του απόφαση να παραιτηθεί μετά τη συνταξιοδότησή του από εργαζόμενος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, όπου ήταν και από τους πιο παλιούς εργαζόμενους της συνεταιριστικής οργάνωσης. Για άλλη μια φορά χθες το βράδυ επικράτησε συγκίνηση, αφού ο κ. Σκουλατάκης έχει γράψει τη δική του ιστορία στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και έδωσε πολλές και σκληρές μάχες σε δύσκολες εποχές για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Αναφέρθηκε βέβαια και στη σημερινή περίοδο χαρακτηρίζοντάς την ως ιδιαίτερα κρίσιμη για τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους, καθώς και στην έκδοση του βιβλίου για την ιστορία του ΕΚΗ, που παρουσιάστηκε επίσημα την περασμένη Τετάρτη, στη διάρκεια της οποίας είχε ανακοινώσει και την παραίτησή του, ξεσπώντας σε λυγμούς λόγω της έντονης συναισθηματικής του φόρτισης

neakriti.gr

«Ποντικοί» έκλεψαν τρόφιμα στην Δημοτική Αγορά Χανίων

Δύο νεαρά άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, έκλεψαν τρόφιμα από τα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων τα ξημερώματα του Σαββάτου (21/5)

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, το περιστατικό έγινε αντιληπτό στις 4 τα ξημερώματα , από εστιάτορα ο οποίος πηγαίνει πάντα πολύ νωρίς στο κατάστημά του.
Συγκεκριμένα, άγνωστο με ποιόν τρόπο, ο άνδρας είχε μπει μέσα στην κλειστή Δημοτική αγορά και έπαιρνε τυριά, μέλια αλλά και ότι άλλο τρόφιμο εύρισκε αφημένο στα καταστήματα τα οποία τα έδινε – μέσα από τα ανοίγματα της σιδερένιας πόρτας της Αγοράς – στην γυναίκα που περίμενε έξω.

Οι «ποντικοί» μόλις κατάλαβαν πως έγιναν αντιληπτοί εξαφανίστηκαν, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές.
Να σημειωθεί πως το ζευγάρι των κλεφτών δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για χρήματα που τυχόν υπήρχαν στα ταμεία των καταστημάτων, παρα μόνο για τρόφιμα.
Σύμφωνα με καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, τα περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών είναι συχνά, αλλά συνήθως πρόκειται για περιθωριακά άτομα που κάνουν μικροκλοπές κυρίως τροφίμων.

Flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...