Κυριακή 1 Μαΐου 2011

«Επαγγελματικές Αναζητήσεις και Νέοι στην Εποχή της Κρίσης»

Ημερίδα με θέμα «Επαγγελματικές Αναζητήσεις και Νέοι στην Εποχή της Κρίσης», διοργανώνεται την ερχόμενη Τετάρτη, στις 4 Μαΐου και ώρα 17:00 στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ν. Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται, " Η Εσπερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενίσχυσης του θεσμού της Συμβουλευτικής και του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π) και αποβλέπει στην ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων ως προς την εύστοχη επιλογή σπουδών.

Απευθύνεται σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γενικότερα στην τοπική κοινωνία, επιδιώκοντας μια σύγχρονη ματιά σε ζητήματα που αφορούν στις σημερινές επιλογές των νέων, τις υπάρχουσες επαγγελματικές διεξόδους και τη διαμόρφωση της νέας κοινωνικής & επαγγελματικής πραγματικότητας στην εποχή της κρίσης.

Ταυτόχρονα, φωτίζει ψυχοκοινωνικά θέματα που αφορούν στους σύγχρονους νέους και την επαγγελματική τους διαδρομή.
Οι κοινωνικο-οικονομικές αλλαγές και ανακατατάξεις στη σύγχρονη εποχή δημιουργούν έντονη αβεβαιότητα και ανασφάλεια στους νέους για τις επαγγελματικές τους επιλογές.
Πως μπορεί να σταθεί η νεότητα μέσα σε ένα ασταθές, συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό περιβάλλον;
Δικαιούται να ελπίζει και να σχεδιάζει μια επιτυχημένη ζωή;"
Οι παραπάνω προβληματισμοί αναπτύσσονται από ειδικούς μελετητές και πανεπιστημιακούς που συζητούν και αναλύουν, απαντώντας στις ανησυχίες και τις αγωνίες εφήβων και ενηλίκων.
flashnews.gr

Αυτοκτονούν ο ένας μετά το άλλο στη Κρήτη

Σχεδόν ταυτόχρονα με την είδηση της αυτοκτονίας του 16χρονου από το Ρέθυμνο, έγινε γνωστή και η αυτοκτονία ενός 54χρονου οικοδόμου από τον Ζαρό Ηρακλείου. 


Ο άτυχος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, βρέθηκε απαγχονισμένος από συγχωριανό του, στο σπίτι του στον Ζαρό.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 54χρονος διέμενε με την οικογένειά του στο Ηράκλειο, ωστόσο πήγαινε πολύ συχνά στον Ζαρό απ’ όπου καταγόταν. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σοβαρός τραυματισμός 28χρονου σε τροχαίο

Ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 28χρονος Χανιώτης εξετράπη της πορείας του, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, στις 6 το πρωί στο Επαρχιακό δίκτυο Καλύβες-Βάμος, με αποτέλεσμα να  τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός. Επί τόπου έσπευσαν άνδρες του Α.Τ. Βάμου και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τον τραυματία. Ο 28χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

flashnews.gr

«Έδεσε» στο λιμάνι της Σούδας το τρίτο κρουαζιερόπλοιο

‘’Έδεσε” το πρωί στο Λιμάνι της Σούδας το τρίτο κρουαζιερόπλοιο, με την επωνυμία “MINERVA” προκειμένου οι επιβάτες του να επισκεφθούν και να γνωρίσουν όσο μπορούν τα Χανιά, στις λίγε ς ώρες που θα μείνουν στην πόλη. 

Το κρουαζιερόπλοιο που ήρθε από τη Σαντορίνη έχει επόμενο προορισμό το Ναύπλιο. Οι επιβάτες του φθάνουν τους 350 ενώ το πλοίο έχει πλήρωμα 170 ατόμων. Το “MINERVA”θα αναχωρήσει από τα Χανιά στις 6 το απόγευμα. Το επόμενο κρουαζιερόπλοιο που θα έρθει στα Χανιά είναι το “MARINER OF THE SEAS” και θα «δέσει» στο λιμάνι της Σούδας στις 9 του μήνα...

Μεσσαρά: Προικίζει νύφες επι 35 χρόνια !

Εδώ και 35 χρόνια τώρα οι μέλλουσες νύφες από το χωριό Απεσωκάρι της Μεσσαράς απολαμβάνουν τους όρους της πρωτότυπης διαθήκης του συντοπίτη τους που απεβίωσε το 1975. 

Ο άνδρας της ιστορίας όπως αναφέρει το cretalive,gr δεν παντρεύτηκε ποτέ ούτε έκανε παιδιά, δημιούργησε όμως μια πολύ μεγάλη περιουσία.

Στην πρωτότυπη διαθήκη του, ο τοπικός ευεργέτης αφήνει το κληροδότημα του για να προικίζει τις νύφες του χωριού του που δεν κατάφερναν να πάρουν πτυχίο!

Η περιουσία του αποτελείται από πλήθος ακινήτων και εμπορικών καταστημάτων κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου, και αποφέρει ένα μεγάλο ποσό από μισθώματα.
Μοναδικός όρος στη διαθήκη του είναι αυτά τα χρήματα να κρατούνται σε ένα λογαριασμό και στο τέλος κάθε χρονιάς να κατανέμονται ισόποσα σε όλες εκείνες της κοπέλες από το Απεσωκάρι, που παντρεύονταν στη διάρκεια του έτους. 
Απαραίτητη προϋπόθεση, η νύφη να μην διαθέτει κάποιο πτυχίο! Τα χρήματα αρχικά τα διαχειρίζονταν η κοινότητα του χωριού και στη συνέχεια μετά την κατάργηση των κοινοτικών συμβουλίων η Ενορία της εκκλησίας.
zougla.gr

Ρέθυμνο: Ναρκωτικά και όπλα σε στάνη!

Πληροφορίες που είχαν περι διακίνησης ναρωτικών από 52χρονο αξιοποίησαν αστυνομικοί στο Ρέθυμνο.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr oι αστυνομικοί τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση και τον ακινητοποίησαν για εκτενή έλεγχο στο αυτοκίνητο του.

Στην κατοχή του, αλλά και στις έρευνες που ακολούθησαν τόσο στο σπίτι του στο Ατσιπόπουλο όσο και στο ποιμνιοστάσιό του στον Μαρουλά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 168 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας, ένα μαχαίρι, ένας ξύλινος λοστός 70εκ., και 23 νάιλον σακούλες 3 εκ των οποίων περιείχαν ποσότητες κάνναβης 20, 3 και 2 γραμμαρίων αντίστοιχα αλλά και 75 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Το αυτοκίνητο του επίσης κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών.

Ο 52χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.

"Υιοθέτησαν" αδέσποτα σκυλιά στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου

Είναι πάντα στον προαύλιο χώρο του κτιρίου ενώ στην πύλη έχουν μόνιμα διαθέσιμα μπωλάκια για φαγητό και νερό.


Με τα καλύτερα λόγια αναφέρεται ο δικτυακός τόπος adespoto.gr στην κίνηση κάποιων στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου να ϋιοθετήσουν δύο αδέσποτα σκυλιά για τα οποία φροντίζουν να υπάρχει λίγο φαγητό και νερό 
Ειδικότερα αναφέρεται : 

"Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου Κρήτης δίνει ένα παράδειγμα προς μίμηση για κάθε δημόσια υπηρεσία. Επιδεικνύοντας ευαισθησία και υπευθυνότητα, υιοθέτησαν δύο αδέσποτα σκυλάκια, τα οποία είναι πάντα στον προαύλιο χώρο του κτιρίου ενώ στην πύλη έχουν μόνιμα διαθέσιμα μπωλάκια για φαγητό και νερό. Ένα μπράβο και μία ευχή να δούμε όλο και περισσότερα δημόσια κτίρια να φροντίζουν αδέσποτους φίλους που έχουν ανάγκη"
cretalive.gr

«Όνειρο θερινής νυκτός» το ακτινοθεραπευτικό τμήμα στα Χανιά

Τεράστια είναι τα εμπόδια για την απόλυτα αναγκαία δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Νοσοκομείο Χανίων για την θεραπεία εκατοντάδων καρκινοπαθών . Εμπόδια τα οποία αφορούν αφενός τον «πόλεμο συμφερόντων» που κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και αφετέρου το τεράστιο οικονομικό κόστος (3-4 εκατομ ευρώ) αλλά και το γεγονός πως στον Οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου Χανίων δεν προβλέπεται ακτινοθεραπευτικό τμήμα.

Το πρόβλημα για τους εκατοντάδες καρκινοπαθείς από την Δυτική Κρήτη που αναγκάζονται να ταξιδεύουν στο Ηράκλειο ή στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να υποβάλλονται σε αφόρητη επιπλέον ταλαιπωρία οι ίδιοι και οι συγγενείς τους (πλην των εξόδων) για να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία ήταν γνωστό.

Όμως ήρθε με τον πλέον επιτακτικό τρόπο στην επικαιρότητα με αφορμή τις αποκαλύψεις του προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας κ. Παναγιώτη Παντελάκου, πως «συμφέροντα» δεν επιτρέπουν την δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Νοσοκομείο Χανίων., παρά του ότι το Νοσοκομείο, ως κτιριακή υποδομή, διαθέτει τους αναγκαίους κατάλληλους χώρους.

Το αποτέλεσμα είναι πως σε ολόκληρη την Κρήτη και με δεδομένη την αύξηση των ασθενών με διάφορες μορφές καρκίνων, το ΕΣΥ διαθέτει μόνο το ακτινοθεραπευτικό εργαστήριο στο ΠΑΓΝΗ.

Έτσι αφενός πολλοί αναγκάζονται να ταξιδεύουν στην Αθήνα, αλλά και εκείνοι οι καρκινοπαθείς που προσφεύγουν για θεραπεία στο ΠΑΓΝΗ υποβάλλονται στην αφάνταστη ταλαιπωρία του ταξιδιού των τεσσάρων και πλέον ωρών (πηγαινέλα), μέσω του «ΒΟΑ-Καρμανιόλα» , κάτι που επιβαρύνει την κατάσταση της ήδη προβληματικής υγείας τους.

« Δεν είναι δυνατόν ένας ασθενής ο οποίος πάσχει από οστικές μεταστάσεις να ταλαιπωρείται επί 3 ώρες για να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ.Παντελάκου στο Flashnews.gr.

Ερώτηση στην Βουλή

Στο μεταξύ την Πέμπτη 5/5 έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στην Βουλή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χανίων κ.Ευτύχη Δαμιανάκη προς τον υπουργό Υγείας για το θέμα της λειτουργίας ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Νοσοκομείο Χανίων.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν θα απαντήσει ο ίδιος ο υπουργός ή κάποιος από τους υφυπουργούς υγείας, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, το υπουργείο Υγείας υπάρχει η προοπτική – σε πρώτη φάση – να εξεταστεί από ειδική επιτροπή το θέμα της καταλληλότητας των χώρων του Νοσοκομείου Χανίων και να υποβληθεί συγκεκριμένο πόρισμα για τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για την δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος.

Οι προϋποθέσεις

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες που συμμετέχουν στο πανελλήνιο συνέδριο ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας, για την λειτουργία αυτού του τμήματος, είναι αναγκαίοι κατάλληλοι χώροι, οι οποίοι σύμφωνα με τον κ.Παντελάκη υπάρχουν στο Νοσοκομείο Χανίων, ασχέτως με το εάν χρειάζονται την κατάλληλη διαμόρφωση.

Επιπλέον χρειάζονται δύο γραμμικοί επιταχυντές (ένας κανονικός και ένας εφεδρικός) και μια σειρά από εξειδικευμένη υλικοτεχνική υποδομή, που ανεβάζει το κόστος περίπου στα 3 έως 4 εκατομ. Ευρώ (!!).

Επίσης χρειάζεται η πρόσληψη τριών εξειδικευμένων ακτινοθεραπευτών αλλά και ειδικών χειριστών μηχανημάτων, δηλαδή θέσεις οι οποίες ακόμη και εάν δεν υπήρχαν οι γνωστές απαγορεύσεις στις προσλήψεις θα ήταν δύσκολο να εξασφαλιστούν.

Όμως το ενδεχόμενο δημιουργίας ακτινοθεραπευτικού τμήματος θα πρέπει να ξεπεράσει και τον σκόπελο του ότι στον Οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου Χανίων δεν προβλέπεται η λειτουργία τέτοιου τμήματος.

Αυτό σημαίνει στην πράξη πως, πριν από όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να αλλάξει ο Οργανισμός, κάτι για το οποίο απαιτείται περίπου ένας χρόνος.
Εκτός των παραπάνω, χθες στις εργασίες του συνεδρίου παρουσιάστηκε και ένα «πρωτόκολλο» σύμφωνα με το οποίο για μια περιοχή με τον πληθυσμό της Κρήτης χρειάζεται ένα πλήρες ακτινοθεραπευτικό εργαστήριο.
Βέβαια οι στυγνοί στατιστικοί αριθμοί στους οποίους βασίζονται αυτά τα «πρωτόκολλα» αγνοούν την γεωγραφία της Κρήτης και τις χιλιομετρικές αποστάσεις που είναι αναγκασμένοι να διανύουν οι καρκινοπαθείς.

Πάντως αρκετοί ήταν οι σύνεδροι που επεσήμαναν στο Flashnews.gr, πως όντως το πρόβλημα είναι μεγάλο, όντως είναι αναγκαία η δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Νοσοκομείο Χανίων, αλλά με δεδομένη την οικονομική συγκυρία και τα άλλα προβλήματα θα πρέπει να θεωρείται – αν όχι «όνειρο θερινής νυκτός», τουλάχιστον σαν ένας μακρινός στόχος.

Flashnews.gr

Συλλήψεις για φρουτάκια στο Ηράκλειο Κρήτης

Με χειροπέδες βρέθηκαν δύο υπάλληλοι διαφορετικών καταστημάτων, στα οποία λειτουργούσαν παράνομα μηχανήματα με «φρουτάκια»...

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις παράβασης του νόμου περί τυχερών παιγνίων.

Οι συλληφθέντες είναι ένας 41χρονος που «επόπτευε» 4 «φρουτάκια» και ένας 27χρονος που ήταν υπεύθυνος σε άλλο μαγαζί με 25 παράνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, μια 36χρονη και μια 49χρονη, δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν βρίσκονταν στο σημείο την ώρα που επενέβησαν οι αστυνομικοί, ενώ μέχρι αυτήν την ώρα καταζητούνται.

Πηγή:flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...