Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Κρητικό γεύμα στον Βαρθολομαίο παρέθεσαν Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη

Γεύμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, παρέθεσαν ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, λίγο πριν την αναχώρησή του από την Κρήτη στην οποία είχε μεταβεί για τετραήμερη επίσκεψη.

Το γεύμα ήταν καθ' όλα παραδοσιακό καθώς περιείχε πολλά κρητικά εδέσματα. Σε αυτό συμμετείχαν, η συνοδεία του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας, μητροπολίτες και ιεράρχες της Μεγαλονήσου, αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης και μεταξύ άλλων και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Το γεύμα έλαβε χώρα στο σπίτι του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στα Χανιά. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξήρε τον ρόλο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου τον οποίον όπως είπε γνωρίζει προσωπικά, καθώς είχε παρευρεθεί και στην ενθρόνησή του το 1992.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε για τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στην εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων επί της πρωθυπουργίας του, θέτοντας τις βάσεις πάνω στις οποίες κινήθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την διάρκεια της θητείας της ως υπουργός Εξωτερικών. Μάλιστα όπως είπε ο Πατριάρχης, οι ομαλές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας είναι απαραίτητες για την βιωσιμότητα του Πατριαρχείου.

Αμέσως μετά το γεύμα ο κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο της Μαρίκας Μητσοτάκη για την οποία μίλησε και με θερμά λόγια χαρακτηρίζοντάς την, καλή χριστιανή, καλή σύζυγο και καλή μητέρα.

Πηγή: | iefimerida.gr

Επιθεωρητές αντίκρισαν τη βιβλική καταστροφή στη Βιάννο

Επιθεωρητές από το Υπουργείο Ανάπτυξης επισκέφθηκαν, χθες, τα καμένα της Βιάννου προκειμένου ιδίοις όμμασι να διαπιστώσουν και να καταγράψουν την κατάσταση, ενώ πιθανώς και σήμερα η αναφορά τους θα επιδοθεί στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Σταύρου Καλογιάννη.
Αιτία της καθόδου των επιθεωρητών στην Κρήτη, το αίτημα που έχει υποβληθεί για την κήρυξη της περιοχής ως πυρόπληκτης. Ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης συνόδευσε τα στελέχη του υπουργείου και τους έδειξε όσα έπρεπε να καταγράψουν.

Το κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν ασχολήθηκε με τις αγροτικές αποζημιώσεις, αλλά μονάχα με τα κτιριακά προβλήματα και ζημιές, καθώς δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του, οι αποζημιώσεις για εκτάσεις γης.

Αναφορικά με τα κτίρια ωστόσο που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές, οι υπεύθυνοι του Υπουργείου, πραγματοποίησαν πλήρη καταγραφή, ώστε να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις και αποκαταστάσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή ο Αναπληρωτής Υπουργός, μετά και τις παραινέσεις των βουλευτών του νομού Ηρακλείου, αλλά και κατ' ιδίαν επισκέψεις στην Αθήνα με επικεφαλής το δήμαρχο, είχε τονίσει πως θα προχωρήσει στον ταχύτερο δυνατό χρόνο το θέμα.

Ο κ. Καλογιάννης είχε δεσμευτεί για την αποστολή κλιμακίου, αλλά και για την προώθηση των διαδικασιών, κάτι που φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι γίνεται πράξη.

Από την αυτοψία που πραγματοποίησαν οι επιτελείς του Υπουργείου προέκυψε ότι όντως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι η Βιάννος είναι αναγκαίο να κριθεί πυρόπληκτη.
cretalive.gr

Χανιά: Ολοκλήρωσε την τετραήμερη επίσκεψή του στη Δυτική Κρήτη ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στέλνοντας μηνύματα για την ανάγκη σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και καλώντας τους πιστούς να γίνουν συνειδητοποιημένα μέλη του σώματος του Χριστού, ολοκλήρωσε την τετραήμερη επίσκεψή του στη Δυτική Κρήτη, ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στις 11 το πρωί ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Κίσσαμο για τα εγκαίνια του Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Μητρόπολης Κισάμου - Σέλινου.

Στην είσοδο της Κισάμου περίμεναν τον οικουμενικό πατριάρχη έφιπποι που τον συνόδευσαν ως την πλατεία του δημαρχείου, όπου τον υποδέχτηκαν αρχές, κλήρος και πολίτες.

Ο κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων και έκοψε την κορδέλα. Σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της χρήσης του χώρου που εγκαινίασε, επαινώντας όλους όσοι συνέβαλαν στην κατασκευή και ολοκλήρωσή του. «Παραδίδεται σήμερα, από την εκκλησία, το ίδρυμα για να θεραπεύσει τας υλικάς και πνευματικάς ανάγκας των πιστών τέκνων της, να τας καλλιεργήσει, να τα καταρτήσει, συμβουλεύσει και να δώσει εκείνα τα εφόδια να ανταπεξέλθουν στάς δυσκολίας της ζωής και να γίνουν συνειδητοποιημένα μέλη του σώματος του Χριστού, με ήθος και φρόνημα πνευματικόν και χριστιανικόν».

Ο μητροπολίτης Κισάμου - Σελίνου Αμφιλόχιος, στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «στόχος της Μητρόπολης είναι ο χώρος αυτός να αποτελέσει μια πνευματική φωλιά για τους κατοίκους της περιοχής». Το Πολύκεντρο κατασκευάστηκε με δωρεά της οικογένειας Τσατσαρωνάκη.

Το μεσημέρι ο κ. Βαρθολομαίος αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πάρκο διάσωσης χλωρίδας και πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης στον Προφήτη Ηλία Χανίων.

Στην ομιλία του ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταβάλλει για την προστασία του Περιβάλλοντος και επισήμανε την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και της επιστήμης, χωρίς ωστόσο να παραβιάζονται οι νόμοι του Θεού και της φύσης. «Ο νόμος του Θεού δεν έρχεται σε αντίθεση με την τεχνολογική γνώση και ανάπτυξη, αλλά με την ανήθικο χρήση αυτής», τόνισε.

Ο οικουμενικός πατριάρχης σημείωσε ακόμα την ανάγκη να γενικευτούν οι προσπάθειες για ένα καλύτερο περιβάλλον. «Ελπίζουμε ο πόθος για καλύτερο περιβάλλον θα γενικευτεί και θα μετατραπεί σε επιστημονική πρόταση και σε νομοθετική εντολή. Ασφαλώς η διαπάλη αυτή, θα έχει ως συνέπεια τον περιορισμό ορισμένων υπερβολών της βαθειάς οικολογίας εις τρόπον ώστε το αίτημα της προστασίας του περιβάλλοντος να έχει εύλογα και πρακτικώς εφαρμόσιμα όρια, να μην γίνεται, δηλαδή, εμπόδιο στην αναγκαία για την επί γης ζωή του ανθρώπου, η επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον».

Ακόμα όπως χαρακτηριστικά είπε, «ο πόθος για οικολογικό περιβάλλον έχει αυξηθεί. Η επιστήμη έχει μελετήσει πολλά θέματα και έχει βρει αξιολόγους λύσεις. Οι αντιδράσεις των οικονομικώς θιγομένων από το κόστος των περιβαλλοντικών μέτρων συνεχίζονται. Ενίοτε έργα απαραίτητα και ωφέλιμα για τις τοπικές κοινωνίες, παρεμποδίζονται ως επιδρώντας δυσμενώς στο περιβάλλον, ενώ θα ήταν δυνατόν δια της λήψεως καταλλήλων μέτρων και τα έργα να επιτελεστούν και το περιβάλλον να προστατευθεί -να θιγεί σε ανεκτό βαθμό- ώστε συγκρινόμενου του γενικότερου οφέλους και της περιβαλλοντικής ζημίας εκ της εκτελέσεως του έργου να κριθεί ευλόγως ότι αμφότερα δύνανται να συνυπάρξουν».

Τον οικουμενικό πατριάρχη προσφώνησε ο πρύτανης του Ιδρύματος Γιάννης Φίλης που τόνισε την ανάγκη ο άνθρωπος να υπογράψει ειρήνη με το περιβάλλον. «Η Γη δεν χρειάζεται προστασία του περιβάλλοντος, αλλά ο άνθρωπος χρειάζεται σωστή και ηθική διαχείριση της συμπεριφοράς του έναντι του πλανήτη μας. Χρειαζόμαστε αλλαγή πορείας με στροφή σε στοιχειώδεις αλλά θεμελιώδεις πνευματικές αξίες, σεβασμό του συνανθρώπου και της διαφορετικότητας, υπογραφή ειρήνης με το περιβάλλον, ανθρώπινο, φυσικό, βιολογικό», είπε μεταξύ άλλων.

Ο οικουμενικός πατριάρχης, νωρίς το πρωί ευλόγησε την ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ Πλατανιά, ενώ στο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται και επίσκεψη στη Μόνη στις Κορακιές.

Έξι νέοι κόμβοι για...καλύτερο ταξίδι στο Λασίθι

Τη βελτίωση ενός από τα από τα πιο δύσκολα τμήματα στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης-και συγκεκριμένα στο νομό Λασιθίου- προωθεί το υπουργείο Υποδομών με την έγκριση της Προκαταρκτικής Μελέτης Κόμβων της μελέτης με τίτλο: «Λοιπές μελέτες ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Αγ. Βαρβάρα – Αγ. Δέκα – Βιάννος – Ιεράπετρα – Παχειά Άμμος, Τμήμα: Παχειά Άμμος – Ιεράπετρα».

Στην απόφαση του υπουργού περιγράφεται η Προκαταρκτική Μελέτη των Κόμβων που συντάχθηκε σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, τις εντολές της Υπηρεσίας, τις ισχύουσες διατάξεις και προδιαγραφές. Έτσι προωθείται:

Η διαμόρφωση των τριών   ανισόπεδων κόμβων:
         ·  Α.Κ. Κάτω Χωριού,
         ·  Α.Κ. Iεράπετρας Α και
         ·  Α.Κ. Ιεράπετρας Β 
καθώς και των τριών   ισόπεδων κόμβων:
         ·  Ι.Κ. Κάτω Χωριού και Επισκοπής,
         ·  Ι.Κ. εγκάρσιας οδού Α.Κ. Ιεράπετρας Α με την υφιστάμενη επαρχιακή οδό και την οδό προς 
Κεντρί και
         ·  Ι.Κ. συνδετήριας οδού με την οδό προς Φράγμα Μπραμιανών, όπως αυτοί υποβλήθηκαν και την μετατροπή σε επόμενο στάδιο της μελέτης, του Α.Κ. Ιεράπετρας Β σε Ημικόμβο σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης του κυκλοφοριακού σχεδιασμού, εξασφαλίζεται η ασφαλής σύνδεση των οικισμών με το κύριο και δευτερεύον οδικό δίκτυο, παρέχοντας καλό και ασφαλές επίπεδο κυκλοφοριακής εξυπηρέτησης, βελτιώνοντας έτσι την οδική ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.
Ανάδοχος Μελετητής είναι:
ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ Α.Τ.Ε.
         -  ΓΚΙΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
         -  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
         -  GEOPLAN Ε.Π.Ε.
         -  MARNET Α.Τ.Ε.

Νέα σεισμική δόνηση κοντά στην Κρήτη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4, 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.04 το απόγευμα 62 χλμ ΝΑ της Καρπάθου.


Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 35 χλμ

Η κρητική διατροφή στο BBC!

«Είναι ο διατροφικός τουρισμός το επόμενο μεγάλο βήμα;». Με αυτόν τον τίτλο προβλήθηκε ρεπορτάζ του BBC (του μεγαλύτερου τηλεοπτικού οργανισμού στον κόσμο) με γυρίσματα και από τα Χανιά.

Επίκεντρο του ρεπορτάζ, που πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος Rajan Datar, είναι η Κρήτη και ο διατροφικός τουρισμός, τον οποίο παρουσιάζει ως ένα όχημα που επέλεξαν επαγγελματίες του νησιού προκειμένου να επιτύχουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα σε μια χρονιά έντονης οικονομικής κρίσης.

Στο ρεπορτάζ, μέρος του οποίου αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του BBC, γίνεται ξενάγηση από την κα Ζωή Νόβακ, ειδική σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον αγροτουρισμό και την κρητική διατροφή και μιλά ο κ. Γιώργος Δημητριάδης, δημιουργός της "Biolea" και του πρότυπου βιολογικού ελαιουργείου στον Αστρικα Κολυμπαρίου. Παράλληλα παρουσιάζεται και η ταβέρνα "Ντουνιάς" στα Κεραμειά και γίνεται ξεχωριστή αναφορά στα προϊόντα της Κρήτης.

Το συνεργείο του ΒΒC βρέθηκε στα Χανιά στα τέλη Ιουλίου.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ZDF ΣΤΟΝ Δ. ΧΑΝΙΩΝ

Αφιέρωμα στον Δήμο Χανίων έκανε το γερμανικό κρατικό κανάλι ZDF -που εκπέμπει και στα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο κανάλι επέλεξε τον Δήμο Χανίων ως έναν από τους πιο πετυχημένους Δήμους στην Ελλάδα, που κατάφεραν να εξυγιάνουν τα οικονομικά τους και να προχωρήσουν στην υλοποίηση μεγάλων έργων -αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους- εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό συνεργείο του κρατικού γερμανικού καναλιού βρέθηκε χθες στα Χανιά, προκειμένου να πραγματοποιήσει αφιέρωμα στον δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» με επιτόπια ρεπορτάζ την πορεία των έργων της Δημοτικής Αρχής.

Το συνεργείο του γερμανικού καναλιού, αφού συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον κ. Μαν. Σκουλάκη και με τον γενικό γραμματέα του Δήμου, Γαβριήλ Κουρή, επισκέφθηκε στη συνέχεια έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο, όπως η αποκατάσταση του παλιού Τελωνείου, η ανάπλαση της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου στη Δημοτική Ενότητα Ελ. Βενιζέλου, η ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων, η ανάπλαση των οδών Μουσούρων, Τσουδερών και Χρυσάνθου Επισκόπου κ.ά.

Χανιώτικα Νέα
Enhanced by Zemanta

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δραπανιά Κισάμου

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στη 1:30 μμ μεταξύ των χωριών Περβολάκια και Κοτσιανά της Κισάμου, κοντά στον Δραπανιά.

Η περιοχή είναι... κατάφυτη απο ελαιόδενδρα και απο την αρχή έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς πέντε πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική υπηρεσία Κισάμου, ενώ σημαντικές ενισχύσεις στέλνονται και από τον υπόλοιπο νομό των Χανίων.


flashnews.gr

Επιπλέον 3.000 παιδιά στους σταθμούς με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Τρεις νέες δωρεές, συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση των παιδιών και των οικογενειών τους που πλήττονται από την οικονομική κρίση ανακοίνωσε το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». 
Πιο συγκεκριμένα, ο οργανισμός θα πραγματοποιήσει δωρεά ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ενισχυθούν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα. Ετσι θα δοθεί η δυνατότητα εγγραφής στους σταθμούς επιπλέον 3.000 παιδιών, τη στιγμή που η ζήτηση για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες φροντίδας είναι αυξημένη κατά 43% σε σχέση με πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα από συμφωνία της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς τη νέα σχολική χρονιά αυξήθηκαν κατά 18.000 και από 43.000 έφτασαν τις 61.000, ενώ οι αιτήσεις ήταν 93.000.

Παράλληλα, το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αυξάνει την οικονομική του ενίσχυση προς τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Πρόληψις», με σκοπό να συνεχιστεί και να διευρυνθεί εφέτος το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας και διατροφικής εκπαίδευσης στα σχολεία. 
Με τη δωρεά, ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να βοηθηθούν τουλάχιστον 18.000 μαθητές δημόσιων σχολείων σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Στο πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, συμμετείχαν 6.272 μαθητές από 34 σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Τέλος, το Ιδρυμα θα ενισχύσει με 200.000 ευρώ τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αποστολή Ανθρωπος» για το πρόγραμμα εμβολιασμού, βοηθώντας έτσι περισσότερα από 1.000 παιδιά Ελλήνων και μεταναστών, που ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή δεν έχουν ασφάλιση για υγειονομική περίθαλψη.

Απίστευτο! Έγκλημα ερωτικού πάθους η δολοφονία του ιερέα στην Ηλεία!

 Η παπαδιά ομολόγησε τη δολοφονία του άντρα της - Εκτελεστής αποδείχθηκε ο εραστής της - Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το άγριο φονικό της Ηλείας!


Αποκαλύψεις που σοκάρουν, για μια υπόθεση που συγκλόνισε και συγκλονίζει το πανελλήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει τη δολοφονία του ιερέα και να διαπιστώσει τόσο την ταυτότητα των δολοφόνων όσο και τα κίνητρά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας η εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου ιερέα από την Φωκίδα, που έγινε στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας το μεσημέρι της Δευτέρας (03-09-2012) είναι έγκλημα πάθους. Ο ένας από τους δύο δράστες φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση, με την σύζυγο του ιερέα και από κοινού οργάνωσαν τη δολοφονία για να τον βγάλουν από τη μέση!

Σύμφωνα πάντα με στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, η ηθικός αυτουργός και ο δράστης ομολόγησαν την πράξη τους τα ξημερώματα. Νωρίς το πρωί μεταφέρθηκαν για αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος οπου έδειξαν στους αστυνομικούς πώς ακριβώς στήθηκε το καρτέρι θανάτου στον ιερέα.

Αρχικά, οι αστυνομικοί εξέτασαν το ενδεχόμενο της ληστείας όμως αυτό απομακρύνθηκε από τη στιγμή που οι δράστες δεν έψαξαν για χρήματα στο αυτοκίνητο και στις τσέπες του θύματος. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί άρχισαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο των προσωπικών διαφορών.

Σε αυτό οδηγήθηκαν και από την κατάθεση της γυναίκας του, που προφανώς για να παραπλανήσει τις αρχές, επέμενε  ότι τις τελευταίες μέρες ο άντρας της δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα. Όμως και πάλι από τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που έπαιρναν, οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι άλλο υπήρχε πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση.

Τελικά ο γρίφος της δολοφονίας λύθηκε το πρωί και τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία...

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

Σύμφωνα με τα όσα φέρετε να έχει καταθέσει στους αστυνομικούς η 43χρονη σύζυγός του, η οποία κατάγεται από το Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας, είχαν έρθει στο νομό και διέμεναν σε ξενοδοχείο στον Πύργο. Έφυγαν χθες το πρωί από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με κατεύθυνση τη Ζαχάρω διαμέσου της Κρέστενας για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα.

Μόλις βγήκαν στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση Κρεστένων έκαναν στάση, περίπου στις 12.15. Τη στιγμή που είχε απομακρυνθεί η σύζυγός του, άκουσε πυροβολισμούς και γυρνώντας είδε τον 52χρονο ιερέα, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, όπου βάση των περιγραφών της 43χρονης άρχισε να αναζητά δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και φορούσαν κράνη. Η σύζυγός του μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο Κρεστένων...


Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, ο 52χρονος δέχθηκε τουλάχιστον οκτώ με εννέα σφαίρες, από τους δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του...

Ο ιερέας ήταν πατέρας τριών παιδιών

Ο ιερέας άφησε πίσω του τρία παιδιά τα οποία έφτασαν λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν στην Ηλεία και έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. «Ήταν παπάς στο χωριό μας τα τελευταία 8-10 χρόνια και έχει 3 υπέροχα παιδιά...

Δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα, έχουμε πάθει όλοι σοκ. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» , ανέφεραν οι συγχωριανοί του ιερέα στην Πυρά Ηρακλέους, ενός πανέμορφου χωριού της Φωκίδας, στους πρόποδες της Οίτης. Εκεί  κανείς  δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα ότι ο παπα-Θανάσης έφυγε με αυτό τον τρόπο από τη ζωή.

Η είδηση της τραγικής δολοφονίας του, συγκλόνισε τόσο την ιδιαίτερη πατρίδα του, όσο και τα γειτονικά χωριά όπως το Μαυρολιθάρι όπου επίσης λειτουργούσε. Συγκλονισμένοι φίλοι και συνεργάτες του στην μητρόπολη Φωκίδας, δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στον ιερέα, που ήταν άριστος οικογενειάρχης, ενώ διατηρούσε και οικογενειακή ταβέρνα στα Πυρά.

Οι Αμερικανοί βλέπουν να καταρρέει η Ελλάδα και «φορτηγά να αδειάζουν λεφτά στα σύνορα»

Μεγάλες αμερικανικές εταιρείες εξακολουθούν να εξετάζουν σχέδια για την πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Οπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times αμερικανικές επιχιερήσεις εξετάζουν το σενάριο «να γεμίσουν φορτηγά με μετρητά και να τα στείλουν στα ελληνικά σύνορα ώστε να εξασφαλιστεί η ρευστότητα για τους πελάτες τους στην Ελλάδα» !
Το εν λόγω σχέδιο με τα φορτηγά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκπονείται από τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Merrill Lynch, ο οποία έχει εξαγοραστεί από την Bank of America. Η Merrill Lynch δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω των γραφείων της Bank of America στο κέντρο της Αθήνας.

Το σχέδιο μιας άλλης εταιρείας προβλέπει να πάρει κάποιος το τρένο για την Αθήνα με 50.000 ευρώ στη βαλίτσα του ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο η αυτοκινητοβιομηχανία Ford «έχει προσαρμόσει έτσι το λογισμικό της στα κομπιούτερ της που θα μπορεί αμέσως να χρησιμοποιήσει ένα νέο ελληνικό νόμισμα».

Τις ίδιες ετοιμασίες φαίνεται να κάνει και η JPMorgan Chase με νέους λογαριασμούς ώστε να μπορεί άμεσα να κάνει χρήση αν αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα. Η τράπεζα διατηρεί πλέον συμβολική παρουσία στη χώρα μας μετά το σκάνδαλο των ομολόγων και διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της από τα γραφεία της στο Λονδίνο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των ευρωπαίων ηγετών τα στελέχη των επιχειρήσεων δείχνουν πιο απαισιόδοξα για το μέλλον της Ελλάδας και προβληματίζονται για το αν θα μπορέσει η χώρα μας και άλλες χώρες με οικονομικά προβλήματα να επιβιώσουν από την πολύ αυστηρή λιτότητα που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες.

Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης των ξένων επιχειρήσεων βασίζονται σε τρία σενάρια: να φύγει μια χώρα από την ευρωζώνη, να φύγουν περισσότερες ή να διαλυθεί εντελώς η ευρωζώνη.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Ηράκλειο: Γυμναστής-φάντασμα πληρωνόταν επί 3 χρόνια χωρίς καν να έχει παρουσιαστεί στη θέση του

Καθηγητής φυσικής αγωγής, τοποθετημένος στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης εισέπραττε επί τρία χρόνια κανονικά το μισθό του χωρίς ποτέ να έχει παρουσιαστεί στη θέση του.

Τελικά ανακαλύφθηκε, όπως αποκαλύπτει το cretalive.gr, στο σπίτι του στη Βόρεια Ελλάδα καθώς με διάφορες προφάσεις -όπως μεταπτυχιακές -διδακτορικές σπουδές, αναρρωτικές άδειες κ.λπ.-είχε καταφέρει να... αγνοείται για την υπηρεσία του.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε ΕΔΕ και καθώς διαπιστώθηκε ότι για έξι μήνες πληρώθηκε παράνομα, τώρα καλείται να επιστρέψει τους μισθούς που αντιστοιχούν σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Η δράβρωση "εξαφανίζει" ακτές στα Χανιά

Μεγάλο μέρος της επιφάνειάς τους χάνουν οι παραλίες στο νομό Χανίων αλλά και της Δυτικής Κρήτης εξαιτίας της διάβρωσης, σύμφωνα με μελέτη του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.

Οι ακτές από τα Χανιά έως το Κολυμπάρι στον κόλπο των Χανίων έχουν χάσει μεγάλο μέρος της άμμου εξαιτίας του κυματισμού και η θάλασσα πλησιάζει τα πρώτα κτίρια στην ακτή.

Σύμφωνα με τη μελέτη, διάφορα παράκτια προστατευτικά έργα που κατασκευάσθηκαν όπως λιμενίσκοι, πρόβολοι, κυματοθραύστες είχαν μελετηθεί με ελλειμματικές μετρήσεις για τον κυματισμό με αποτέλεσμα αντί να προστατεύουν την αμμώδη παραλία, να προξενούν αυξημένη διάβρωση σε όμορες περιοχές.

Έτσι η διάβρωση της αμμώδους παραλίας Χανιά-Κολυμπάρι του Κόλπου Χανίων, λόγω ατυχών ανθρωπογενών παρεμβάσεων, είχε ως συνέπεια την προοδευτική απομάκρυνση της άμμου από τους κυματισμούς και την επέκταση της θάλασσας.

Ηράκλειο: Είχε το όπλο στο αυτοκίνητο

Με ένα πιστόλι και σφαίρες στο αυτοκίνητό του, συνελήφθη ένας 46χρονος Ηρακλειώτης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τεφελίου Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, από αστυνομικούς του τμήματος Μεσσαράς. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 46χρονος, βρέθηκε κρυμμένο κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού ένα πιστόλι και μία γεμιστήρα η οποία περιείχε οκτώ  φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα.

Πηγή: flashnews.gr

Με το Προεδρείο της ΟΑΣΝΗ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης..

Με το προεδρείο της ΟΑΣΝΗ και των Κρητικών μιτάτων συναντήθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου και Γενικός Γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την μη καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης σε αρκετούς κτηνοτρόφους ,το θέμα των εξαγωγών αμνοεριφίων προς τρίτες χώρες καθώς επίσης και το θέμα της ηλεκτροδότησης των σταυλικών εγκαταστάσεων τους.

Ο κ.Κεφαλογιάννης δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματα τους προς τα συναρμόδια Υπουργεία και υποσχέθηκε την ερχόμενη βδομάδα αντιπροσωπεία των αγροτοκτηνοτρόφων να έχει συναντήσεις στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό.

Ρώσοι, Κινέζοι και Ευρωπαίοι αγοράζουν τα «φιλέτα» της Κρήτης

Στo μάτι των διεθνών αγοραστών φαίνεται ότι έχει μπει η Κρήτη και ειδικότερα τα ιδιαίτερα ακριβά και πολυτελή ακίνητα της.

Ο Σύλλογος Μεσιτών του νησιού αναφέρει ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον των επενδυτών να αγοράσουν ακίνητα στην Κρήτη, ενώ εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί το ενδιαφέρον των Ρώσων και των Κινέζων.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Πατρίς», οι μεσίτες έκαναν σαφές πως οι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται για απλά ακίνητα, αλλά για ακίνητα μεγάλης εμπορικής και τουριστικής αξίας. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αγορά πολυτελούς κατοικίας  ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα  ακίνητα που βρίσκονται είτε κοντά σε αεροδρόμια, είτε πολύ κοντά στη θάλασσα. Ενδιαφέρον υπάρχει επίσης, εκτός από τα ήδη υπάρχοντα ακίνητα και για εκτάσεις γης, στις οποίες θα μπορούσαν να οικοδομηθούν νέες υπερπολυτελείς κατοικίες.

Τα συγκεκριμένα δείγματα δεν μπορούν παρά να θεωρούνται θετικά, ενώ συμβάλουν στην τόνωση της αγοράς, η οποία έχει αρχίσει να παρουσιάζει ανάκαμψη από τον προηγούμενο Ιούνιο και μετά. Σημείο προβληματισμού εξακολουθεί ωστόσο να παραμένει η ιδιαίτερα υψηλή φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου έγιναν επίσης αναφορές στο Ετήσιο Συνέδριο Μεσιτών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί

Τώρα-Φωτιά στο Ηράκλειο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγα λεπτά ανάμεσα στον Μπαδιά και την Τουρλωτή του δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο.

 

Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση ενώ στο σημείο για την κατάσβεση της έχουν σπεύσει ήδη δύο πυροσβεστικά οχήματα με ένα πεζοπόρο τμήμα επτά ανδρών.

Οι δανειολήπτες του Νομού Λασιθίου, θύματα "επιτηδείων"

Διαπιστώσεις της Προέδρου της ΄Ενωσης Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης , στο Λασίθι.

  Μεγάλη υπήρξε η έκπληξη της Προέδρου της ΄Ενωσης, κ.Ιωάννας Μελάκη ,από την εικόνα που αντίκρισε- βίωσε   στο  Λασίθι, κατά την 5ήμερο παραμονή της στο Νομό, Μία από τις σοβαρότατες  διαπιστώσεις ήταν, η κατάσταση  της ανεπαρκούς ενημέρωσης των καταναλωτών  -δανειοληπτών, σχετ. με το Ν.3869/2010,  "περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών "καταναλωτές που κάποιοι από αυτούς  δυστυχώς, έπεσαν  "θύματα " των καιροσκόπων και κερδοσκόπων οι οποίοι  τους εξαπάτησαν  , τους πούλησαν  ευκαιριακή ελπίδα . Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία δανειολήπτριας, εργαζόμενης στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, η οποία μας κατήγγειλε ότι περιπλανώμενη δικηγόρος από το Ηράκλειο,  με :lap-top "¨αγκαλιά ,συνέτασσε αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού, εντός του Νοσοκομείου,, αποσπώντας από κάθε υποψήφιο θύμα 300 Ευρώ, και σε σχετική  αναζήτηση  από τον δανειολήπτη, για ενημέρωση για την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσής του, είχε γίνει καπνός. Επειδή ζούμε σε δύσκολους καιρούς η κ.Μελάκη εφιστά την προσοχή των δανειοληπτών, καταθέτοντας την δικιά της αγωνία, .και την αποτυπώνει, εδώ, με σκοπό να δείξει τον ένα και μοναδικό δρόμο, ενημέρωσης και  σωστής πληροφόρησης , για τους Καταναλωτές είναι η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αλλά και παρέχει και την στήριξη από έμπειρα στο Νόμο στελέχη (νομικούς-οικονομολόγους) Λασιθιώτες, συνεργάτες της ΄Ενωσης, ενημερώνοντας ταυτόχρονα  τους καταναλωτές-δανειολήπτες ότι η ΄Ενωση, έχει θέσει στην διάθεση των δανειοληπτών, στο Νομό Λασιθίου. πέντε οικονομολόγους, έξι δικηγόρους, έχει αυξήσει την υποστηρικτική της δύναμη, λόγω της πληθώρας των δανειοληπτών, και προς αποφυγή σύγχυσης   τους η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης διαθέτει Γραφείο στην Ιεράπετρα το οποίο βρίσκεται στην οδό Λακέρδας 11, στην Ιεράπετρα .και μόνο, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης δεν φιλοξενείται πλέον στην Δημοτική Βιβλοθήκη της Ιεράπετρας, και δεν εκπροσωπείται από κανένα παρά μόνο από την ίδια την Ένωση. Για οποιοδήποτε θέμα , που άπτεται στο πεδίο του αντικειμένου της ΄Ενωσης, κάθε καταναλωτής- δανειολήπτης θα απευθύνεται στο τηλ-Φάξ 2842020140
του Γραφείου της Ιεράπετρας  και στην Υπεύθυνη από το Δ.Σ, οικονομολόγο. Χρυσα Χατζημαρκάκη (6976937923)
Καταναλωτές-δανειολήπτες, με ελλειπή ενημέρωση, με παραπληροφόρηση με γεμάτοι από φόβο, τρόμο για το αύριο που κάποιοι τους έσπειραν, και που κάποιοι συντηρούν  "επίτηδες" αφενός για να περνούν καλά, να κερδοσκοπούν  εις βάρος  των μη εχόντων, εις βάρος ανέργων , ηλικιωμένων, φτωχών. Δεν λείπουν οι εκβιασμοί . Μία περιοχή με ανθρώπους που διψούν  να πιαστούν , για να ξεφύγουν από την καταιγίδα των οικονομικών πιέσεων, των κοινωνικών πιέσεων εύκολα  δύναται να πέσουν θύματα των "καιρών"
  Επειδή η σωστή ενημέρωση είναι ασπίδα για τα περαιτέρω καταναλωτές-δανειολήπτες μπορείτε να την έχετε ,χωρίς χρέωση (δωρεάν" από την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης τηλ.στα Χανιά 2821092666 , 2821092306 και στην Ιεράπετρα 2842020140                            
          

Ιωάννα Μελάκη
Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
--

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...