Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ρώσοι, Κινέζοι και Ευρωπαίοι αγοράζουν τα «φιλέτα» της Κρήτης

Στo μάτι των διεθνών αγοραστών φαίνεται ότι έχει μπει η Κρήτη και ειδικότερα τα ιδιαίτερα ακριβά και πολυτελή ακίνητα της.

Ο Σύλλογος Μεσιτών του νησιού αναφέρει ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον των επενδυτών να αγοράσουν ακίνητα στην Κρήτη, ενώ εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί το ενδιαφέρον των Ρώσων και των Κινέζων.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Πατρίς», οι μεσίτες έκαναν σαφές πως οι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται για απλά ακίνητα, αλλά για ακίνητα μεγάλης εμπορικής και τουριστικής αξίας. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αγορά πολυτελούς κατοικίας  ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα  ακίνητα που βρίσκονται είτε κοντά σε αεροδρόμια, είτε πολύ κοντά στη θάλασσα. Ενδιαφέρον υπάρχει επίσης, εκτός από τα ήδη υπάρχοντα ακίνητα και για εκτάσεις γης, στις οποίες θα μπορούσαν να οικοδομηθούν νέες υπερπολυτελείς κατοικίες.

Τα συγκεκριμένα δείγματα δεν μπορούν παρά να θεωρούνται θετικά, ενώ συμβάλουν στην τόνωση της αγοράς, η οποία έχει αρχίσει να παρουσιάζει ανάκαμψη από τον προηγούμενο Ιούνιο και μετά. Σημείο προβληματισμού εξακολουθεί ωστόσο να παραμένει η ιδιαίτερα υψηλή φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου έγιναν επίσης αναφορές στο Ετήσιο Συνέδριο Μεσιτών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...