Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Τα γεγονότα που σημάδεψαν την Κρήτη και θα θυμόμαστε από το 2012

Ένας ακόμη χρόνος έφυγε, αφήνοντας πίσω τα χαρακτηριστικότερα απομεινάρια γεγονότων που στιγμάτισαν την τοπική κοινωνία, διαπερνώντας τα όρια της Κρήτης και συγκλονίζοντας το Πανελλήνιο.
Λίγο πριν «δύσει» το 2012, το νησί μας «ντύνεται» στα μαύρα. Στις 12 Δεκεμβρίου, στην Εθνική Οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, γράφεται ο τραγικότερος επίλογος για τον διευθυντή του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Βουρβαχάκη και τον εκπρόσωπο εργαζομένων Βαγγέλη Κελαράκη.
Οι δύο άτυχοι άνδρες επέβαιναν σ’ ένα ασθενοφόρο, με κατεύθυνση το Ρέθυμνο, για εκπαίδευση στο λύκειο απ’ όπου είχε αποφοιτήσει ο Δημήτρης Βουρβαχάκης.

Στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο οποίο επέβαιναν "ντελαπάρισε" μετά από σύγκρουση με άλλα ΙΧ αυτοκίνητο και αμέσως μετά τυλίχθηκε στις φλόγες, με τις πληροφορίες να λένε ότι υπήρξαν εκρήξεις από τις φιάλες του οξυγόνου. Τραγικός ο απολογισμός του τροχαίου με δύο νεκρούς, οι οποίοι απανθρακώθηκαν από την έκρηξη. Νεκρός ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο Βαγγέλης Κελαράκης, εκπρόσωπος των εργαζομένων, με το τρίτο άτομα που επέβαινε στο ασθενοφόρο να είναι τραυματίας με πολλαπλά κατάγματα.

6 Νοεμβρίου: Καταλήγει στο ΠΑΓΝΗ «αγγελούδι» 11 μηνών!
Το 11μηνο αγγελούδι της οικογένειας Κοσμαδάκη, που εισήχθη στο ΠΑΓΝΗ για να υποβληθεί σε επέμβαση βουβωνοκήλης κατέληξε από "στραγγαλισμό του εντέρου", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι δεν έγινε σωστή συρραφή της τομής με αποτέλεσμα να πάθει σηψαιμικό σοκ.

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης, που έκανε τη νεκροψία- νεκροτομή, παρουσία τεσσάρων ιατρών, μίλησε για ιατρικό λάθος λέγοντας ότι δεν έγινε σωστή συρραφή των ραμμάτων στην πρώτη επέμβαση που οδήγησε σε εισχώρηση του εντέρου, με αποτέλεσμα "τον στραγγαλισμό και τη νέκρωση του", που οδήγησαν στη σηψαιμία και τον θάνατο του βρέφους.

Ο πατέρας του άτυχου βρέφους, σοκαρισμένος από το τραγικό συμβάν, περιέγραψε μιλώντας στους δημοσιογράφους το όλο ιστορικό και τις τρεις επεμβάσεις στο 11χρονο παιδί του, κάνοντας λόγο για βαρύτατα ιατρικά λάθη και στρεφόμενος κατά του γιατρού που έκανε την πρώτη επέμβαση υποστηρίζοντας ότι «δεν συμπεριφέρθηκε σωστά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου αποφάσισε «την αναστολή της άσκησης καθηκόντων του γιατρού, με τον κ. Κοκκίνη να έχει ανακοινώσει νωρίτερα τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης...

13 Νοεμβρίου: Κύκλωμα κρητικής μαφίας με τη συμμετοχή αστυνομικών!

Γιγαντιαία επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο νησί, με πάρα πολλές συλλήψεις και συμμετοχή στο συνδικάτο του εγκλήματος από άτομα ...έκπληξη! Τρεις συλλήψεις αστυνομικών, ανάμεσα τους και υψηλόβαθμό στέλεχος!

Οι αστυνομικοί της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. μάλιστα κλήθηκαν να συλλάβουν και ... συναδέλφους τους, οι οποίοι συμμετέχουν στην εγκληματική οργάνωση, με εμπλοκή στη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων!

Εδώ και μήνες η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσε στενά, αλλά διακριτικά τις κινήσεις των υπόπτων, με την επιχείρηση να στοχεύει και στον εντοπισμό ναρκωτικών και όπλων.

Ανάμεσα στις συλλήψεις που αφορούν Έλληνες, Βούλγαρους και Αλβανούς, είναι τρεις αστυνομικοί, με τον έναν εξ αυτών - σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες - να φέρει υψηλό βαθμό!

25 Ιουνίου: Μακελειό στον Προφήτη Ηλία…

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες, είναι ο αιματηρός απολογισμός ενός καβγά, που ξεκίνησε από ασήμαντη αφορμή, αν και αυτοί που γνωρίζουν λένε ότι πρόκειται για μία υπόθεση μεταξύ δύο οικογενειών που κρατά εδώ και πολλά χρόνια…

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η ιστορία ξεκίνησε όταν ο 34χρονος Πρίαμος Ξυδάκης διαπληκτίστηκε με τον 17χρονο Κοκολογιάννη, τη βραδιά του Κλήδονα. Τότε που - σύμφωνα με την οικογένεια Ξυδάκη - ο 34χρονος είδε το νεαρό να έχει μαζί του ένα πιστόλι.

Ο 17χρονος ντροπιασμένος - με βάση τις καταθέσεις της πλευράς Ξυδάκη - πήγε στον πατέρα του και του είπε τι συνέβη. Μια τηλεφωνική επικοινωνία του 52χρονου με τον 34χρονο, ήταν αυτή που οδήγησε στην έκρηξη του 34χρονου, ο οποίος πήγε στο κρεοπωλείο, όπου εκτυλίχθηκαν οι σκηνές Φαρ - Ουέστ!

Ο 34χρονος Πρίαμος Ξυδάκης, πατέρας τριών παιδιών πέφτει νεκρός, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, με μέλη της οικογένειας Κοκολογιάννη, ενώ τραυματίστηκε ο 17χρονος Φ.Κ.

Απ’ τα πυρά τραυματίζεται θανάσιμα και 65χρονος Μανώλης Σταυρουλάκης.

21 Σεπτεμβρίου: Ξεκαθάρισμα …εδαφικών λογαριασμών στο Ροτάσι Μονοφατσίου, μ’ έναν 17χρονο νεκρό

Ένας 17χρονος έπεσε νεκρός στη διάρκεια μεγάλης συμπλοκής που έγινε σε αγροτική περιοχή του Ροτάσι Μονοφατσίου. Από το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών νεκρός ανασύρθηκε ο έφηβος και τραυματίες άλλοι τρεις!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η σύγκρουση και το μοιραίο επήλθαν λόγω εδαφικών διαφορών. Τα χωράφια ήταν εκείνα που οδήγησαν πρώτα στο ραντεβού θανάτου και τελικά στο μακελειό.

Μέλη των εμπλεκόμενων οικογενειών συναντήθηκαν και γρήγορα μίλησαν τα ... όπλα. Από τη συμπλοκή τα τέσσερα άτομα που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του 17χρονου.

Αποκάλυψη Creteplus: 8χρονος λιποθύμησε από την πείνα στο Ηράκλειο!

Νέο περιστατικό συγκλονίζει το Ηράκλειο με ένα 8χρονο αγόρι, το οποίο λιποθύμησε, αφού έτρωγε για τρεις μέρες βραστά μακαρόνια! Γείτονες της οικογένειας, πήγαν τρόφιμα, δίνοντας μια ανάσα στους γονείς και το άμοιρο παιδί!

Το τραγικό περιστατικό αποκάλυψε το CretePlus στις 14-6-2012 και επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των συσσιτίων στα Δειλινά, ο κ. Μπατζόπουλος. Η οικογένεια ζει το δικό της δράμα, μέχρι που αυτό έφτασε στο αποκορύφωμα του. Ο άνεργος πατέρας και τα περιστασιακά μεροκάματα της μητέρας δεν είναι ικανά για να ικανοποιήσουν την πείνα τη δική τους και του παιδιού τους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, έκρυβαν το Γολγοθά τους, μέχρι που ο 8χρονος πιτσιρικάς δεν άντεξε.

"Μαμά θέλω να φάω λίγο ψωμί με μαρμελάδα", είπε ο μικρός γιος, πριν λιποθυμήσει μπροστά στα έκπληκτα μάτια της μητέρας του!

Γείτονες της οικογένειας που μένει σε ένα σπιτάκι στην λ. 62 Μαρτύρων, στο ύψος του Τζάμπο, που έμαθαν το τραγικό περιστατικό, έσπευσαν και πήραν τρόφιμα, πηγαίνοντας τα για να ενισχύσουν τους συμπολίτες τους.

"Μόλις το έμαθα συγκλονίστηκα. Πήγα αμέσως και πήρα λίγο κρέας και τρόφιμα για να τους βοηθήσω. Όμως ατό δεν είναι λύση. Το ανάλγητο κράτος πρέπει να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους", λέει στο CretePlus o Δημήτρης, γείτονας της οικογένειας.

11 Σεπτεμβρίου: Ρωσικοί «κολοσσοί» υπογράφουν για τα προϊόντα της Κρήτης!
Καταφθάνουν στο Ηράκλειο στις 29 Σεπτέμβρη, στελέχη 22 αλυσίδων ρώσικων σούπερ μάρκετ και υπογράφουν "χρυσά" συμβόλαια για την αγορά κρητικών προϊόντων, όπου παρουσιάζεται το το σχέδιο του "χρυσού" deal στην Περιφέρεια Κρήτης!

Μετά από τις επισκέψεις των εκπροσώπων των σούπερ μάρκετ που είχαν γίνει μέσα στο καλοκαίρι, τα μεγαλοστελέχη των συγκεκριμένων αλυσίδων καταστημάτων ήρθαν στο νησί μας για να υπογράψουν τα συμβόλαια!

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα "χρυσό" deal, το οποίο κυνηγούσε αρκετό καιρό η Περιφέρεια Κρήτης. Το σχέδιο του προγράμματος προώθησης των προϊόντων της περιφέρειας του νησιού, τόσο στην ελληνική αγορά και τις Τρίτες χώρες , παρουσίασε η αντιπεριφερειάρχης κ. Θεανώ Βρέντζου.

Μάιος 2012: «Φεύγει» από τη ζωή ο Μανώλης Γαβαλάς
Την τελευταία ημέρα του Μαΐου, ο μακροβιότερος Πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Μανώλης Γαβαλάς, χάνει τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Τον τελευταίο καιρό η υγεία του είχε παρουσιάσει εμφανή σημάδια επιδείνωσης, πράγμα τον οποίο τον ώθησε να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του ως προέδρος της ΕΑΣΗ στις αρχές του2012..

Ο Μανώλης Γαβαλάς ασχολήθηκε για περίπου 40 χρόνια με τον αγροτοσυνδικαλισμό ενώ υπήρξε και υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο.

Απόσυρση ληγμένων φυτοφαρμάκων στο Ηράκλειο

Ανακοίνωση προς τους αγρότες για απόσυρση ληγμένων φυτοφαρμάκων εξέδωσε η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση«θα πραγματοποιηθεί, από 3 έως 7 Ιανουαρίου του 2013, απόσυρση γεωργικών φαρμάκων που έληξαν ή ανακλήθηκε η άδεια κυκλοφορίας τους, στην αποθήκη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηρακλείου, οδός Μ, αριθ. 4, ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου».

Η διαδικασία «θα γίνει σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρία Envirochem. Όσοι καλλιεργητές, έμποροι φυτοπροστατευτικών προϊόντων ή φορείς, κατέχουν φυτοφάρμακα που έληξαν ή ανακλήθηκε η άδεια κυκλοφορίας τους, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την ανωτέρω εταιρία προκειμένου αυτά να αποσυρθούν. Επισημαίνεται ότι η δαπάνη απόσυρσης και καταστροφής βαρύνει τον κάτοχο των φυτοφαρμάκων».


Πηγή: flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...