Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Το 2ο Καρναβάλι Δήμου Φαιστού.

Ομάδες χορευτών, ξυλοπόδαροι, κλόουν, animateurs, αλλά και εντυπωσιακά άρματα, πρόκειται να παρελάσουν στη μεγαλύτερη παρέλαση του νομού, στο πλαίσιο του 2ου Καρναβαλιού Δήμου Φαιστού.

Το καρναβάλι που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στις 2.00 το μεσημέρι. Πλήθος αρμάτων, εκατοντάδες καρναβαλιστές, αλλά και πλήθος κόσμου πρόκειται να δώσουν το παρών, σ’ ένα από τα πιο δυναμικά καρναβάλια των τελευταίων ετών.

Οι διοργανωτές προετοιμάζουν την παρέλαση για περισσότερους από δύο μήνες, ενώ έχουν ανεβάσει τον πήχη ιδιαίτερα ψηλά, θέλοντας να διατηρήσουν τον τίτλο του μεγαλύτερου καρναβαλιού με άρματα στο νομό. Ο βασιλιάς Καρνάβαλος θα κινείται φέτος πάνω σε μια πραγματική γόνδολα μήκους 12 μέτρων, ενώ πάνω στα άρματα έχουν στηθεί γιγάντιες αγκινάρες, σπίτια, ακόμα και ολόκληρες ντισκοτέκ!

Την επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού θα δώσει η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, για να ακολουθήσει το Warming Up Show από τη χορευτική ομάδα Caritmo. Ξυλοπόδαροι, κλόουν και animateurs, θα κρατήσουν ζωηρό το ενδιαφέρον μέχρι την πρώτη διέλευση του Βασιλιά Καρνάβαλου και των υπολοίπων αρμάτων.

Μετά την παρέλαση το κέφι θα μεταφερθεί στην πλατεία Τυμπακίου, μ’ ένα Mega After Carnival Party, για όλους τους παραβρισκόμενους και τις καρναβαλικές ομάδες.

Για τα παιδιά επιπρόσθετα, θα υπάρχουν κλόουν και animateurs στην πλατεία, προκειμένου να παίξουν μαζί τους, να πραγματοποιήσουν θεατρικά παιχνίδια, αλλά και να τους προσφέρουν εκπλήξεις.

Σύμφωνα με τις ως τώρα ενδείξεις, περισσότεροι από 20.000 θεατές θα κατακλύσουν τον κεντρικό δρόμο Τυμπακίου, ενώ πάνω από 1.500 είναι τα άτομα που θα συμμετάσχουν ως πληρώματα καρναβαλιού. Οι διοργανωτές προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να παραβρεθούν στη μεγάλη παρέλαση και στις εκδηλώσεις της Κυριακής, σε μια μοναδική εμπειρία.

Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δ. Μινώα- Πεδιάδος

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, με το Αρκαλοχώρι, το Καστέλλι και το Θραψανό να κινούνται ήδη στους αποκριάτικους ρυθμούς του Σαββατοκύριακου.
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου που αποτελεί την κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου και διοργανώνεται την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 3:30μ.μ. Με την εθελοντική συμμετοχή φορέων και πολιτών, τα άρματα της αποκριάτικης παρέλασης δέχονται τις τελευταίες πινελιές για την ολοκλήρωσή τους.
Συμπληρώνοντας πολλές δεκαετίες παρουσίας, με διάφορες διακυμάνσεις, το Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου περιμένει μικρούς και μεγάλους να ξεφαντώσουν, τραγουδώντας και σατιρίζοντας επίκαιρα θέματα. Αμέσως μετά την αποκριάτικη παρέλαση όλοι μαζί, μεταμφιεσμένοι και μη, συγκεντρώνονται στην Πλατεία Ελευθερίας και διασκεδάζουν με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.
Τα θέματα των αρμάτων της φετινής αποκριάτικης παρέλασης στο Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου έχουν ως εξής:
1)      «Δε θα μας κλέψουν το γέλιο» - Δήμος Μινώα Πεδιάδας
2)     «Ο καραγκιόζης επιστρέφει» - Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Μινώα Πεδιάδας
3)      «Το μαρτύριο της σταγόνας» - Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μινώα Πεδιάδας
4)     «Τζούνιορ Μάστερ Σεφ» - Δημοτικό Σχολείο Καστελλίου
5)     «Λεφτά υπάρχουν» - Γυμνάσιο Καστελλίου
6)     «Παραφύσει… επιστροφή στη φύση» - Πολιτ. Συλ. Λευκοχωρίου
7)     «Η βάφτιση των διδύμων» - Πολιτ. Συλ. Αποστόλων
8)     «Οι… ρακοδικασμένοι» - Πολιτ. Συλ. Γαλατά
9)     «Πολιτικοί… κρατούμενοι» - Πολιτ. Συλ. Μαχαιράς
10) «Τρελοκομεία…» - Πολιτ. Συλ. Παρτίρων, Μπαδιά, Τουρλωτής
11)   Πολιτιστικός Σύλλογος Σκινιά
12) «Ο χορός των αστεριών» - Γυμναστήριο Body Slim
13)  «Καουμπόηδες στην άγρια Δύση» - Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Καλομοίρη – Μαρίνη
14)  «Οι νότες το ‘σκασαν» - Σχολή Χορού Χοροέκφραση
15)  «Μπαζανοβασανιστικό σχέδιο…η απαγωγή της Μέρκελ» - Γιάννης Μπαζάνας
16)  «Οι γιατροί της πείνας» - Παρέα μεταμφιεσμένων
17)  «Καταδικασμένοι πότες» - Café Club Ιστορικό
Κέφι, ξενοιασιά και ξεφάντωμα με μουσική και χορό υπόσχονται και οι κεντρικές εκδηλώσεις στο Καστέλλι και το Θραψανό. Συγκεκριμένα, στο Καστέλλι το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 7:00μμ. μασκαράδες και μη, με δάδες αναμμένες, θα γυρίσουν τους δρόμους και τα σοκάκια. Η πομπή της αποκριάς αναβιώνει ένα πανάρχαιο έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων και καταλήγει στην πλατεία που βρίσκεται το πολιτιστικό πολύκεντρο Καστελλίου. Εκεί περιμένει όλους μουσική, χορός, κρασί και ξεφάντωμα μέχρι το πρωί. Ακόμη, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Καστέλλι με θέμα «Ξεκλειδώνοντας το Κάστρο». Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στα σοκάκια της ιστορίας του Καστελλίου για να ανακαλύψουν το «θησαυρό», με την εκκίνηση να γίνεται στις 11:00π.μ. στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δημοτικού Καταστήματος Καστελλίου.
Επιπλέον, στο Θραψανό την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου από τη 1:00μ.μ. ομάδες μεταμφιεσμένων με άρματα, πραγματοποιούν την καθιερωμένη αποκριάτικη παρέλαση στο κέντρο του χωριού. Στη συνέχεια, συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία μαζί με όλους τους θεατές για τα παραδοσιακά Κούλουμα. Μουσική, πειράγματα, γέλιο, νηστίσιμοι μεζέδες, κρασί, κέφι, σε αφθονία!
Τέλος, πλούσιο είναι το πρόγραμμα για τα παραδοσιακά κούλουμα που διοργανώνονται την Καθαρά Δευτέρα στους οικισμούς τους Δήμου σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους κάθε περιοχής. Συγκεκριμένα:
 • 10:30π.μ. Κατασκευή Χαρταετών στη Γαρίπα.
 • 11:00π.μ. «Απαλέθια» στο Διαβαϊδέ.
 • 11:00π.μ. Πέταγμα Χαρταετού και κούλουμα από το Αθλητικό Σωματείο TAE KWON DO Καστελλίου, στο Γήπεδο Καστελλίου.
 • 11:30π.μ. «Απαλέθια» στον Καραβάδω.
 • 11:30π.μ. Κούλουμα στην Τουρλωτή.
 • 12:00μ.μ. Κούλουμα στο Σμάρι.
 • 12:00μ.μ. Κούλουμα στο Λευκοχώρι.
 • 12:00μ.μ. Κούλουμα στο Χουμέρι.
 • 12:00μ.μ. Κούλουμα στη Ζήντα.
 • 12:00μ.μ. Κούλουμα στο Σκινιά.
 • 1:00μ.μ. Κούλουμα στους Ζωφόρους.
 • 1:30μ.μ. Κούλουμα στους Αποστόλους.
 • 2:00μ.μ. Κούλουμα στο Νιπιδιτό.

cretalive.gr

Ζητούν αποφυλάκιση οι κατηγορούμενοι για ομαδικό βιασμό 16χρονης

Την αποφυλάκιση τους ζητούν με την συμπλήρωση του εξαμήνου κράτησης τους οι τρεις νεαροί που κατηγορούνται για συμμετοχή στον ομαδικό βιασμό 16χρονης μαθήτριας από το Ηράκλειο. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη τον περασμένο Αύγουστο οπότε και αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία της ανήλικης στην Αστυνομία.

Η κοπέλα είχε καταγγείλει ότι μέσα σε ένα βράδυ συνευρέθηκε ερωτικά με περισσότερα από δέκα άτομα, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση της, ούσα υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...