Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

400 οικογένειες πεινάνε -Παρά τις υποσχέσεις,το Υπουργείο ...αδυνατεί!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης 400 οικογένειες στο ν.Ηρακλείου αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης - Μεγαλύτερος ο αριθμός από ότι περίμεναν - Το Υπ.Παιδείας δεν μπορεί να καλύψει το κόστος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Με οικολογική καταστροφή απειλείται ο Γεροπόταμος

Ανεξέλεγκτη πλέον η ρίψη επικίνδυνων αποβλήτων ελαιοτριβείων


Σε περιβαλλοντική βόμβα έτοιμη να εκραγεί, τείνει να εξελιχθεί η ανεξέλεγκτη ρίψη αποβλήτων ελαιοτριβείων (κατσίγαροι), όπως κατέδειξε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης. Ιδιαίτερα στην Κρήτη, απειλείται πλέον ευθέως το οικοσύστημα, αλλά και η υγεία των κατοίκων, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης υπηρεσιών που να ελέγχουν και να επιρρίπτουν ευθύνες στους παραβάτες.

Συγκεκριμένα, ο Γεροπόταμος είναι πλέον αντιμέτωπος με οικολογική καταστροφή, καθώς σχεδόν καθημερινά, επικίνδυνα απόβλητα ελαιοτριβείων, φθάνουν στα νερά του ποταμού και στη συνέχεια καταλήγουν στον κόλπο της Μεσσαράς και απειλούν με εξαφάνιση τον υδροβιότοπο της περιοχής.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 230 είδη ορνιθοπανίδας περνάνε κάθε χρόνο από τον υδροβιότοπο αυτό, που φιλοξενεί επίσης μεγάλους αριθμούς κρητικού βατράχου, δεντροβατράχου και νερόφιδων, ενώ στις εκβολές του συναντώνται πληθυσμοί της προστατευόμενης θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα.

Απαιτείται άμεση παρέμβαση από την πλευρά της Πολιτείας, με διαρκή έλεγχο της διαχείρισης των αποβλήτων των ελαιοτριβείων και πρόβλεψη για επιβολή αυστηρών ποινών στους παραβάτες.

Ο Γιώργης Μανωλάκης στη μουσική σκηνή Αυλαία

Ο Γιώργης Μανωλάκης μαζί με τους συνεργάτες και φίλους του έρχεται από την Κρήτη στη μουσική σκηνή Αυλαία για μια και μοναδική εμφάνιση.

Θα μας παρουσιάσει παλαιότερες συνθέσεις από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Το σπαθί» αλλά και νέα τραγούδια από την καινούργια δουλειά που ετοιμάζει αυτή την περίοδο.

Ο δεξιοτέχνης του λαούτου αυτοσχεδιάζει και ερμηνεύει με το δικό του μοναδικό τρόπο την κρητική μουσική παράδοση...

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 ¤

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΠΡΙΛΗ
Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074
www.avlea.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...