Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Συνεργείο επιφυλακής για την προστασία των δασών στο Ρέθυμνο

Τη συγκρότηση συνεργείων επιφυλακής υπερωριακής απασχόλησης για την εξασφάλιση του προγράμματος δασοπροστασίας στο Ρέθυμνο
ενέκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας των αρμόδιων φορέων για την αποτελεσματική φύλαξη των δασικών εκτάσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη από τη μια την υπάρχουσα επάνδρωση της διεύθυνσης δασών Ρεθύμνου και τα μέσα που διαθέτει και από την άλλη τις πραγματικές της ανάγκες για να ανταποκριθεί στο υπάρχον πρόγραμμα δασοπροστασίας για το 2011, προχωρά στη δημιουργία ειδικού συνεργείου που θα περιπολεί δασικές περιοχές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του και θα καλύπτει τις ανάγκες της υπηρεσίας με υπερωριακή απασχόληση.

Ειδικότερα:

1. Συγκροτείται συνεργείο υπερωριακής εργασίας επιφυλακής για τους μήνες Ιούνιο έως Οκτώβριο για τις ώρες από 15:30 έως 20:30 κάθε εργάσιμης ημέρας πλην Σαββάτου το οποίο θα επιλαμβάνεται όλων των δασικών θεμάτων που ανακύπτουν. Πρόκειται για μια τριμελή ομάδα, αποτελούμενη από 2 δασικούς υπαλλήλους και 1 οδηγό οχήματος – δασοφύλακα.

2. Δημιουργούνται δύο συνεργεία υπερωριακής εργασίας εποχούμενων περιπόλων για το διάστημα από Ιούνιο έως και τέλος του 2011 και μόνο για τις ημέρες Σάββατο, Κυριακή και Αργίες. Οι δύο ομάδες θα έχουν την ευθύνη της αστυνόμευσης του δασικού χώρου, θα καλύπτουν πεντάωρη υπερωριακή εργασία ενώ για τους μήνες από Ιούλιο μέχρι και Σεπτέμβριο έχουν λάβει εντολή να δείχνουν «ιδιαίτερη μέριμνα»

Συνεργασία με την Πυροσβεστική σε περίπτωση πυρκαγιάς

Πέρα των αναφερθέντων εργασιών των συνεργείων επιφυλακής και περιπόλων σε κάθε περίπτωση που εκδηλώνεται δασική πυρκαγιά, η οικεία πυροσβεστική υπηρεσία ή κλιμάκιο θα ενημερώνει την τοπική δασική αρχή για το περιστατικό. Ο προϊστάμενος της τοπικής δασικής υπηρεσίας ή ο επικεφαλής του συνεργείου επιφυλακής ή της περιπόλου, εφόσον αυτό απαιτείται, θα μεταβαίνει στον τόπο της πυρκαγιάς και θα συνεργάζεται με τον διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του συμβάντος.

Κάλυψη της δαπάνης

Η δαπάνη που θα προκληθεί από την υπερωριακή εργασία θα καλυφτεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στους λογαριασμούς της οποίας θα πιστωθεί το απαιτούμενο ποσό από σχετικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Η τήρηση δε, των δαπανών εντός των προβλεπόμενων ορίων όπως προκύπτουν από τις ώρες της υπερωριακής εργασίας, είναι αυστηρή και δεν θα δικαιολογηθεί καμία

ANEK LINES : Μειωμένες τιμές

H ANEK LINES μειώνει τις τιμές των εισιτηρίων της  κατόπιν ψήφισης στη Βουλή τροπολογίας του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας με την οποία καταργείται πλήρως μια σειρά ορισμένων τελών υπέρ τρίτων.

Η ANEK LINES ανταποκρινόμενη πλήρως στις ανάγκες του επιβατικού κοινού καλωσορίζει αυτήν την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της ελληνικής ακτοπλοΐας και αποδεσμεύει τους επιβάτες της, από τις επιπλέον χρεώσεις που επέβαλαν οι φόροι υπέρ τρίτων, εκτιμώντας ότι αυτή η πράξη θα δώσει νέα πνοή στην ελληνική ακτοπλοΐα ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο και θα αποτελέσει το όχημα για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Η ANEK LINES με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους επιβάτες της και τους περίπου 40 προορισμούς που εξυπηρετεί, δεσμεύεται να συνεχίσει να προσφέρει συνεχώς βελτιωμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες θαλάσσιας μεταφοράς, πάντα με άψογη εξυπηρέτηση εν πλω, με υπευθυνότητα, συνέπεια και σεβασμό στις ανάγκες τους.

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Γράφει η Ιωάννα Μελάκη*

  Επειδή ως Ε.Π.Κ.ΧΑΝ , στους καταστατικούς της   σκοπούς, μεταξύ των άλλων προβλέπεται ,η προστασία. η διαφύλαξη, η βελτίωση και η υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και  η υπεράσπιση ,η προβολή,η προώθηση,η διερεύνηση  και ενίσχυση της αντιρρυπαντικής παραγωγικής διαδικασίας της ανακύκλωσης των υλικών,ώστε τα υπολείμματα από τα προϊόντα που καταναλώνουμε ΄η χρησιμοποιούμε να μη το επιβαρύνουν, επειδή το Περιβάλλον ανήκει σε όλους μας, και επειδή   ως κοινωνία ,έχουμε ηθική υποχρέωση να το  διαφυλάξουμε, ή Ένωση Προστασίας Καταναλωτών, συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 του Ιούνη,με Δ.Τ και άλλες εκδηλώσεις.

  1. Είναι αλήθεια,ότι την  5 Ιουνίου," ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ",τα περασμένα χρόνια, ως Κοινωνική Οργάνωση . της ημέρας αυτής  ,της δίναμε γιορταστικό χαρακτήρα, για να επισημάνουμε ουσιώδης συμβουλές στους καταναλωτές, στους χρήστες των αγαθών του περιβάλλοντος, με προτεραιότητα, πως να το αξιοποιούν και την υποχρέωσή τους , να το σέβονται.Σήμερα , η λέξη γιορτή, πέρασε στην λέξη " πένθος", σε όλο τον πλανήτη και ειδικά στην Χώρα μας.Κάποιοι από το χθες, σπέρνοντας ηθελημένες  πολιτικές της καρέκλας και της μίζας, μιλάνε  για το χρώμα " πράσινο", όλα τα υποτιθέμενα ουσιαστικά στο λεξιλόγιο τους ,  έχουν  το συνοδευτικό του "Πράσινου". Πράσινο περιβάλλον ,πράσινη ανάπτυξη ,πράσινη ενέργεια , εκείνο που ξέχασαν  ή μάλλον τεχνηέντως το  απέφυγαν, είναι η πράσινη  η οικονομία της Χώρας μας, ποτέ σαυτήν στην ουσίας λέξη ,  δεν αναφέρθηκαν ,χάθηκε από το λεξιλόγιο τους  ,δεν αναφέρθηκαν ποτέ, διότι το πράσινο είναι συνυφασμένο με την ζωή, με την  ευεξία,με την  δημιουργία, με την ανάπτυξη.Στην "μαύρη Οικονομία" μια και μιλάμε με χρώματα, που βρίσκεται σήμερα η Χώρα μας, δεν ταίριαζε η λέξη ,γιατί εξακολουθούν να μας εμπαίζουν, εξακολουθούν στις πλάτες των πολιτών να παίζουν και επιμένουν να  παραμένει  στα αυτιά μας, και να στριφογυρίζει η ίδια  η λέξη ,"του πρασίνου" ώστε μαγικά, να μας καθησυχάζει, ώστε να παρατείνουνε  την παραμονή μας στον καναπέ και να αφήνουμε τις τύχες τόσο τις δικές μας, όσο και των παιδιών μας ,σαυτούς που η μοναδική τους έγνοια  είναι , να αποφασίσουν τι ακόμα θα ξεπουλήσουν και πως περισσότερο θα χρεώσουν τις επόμενες γενιές, τις γενιές που ίσως ,δεν δουν ποτέ το Πράσινο και το δικό τους Περιβάλλον.
  2. Η κρίση,   που μαστίζει σήμερα τη χώρα  μας , είναι πολυδιάστατη , τα περιβαλλοντικά αδιέξοδα εντείνονται ακόμη περισσότερο που απασχολούν εμάς τους πολίτες ,  που οφείλουμε να είμαστε παρόντες  και να επαγρυπνούμε .
  3. Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, διαθέτει Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας,  θεωρεί ανάγκη της χρονικής συγκυρίας που βιώνουμε , την ύπαρξή της, για την στήριξη του Περιβάλλοντος, σαυτές τις δύσκολες στιγμές,που τα περιβαλλοντικά ζητήματα, παρότι σπουδαία και επείγοντα μένουνε σε σχέδια, από τους εκπροσώπους της πολιτείας.Σαφή δείγματα είναι η κωλυσιεργία αντικατάστασης των επαγγελματιών πυροσβεστών ,αφού το 50% της πυροσβεστικής  δύναμης, έχει συνταξιοδοτηθεί,και ενώ βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού και οι θερμοκρασίες όλο και ανεβαίνουν. .Σαφή δείγματα είναι ο νόμος για τη βιοποικιλότητα, η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, η υιοθέτηση των χείριστων λύσεων στη διαχείριση των απορριμμάτων, τα διαρκή περιβαλλοντικά εγκλήματα στους διάφορους ποταμούς της χώρας,  η έλλειψη πολιτικής στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής κτλ.
  4.   Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, προτείνει δίκτυα εθελοντισμού, με σχεδιασμό και προτροπή των πολιτών στην συμμετοχή, η σιωπή, η αναλήθεια ,δεν βγάζουν  την πολιτεία από τα περιβαλλοντολογικά αδιέξοδα, που δημιούργησαν κρίσεις, στο παρελθόν (πυρκαγιές ), με ανθρώπινες απώλειες ,αλλά και καταστροφή περιουσιών πολιτών, και έξοδα για την ίδια την πολιτείας.
  5. ΄Όλοι γνωρίζουμε ότι η Χώρα μας ,βρίσκεται  σε οικονομική κρίση, είναι αδύναμη να διαθέσει τα απαραίτητα χρηματικά ποσά, για την διαφύλαξη περαιτέρω του περιβάλλοντος, η διαφύλαξη έγκειται πλέον στην εθελοντική προσπάθεια, στην δική μας προσπάθεια . μην αφήσουμε να εξαπλωθεί σε περιβαλλοντολογικό αδιέξοδο στο χέρι μας είναι!!!                                                                                                                                                 

                                *  Η Πρόεδρος της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών                                                                                                                      Ιωάννα   Μελάκη

Κρεμάστηκε ηλικιωμένη στο Ηράκλειο

Πρόωρο τέλος στη ζωή της αποφάσισε να δώσει μια ηλικιωμένη γυναίκα από τα Αμιρά Βιάννου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η άτυχη γυναίκα είχε αποπειραθεί και στο παρελθόν να αυτοκτονήσει, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Η γυναίκα ζούσε μαζί με τον ηλικιωμένο σύζυγο και το ένα από τα παιδιά της.
newsbomb.gr

Την κρατούσαν "φυλακισμένη" και την εξέδιδαν

Στα ίχνη κυκλώματος εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, στις οποίες υπόσχονταν καλύτερη ζωή, βρίσκεται η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, που προχώρησε στην σύλληψη ενός 23χρονου Αλβανού , ενώ αναζητούνται ένας ακόμα ομοεθνής του και μία νεαρή Ρουμάνα

Όλα ξεκίνησαν όταν μία 24χρονη από τη Ρουμανία κατάφερε να φτάσει μέχρι την Αστυνομία και να καταγγείλει την συμπατριώτισσα της που αναζητείται ότι, με απατηλές υποσχέσεις για ανεύρεση εργασίας στην περιοχή του Ηρακλείου, την έπεισε να την ακολουθήσει, πληρώνοντας το αντίτιμο των εισιτηρίων της. Μόλις όμως έφτασαν στο Ηράκλειο την «πούλησε» για 2000 ευρώ στον Αλβανό που αναζητείται. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...