Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Νέα αναβολή στη δίκη για την υπόθεση των Ζωνιανών

Το πρωί της ερχόμενης Τρίτης -έπειτα από τη νέα αναβολή που πήρε σήμερα- αναμένεται να εκδικαστεί... στο τριμελές πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου η υπόθεση των τριών πρώην υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση των Ζωνιανών.

Συγκεκριμένα στο εδώλιο θα καθίσουν τότε γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης και δύο πρώην αστυνομικοί υποδιευθυντές της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης στα Ζωνιανά στις 5 Νοεμβρίου 2007, καθώς κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος.
flashnews.gr

Ηράκλειο: 19χρονος συλλέκτης... κλεμμένων μηχανών

Συνολικά σχηματίστηκαν εννιά υποθέσεις κλοπών μοτοσικλετών, ενώ σχηματίστηκε ακόμη μία δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος όπως αναφέρει το cretalive.gr

Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο που διενεργήθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου στον 19χρονο, βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 19χρονος είχε διαπράξει συνολικά εννιά κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών, από διάφορες περιοχές της πόλης του Ηρακλείου, σε βάρος ισάριθμων ανδρών ηλικίας από 21 έως 49 ετών. Οι εν λόγω μοτοσικλέτες κατασχέθηκαν και στη συνέχεια αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, διότι ύστερα από εκτεταμένες έρευνες βρέθηκαν στην κατοχή του, δύο από τις προαναφερόμενες δίκυκλες μοτοσικλέτες, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί από περιοχή του Ηράκλειου, από τον 19χρονο συλληφθέντα.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.
πηγή

Ο Μιχελογιαννάκης φέρνει στη Βουλή την υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων στα ΕΛ.ΠΕ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, κατέθεσε ο βουλευτής Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με την υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων στα Ελληνικά Πετρέλαια. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Οι εκτιμήσεις για τις φορολογικές απώλειες από το λαθρεμπόριο καυσίμων ποικίλουν, καθώς σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές ανέρχονται στα 500 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών σε 1,5 δις ευρώ και σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς σε 3 δις ευρώ. Δυστυχώς, το κράτος αδυνατεί να δώσει λύσεις και αδυνατεί να κλείσει τις εγκαταστάσεις παράνομης διακίνησης και τις παράνομες δεξαμενές, που υπολογίζεται ότι είναι περισσότερες από 1.500 σε όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την καταλογιστική πράξη 989/23-12-2008 από το Ζ’ τελωνείο Πειραιά που κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών το 2008, προέκυψαν από ελέγχους στις 16 Ιουνίου 1999 και στις 14 Αυγούστου 2002 βεβαιωμένοι φόροι από διαφορά στη φορολογική αποθήκη των Ελληνικών Πετρελαίων της τάξεως των 36 εκατ. ευρώ περίπου. Το ποσό προκύπτει από διασταύρωση στοιχείων από την παραγωγή του διυλιστηρίου με αυτά της φορολογικής αποθήκης του, όπου βρέθηκαν να λείπουν 36.609.469 λίτρα πετρελαίου ναυτιλίας, 8.839.996 λίτρα πετρελαίου ναυτιλίας, 7.184.524 λίτρα βενζίνης απλή, 19.550.165 λίτρα βενζίνης σούπερ.

Έπρεπε λοιπόν όπως προβλέπεται στο άρθρο 155 του νόμου 2960, η καταλογιστέα πράξη, από τη στιγμή που υπερβαίνει το ποσό των 70.000 ευρώ, να πάρει το δρόμο για το ποινικό και το διοικητικό δικαστήριο. Δεδομένου όμως ότι εκείνο το διάστημα το ελληνικό κράτος ήταν μεγαλομέτοχος των ΕΛΠΕ, το θέμα έμεινε στα χαρτιά.

Επειδή όπως φαίνεται από την έως σήμερα πορεία της, η υπόθεση οδεύει προς παραγραφή.

Επειδή ήταν η πρώτη φορά που έγινε έλεγχος στα ΕΛΠΕ από τη μέρα που ιδρύθηκαν.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,
Τι έχει γίνει έως σήμερα για την συγκεκριμένη υπόθεση, τι ευθύνες έχουν καταλογιστεί ;
Τι ποσό εισπράχθηκε από τους βεβαιωμένους φόρους ;

Πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει έως σήμερα στα ΕΛΠΕ ;»

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού με το ντελάλη να επισκέπτεται χωριά του δήμου Ρεθύμνου, υποσχόμενος πολύ κέφι, χορό και τραγούδι, προμηνύοντας το ξεφάντωμα που πρόκειται να ακολουθήσει.

Το Σάββατο ο ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού θα πάει στα χωριά: Αρμένοι, Ατσιπόπουλο, Πρινές, Γωνιά, Ρούστικα, Επισκοπή, Αργυρούπολη, Μυριοκέφαλα καθώς και τα χωριά Γάλλου, Γεράνι, Μετόχια, Κάτω Βαρσαμόνερο, Καλονύχτης, Αρχοντική, Μυριοκέφαλα.
Την Κυριακή θα περάσει από τα χωριά: Βιράν Επισκοπή, Ελεύθερνα, Αρχαία Ελεύθερνα, Αμνάτος, Κυριάννα, Λούτρα, Πηγή, Άδελε καθώς και τα χωριά Τσεσμές, Μαρουλάς, Αγία Παρασκευή, Αγία Τριάδα, Χάρκια, Μέση, Πρίνος, Πίκρη, Άδελε.

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου θα περάσει από τους δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου και την επομένη θα βρίσκεται στα Χανιά.

Η επίσημη έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου στο Σπίτι του Πολιτισμού, με την κλήρωση της σειράς παρέλασης των ομάδων και πολλές άλλες εκπλήξεις, ενώ λίγο νωρίτερα θα προηγηθεί στον ίδιο χώρο παιδικό πρόγραμμα με παραδοσιακά αποκριάτικα παιχνίδια.

Ρέθυμνο: Απονομή διπλωμάτων της 21ης Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνεστίαση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή φίλων και μελών του Ομίλου και της Ιστιοπλοΐας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η απονομή διπλωμάτων της 21ης Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Οι νέοι ιστιοπλόοι που προστέθηκαν στο κατάλογο των Ρεθεμνιωτών που ασχολούνται ενεργά με το άθλημα είναι οι κάτωθι, Βαγγέλης Τζανιδάκης, Βασιλική Δημητρακοπούλου, Γαρυφαλιά Ζουμαδάκη, Γεώργιος Χάσικος, Γιάννης Ζεμπίλης, Γιάννης Νικολουδάκης, Εμμανουήλ Χατζηκωνσταντίνου, Ιδομενέας Καμηλάκης, Μαρία Χαλκιαδάκη, Μάριελ Κρέμλη, Ματθαίος Βαρβαντάκης, Γιούλη Καρτάλη, Βιβή Καρακώστα, Σωκράτης Ψυχαράκης.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου κύριος Μιχάλης Βασιλάκης, αναφέρθηκε στα ιστιοπλοϊκά πεπραγμένα του 2012, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση τόσο στις σημαντικές επιτυχίες που σημείωσε ο Ι.Ο.Ρεθύμνου σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και στη διοργάνωση αγώνων και ιστιοπλοϊκών σεμιναρίων που διοργάνωσε στο Ρέθυμνο, με μεγάλη επιτυχία.

Τέλος, ανακοίνωσε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του τρέχοντος έτους, στο οποίο μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται, η διοργάνωση 3ήμερου ιστιοπλοϊκού αγώνα τον Μάρτιου σε συνεργασία με τον Ν.Ο.Χανίων με διαδρομή Χανιά – Ρέθυμνο. Tη συμμετοχή του ομίλου στον διεθνή αγώνα Rodos Cup και σε περιφερειακούς αγώνες που διοργανώνονται στην Κρήτη. Eπίσης λόγω της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, ο Ι.Ο.Ρεθύμνου με συνεργασία όλων των ιστιοπλοϊκών ομίλων της Κρήτης θα διοργανώσουν ένα διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα με διαδρομές τους νομούς της Κρήτης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου, κος Φραγκίσκος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, κος Μίνως Αλεφαντινός, καθώς και η διευθύντρια του ΛΤΡ, κα Δασκαλάκη Αθανασία. Ξεχωριστή παρουσία στην εκδήλωση ήταν εκείνη του κου Στράτου Παπαϊωάννου, ιδρυτικό μέλος του Ομίλου και ουσιαστικός δάσκαλος για τους Ρεθυμνιώτες ιστιοπλόους.

Ο Ι.Ο.Ρεθύμνου ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης, τα μέλη και τους φίλους του που τίμησαν με την παρουσία τους τον Όμιλο, τους επαγγελματίες της πόλης για τις προσφορές τους στη λαχειοφόρο αγορά και τέλος το κέντρο White Lady, που φιλοξένησε τη βραδιά. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους επαγγελματίες που συνέβαλαν στην λαχειοφόρο αγορά καθώς και φωτογραφίες από την βραδιά στην ιστοσελίδα του ομίλου www.ior.gr.


 goodnet.gr

Σύλληψη επίδοξου βιαστή στον Άγιο Νικόλαο


Μια ανήλικη και μια 34χρονη προσπάθησε να βιάσει ένας 21χρονος που συνελήφθη στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Συγκεκριμένα ο αλλοδαπός χθες το βράδυ ακινητοποίησε την 16χρονη και στη συνέχεια την 34χρονη και έκανε ασελγείς πράξεις. Μάλιστα δεν δίστασε να χτυπήσει την 34χρονη από την οποία άρπαξε και το κινητό.

Οι γυναίκες κατάφεραν να ξεφύγουν και να ενημερώσουν την αστυνομία όπου κατάφερε και εντόπισε τον επίδοξο βιαστή περνώντας του χειροπέδες.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Νέο γκάλοπ: Μπροστά η Ν.Δ. - Άνοδος του ΠΑΣΟΚ


Προβάδισμα στη ΝΔ δίνει ακόμη μια δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα. Πρόκειται για έρευνα που έκανε η Alco για το Newsit.gr, η οποία καταγράφει ακόμη άνοδο του ΠΑΣΟΚ και πτώση της Χρυσής Αυγής σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή, έχει ως εξής:

ΝΔ 24,9%
ΣΥΡΙΖΑ 23,8%
Χρυσή Αυγή 11,1%
ΠΑΣΟΚ 8,5%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 5,9%
ΚΚΕ 5,6%
ΔΗΜΑΡ 4,7%

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία Alco για το Newsit, από τις 07 έως τις 12 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων σε όλη την Ελλάδα.

Enhanced by Zemanta

Αύξηση 51,8% στους επιβάτες κρουαζιέρας αναμένει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου

English: The cruise ship Celebration when it w...
 (Photo credit: Wikipedia)

Aύξηση της επιβατικής κίνησης στον τομέα της κρουαζιέρας της τάξεως του 51,8 % σε σχέση με το 2012 αναμένουν στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.

Την περασμένη χρονιά έφθασαν στο λιμάνι του Ηράκλειο 215.700 επιβάτες εκ των οποίων 168.106 ήταν τράνζιτ και 47.594 ήταν από κρουαζιέρες που χρησιμοποίησαν το λιμάνι ως homeport.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Γιάννης Μπρας δήλωσε ότι «ο πήχης για το 2013, μετά και από τις αλλεπάλληλες βραβεύσεις μας, έχει πάει πιο ψηλά, ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Στοχεύουμε μετά την επιτυχία του Home Port με την Costa και σε δεύτερη εταιρεία και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Συνεχίζουμε βασιζόμενη στο στρατηγικό μας σχεδιασμό και αναδεικνύουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα με επιχειρήματα και μικρά αλλά ορατά έργα».

Οι εταιρείες που αναμένεται να προσεγγίσουν το λιμάνι του Ηρακλείου είναι οι ακόλουθες:

Aida Cruises
Carnival Cruise Lines
Costa Crociere
Cunard Line
Holland America Line
Kristina Cruises
Louis Cruises
Majestic International Cruises
Mano Maritime
Mediterranean Shipping Company
Norwegian Cruise Line
P & Ο Cruises
Phoenix Reisen
Princess Cruises
Regent Seven Seas Cruise

Το αναλυτικό πρόγραμμα αφίξεων κρουαζιεροπλοίων για το έτος 2013, βρίσκεται στο site www.portheraklion.gr.

Enhanced by Zemanta

Κρήτη: Σύζυγος υποψήφιας της Χρυσής Αυγής αναζητείται για ρατσιστική επίθεση


Η βίαιη επίθεση έγινε σε βάρος Πακιστανών που διαμένουν στην Βαϊνιά της Ιεράπετρας. Οι μετανάστες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Στο περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. ενεπλάκησαν και Έλληνες.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, ένας από τους φερόμενους ως δράστες συνελήφθη ενώ αναζητείται ένας εκπαιδευτικός από το Λασίθι, σύζυγος υποψήφιας της Χρυσής Αυγής.

Για το περιστατικό έβγαλε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία καταδικάζει την επίθεση:
"Καταγγέλλουμε την δολοφονική ρατσιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στην Βαϊνιά της Ιεράπετρας, εναντίων μεταναστών και οδήγησε τρεις ανθρώπους στο νοσοκομείο. Την στιγμή που ολόκληρος ο Ιεραπετρίτικος λαός ενωμένος αγωνίζεται για τα δικαιώματα του, κάποιοι θεωρούν ως μόνο τους «καθήκον» να κυνηγούν ανυπεράσπιστους μετανάστες.
Η κοινωνία μας αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να είναι ενωμένη. Δεν χρειαζόμαστε προβοκάτορες που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας. Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα θα απομονωθούν από το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών της πόλης μας. Καλούμε τις τοπικές αρχές να πάρουν θέση και την αστυνομία να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των γνωστών αγνώστων που επιδίδονται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες".

To αιματηρό περιστατικό καταγγέλλει και η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας.

"Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας ενημερωθήκαμε ότι έγινε οργανωμένη επίθεση σε μετανάστες στη Βαϊνιά Ιεράπετρας. Κάποια από τα θύματα μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική δράση οργανώσεων ναζιστικών ομάδων και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να αναπτυχθεί το φασιστικό φαινόμενο στον τόπο μας.
Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πράξουν το καθήκον τους και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη όσους συμμετέχουν στις εγκληματικές αυτές ενέργειες.
Καλούμε όλους τους συλλογικούς φορείς της περιοχής να απομονώσουν τους υπεύθυνους του ρατσιστικού δηλητηρίου στον τόπο μας.
Η τοπική κοινωνία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματά της και την πραγματική δημοκρατία".

Enhanced by Zemanta

Μιχελογιαννάκης: Πάρτε μέτρα για τον φορολογούμενου, οφειλέτη, πολίτη

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα,  κατέθεσε ο βουλευτής Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με την θέσπιση μέτρων προστασίας του Έλληνα φορολογούμενου, οφειλέτη,  πολίτη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο  της ερώτησης. 
«Κύριε Υπουργέ,
Με τα δεκάδες χαράτσια και τις  απανωτές περικοπές στους μισθούς  και στα εργασιακά τους δικαιώματα, οι Έλληνες έχασαν μέσα σε τέσσερα  χρόνια τουλάχιστον το 40% του εισοδήματος  τους και σχεδόν το 70% της αγοραστικής τους δύναμης.
Αν προσεγγίσουμε και εστιάσουμε στα οικονομικά στοιχεία από την  πλευρά των ακινήτων θα διαπιστώσουμε  ότι οι φόροι στην ακίνητη ιδιοκτησία επταπλασιάστηκαν μέσα σε διάστημα τριών  ετών. Από 500 εκατομμύρια ευρώ που  ήταν το 2009 εκτινάχθηκαν στα 3,8 δις ευρώ το 2012. Αν συνυπολογιστούν σε αυτά και ο φόρος εισοδήματος, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, τα τεκμήρια και οι άλλες επιβαρύνσεις αγγίζουμε τα 5 δις περίπου επιπλέον.

Γενικά τα τέσσερα χρόνια λιτότητας αποτυπώνονται ως εξής:

Το 2009 είχαμε :
  1. Έκτακτη οικονομική εισφορά έως 25.000 ευρώ.
  2. Έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία 0,1%-0,9%.
  3. Αύξηση τελών κυκλοφορίας Ι.Χ.
Το 2010 είχαμε :
  1. Αύξηση στο ΦΠΑ από το 4,5% στο 5%, από 9% στο 10% και από 19% στο 21%.
  2. Αύξηση 15% στο φόρο της βενζίνης. 
  3. Επιπλέον φόρος από 10% έως 30% στους φόρους εισαγωγής στα ΙΧ.
  4. Επαναφορά τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα.
  5. Έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις.
  6. Επέκταση τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα.
Το 2011 είχαμε :
  1. Νέα αύξηση ΦΠΑ από 21% σε 23%, του μεσαίου συντελεστή από 10% σε 11% και του χαμηλού στο 6,5%.
  2. Δεύτερη αύξηση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ από 11% σε 13%.
  3. Αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε καύσιμα τσιγάρα και ποτά κατά 10%.
  4. Αύξηση και επέκταση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στην Περιφέρεια.
  5. Επιπλέον 10% στους φόρους εισαγωγής αυτοκινήτων
  6. Τέλος Επιτηδεύματος 300 ευρώ.
Το 2012 είχαμε :
  1. Νέα φορολογική κλίμακα για εισόδημα πάνω από 8.000 ευρώ.
  2. Έκτακτη εισφορά σε όσους είχαν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ.
  3. Κατάργηση εκπτώσεων φόρου με αποδείξεις.
  4. Μετάβαση σε ανώτερη κλίμακα ΦΠΑ 23% του κλάδου εστίασης.
  5. Νέα κλίμακα αντικειμενικής δαπάνης κατοικίας.
  6. Διπλασιασμός τεκμηρίων για αυτοκίνητα.
  7. Νέος έκτακτος φόρος στις κατοικίες μέσω τις ΔΕΗ.
  8. Κατάργηση φοροαπαλλαγών και χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά.
  9. Μείωση αφορολογήτου ορίου από τις 8.000 ευρώ στις 5.000 ευρώ.
  10. Αύξηση εισιτηρίων 25% σε Αστικές συγκοινωνίες ΟΣΕ.
  11. Κατάργηση αφορολογήτου για τα παιδιά.
  12. Αύξηση Τέλους Επιτηδεύματος στα 650 ευρώ.
  13. Αυξήσεις στη ΔΕΗ.
Άρα λοιπόν, ο Έλληνας οικογενειάρχης ο οποίος είναι ιδιοκτήτης κατοικίας  και έχει την ατυχία να έχει πατρική  περιουσία, θα πληρώσει για  το 2013 :
    • Μαζεμένο το ΦΑΠ του 2012 και των Ενιαίο Φόρο Ακινήτων του 2013, (με δεδομένο ότι έχει εξοφλήσει πλήρως  το ΦΑΠ 2010 και 2011).
    • Τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (μονιμοποίηση έκτακτου χαρατσιού στα ακίνητα).
    • Την φορολόγηση για τα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια, την πατρική περιουσία.
    • Την αύξηση στη θέρμανση της κατοικίας του, είτε λόγω της αύξησης του φόρου στο πετρέλαιο, είτε λόγω της αύξησης της τάξεως της 9,2%,  στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Κατόπιν των παραπάνω.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,

  1. Τι φοροδοτική δυνατότητα πιστεύετε ότι έχουν πλέον οι Έλληνες πολίτες ;
  2. Ποιες ρυθμίσεις σκοπεύει το Υπουργείο να θεσπίσει ώστε οι απαιτήσεις του δημοσίου να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες του  υπερφορολογούμενου Έλληνα πολίτη ;
  3. Ποιες ρυθμίσεις σκοπεύει το Υπουργείο να θεσπίσει ώστε οι απαιτήσεις των τραπεζών να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες του  οφειλέτη  Έλληνα πολίτη ;»

Δεν υπάρχει άνιση μεταχείριση των Ενεργειακών Επιθεωρητών

Aπό τον διαχωρισμό σε Α΄ και Β΄ τάξης

Απάντηση στην παρέμβαση Αυγενάκη

«Η διάκριση του δικαιώματος διενέργειας ενεργειακών επιθεωρήσεων προκύπτει από τη διάκριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων ανάμεσα σε διπλωματούχους και πτυχιούχους μηχανικούς», τονίζει στην απάντησή του προς τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Το άρθρο 16 του Συντάγματος επιβάλλει  τη διαφοροποίηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μεταξύ των αποφοίτων  ανώτερης (ΑΤΕΙ) και ανώτατης (ΑΕΙ) εκπαίδευσης, καθώς υφίσταται διαφοροποίηση  στον χρόνο και τον κύκλο σπουδών.

Η κατοχυρωμένη με το άρθρο 4 του  Συντάγματος αρχή της ισότητας, αφενός αποκλείει την άνιση μεταχείριση προσώπων που τελούν υπό τις αυτές συνθήκες αφετέρου απαγορεύει την όμοια μεταχείριση προσώπων που τελούν υπό διαφορετικές συνθήκες.

Όπως αναφέρει ο Αναπληρωτής  Υπουργός: «κατά το πνεύμα της ανωτέρω διάταξης απαγορεύεται η αυθαίρετη εξομοίωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των σχολών ΑΤΕΙ, με επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των σχολών ΑΕΙ».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...