Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Άνω κάτω η Κρήτη για τα χημικά της Συρίας – στο State Department το θέμα από τον Βενιζέλο

Το θέμα της διαχείρισης των χημικών της Συρίας, η μεταφορά των οποίων είχε προξενήσει αναστάτωση σε Ελλάδα και Ιταλία αναμένεται να απασχολήσει και τον κ. Ευ. Βενιζέλο κατά τις συνομιλίες που θα έχει την προσεχή Πέμπτη με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι στην Ουάσιγκτον.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το όλο θέμα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Κρήτη, ενώ έχει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου αναδειχθεί και στη Βουλή με κατάθεση ερωτήσεων από του Κρήτες Βουλευτές. Τα χημικά όπλα μεταφέρονται στην Ιταλία με το “Ark Futura” και από εκεί θα μεταφορτωθούν στο αμερικανικό “CAPE RAY”, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία της υδρόλυσης σε διεθνή ύδατα δυτικά της Κρήτης. Τα απόβλητα που θα προκύψουν από αυτή τη διαδικασία θα μεταφερθούν στη Γερμανία και σε άλλες χώρες υποδοχής, όπως η Βρετανία, που χθες εκδήλωσε ανάλογο ενδιαφέρον. Ωστόσο ήδη το αρχικό χρονοδιάγραμμα περί φόρτωσης και μεταφοράς τους εκτός Συρίας μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2013, σύμφωνα με τη διπλωματική συμφωνία στο πλαίσιο του ΟΗΕ έχει τεθεί εκτός προσυμφωνημένων χρονικών ορίων. Η καταληκτική ημερομηνία για την καταστροφή τους είναι τα τέλη Ιουνίου 2014.

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Λήγει στις 15 Ιανουαρίου, το πρόγραμμα "ενήμερων δανείων" για δανειολήπτες Τραπεζικών δανείων

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οφείλει να ενημερώσει τους δανειολήπτες που είχαν την δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα διευκόλυνσης ενήμερων οφειλών,ότι η προθεσμία ένταξης των, εκπνέει στις 15 του Γενάρη του παρόντος έτους, και ακόμα να ενημερώσει ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης, ελάχιστο υπήρξε το ενδιαφέρον ένταξης, αλλά και ενημέρωσης των δανειοληπτών στο εν λόγω πρόγραμμα. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...