Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

"Στάχτη" δέκα στρέμματα αγροτικής γης στο Τυμπάκι


Στις φλόγες τυλίχτηκαν δέκα στρέμματα αγροτικής γης στο Τυμπάκι ύστερα από φωτιά που ξέσπασε λίγα λεπτά πριν από τις τέσσερις το μεσημέρι.


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε καλλιέργειες στην περιοχή Αγία Αικατερίνη ωστόσο δεν απείλησε σπίτια.

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με δέκα άντρες καθώς και ένα όχημα και ένα μηχάνημα του Δήμου Φαιστού και από κοινού κατέβαλαν προσπάθειες να περιορίσουν τη φωτιά.

Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα απασχόλησης 323 ατόμων κοινωφελούς χαρακτήρα στο Ν. Χανίων

Ξεκινά από την Τετάρτη 27 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων κοινωφελούς χαρακτήρα στο νομό Χανίων. Στο πλαίσιο αυτό... πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα συνέντευξη Τύπου στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση», με την ευκαιρία της δημοσίευσης της ανακοίνωσης για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 755 ατόμων για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης «το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας έρχεται να αποτελέσει ένα σημαντικό ανάχωμα στην αύξηση της ανεργίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο αλλά και να ενισχύσει τις αποδυναμωμένες υπηρεσίες των ΟΤΑ να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προβλήματα σε επίπεδο καθημερινότητας».

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι μέσω αυτού του προγράμματος, θα δοθεί η δυνατότητα τόσο στο Δήμο Χανίων όσο και σε άλλους δήμους της χώρας, να υλοποιήσουν χρήσιμα έργα τοπικού χαρακτήρα σε τομείς όπως η προστασία, ανάδειξη και ανάπλαση του φυσικού περιβάλλοντος, η προστασία και αξιοποίηση του αστικού περιβάλλοντος, η αναβάθμιση και ενίσχυση της λειτουργίας των κοινωνικών υποδομών, η συμπλήρωση και ενίσχυση της λειτουργίας των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών, κ.α.», επεσήμανε ακόμη ο Δήμαρχος Χανίων.

Όσον αφορά το Δήμο Χανίων, ο συνολικός αριθμός ατόμων που θα προσληφθούν από την Αστική Εταιρεία που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό - ανέρχεται σε 323 άτομα, όλων των ειδικοτήτων, τα οποία θα απασχοληθούν μέχρι και 5 μήνες, η δε καταβαλλόμενη αμοιβή που θα λαμβάνει ο κάθε απασχολούμενος ανεξαρτήτως ειδικότητας και επαγγελματικής εμπειρίας ανέρχεται στα 625 ευρώ μηνιαίως, με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Η αμοιβή αυτών θα καταβάλλεται από το δικαιούχο φορέα, δηλ. την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση».

«Ο Δήμος Χανίων ως «συμπράττων φορέας» δεν έχει καμία αρμοδιότητα ούτε εμπλέκεται στη διαδικασία επιλογής των ωφελουμένων αλλά ούτε και στην καταβολή της αμοιβής στους απασχολούμενους», διευκρίνισε επιπλέον ο κ. Σκουλάκης ο οποίος καταλήγοντας κατέστησε σαφές «πως οι όλες διαδικασίες θα χαρακτηρίζονται από πλήρη διαφάνεια με δεδομένο ότι η εποπτεία και ο έλεγχος των διαδικασιών επιλογής των συμμετεχόντων θα ασκηθεί από το ΑΣΕΠ, όπως επίσης ο έλεγχος της νομιμότητας των πινάκων κατάταξης που θα καταρτίσει η Σύμπραξη και η εξέταση των τυχόν ενστάσεων που θα υποβληθούν».

Σημειώνεται ότι στην συνέντευξη Τύπου, εκτός από τον Δήμαρχο Χανίων, τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση», Αντώνης Παπαδεράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης καθώς και εκπρόσωποι των άλλων Δήμων του Νομού (Αποκορώνου, Πλατανιά, Σφακίων, Κισάμου, Καντάνου – Σελίνου) και φορέων που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.
flashnews.gr

Καταγγέλλουν πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ότι πυροβολεί αδέσποτα!

Μήνυση κατά ενός πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. κατέθεσε στην Εισαγγελία ένας κάτοικος Ηρακλείου, κατηγορώντας πως πυροβολεί αδέσποτα ζώα!

Όπως δημοσιεύει το zoosos.gr,ο συγκεκριμένος πρώην αξιωματικός, σκότωσε στις 5 Μαρτίου με το όπλο του έναν αδέσποτο σκύλο, χωρίς να διστάσει ούτε μπροστά στα μάτια μικρών μαθητών, στην περιοχή του Σκαλανίου στο Ηράκλειο.

Το έγκλημα αρχικά καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ωστόσο οι αυτόπτες μάρτυρες δεν κατέθεσαν και ο δράστης δεν συνελήφθη και συνέχισε ανενόχλητος το ίδιο απόγευμα να πυροβολεί αδέσποτα μέσα στο χωριό.

Σύμφωνα επίσης με το flashnews.gr, στη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε την Δευτέρα, ο καταγγέλλων ανέφερε ότι και ο ίδιος έχει δεχτεί απειλές από εκείνον για τα σκυλιά του, τα οποία αναγκάζεται να τα έχει διαρκώς δεμένα και «μαντρωμένα».

Ο ίδιος ανέφερε και άλλα παρόμοια περιστατικά με πρωταγωνιστή των πρώην αξιωματικό ενώ ζήτησε να ληφθούν μέτρα προστασίας από την Εισαγγελία.

Μάλιστα κατήγγειλε πως πριν από περίπου δέκα χρόνια ο άνθρωπος είχε σκοτώσει έναν μαύρο σκύλο, τον οποίο ο ίδιος του είχε δώσει για να τον υιοθετήσει.

Εν ψυχρώ η δολοφονία του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη

Για "βολή θανάτου" έκανε λόγο ο καθηγητής ιατροδικαστικής Μ. Μιχαλοδημητράκης, μετά τη νεκροψία- νεκροτομή στο άψυχο σώμα του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη, ο οποίος έπεσε νεκρός, χθες το βράδυ, από τις σφαίρες 52χρονου κρεοπώλη.

Ο κ. Μιχαλοδημητράκης έκανε λόγο για "εν ψυχρώ εκτέλεση του 34χρονου", με την απόσταση βολής να ορίζεται στα 10 - 12 μέτρα.

Τα σκάγια τον βρήκαν στην καρδιά, ενώ κατεγράφη διασπορά σε όλο το θώρακα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μιχαλοδημητράκη, το θανατηφόρο χτύπημα ήταν αυτό στην καρδιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η συγκεκριμένη βολή, δείχνει άνθρωπο που θέλει να σκοτώσει.




Πηγή: cretalive.gr

Κρήτη: Δύσκολοι καιροί για γαμήλια γλέντια - ''Βροχή'' οι ακυρώσεις!

Η οικονομική κρίση χτυπάει κάθε πτυχή της κοινωνικής καθημερινότητας και τις τελευταίες εβδομάδες, το φαινόμενο των ακυρώσεων παραδοσιακών, μεγάλων εκδηλώσεων, μετά από γάμους κάνει όλο και πιο συχνά την εμφάνισή του στο Ηράκλειο.


Στην Κρήτη, η παράδοση "προστάζει" μεγάλα γλέντια, όμως η οικονομική στενότητα των νέων ζευγαριών δεν τους επιτρέπει μεγάλα ανοίγματα. Έτσι, επειδή οι κρατήσεις γίνονται πολλούς μήνες πριν το "μυστήριο", δεν είναι λίγες οι φορές που οι ... προϋπολογισμοί βγαίνουν εκτός και το γλέντι "θυσιάζεται".

Το σκεπτικό "κακοί καιροί για παντρειές" αποτυπώνεται σε όλο του το μεγαλείο καθώς το κόστος είναι δυσβάσταχτο για ένα νέο ζευγάρι που απέναντι στο οικονομικό αδιέξοδο επιλέγει κάτι πιο ... λιτό και λιγότερο εντυπωσιακό. Σύμφωνα με το prismanews.gr, μονάχα τις τελευταίες εβδομάδες στο Ηράκλειο, ακυρώθηκαν τρία γλέντια, οδηγώντας σε "κρίση" τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Πρόκειται για μεγάλες εκδηλώσεις, άνω των 500 καλεσμένων και οι κρατήσεις είχαν γίνει την άνοιξη του 2011. Ωστόσο από τότε πολλά άλλαξαν και οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν.

Ηράκλειο: Αδερφές και παλικάρια έγιναν μαλλιά κουβάρια... στα Μάλια!

Εκείνοι περπατούσαν σε δρόμο της περιοχής - Εκείνες τους πλησίασαν για μία ερώτηση...


Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται, λέει ο θυμόσοφος λαός, και κάπως έτσι την... πάτησαν δύο νεαρές τσιγγάνες αδερφές οι οποίες επιχείρησαν να κλέψουν κινητό τηλέφωνο από Βρετανό τουρίστα στα Μάλια με τρόπο... μαγικό.

Οι νεαρές τσιγγάνες, 23 και 28 χρόνων, πλησίασαν τον Βρετανό τουρίστα που ήταν μαζί με φίλους του και άρχισαν να του μιλάνε, ζητώντας του οδηγίες για την περιοχή. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, χωρίς ο ίδιος να το καταλάβει, οι τσιγγάνες του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, η πράξη τους έγινε αντιληπτή από αστυνομικό, του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, , ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Ηράκλειο: ''Αυτή είναι η τελευταία μου νύχτα''!

Με αυτή την ανάρτηση στο facebook, έκανε γνωστές τις προθέσεις του - Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από ανώνυμο τηλεφώνημα και έκαναν αγώνα δρόμου, για να τον προλάβουν ζωντανό...


Ρόλο ψυχολόγου ανέλαβαν οι αστυνομικοί σε τμήμα του Ηρακλείου, που έσπευσαν στο σπίτι ενός μεσήλικα, όταν ειδοποιήθηκαν από ανώνυμο τηλεφώνημα ότι ο άνδρας, μέσω του Facebook, είχε εκφράσει την πρόθεση να βάλει τέλος στη ζωή του.

"Αυτή είναι η τελευταία μου νύχτα" φέρεται να έγραψε ο άνδρας, κάτι που ανησύχησε τους διαδικτυακούς του φίλους, ένας εκ των οποίων τηλεφώνησε ανώνυμα στην αστυνομία και ενημέρωσε για την περίπτωση. Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών φέρεται, τελικά, να απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς εντόπισαν τον άνδρα και τον οδήγησαν στο τμήμα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο μεσήλικας ως και το σχοινί είχε ετοιμάσει προκειμένου να απαγχονιστεί. Η ψυχραιμία του, μάλιστα, παραπέμπει σε μια συνειδητή πράξη και σε καμία περίπτωση σε παρόρμηση. Σχεδόν σε ρόλο-ψυχαναλυτή, αστυνομικοί συνομίλησαν επί ώρες μαζί του προσπαθώντας να μάθουν τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτήν την απόφαση.

Ο άνθρωπος αυτός αντιμετωπίζει κάποια χρέη, ωστόσο δεν φαίνεται να ήταν ο λόγος που τον έκανε να σκέφτεται την αυτοχειρία. «Περισσότερο τον πείραζε η κοινωνική απόρριψη» σχολίασε αστυνομική πηγή.
Από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας που έδωσε εντολή να τεθεί υπό φύλαξη ο μεσήλικας προκειμένου στην συνέχεια να εξεταστεί από ψυχίατρο, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δύο οι νεκροί στον Προφήτη Ηλία της Κρήτης


Αστυνομικοί "κατέκλυσαν" το χωριό, λίγο μετά την τραγωδία της νύχτας της Κυριακής στον Προφήτη Ηλία, με τον 34χρονο δημοτικό υπάλληλο και γυμναστή, Πρίαμο Ξυδάκη, να πέφτει νεκρός από τα πυρά ενός 52χρονου κρεοπώλη.

Ο φόβος να ξεσπάσει βεντέτα μεταξύ των δύο μεγάλων οικογενειών της περιοχής είναι μεγάλος, γι' αυτό και οι αστυνομικοί έχουν μετατρέψει σε «φρούριο» την περιοχή.

Μάλιστα, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επεισοδίων, ο 52χρονος κρεοπώλης, δράστης των πυροβολισμών με καραμπίνα, που έριξαν νεκρό τον Πρίαμο Ξυδάκη, μεταφέρθηκε περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου νοσηλεύεται σε ειδικό απομονωμένο δωμάτιο, φρουρούμενος. Ο άνδρας είναι εκτός κινδύνου και φέρει τραύματα στα πόδια.

Αστυνομικοί φρουρούν και το 17χρονο γιο του κρεοπώλη που τραυματίστηκε από σφαίρα στο λαιμό και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ωστόσο ο νεαρός δεν κρατείται, καθώς μέχρι στιγμής δεν προκύπτει συμμετοχή του στο τραγικό συμβάν.

Αντίθετα, τη μάχη για τη ζωή έχασε ο 64χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, καθώς τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς, χωρίς να έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση.

Ο άτυχος άνδρας καθόταν λίγο πιο μακριά από το κρεοπωλείο του 52χρονου, και χτυπήθηκε από σφαίρα που εξοστρακίστηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε δύο σημεία στη θωρακική αορτή.

Όσο για τις αιτίες που μια βραδιά γιορτής, αυτή του Κλήδωνα, κατέληξε σε τραγωδία, πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόσφατο διαπληκτισμό μεταξύ του 17χρονου και νεαρού της οικογένειας του Ξυδάκη. Ωστόσο, όπως αναφέρουν κάτοικοι του χωριού, ό,τι κι αν είχε γίνει το τελευταίο διάστημα μεταξύ των νεαρών ήταν μόνο η αφορμή, καθώς οι σχέσεις των δύο πλευρών, εδώ και καιρό, δεν ήταν καθόλου καλές.

cretalive.gr

Νεκρός δύτης στο Κίσσαμο

Νεκρός εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής ένας 31χρονος άνδρας, ο οποίος είχε μεταβεί με το σκάφος του, για υποβρύχια αλιεία στη θαλάσσια περιοχή «ΠΟΝΤΙΚΟΣ» Κισσάμου.
Στο σημείο είχαν σπεύσει νωρίτερα, δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος καθώς και το ταχύπλοο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ», ύστερα από την είδηση της εξαφάνισης του δύτη.

Ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο λιμενίσκο Πλατάνου όπου και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...