Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Οι έμποροι των Λαχαναγορών Πάτρας, Ηρακλείου, Λάρισας, Βόλου και Χανίων να εξαιρεθούν από την εγγυητική επιστολή

Παρέμβαση Αυγενάκη προς Τσαυτάρη και Χατζηδάκη. Στην εξαίρεση από την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής για τους εμπόρους των λαχαναγορών της Πάτρας, του Ηρακλείου, της Λάρισας, του Βόλου και των Χανίων, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.κ. Κωστή Χατζηδάκη και Αθανάσιο Τσαυτάρη αντίστοιχα.

Με την υπ' αριθμ. 230/20798/5-3-2012 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι στις Κεντρικές Αγορές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εξαιρέθηκαν από την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής, για την εγγραφή τους στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών του ν. 3955/2011. Η εξαίρεση αυτή δόθηκε διότι, οι Οργανισμοί των Κεντρικών Αγορών Αθήνας και Θεσσαλονίκης εποπτεύονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι δυνατός ο έλεγχος τους.

Όπως επισημαίνει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής: «σε όλη τη χώρα λειτουργούν οργανωμένες λαχαναγορές στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα, στο Βόλο και στα Χανιά. Οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι σε αυτές, εποπτεύονται και ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και διαθέτουν μόνιμη και γνωστή επαγγελματική εγκατάσταση.»

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ζητά την εξαίρεση των εμπόρων των λαχαναγορών της Πάτρας, του Ηρακλείου, της Λάρισας, του Βόλου και των Χανίων, από την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής για την εγγραφή τους στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών του ν.3955/2011. 

Αρχάνες: Σφραγίστηκε η ταβέρνα που αρνήθηκε έλεγχο και έδιωξε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ!

Λουκέτο μπήκε πριν από λίγες ημέρες στην ταβέρνα στις Αρχάνες, που πριν από περίπου δύο μήνες, στις αρχές Αυγούστου, έγινε πρώτη είδηση στην Ελλάδα... λόγω του «θερμού επεισοδίου» μεταξύ θαμώνων, ιδιοκτητών και κλιμακίου του ΣΔΟΕ που πήγε να κάνει έλεγχο για αποδείξεις. 

Η εντολή του ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη για σφράγισμα του καταστήματος έφτασε στο Ηράκλειο, αρχικά στην Α’ ΔΟΥ, η οποία όμως δήλωσε αναρμόδια και παραπέμφθηκε στη Β’ΔΟΥ, η οποία και εκτέλεσε την εντολή.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η επιχείρηση σφραγίστηκε για έναν μήνα, από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 25 Οκτωβρίου. Παράλληλα «τρέχει» και η διαδικασία των προστίμων, τα οποία είναι τσουχτερά για τέτοιες περιπτώσεις, ενώ τα μέλη του ΣΔΟΕ κινούν τη διαδικασία κατάθεσης μηνυτήριας αναφοράς καθώς δεν τους επετράπη ο έλεγχος, ενώ έγιναν και στόχος φραστικών επιθέσεων από τους παρευρισκόμενους.

Στις φλόγες Χανιά και Ρέθυμνο

Φωτιά ξέσπασε στο Ρέθυμνο, στην κοινότητα Χαμαλεύρι, η οποία μέχρι στιγμής δεν απειλεί περιουσίες.


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και στα Χανιά, η οποία εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, κοντά στο χωριό Βρύσσες στον Αποκόρωνα.

 Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται διαρκώς καθώς στο σημείο του συμβάντος πνέουν δυνατοί νοτιάδες.

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Τσουνάμι" οι τηλεφωνικές Συμβάσεις, από τις Εισπρακτικές Εταιρείες , με τους ανυποψίαστους δανειολήπτες


Χιλιάδες παραβάσεις, καταγγέλλει η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πράττουν οι Τράπεζες, οι οποίες χωρίς ενημέρωση του δανειολήπτη , χρησιμοποιούν, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, των δανειοληπτών, εκχωρώντας την είσπραξη των ποσών των δανείων για λογαριασμό τους, σε εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες προχωρούν σε τηλεφωνικές συμφωνίες, εν συνεχεία "κατασκευάζουν " μονομερώς (πρακτικά συμφωνίας) με τους δανειολήπτες. Οι οποίες απέχουν πλέον συμβάσεις - ρυθμίσεις και αποτυπώνοντας τις σε έγγραφα ,τις γνωστοποιούν πλέον στους ανυποψίαστους δανειολήπτες τονίζοντας τους "προς γνώση και για τις έννομες συνέπειες" ¨προκαλώντας τους , αγωνία και φόβο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, :

"Στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καθημερινά καταφθάνουν δανειολήπτες, αγχωμένοι , μα προπάντων φοβισμένοι , με έγγραφα Εισπρακτικών Εταιρειών στα χέρια, ζητώντας από τους νομικούς της Ένωσης, ερμηνεία επί αυτών.Είναι τα γνωστά "πρακτικά"που στέλνουν οι εισπρακτικές εταιρείες, που αναφέρουν την πραγματοποιηθείσα "τηλεφωνική σύμβαση" και την ανάληψη υποχρεώσεων, από τους δανειολήπτες, με ρύθμιση τάχα ΔΙΕΥΚΌΛΥΝΣΗΣ

Για ενημέρωση των ανυποψίαστων δανειοληπτών, η ΄Ενωση ,παραθέτει, παράδειγμα του πρακτικού που συνήθως αποτυπώνουν οι Εισπρακτικές Εταιρείες

Πρακτικό συμφωνίας (αρ.8 Ν.3758/2009) που χρησιμοποιούν οι Εισπρακτικές

" Σε συνέχεια της μαγνητοφωνηθείσας τηλεφωνικής συνομιλίας, που είχατε με την Εταιρεία μας, το περιεχόμενο της οποίας αποτυπώνεται στο παρόν, το οποίο αποτελεί απόδειξη της πραγματοποιηθείσας συμφωνίας αποπληρωμής ληξιπρόθεσμης οφειλής σας , έχει καταγραφεί και θα τηρείται στην εταιρεία μας για ένα έτος από την πραγματοποίηση της συμφωνήσατε σε ευνοϊκότερο τρόπο αποπληρωμής της οφειλής σας ως αυτή απορρέει εκ του τοκοχρεολυτικού δανείου.

α)¨Σύνολικό οφειλόμενο ποσό την ...
β)Ποσό που αντιστοιχεί σε μη λογιστικοποιημένους τόκους
γ)Αριθμό δόσεων
δ)Ποσό μηνιαίας δόσης
Σημείωση: To ποσό της μηνιαίας δόσης , ενδέχεται να διαφοροποιηθεί
ε) Επιτόκιο:¨Κυμαινόμενο επιτόκιο

΄Επειτα από τα παραπάνω ,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών , μέλη της ή μη, ότι θα πρέπει να είναι "Λίαν προσεχτικοί" στις τηλεφωνικές επικοινωνίες, με τους υπαλλήλους των Εισπρακτικών Εταιρειών, όταν τηλεφωνικά τους ζητούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, επισημαίνοντας ακόμα ότι, η επικοινωνία καταγράφεται , από τις Εισπρακτικές ,δημιουργούνται πρακτικά, τα οποία (απομαγνητοποιούνται) αποτυπώνονται σε πρακτικά συμφωνίας και τέλος διεκδικούνται.

Τέλος ο κάθε δανειολήπτης μπορεί να λάβει έγκυρη ενημέρωση και συμβουλευτική,από τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών ανά την Ελλάδα, βεβαίως και από την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στα τηλ. 2821092306 , 282109266 Χανιά, 28242020140 Ιεράπετρα.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

«60’ Ελλάδα»: Πρώτος σταθμός της εκπομπής: Ζωνιανά, Ανώγεια, Μυλοπόταμος


Πρεμιέρα την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, στις 24:00   

Η εκπομπή του Alpha «60’ Ελλάδα», με τον Νίκο Μάνεση, αρχίζει να μετρά και πάλι χιλιόμετρα από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στις 24:00.

Πυξίδα ο  άνθρωπος. Προορισμός η ελληνική περιφέρεια. Στόχος του ταξιδιού η καταγραφή  των προβλημάτων αλλά και του  αισιόδοξου μηνύματος ότι σε έναν τόπο που βιώνει έντονα τη νέα σκληρή πραγματικότητα υπάρχουν πολίτες που  όχι μόνο στέκονται όρθιοι αλλά και βρίσκουν τη δύναμη να δημιουργούν.

Πρώτος  σταθμός της εκπομπής: Ζωνιανά, Ανώγεια, Μυλοπόταμος

Άβατον. Κράτος εν κράτει. Άντρο εγκληματικότητας και εμπορίου ναρκωτικών. Άγριοι ορεσίβιοι κάτοικοι, προστριβές με την αστυνομία, μπαλωθιές με την παραμικρή αφορμή, βεντέτες που ρημάζουν χωριά και ξεκληρίζουν οικογένειες.


Αυτή είναι, λίγο πολύ, η εικόνα που έχουν οι περισσότεροι για τον ορεινό Μυλοπόταμο, τα Ζωνιανά και τα γύρω χωριά, με εξαίρεση ίσως τα Ανώγεια του Ψαραντώνη, του Σκουλά και του Λουδοβίκου.

Για πρώτη φορά μετά τα θλιβερά γεγονότα του 2007, που είχαν ως αποτέλεσμα την επέμβαση των ΕΚΑΜ και τον τραυματισμό του ειδικού φρουρού, ο Νίκος Μάνεσης επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση στον Μυλοπόταμο του σήμερα, και βλέπει αυτά που δεν βλέπουν οι άλλοι. Εκεί, που κάμερες και δημοσιογράφοι είναι ανεπιθύμητοι, καταγράφει την καθημερινότητα των κατοίκων του πρώτου σε αριθμό πολυτέκνων χωριού της χώρας, οι οποίοι αρνούνται κατηγορηματικά την ισοπέδωση, την εξομοίωση των πάντων και τον χαρακτηρισμό τους ως εγκληματιών, χασισοκαλλιεργητών και αγροίκων.

Ένα οδοιπορικό σε έναν τόπο φιλόξενο, ο οποίος έχει παρελθόν με ιστορία και παράδοση, παρόν με υγιείς δυνάμεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη, και μέλλον με προοπτικές. Μια ξενάγηση σε έναν τόπο που δεν γεννά μόνο εγκληματίες, δεν φιλοξενεί στα χώματά του κακοποιούς, δεν κρύβει στις βουνοκορφές του πιστολάδες και παρανόμους. Ένα ταξίδι σε ένα πανέμορφο τόπο που πρέπει να τον δεις και να τον ζήσεις για να καταλάβεις τους ανθρώπους του.

Από τα Ζωνιάνα  στα Ανώγεια, από τα μιτάτα στους λυράρηδες, από τα καμίνια της Αγιάς στην Ίδα και από τα κελαρικά στα γλέντια της Ρακής.

«60’ Ελλάδα», με τον Νίκο Μάνεση: Βλέπουμε αυτά που δεν βλέπουν οι άλλοι!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...