Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Βορίζια Ηρακλείου: Μπήκαν στην αποθήκη και έπαθαν σοκ με αυτό που ΔΕΝ είδαν!

Την αδιανόητη ποσότητα των 27 τόνων μελιού έκλεψαν άγνωστοι από αποθήκη στα Βορίζια Ηρακλείου, χωρίς, παραδόξως, κανένας να αντιληφθεί το παραμικρό!

Σύμφωνα με το Cretalive.gr, οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στην αποθήκη με το μέλι, βρήκαν τα κλειδιά του φορτηγού αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο και με το κλαρκ που βρισκόταν μέσα στην αποθήκη φόρτωσαν τη μεγάλη ποσότητα που ήταν αποθηκευμένη σε παλέτες, κι εξαφανίστηκαν.

Το αυτοκίνητο εντόπισαν οι αρχές, σήμερα, σε περιοχή κοντά στον Άγιο Μύρωνα.

Η αστυνομία ερευνά το περίεργο αυτό συμβάν.

Πολλοί εργοδότες άφησαν την αποπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών


Η κατά γράμμα εφαρμογή του νόμου για τα χρέη εργοδοτών που δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ αναμένεται να οδηγήσει με χειροπέδες στο αυτόφωρο μερικές χιλιάδες επιχειρηματίες στην Κρήτη. 

Η πραγματικότητα στην τοπική αγορά είναι εφιαλτική, το φαινόμενο της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών είναι ευρέως διαδεδομένο και υπολογίζεται ότι δύο στους δέκα εργοδότες στο νησί απειλείται να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr, τους τελευταίους μήνες έχουν συσσωρευτεί χρέη εκατομμυρίων ευρώ, μόνο από την Κρήτη, στο ΙΚΑ καθώς πολλοί εργοδότες άφησαν τελευταία στις προτεραιότητές τους την αποπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών με αποτέλεσμα, λόγω έλλειψης ρευστότητας οι οφειλές να έχουν μετατραπεί σε... βουνό.

Πλέον, επιχειρηματίες και υπεύθυνοι διοικήσεων εταιρειών που δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ είναι αντιμέτωποι με χειροπέδες και αυτόφωρο, αφού η διοίκηση του Ταμείου θέτει σε ισχύ το σχετικό νόμο.

Αδίκημα

Συγκεκριμένα το αδίκημα είναι αυτόφωρο και θεσπίζεται η ποινική ευθύνη εκ της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών- εργοδοτικών και εργατικών, προκειμένου δε περί των τελευταίων και εκ της μη αποδόσεως αυτών προς τους εις το υπουργείο Εργασίας, υπαγόμενους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφαλίσεως κ.λπ., μεταξύ των οποίων και το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εφόσον αυτές υπερβαίνουν από της ισχύος του άρθρου 30 του Ν. 3904/2010 (ΦΕΚ Α'/218/23.10.2010), το ποσό των 20.000 ευρώ και 10.000 ευρώ αντιστοίχως.

Τα προβλεπόμενα σε βαθμό πλημμελήματος ιδιώνυμα αδικήματα, διωκόμενα αυτεπαγγέλτως, είναι γνήσια εγκλήματα παραλείψεως, συντελούμενα δια της παραλείψεως της εμπροθέσμου καταβολής (ή αποδόσεως) των εισφορών.

Θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως ως συνεχές αυτόφωρο το αδίκημα των παρ. 1 και 2 για όσους οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές άνω των 150.000 ευρώ, με χρόνο τελέσεως του αδικήματος το χρονικό διάστημα από την παρέλευση του μηνός από τότε που οι ασφαλιστικές εισφορές κατέστησαν απαιτητές μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου αντιστοίχου με το 1/3 της προθεσμίας παραγραφής (η οποία είναι πενταετής λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα αυτού).

Μέσω αγγελίας ψάχνουν για νονούς στην Κρήτη

Ποιος θα περίμενε ότι στην Κρήτη θα υπήρχε πρόβλημα σε ένα από τους πλέον ιερούς δεσμούς που αναπτύσσεται με την κουμπαριά όταν ο άλλος βαφτίζει το παιδί σου;

Ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της πείνας οι Kρητικοί δεν είχαν πρόβλημα να βρουν ένα... νονό να βαφτίσει το παιδί τους. Και όταν αυτό γινόταν- αφού έδιναν τα χέρια- ο δεσμός ήταν ισόβιος και πιο ιερός από όλους! Στο όνομά του μάλιστα έφτιαχναν ακόμη και... εντάσεις, ως και βεντέτες!

Τώρα τα πράγματα όμως έχουν πάρει άσχημη τροπή. Πολλά ζευγάρια δεν βρίσκουν πια... νονούς και αυτό που κάποτε θα έμοιαζε για ανέκδοτο τώρα είναι πραγματικότητα: δημοσιεύουν αγγελίες! Οι οποίες πληθαίνουν στις τοπικές εφημερίδες από ζευγάρια που ζητούν νονό ή νονά για να βαφτίσει το παιδί τους!

Φυσικά το ότι δεν βρίσκονται νονοί δεν είναι τυχαίο σήμερα. Έχει οικονομικές υποχρεώσεις: ο νονός αγοράζει το πακέτο με τα βαπτιστικά- λαμπάδα, λαδόπανα, ρουχαλάκια, παπουτσάκια, μαρτυρικά, σταυρό και πληρώνει για το μυστήριο την εκκλησία. Αλλά κυρίως έχει μια σταθερή και ισόβια υποχρέωση απέναντι στο βαφτιστήρι του που έχει να κάνει με συνεχή παρουσία, δώρα κλπ. και άρα χρήματα που σήμερα δεν υπάρχουν!

Όσοι λοιπόν θέλετε να γίνεται νονοί πάρτε … εφημερίδα!

Πηγή: cretalive.gr

Ζευγάρι στα Χανιά κατηγορείται ότι εκβίαζε 54χρονο


Συνελήφθη μία 46χρονη και αναζητείται ένας 59χρονος


Μια 46χρονη γυναίκα συνέλαβαν χτες το πρωί στο Ακρωτήρι Χανίων οι αρχές, καθώς φέρεται ότι, μαζί με έναν ακόμη 59χρονο, ο οποίος αναζητείται, εμπλέκεται στην υπόθεση εκβιασμού ενός 54χρονου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία του 54χρονου, άγνωστα άτομα επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί του και τον απειλούσαν, απαιτώντας την καταβολή χρηματικού ποσού, ως υποτιθέμενης οφειλής προς την 46χρονη και τον 59χρονο, ενώ το βράδυ της 06/07.01.2013, προκάλεσαν φθορές 3.000 ευρώ, με τη χρήση άγνωστου τύπου όπλου σε κτίσμα ιδιοκτησίας του 54χρονου.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Στις 14 Φεβρουαρίου η δίκη των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση των Ζωνιανών


Στις 14 του μηνός, στο 3μελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνης, θα γίνει η δίκη των τριών υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση των Ζωνιανών. Πρόκειται για τον πρώην Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Αντώνη Βιττωράκη, καθώς και δύο πρώην Αστυνομικούς Υποδιευθυντές της Α.Δ. Ρεθύμνης.

Τον ερχόμενο δε Δεκέμβριο αναμένεται να γίνει και η δίκη για να οριστεί το ποσό της αποζημίωσης προς τον ειδικό φρουρό Στάθη Λαζαρίδη(στη φωτογραφία) ο οποίος νοσηλεύεται μέχρι σήμερα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών σε άγρυπνο κώμα, με τετραπληγία, χωρίς κατακλίσεις, με ελεγχόμενες τις λοιμώξεις, με τραχειοστομία-γαστροστομία και υπό αυξημένη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα.

Το πόρισμα της ΕΔΕ

Η Ν.Τ. αποκαλύπτει πτυχές της υπόθεσης μέσα από την ΕΔΕ που είχε διαταχθεί, ρίχνοντας φως σε πολλά ερωτήματα που ζητούν ακόμη και σήμερα απαντήσεις, παρουσιάζοντας αυτούσια κομμάτια του πορίσματος.
Τα δύο βασικά ερωτήματα πάντως που δεν απαντώνται είναι τα εξής:
- Υπήρχε ή όχι προσυνεννόηση του τότε ΓΑΔ Κρήτης με κατοίκους της περιοχής και κάπου χάλασε η συμφωνία;
- Ποια ανάγκη έσπρωξε τον τότε ΓΑΔ Κρήτης να διατάξει να γίνει η έρευνα τρεις ημέρες μετά τη σύλληψη δύο ατόμων στην Εθνική Οδό Χανίων-Ηρακλείου για κατοχή και πώληση ναρκωτικών;

Όπως μάλιστα αποδεικνύεται, ο ίδιος ο πρώην ΓΑΔ Κρήτης είχε μεταβεί στην περιοχή με το προσωπικό του ΙΧ, χωρίς κανείς να ξέρει το γιατί.
«… επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Σ.Ε. και του έδωσε εντολή να προετοιμαστεί και να διεξαχθεί το συντομότερο η έρευνα. Την 15:15’ ώρα της ίδιας ημέρας, εθεάθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ρεθύμνου (σχετική η από 10-12-2007) έκθεση ένορκης διοικητικής εξέτασης μάρτυρα, Αστυνόμου Α’ Μ.Ε.) να διέρχεται τη Γέφυρα Φονιά, στην επαρχιακή οδό Αξού-Ζωνιανών, με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, με κατεύθυνση τ’ Ανώγεια».

Όλα πάντως φαίνεται να σχεδιάστηκαν πρόχειρα και βασισμένα στην… πεποίθηση του τότε ΓΑΔ Κρήτης για να οργανωθεί η επιχείρηση και πως τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί.
Πάντως και οι δύο Αστυνομικοί Υποδιευθυντές προσπάθησαν να πείσουν το ΓΑΔ Κρήτης να μη γίνει άρον-άρον η επιχείρηση, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι «…μία κατ’ οίκον έρευνα στα Ζωνιανά και μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι δύσκολο και επικίνδυνο εγχείρημα και πρέπει να σχεδιασθεί προσεκτικά. Ενδεικτικό της πίεσης που ασκήθηκε για την πραγματοποίηση της έρευνας το δυνατό συντομότερο, είναι η υπ’ αριθ. 3008/12/125-γ’ από 4-11-2007 διαταγή του».
Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπήρχε στους κύκλους των αστυνομικών που θα συμμετείχαν στην επιχείρηση είναι και οι αντιδράσεις στο Α.Τ. Ανωγείων, όταν και ανακοινώθηκε η επιχείρηση.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως προφανώς «… δεν υπήρξε η πρέπουσα αξιολόγηση της κατάστασης από τους υπόχρεους προς τούτο. Σ’ όλα τα επίπεδα υποτιμήθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης, η οποία αναμφίβολα επιβαρύνθηκε με τη σύλληψη την 3-11-2007 από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου των δραστών της κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών… παρουσιάζει σοβαρά κενά-ελλείψεις… Δεδομένο φαίνεται επίσης να λαμβάνεται ότι δεν πρόκειται να εκδηλωθεί ένοπλη επίθεση κατά των δυνάμεων… αντιθέτως, προκύπτει να διαβεβαιώνει τους υφισταμένους του “ότι τίποτα δε θα συμβεί και η επιχείρηση θα λήξει σε λίγα λεπτά».
Εκτός των παραπάνω, στα συμπεράσματα της ΕΔΕ αναφέρεται ότι η επιχείρηση δε σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και εκτελέστηκε με τη δέουσα επιμέλεια, ώστε να είναι αποτελεσματική και ασφαλής.

Η ΕΔΕ υπογράφεται από τον τότε υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. Γρηγόρη Αναγνώστου, ο οποίος και τη διενήργησε.

πηγή: neatv.gr

Κρήτη:Τα τρακτέρ στους δρόμους


Η στάση ... υπομονής του αγροτικού κόσμου της Κρήτης φαίνεται πως περνάει στο παρελθόν και με τις ασφυκτικές πιέσεις απλών παραγωγών από χωριά της Κρητικής υπαίθρου, τα συνδικαλιστικά όργανα καλούνται να αποφασίσουν αύριο τη στάση της Κρήτης στο μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται ότι οι δύο ισχυρότεροι πόλοι του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος, η Κρήτη και η Θεσσαλία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στήνοντας ένα σκηνικό, σκληρού κύκλου κινητοποιήσεων στους δρόμους, απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που το αγροτικό κίνημα εμφανίζεται συσπειρωμένο σε ένα αρραγές μέτωπο και στα "σκαριά" βρίσκεται η σύσταση ενός πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου που θα παίρνει τις αποφάσεις.

Οι αγρότες της Κρήτης θα αποφασίσουν αύριο τη στάση που θα κρατήσουν, ήδη όμως ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους δίνοντας δυναμικό τόνο στις αγροτικές κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα.

Πηγή: prismanews.gr

Ζαγοράκης - Λίλη: Ρομαντική απόδραση στα Χανιά


Τέσσερις ρομαντικές ημέρες στα Χανιά της Κρήτης πέρασαν μαζί η Ιωάννα Λίλη και ο Θοδωρής Ζαγοράκης χωρίς τα παιδιά.

Αφορμή για το ταξίδι, σύμφωνα με το περιοδικό «OΚ», ήταν η βράβευση του πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της ετήσιας χοροεσπερίδας του Συλλόγου Φιλάθλων Εθνικής Ελλάδας του νομού Χανιών που πραγματοποιήθηκε σε νυχτερινό κέντρο.

Άνθρωπος που βρέθηκε κοντά τους περιγράφει: «Το ζευγάρι παρέμεινε στα Χανιά τέσσερις ημέρες και περιηγήθηκε στα αξιοθέατα της πόλης».

Ανανέωση βιβλιαρίων με 50 ένσημα για ανέργους και εργαζομένους


Και ιδιαίτερα για τους απασχολούμενους στο πρόγραμμα «Αλληλεγγύης»

Ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης

Παρέμβαση για την μη δυνατότητα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανέργους και  εργαζομένους που δεν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση και ζητά τη δυνατότητα ανανέωσης των βιβλιαρίων ασθενείας για τους ανέργους και τους εργαζομένους που διαθέτουν 50 ένσημα

Όπως αναφέρει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «με αφορμή και τους εργαζομένους της «Αλληλεγγύης Κρήτης» που υπέγραψαν συμβάσεις από 13/9/2012, και οι οποίοι δεν μπορούν να ανανεώσουν τα βιβλιάρια ασθενείας, αφού σύμφωνα με το ΙΚΑ απαιτείται η συμπλήρωση 100 ενσήμων  για την ασφάλιση του 2013 κάτι που δεν ίσχυε κατά το προηγούμενο έτος».

Συγκεκριμένα, για το έτος 2012 είχε εκδοθεί σχετική απόφαση του  ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η οποία χορηγούσε παροχές ασθένειας, στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και στα μέλη των οικογενειών τους με τη συμπλήρωση 50 ημερών ασφάλισης, είτε κατά το τρέχον έτος, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος.

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής επισημαίνει στην παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας ότι: «αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι ή οι άνεργοι που δε διαθέτουν μέχρι σήμερα τα απαιτούμενα, ήτοι 100 ένσημα για τα έτη 2012-2013, να μην μπορούν πλέον να ανανεώσουν τα βιβλιάρια ασθενείας τους και συνεπώς να μην έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Όπως τονίζει ο κ. Λ. Αυγενάκης: «η ασφάλιση και η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους εργαζομένους είναι ζήτημα κοινωνικής πρόνοιας και καθίσταται απαραίτητη, ειδικά δε όταν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εργατικού ατυχήματος» και ζητά την έκδοση νέας απόφασης για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και δυνατότητας ανανέωσης των βιβλιαρίων ασθενείας για τους ανέργους και τους εργαζομένους που διαθέτουν 50 ένσημα.

Διαρρήκτες συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω στα Χανιά


Στη σύλληψη δύο διαρρηκτών, ενός 22χρονου ομογενή από τη Ρωσία και ενός 24χρονου Μολδαβού, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι φαίνεται πως είχαν ως κύρια απασχόληση να αδειάζουν σπίτια, έπεσαν στα δίχτυα των αρχών, κατά τη διάρκεια διάρρηξης σπιτιού στην πόλη των Χανίων.

Συγκεκριμένα, την ώρα που προσπαθούσαν να σπάσουν τον ομφαλό της κλειδαριάς της πόρτας, έγιναν αντιληπτοί απο την ένοικο η οποία έβαλε τις φωνές και ειδοποίησε την αστυνομία.
Οι δύο νεαροί προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά συνελήφθησαν απο τους αστυνομικούς που έσπευσαν στην περιοχή.

Απο την προανάκριση προέκυψε πως και οι δύο είχαν διαρρήξει μια άλλη οικία στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου και είχαν κλέψει έναν υπολογιστή, κινητά τηλέφωνα και ρουχισμό συνολικής αξίας 3.500 ευρώ καθώς και 500 ευρώ σε μετρητά.

Φεύγοντας, πήραν τα κλειδιά και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη το οποίο εγκατέλειψαν στα Καθιανά Ακρωτηρίου.

Απο την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων διερευνάται το ενδεχόμενο να είναι οι ίδιοι που τα ξημερώματα της Τρίτης 5/2 λήστεψαν - μέσα στο σπίτι τους στον Αργουλιδέ - μιαν άπορη γυναίκα 60 ετών με τον 35χρονο γιό της που είναι άτομο με αναπηρία.



Πηγή: flashnews.gr

Σύλληψη λαθροϋλοτόμων στο Ρέθυμνο


Στη σύλληψη δύο "επαγγελματιών λαθρουλοτόμων", που έκοβαν καυσόξυλα, παράνομα, και στη συνέχεια τα πουλούσαν σε μάντρες, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Ρέθυμνο.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας του Ρεθύμνου, προχώρησαν στη σύλληψη ενός 35χρονου και ενός 21χρονου, οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, προχωρούσαν στην παράνομη κοπή  καυσόξυλων.

Οι δύο άνδρες είχαν αναπτύξει την παράνομη δραστηριότητα τους σε περιοχή του Μυλοπόταμου και μετέφεραν τα καυσόξυλα που έκοβαν σε μάντρα στο Ρέθυμνο και τα πουλούσαν.



Πηγή: flashnews.gr

Πετούν στο δρόμο, άμεσα, τους 13 εργαζόμενους στο ΙΚΑ Ηρακλείου


Την έξοδο και, μάλιστα, με συνοπτικές διαδικασίες βλέπουν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ στην Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι μετά την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, μετατάχθηκαν στο ΙΚΑ.

 Οι 13 εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Ηρακλείου - 8 στο περιφερειακό τμήμα, 2 στη Χερσόνησο, 2 στη Ν.Αλικαρνασσό και έναν στην Ιεράπετρα και συνολικά 500 σε όλη την Ελλάδα - που εδώ και δύο μήνες διεκδικούν με νύχια και με δόντια τη δουλειά που κατέκτησαν μέσω του ΑΣΕΠ και για την οποία είχαν λάβει καθησυχαστικές πολιτικές διαβεβαιώσεις, έλαβαν σήμερα τις απολύσεις τους ... μέσω e-mail. (σ.σ. πριν λίγες ημέρες οι διοικητικοί προϊστάμενοι είχαν λάβει εξώδικα για τη διατήρηση των 13 στα πόστα τους.)

Η Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού από την Αθήνα κοινοποίησε στους εργαζόμενους της απολύσης τους, αναφέροντας μεταξύ άλλων: "Σύμφωνα με το άρθρο 95 του Συντάγματος, περί συμμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης επί των δικαστικών αποφάσεων, καλείστε από 6 Φεβρουαρίου 2013 να αποχωρήσετε από την υπηρεσία".

Στο ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι στο οποίο βρίσκονται, σήμερα, σε απεργία, επικρατεί έντονη αναταραχή και αγωνία για το μέλλον των συναδέλφων τους...

Ρέθυμνο: Μαζί με το Πανεπιστήμιο Κρήτης


Φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα γίνει το Σάββατο (09/02, 19.00), στο «Μελίνα Μερκούρη», με τη συμμετοχή του Ρεθύμνου και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Εισιτήρια για τον αγώνα, τα οποία τιμώνται στο συμβολικό ποσό των δύο ευρώ, προπωλούνται στο πανεπιστήμιο, το «Bar Code» και την κάβα «Bottle Shop» στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Τα έσοδά τους θα διατεθούν στο σύλλογο γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου.

Η ανακοίνωση: «Το Ρέθυμνο Aegean σε συνεργασία με τον σύλλογο φοιτητών του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνουν φιλικό αγώνα μπάσκετ το Σάββατο 09/02 και ώρα 19.00 στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη». Σκοπός του φιλικού αυτού αγώνα είναι η καταρχήν ενδυνάμωση μιας σχέσης συνεργασίας της ομάδας με την πανεπιστημιακή κοινότητα της πόλης μας, δημιουργώντας αφενός πρότυπα συνεργασίας και αλληλεγγύης προς την κοινωνία μας και αφετέρου μια ανάπτυξη κοινών δράσεων με στόχο τη βελτίωση και την υποστήριξη ευπαθών ομάδων της πόλης μας.

Το εισιτήριο του αγώνα έχει οριστεί στο συμβολικό ποσό των 2 ευρώ και οι εισπράξεις θα διατεθούν στον σύλλογο γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου. Το Ρέθυμνο Aegean υποδέχεται με πολύ χαρά αυτή τη συνεργασία, καλούμε όλους τους φίλους μας να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια και ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επιδιώξεις και τους στόχους όλων των φοιτητών της πόλης μας. Ευχαριστούμε θερμά την «Avinoil» για την ευγενική χορηγία του φιλικού αυτού αγώνα, καθώς και τις Εκτυπώσεις Καλαϊτζάκη για τη σημαντική υποστήριξη».

Ρατσιστικές επιθέσεις στα Χανιά


Προβληματισμένη η κοινωνία των Χανίων από τις ρατσιστικές επιθέσεις

Αναβρασμός επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στα Χανιά όπου σύμφωνα με καταγγελίες οι νύχτες μετατρέπονται σε πεδίο μάχης με στόχο τους μετανάστες, αναφέρει το prismanews.gr.

Σε πρόσφατο περιστατικό, σύμφωνα με την «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Χανίων» τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ομάδα οχτώ αγνώστων είχε στήσει καρτέρι σε ανυποψίαστους μετανάστες. Σε μία περίπτωση οι άγνωστοι χτύπησαν έναν Μαροκινό στην οδό Σελίνου, ενώ στη δεύτερη επιχείρησαν να χτυπήσουν τρεις αλλοδαπούς στην Πλατεία 1866.

Τα απανωτά περιστατικά έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία που παρακολουθεί το φαινόμενο της ρατσιστικής βίας να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με την Κίνηση να κατονομάζει ως δράστες μέλη της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που δημοσιεύει το prismanews.gr αναφέρεται:

«Ομάδα 8 φασιστών εξαπέλυσε ρατσιστικές επιθέσεις το βράδυ της Δευτέρας 4/2 στα Χανιά. Γύρω στα μεσάνυχτα επιτέθηκαν σε ένα Μαροκινό μετανάστη στην οδό Σελίνου με κλωτσιές και λοστούς, τραυματίζοντας τον ελαφρά στο κεφάλι, ενώ σταμάτησαν να τον χτυπάνε και τράπηκαν σε φυγή μόνο όταν κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν τι γινόταν και έβαλαν τις φωνές.

Η στάση των αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο ήταν εξοργιστική αφού ούτε ζήτησαν τα στοιχεία του θύματος ούτε κατέγραψαν καν το περιστατικό. Αργότερα το ίδιο βράδυ αποπειράθηκαν να επιτεθούν σε τρεις μετανάστες στην πλατεία 1866 οι οποίοι αντιστάθηκαν και τους έδιωξαν.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση, επιτάσσει απεργούς και διώκει αγωνιστές, οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, με την πλήρη κάλυψη και ανοχή της αστυνομίας, προσπαθούν να σπείρουν την τρομοκρατία επιτιθέμενοι σε μετανάστες εργάτες. Η κλιμάκωση των απεργιών και το αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 19 Γενάρη στην Αθήνα δείχνουν το δρόμο για να τσακίσουμε μνημόνια και νεοναζί. Να τιμωρηθούν οι φασίστες δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν. Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Χανιά. Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα».

Ψαροτουφεκάς παρασύρθηκε από κύματα στα Χανιά

Περιπέτεια έζησε ένας 43χρονος ψαροτουφεκάς στα Χανιά όταν λόγω των εντονων ανέμων παρασύρθηκε από τα κύματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγει έξω στη στεριά, σύμφωνα με το flashnews.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος ενώ βρίσκονταν στην περιοχή Λουτράκι ασκώντας το αγαπημένο του χόμπι τα κύματα τον οδήγησαν στα βαθιά.

Ο φίλος του ειδοποίησε τις αρχές στις 14:10 και άμεσα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού έσπεσε στο σημείο και μισή ώρα αργότερα περισυνέλεξε τον 43χρονο ο οποιος είχε "γραπωθεί" από βράχια.

Πέρα από την λαχτάρα που πέρασε ο 43χρονος χαίρει άκρας υγείας.

Αγρότης στο Ηράκλειο απείλησε ότι θα σκοτώσει παγώνια!


Στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών κατέληξε η διένεξη μεταξύ ενός αγρότη και ενός ζευγαριού στο Πετροκεφάλι Ηρακλείου που διατηρεί καταφύγιο στο οποίο υπάρχουν μεταξύ άλλων και παγώνια.

Η Νεοζηλανδή Μπάρμπαρα Δουλγεράκη μαζί με τον σύζυγο της τον Φάνη Δουλγεράκη, που είναι Κρητικός, έχουν ιδρύσει από το 2006 ένα καταφύγιο για την προστασία και τη διάσωση των γαϊδουριών το "Agia Marina Donkey Rescue". Ξοδεύοντας χρόνο, χρήμα και με ψυχικό κόστος παλεύουν να φροντίσουν τα γαϊδουράκια, που εντοπίζουν κακοποιημένα, εγκαταλελειμμένα, υποσιτισμένα, άρρωστα.

Συνήθως όταν ο χρόνος "χρήσης" τους από τους ανθρώπους γι’ αυτά τα ζώα λήξει, εκείνοι τα παρατούν γέρικα στην τύχη τους για να τα ξεφορτωθούν.

Στον χώρο όμως του καταφυγίου δεν βρίσκουν προστασία μόνο τα 17 γαϊδούρια, μουλάρια και κάποια σκυλάκια αλλά και κάποια παγώνια. Δύο μένουν μόνιμα εκεί αφού ανήκουν στην οικογένεια όμως 12 παγώνια αρσενικά και θηλυκά ζουν σε ημιάγρια κατάσταση.
Βόσκουν στο χωράφι μέσα στο καταφύγιο κάτω από τις ελιές, πίνουν νερό, τρώνε σπόρους και το βράδυ ανεβαίνουν στα κλαριά των δέντρων για να κοιμηθούν. Την άνοιξη φέρνουν εκεί και τα μικρά τους. Το να βλέπεις στην περιοχή το κοπάδι με αυτά τα παγώνια είναι θέαμα που σπανίζει.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, ο Ν. Κ. αγρότης, που νοίκιασε πριν από δύο μήνες μια μεγάλη καλλιεργήσιμη έκταση κοντά στο καταφύγιο των γαϊδουριών πήγε σήμερα στο Α.Τ. Μοιρών στο Ηράκλειο και ζήτησε να γίνουν συστάσεις στον κ. Δουλγεράκη, καθώς σε περίπτωση, που τα παγώνια πειράξουν τις καλλιέργειες εκείνος θα θεωρηθεί υπεύθυνος για τις προσκληθείσες ζημιές.

Ο κ. Δουλγεράκης πληροφορήθηκε το γεγονός από την Αστυνομία, η οποία τον κάλεσε και τον ενημέρωσε τηλεφωνικά. Όμως ο κ. Δουλγεράκης εξήγησε στην αστυνομικό του Α.Τ. Μοιρών, ότι δύο μήνες πριν ο συνέταιρος του κ. Κ... τον απείλησε και του είπε ότι αν τα παγώνια του πειράξουν το χωράφι θα πάρει το όπλο του και θα τα σκοτώσει όλα!

Ο κ. Δουλγεράκης με τη σύζυγο του είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν το κοπάδι των παγωνιών και γι’ αυτό επικοινώνησαν με το www.zoosos.gr για να καταγγείλουν και δημοσίως εκείνους, οι οποίοι θα θελήσουν ακόμα και να τα εξοντώσουν.

Όπως αναφέρουν στο zoosos.gr ακόμα και αν τα δύο ιδιόκτητα παγώνια απομακρυνθούν από το σημείο, το υπόλοιπό κοπάδι θα συνεχίσει να ζει εκεί και κανείς δεν έχει δικαίωμα να το θανατώσει. Τα παγώνια δεν είναι προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα, όμως η ζωοκτονία (σε αυτή συμπεριλαμβάνεται και η θανάτωση πτηνών) απαγορεύεται από τη νομοθεσία και φυσικά διώκεται ποινικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...