Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Μέσω αγγελίας ψάχνουν για νονούς στην Κρήτη

Ποιος θα περίμενε ότι στην Κρήτη θα υπήρχε πρόβλημα σε ένα από τους πλέον ιερούς δεσμούς που αναπτύσσεται με την κουμπαριά όταν ο άλλος βαφτίζει το παιδί σου;

Ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της πείνας οι Kρητικοί δεν είχαν πρόβλημα να βρουν ένα... νονό να βαφτίσει το παιδί τους. Και όταν αυτό γινόταν- αφού έδιναν τα χέρια- ο δεσμός ήταν ισόβιος και πιο ιερός από όλους! Στο όνομά του μάλιστα έφτιαχναν ακόμη και... εντάσεις, ως και βεντέτες!

Τώρα τα πράγματα όμως έχουν πάρει άσχημη τροπή. Πολλά ζευγάρια δεν βρίσκουν πια... νονούς και αυτό που κάποτε θα έμοιαζε για ανέκδοτο τώρα είναι πραγματικότητα: δημοσιεύουν αγγελίες! Οι οποίες πληθαίνουν στις τοπικές εφημερίδες από ζευγάρια που ζητούν νονό ή νονά για να βαφτίσει το παιδί τους!

Φυσικά το ότι δεν βρίσκονται νονοί δεν είναι τυχαίο σήμερα. Έχει οικονομικές υποχρεώσεις: ο νονός αγοράζει το πακέτο με τα βαπτιστικά- λαμπάδα, λαδόπανα, ρουχαλάκια, παπουτσάκια, μαρτυρικά, σταυρό και πληρώνει για το μυστήριο την εκκλησία. Αλλά κυρίως έχει μια σταθερή και ισόβια υποχρέωση απέναντι στο βαφτιστήρι του που έχει να κάνει με συνεχή παρουσία, δώρα κλπ. και άρα χρήματα που σήμερα δεν υπάρχουν!

Όσοι λοιπόν θέλετε να γίνεται νονοί πάρτε … εφημερίδα!

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...