Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

200 αθλητές στο Ρέθυμνο για το 3ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι

200 αθλητές από 30 χώρες βρίσκονται στο Ρέθυμνο για να πάρουν μέρος στο 3ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι που ξεκινά την Δευτέρα στο Ρέθυμνο.
Η επίσημη έναρξη του τουρνουά έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Δευτέρας στο θέατρο Ερωφίλη στην Φορτέτζα, όπου το πειραματικό γυμνάσιο-λύκειο Ρεθύμνου θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση "μ' αλλα λόγια Λυσιστράτη".
Το απόγευμα της Κυριακής στις 20.00 στο Σπίτι του Πολιτισμού ο πρώτος γκραντ μετρ της Ελλάδας Σπύρος Σκέμπρης θα δώσει έναν αγώνα σιμουλτανέ, προσφέροντας ενδιαφέρον θέαμα αφού θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τριάντα Ρεθεμνιώτες σκακιστές.

Υπενθυμίζεται ότι το τουρνουά σκάκι θα διεξαχθεί στο Σπίτι του Πολιτισμού από τις 11 έως τις 18 Ιουλίου και ολόκληρη την εβδομάδα σκακιστές μαζί με τους συνοδούς τους θα βρίσκονται στην πόλη του Ρεθύμνου.
flashnews.gr

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Γυναίκα ήθελε να μπει στο αεροπλάνο με πιστόλι

Με ένα πιστόλι κρότου, μια γεμιστήρα και επτά φυσίγγια, ήθελε να ταξιδέψει 55χρονη γυναίκα που συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου.

Το πιστόλι πάντως που κατασχέθηκε, διαπιστώθηκε ότι ήταν , απομίμηση κρότου αερίου.

Η 55χρονη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
flashnews.gr

Hράκλειο: Παιδί εγκλωβίστηκε σε πισίνα ξενοδοχείου

La Réole PiscineImage via Wikipedia
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής καθώς το παιδάκι εγκλώβισε το χέρι του σε σωλήνα απορροής του νερού μέσα στην πισίνα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν όσοι βρίσκονταν στο σημείο να το απεγκλωβίσουν.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο, καθώς υπήρξε ενημέρωση για μικρό παιδί που-άγνωστο πως- εγκλωβίστηκε σε πισίνα ξενοδοχείου στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι.

Άμεσα έσπευσε στο σημείο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και ένα ασθενοφόρο.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr οι υπεύθυνοι έσπευσαν να αδειάσουν άμεσα την πισίνα από το νερό, ενώ οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν μέσα σε λίγη ώρα να "μεγαλώσουν" την επίμαχη οπή και να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν το χέρι του μικρού.

Enhanced by Zemanta

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Στο παρά πέντε τον… συνέλαβαν!

Να διαπράξει ληστεία πρέπει να ήταν έτοιμος ένας 31χρονος, ο οποίος είχε στο αυτοκίνητό του δύο μάλλινες κουκούλες με τρύπες για τα μάτια και το στόμα!

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου συνέλαβαν τον άνδρα το πρωί του Σαββάτου, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένα ξύλινο γκλομπ και μία μηχανή ηλεκτροσόκ που είχε τη μορφή κινητού τηλεφώνου.

Επιπλέον, βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, των οποίων την κατοχή δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ: Μηχανόβιος με… γκλοπ!

Ένας 31χρονος συνελήφθη χθες το βράδυ, στο Κράσι του δήμου Χερσονήσου, από Αστυνομικούς του ΤΑΕ Ηρακλείου για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες στις 21.00, σε έλεγχο από τους αστυνομικούς σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε ο 31χρονος βρέθηκε να έχει, σε αποθηκευτικό χώρο της μοτοσικλέτας, ένα πτυσσόμενο γκλοπ το οποίο και κατασχέθηκε.

Στο εδώλιο για την κατάληψη στο δημαρχείο Ιεράπετρας

Την Δευτέρα 11 Ιουλίου οδηγούνται στην δικαιοσύνη 14 πολίτες της Ιεράπετρας κατηγορούμενοι για παρακώληση οικιακής ειρήνης του Δημαρχείου Ιεράπετρας. Οι κατηγορούμενοι είχαν αποκλείσει στις αρχές του Μαΐου επί 16 ήμερες το Δημαρχείο Ιεράπετρας διεκδικώντας την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Οι κατηγορούμενοι, εκπρόσωποι φορέων, δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, αλλά και πολίτες, καταγγέλλουν ότι πρόκειται για προσπάθεια ποινικοποίηση ενός γνήσιου κοινωνικού αγώνα.

Η τοπική κοινωνία συμπαραστέκεται στους 14 και μάλιστα ετοιμάζεται συγκέντρωση συμπαράστασης την Δευτέρα στις 09.00 έξω απο τα δικαστήρια στην Ιεράπετρα.

Η Εισαγγελέας Λασιθίου προχώρησε αυτεπάγγελτα στα «νόμιμα», μετά από ενημέρωση που είχε από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Σήφη Αναστασάκη.

Μάρτυρες κατηγορίας είναι ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και μία δημοτική υπάλληλος.

Παρίσταναν τους Γιατρούς του Κόσμου

Εις το όνομα της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» επιτήδειοι επιχείρησαν τον πλουτισμό στο Ρέθυμνο προσφέροντας δήθεν ιατρικές γνώσεις και  περίθαλψη κατ’ οίκον έφτασαν στα γραφεία της οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου". 


Με ανακοίνωσή της η οργάνωση γνωστοποιεί το γεγονός ότι επιτήδειοι εξαπατούν με αυτόν τον τρόπο ανυποψίαστους πολίτες ενώ εφιστούν την προσοχή στους πολίτες να μην δίνουν προσωπικά τους δεδομένα σε κανένα.

Νέες φωτιές σε Ι.Χ στο Ηράκλειο

Ξανά φωτιές σε αυτοκίνητα στο Ηράκλειο.

Τα 2 νέα περιστατικά σημειώθηκαν στην περιοχή Δαφνών.
Ειδικότερα τα οχήματα ήταν εγκαταλελειμμένα σε χωράφι, ενώ άγνωστες είναι, μέχρι στιγμής, οι συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, περίπου στις 06.30.
Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα με δύο άνδρες που έσβησαν τη φωτιά μετά από δυο ώρες. Τη προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό της Π.Υ

http://www.flashnews.gr/

Μια γιαγιά έλυσε το μυστήριο του δίσκου της Φαιστού;

Περισσότερα από είκοσι χρόνια από τη ζωή της αφιέρωσε η 84χρονη Ζαφειρώ Γεωργουλάκη για να καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει, όπως ισχυρίζεται, το δίσκο της Φαιστού...

Η 84χρονη Χανιώτισσα, η οποία μάλιστα δεν πήγε ούτε στο Δημοτικό σχολείο δηλώνει στην «Espresso», πως είναι έτοιμη να τα βάλει με όποιον προσπαθήσει να την αμφισβητήσει, καθώς και με όσους κατά καιρούς έχουν αναφερθεί στον δίσκο της Φαιστού.

"Αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο δίσκος της Φαιστού είναι ένα ημερολόγιο που δείχνει τις εποχές και τις περιοχές όπου γίνονταν κατά εποχή διάφορες καλλιέργειες. Άλλοι πάλι ότι ο δίσκος ήταν αιγυπτιακός και περιελάμβανε μυστικά που δεν πρέπει να μάθουν οι Μινωίτες. Σεβαστή η άποψή τους, αλλά ήρθε η ώρα να ακουστεί και η δική μου, που είμαι σίγουρη ότι είναι η πιο σωστή. Ο δίσκος της Φαιστού είναι μια παραγωγική υδρόγειος σφαίρα που περιλαμβάνει τον παραγωγικό χάρτη της μινωικής Κρήτης. Στην Κνωσό, σύμφωνα με τη δική μου εξήγηση γινόταν διεθνής έκθεση ανταλλαγής προϊόντων. Αυτό φαίνεται, αν εξηγήσεις ένα ένα τα σχέδια αλλά και τα στοιχεία που υπάρχουν επάνω στον περίφημο δίσκο της Φαιστού".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

29 Θέσεις εποχικού προσωπικού στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Τουρισμού & Ανάπτυξης Ηρακλείου Κρήτης

Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Τουρισμού & Ανάπτυξης Ηρακλείου Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση 29 θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου χρονικής διάρκειας 8 μηνών, ως ακολούθως:
5 ΥΕ Καθαριστών 5 ΥΕ Γενικών καθηκόντων
5 ΔΕ Υπαλλήλων ταμείου
4 ΔΕ Παρασκευαστών μπουφέ
5 ΔΕ Σερβιτόρων
5 ΔΕ Παρκαδόρων

Καταληκτική ημερομηνία:
12/07/2011

heraklion1.blogspot.com

Ένα "κατατρεγμένο" love story στη Μεσσαρά

"Κλέφτηκαν" αλλά ο πατέρας της "νύφης" είχε ... άλλα σχέδια για την κόρη του!
Η αγάπη ήρθε από μακριά για μια 17χρονη κοπέλα από τις Μοίρες, ωστόσο, λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο - στην προκειμένη περίπτωση, τον πατέρα της!

Η 17χρονη κοπέλα ερωτεύτηκε έναν 26χρονο Βούλγαρο, όμως ο πατέρας της είχε αντιρρήσεις για τη σχέση αυτή. Το ζευγάρι απεγνωσμένο αποφάσισε να μην πτοηθεί τα εμπόδια που έβαζε ο πατέρας κι αποφάσισε να τον φέρει ... προ τετελεσμένου. Έτσι, ο 26χρονος και η 17χρονη αποφάσισαν ... να κλεφτούν!

Για άλλη μια φορά, όμως, ο πατέρας βρήκε την άκρη καθώς "πάτησε" πάνω στην ηλικία της κόρης του. Ο 48χρονος άνδρας κατέφυγε το βράδυ της Πέμπτης , στην αστυνομία, καταγγέλλοντας την απαγωγή της ανήλικης κόρης του.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Μοιρών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Μεσσαράς, κατόπιν προσυμφωνημένου ραντεβού με τη 17χρονη, εντόπισαν τον 26χρονο Βούλγαρο και τον συνέλαβαν.
http://heraklion1.blogspot.com

Μια 80χρονη βίωσε απίστευτο τρόμο στο σπίτι της

Μια τρομακτική εμπειρία είχε την ατυχία να βιώσει 80χρονη Ηρακλειώτισσα όταν ξυπνώντας είδε μια γυναίκα πάνω απο το κρεββάτι της.
Η άτυχη ηλικιωμένη γυναίκα τρομοκρατημένη άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια, με αποτέλεσμα η άγνωστη γυναίκα να τραπεί σε φυγή.

'Ομως δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί απο το σπίτι της 80χρονης και γείτονες που έτρεξαν σε βοήθεια βλέποντάς την να έχει τραπεί σε φυγή την έπιασαν και την παρέδωσαν στους αστυνομικούς.

Όπως προέκυψε επρόκειτο για μια 50χρονη Ρομά η οποία μπήκε απο ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι της ηλικιωμένης,πήγε στην κρεββατοκάμαρα και παρά του ότι είδε πως η 80χρονη κοιμόταν, είχε το θράσος να ψάξει τις ντουλάπες και να κλέψει απο μια τσάντα 100 ευρώ και προσωπικά έγγραφα της ηλικιωμένης.
http://www.flashnews.gr

Πλάσαρε ηρωίνη στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Με μισό γραμμάριο ηρωίνης προμήθευσε άγνωστος μια 23χρονη Ηρακλειώτισα η οποία νοσηλεύεται στην Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Η ηρωίνη εντοπίστηκε απο νοσηλευτές και παραδόθηκε στο τμήμα δίωξης ναρκωτικών Ηρακλείου, αστυνομικοί του οποίου συνέλαβαν την 23χρονη.
Η προανάκριση συνεχίζεται για τον εντοπισμό και του προμηθευτή.
http://www.flashnews.gr

Γαμήλια" τελετή δύο Βρετανών ομοφυλόφιλων στα Χανιά

Η πρώτη - άτυπη νομικά αλλά ουσιαστική για τους νεόνυμφους - γαμήλια τελετή ανάμεσα σε ζευγάρι ομοφυλοφίλων στην Κρήτη... έγινε το απόγευμα της Παρασκευης 8/7 σε ξενοδοχείο στο Μάλεμε Χανίων.

Δύο Βρετανοί, 38 και 44 ετών, οι οποίοι είχαν παντευτεί με πολιτικό γάμο στο Μάνσεστερ πριν απο τρείς μήνες, επανέλαβαν την γαμήλια τελετή στα Χανιά με αφορμή και την δεξίωση που έκαναν προς συγγενείς και φίλους.

Όπως γράφουν τα "Χανιώτικα Νέα" το ζευγάρι έφτασε στον χώρο του ξενοδοχείου με αυτοκίνητο διακοσμημένο, άκουσε τις ευχές από τους γονείς, που διάβασαν το κείμενο που αφορά τους πολιτικούς γάμους, αντάλλαξαν δακτυλίδια με τους κουμπάρους και στη συνέχεια υπέγραψαν το χαρτί του γάμου.

Μετά τις γαμήλιες φωτογραφίες στην παραλία του Μάλεμε παρατέθηκε δεξίωση με αγγλική και κρητική μουσική, ενώ στους καλεσμένους προσφέρθηκαν παραδοσιακά πιάτα όπως καλιτσούνια, ντολμαδάκια, ποικιλία κρεατικών κ.ά.

Οι δύο άντρες, ο 44χρονος Ίαν και ο 38χρονος Πωλ, διατηρούσαν σχέση εδώ και 10 χρόνια και τα τελευταία καλοκαίρια έρχονταν διαρκώς στην Κρήτη.

"Τα παιδιά ήθελαν να κάνουν τον γάμο τους στην Κρήτη αλλά επειδή το θέμα με τους γάμους ομοφυλοφίλων δεν έχει ξεκαθαρίσει, έκαναν την τελετή στο Μάντσεστερ, την επανέλαβαν στην Κρήτη και ακολούθησε πάρτι" ανάφερε ο κ. Μάρτιν Σόοζ πατέρας του Πωλ.

Ο ίδιος επισήμανε πως "είμαστε ενθουσιασμένοι από το ξενοδοχείο μας και τους ανθρώπους του που είναι σαν δεύτερη οικογένεια για τα παιδιά που έρχονται συνέχεια εδώ".

Η μητέρα του Πωλ, Μάργκαρετ Σόοζ, επισήμανε από την πλευρά της πως "οι γάμοι μεταξύ gay ζευγαριών αποτελούν μια πραγματικότητα που πρέπει να την αποδεχθούμε. Είμαι σίγουρη ότι αν μπορούσαν να γίνονταν κανονικά γάμοι σε όλα τα Δημαρχεία της χώρας πάρα πολλά gay ζευγάρια θα επέλεγαν την Ελλάδα για τους γάμους τους και αυτό θα βοηθούσε πολύ τον τουρισμό σας".

Να σημειωθεί πως στην τελετή και στην δεξίωση παρευρέθησαν και άλλοι τουρίστες που διεμένουν αυτή την περίοδο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.
http://www.flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...