Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ένταση με το πλοίο "Τζουλιάνο" στο Ηράκλειο

Ένταση επικρατεί έξω από το λιμανάκι στη Παντάνασσα στο Ηράκλειο, καθώς τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος έχουν περικυκλώσει το πλοίο "Τζουλιάνο" που μετέχει στο "Στόλο της Ελευθερίας"  προκειμένου να το οδηγήσουν στο λιμάνι του Ηρακλείου, παρά την αντίθετη πρόθεση του πληρώματος του πλοίου που θέλει να αποπλεύσει προς τη Γάζα.
To flashnews επικοινώνησε με τον πανεπιστημιακό κ. Τάκη Πολίτη που βρίσκεται μέσα στο πλοίο του "Στόλου της Ελευθερίας" και όπως μας ενημέρωσε αυτή τη στιγμή στο πλοίο έχουν μεταβεί ο Λιμενάρχης και Υπολιμενάρχης Ηρακλείου.
Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ των λιμενικών αρχών και του πληρώματος του πλοίου καθώς οι μεν θέλουν να οδηγήσουν το "Τζουλιάνο" στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ οι δε υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία νομιμότητα σε αυτήν την απαίτηση των αρχών.  ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

Στα Χανιά φοιτητές από την Αμερική: Υπερβολικά τα ΜΜΕ

Οι φοιτητές από την Αμερική που επισκέπτονται αυτές τις μέρες τα Χανιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Drexel στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, είπαν πως Δυσφημείται στο εξωτερικό η Ελλάδα.

Με δηλώσεις χαρακτηριστικά αναφέρουν πως στα αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κυριαρχεί μια υπερβολή και διόγκωση των γεγονότων που συμβαίνουν αυτό το διάστημα στην Ελλάδα, «δυσφημώντας μια χώρα η οποία παρόλα αυτά παραμένει όμορφη, με ανθρώπους που επιθυμούν να έρθει αλλαγή στην πατρίδα τους», οι Αμερικανοί φοιτητές.

Οι φοιτητές που χθες επισκέφθηκαν το σπίτι του Ελ. Βενιζέλου στη Χαλέπα, μιλώντας στα "Χ.Ν." επεσήμαναν ότι δεν είναι μόνο η οικονομία της Ελλάδας που δοκιμάζεται και πως αυτό που εισέπραξαν κατά την παραμονή τους εδώ είναι ασφάλεια και φιλοξενία.

Δείτε δηλώσεις από τους φοιτητές:
Barbara Hionides: "Βλέπω ανθρώπους που θέλουν αλλαγή στην πατρίδα τους"

Διαφορετική εικόνα για την Ελλάδα είχε δημιουργθεί λόγω της αρνητικής δημοσιότητας στην ελληνικής καταγωγής προπτυχιακή φοιτήτρια Design & Merchandising, Barbara Hionides: "Αν και δεν παρακολουθώ πολύ τις ειδήσεις από το CNN και τα υπόλοιπα αμερικανικά Μέσα, αυτό που ακούω από τις συζητήσεις είναι πως θεωρούν την Ελλάδα ως μια αδιάφορη χώρα όπου το τελευταίο διάστημα επικρατεί αναστάτωση σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο", ανέφερε.

"Πριν έρθω νόμιζα ότι εδώ επικρατούσε ένα χάος με περισσότερη βία. Όμως αυτό που βλέπω είναι ανθρώπους που θέλουν αλλαγή και επιθυμούν να κάνουν κάτι καλύτερο για την πατρίδα τους. Προσωπικά η επίσκεψη στην Ελλάδα τη συγκεκριμένη περίοδο είναι πολύ ενδιαφέρουσα και μακάρι να ήμουν εδώ για να μπορούσα να το ζήσω", επεσήμανε.

Joseph Riley: "Υπερβολή και επανάληψη σκηνών δημιουργούν κακή εντύπωση για την Ελλάδα"
Για επανάληψη σκηνών που δημιουργούν κακή εντύπωση γι’ αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, από τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης μίλησε ο Αμερικανός φοιτητής Business Administration, Joseph Riley. "Αποφεύγω να βλέπω ειδήσεις στην τηλεόραση και να διαβάζω τις εφημερίδες επειδή γίνεται μια υπερβολή και επανάληψη σκηνών που είναι μεν σπάνιες αλλά όταν προβάλλονται συνέχεια δημιουργούν πολύ κακή εντύπωση για αυτά που συμβαίνουν" τόνισε.

Και πρόσθεσε: "Αυτό που συζητούν περισσότερο οι πολίτες, είναι πως η οικονομία της Ελλάδας είναι κακή. Στην Αμερική υπάρχουν πάρα πολλά κανάλια και ενημέρωση όλο το 24ωρο, κάποια από αυτά μιλούν για επικίνδυνες καταστάσεις στην Ελλάδα και άλλα για βία. Οι γονείς μου φοβόντουσαν όταν αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα αλλά φροντίζω να τους επιβεβαιώνω σε καθημερινή βάση ότι τίποτα από όσα βλέπουν δεν είναι πραγματικό".

Gianni Gaudino: "Δεν ένοιωσα να βρίσκομαι σε κίνδυνο"
"Αυτό που είχα ακούσει επειδή δεν παρακολουθώ τηλεόραση ήταν για την οικονομία της Ελλάδας ότι δεν πάει καλά", αναφέρει ο αμερικανοϊταλικής καταγωγής φοιτητής Ψυχολογίας, Gianni Gaudino, ο οποίος ωστόσο προσθέτει ότι: "Αυτό δεν με απασχόλησε καθόλου γιατί ξέρω ότι δεν είναι μόνο η Ελλάδα αλλά ο κόσμος που έχει τέτοιο πρόβλημα. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στον Καναδά. Έτσι παρά το ότι δεν παρακολουθώ τα αμερικανικά Μέσα και δεν μπορώ να πω ότι ανησυχούσα ιδιαίτερα με όσα συμβαίνουν, οι γονείς μου στεναχωριόνταν με τα επεισόδια που έβλεπαν στις διαδηλώσεις.

Εγώ αυτό που άκουγα είναι ότι η Ελλάδα είναι μια ωραία χώρα και διαπιστώνω ότι πράγματι η Ελλάδα είναι ωραία. Όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας, προσωπικά δεν ένοιωσα να βρίσκομαι σε κίνδυνο".

Constantine Lycouris: "Τα αμερικανικά Μέσα διογκώνουν τα γεγονότα"
Για υπερβολή στον τρόπο παρουσίασης των αμερικανικών Μέσων Ενημέρωσης όσων συμβαίνουν στη χώρα μας κάνει λόγο ο φοιτητής Business Administration, Constantine Lycouris, επίσης ελληνικής καταγωγής ο οποίος τόνισε ότι: "Οταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα είχα κάποια δυσκολία στο να καταλάβω τι συμβαίνει διότι τα αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διογκώνουν τα πάντα. Κι έτσι όταν επισκέφθηκα τη χώρα είδα τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Είδα ότι ενώ πριν υπήρχε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που αντιδρούσε και συμμετείχε στις διαδηλώσεις τώρα αυτό κάνει μετάσταση σε περισσότερο κόσμο".

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η αρνητική δημοσιότητα που αφορά την ασφάλεια της Ελλάδας δημιουργεί προβλήματα κυρίως στον τουρισμό "που είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές οικονομίας της χώρας καθώς πολλοί επισκέπτες αποφεύγουν να την επιλέξουν ως προορισμό".

Julia Lockyer: "Ακούγονται περισσότερο τα βίαια επεισόδια στην Αθήνα"
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Julia Lockyer, Αμερικανίδα φοιτήτρια Behavioral Health Counseling, που επισκέπτεται την Κρήτη, η οποία τόνισε την ανησυχία των δικών της ανθρώπων για τα όσα ακούγεται ότι συμβαίνουν στη χώρα μας: "Οι γονείς μου δεν ήξεραν αν στην Ελλάδα θα ήμουν ασφαλής και έπρεπε να τους εξηγήσω τα πάντα. Διότι αυτό που ακούγεται περισσότερο είναι τα βίαια επεισόδια στην Αθήνα, τις πορείες και τις διαμαρτυρίες. Όμως είχα διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα ασφαλές περιβάλλον και αν μου δοθεί η ευκαιρία σίγουρα θα ήθελα να ξανάρθω".
Μαρία Χναράκη: "Θέλουμε την καλύτερη εικόνα για τον τόπο αλλά δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στα παγκόσμια media"

"Εμείς προσπαθούμε να δώσουμε την καλύτερη εντύπωση και εικόνα γι’ αυτόν τον τόπο αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στα παγκόσμια media", επεσήμανε στα 'Χ.Ν.' η διευθύντρια του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Drexel, κρητικής καταγωγής, δρ. Μαρία Χναράκη.

"Είχαμε πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα, καταρχήν λόγω των εξεγέρσεων στη Μέση και Εγγύς Ανατολή. Συγκεκριμένα, το CNN μονίμως έδειχνε την Κρήτη μαζί με τη Λιβύη και ήταν η περίοδος που εμείς δεχόμασταν τις αιτήσεις για το πρόγραμμα. Συνεπώς, όλοι οι γονείς των φοιτητών ανησυχούσαν και νόμιζαν ότι η Κρήτη είναι μέρος της Μέσης Ανατολής. Οπότε εμείς έπρεπε να τους εξηγούμε ότι η Κρήτη δεν είναι κομμάτι της Μέσης Ανατολής αλλά αποτελεί κομμάτι μιας ευρωπαϊκής χώρας", ανέφερε.

"Το άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν η δυσφήμιση σχετικά με την οικονομία της Ελλάδας και την ασφάλεια του επισκέπτη που έρχεται στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια σκηνή με τον αστυνομικό που χτυπάει κάποιον (στα επεισόδια στην Αθήνα), θα τη δούμε στην Αμερική εκατό φορές την ημέρα (στην τηλεόραση), σε όλες τις εφημερίδες. Κι αυτό είναι το μόνο πράγμα που υπάρχει ως εικόνα", επεσήμανε η διευθύντρια του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Drexel.

"Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ξαναζεί μια ιστορία που την έχει ζήσει και τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης. Είναι μια χώρα αρκετά επιθυμητή και ο μόνος τρόπος για να τη «χτυπήσουν» είναι να διαλύσουν τον πολιτισμό της. Και μέρος του πολιτισμού της είναι ο τουρισμός, οι επισκέπτες, γιατί έτσι δημιουργείται η γνώμη για τη χώρα. Οπότε είναι ένας πόλεμος ιδεολογικός κατά κάποιον τρόπο κι όχι οικονομικός. Ίσως επειδή ακριβώς η θέση της Ελλάδας είναι τέτοια η Ευρώπη θα έπρεπε να δείξει κατανόηση στο θέμα της οικονομίας", κατέληξε.

Karyn Peeples: "Η φιλοξενία και η υποδοχή είναι τελείως διαφορετικά από ό,τι παρουσιάζουν τα αμερικανικά Media"
"Αρχικά οι γονείς μας ανησύχησαν όταν έμαθαν ότι θα ταξιδέψουμε στην Ελλάδα από όσα παρακολουθούσαν στις ειδήσεις και μας έλεγαν να προσέχουν μήπως πάθουμε κάτι, όμως μέχρι στιγμής δεν έχω νοιώσει κάτι τέτοιο. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες είχαμε κατέβει στο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια της σαρανταοχτάωρης απεργίας και ενώ πραγματοποιείτο διαδήλωση, πήγαμε σκόπιμα εκεί για να δούμε τι συμβαίνει κι αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι όλα γίνονταν με πολύ ειρηνικό και ήρεμο τρόπο. Δεν υπήρχε ούτε βία ούτε επεισόδια", ανέφερε από την πλευρά της η φοιτήτρια Business Administration, Karyn Peeples, η οποία σημείωσε ότι η φιλοξενία και η υποδοχή των ανθρώπων είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που παρουσιάζουν τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης.

DrexelAbroadinCrete
Το Πρόγραμμα DrexelAbroadinCrete αποτελεί τη θερινή προέκταση του μοναδικού για τις ΗΠΑ προγράμματος Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Drexel στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, με έμφαση στη σύγχρονη Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη, το οποίο διευθύνεται από την Ηρακλειώτισσα δρα Μαρία Χναράκη.

Φέτος, για 6η συνεχή χρονιά οι Αμερικανοί φοιτητές διδάσκονται 4 μαθήματα στην Κρήτη μέσα από τη βιωματική εμπειρία ενός μηνός παρουσίας στο νησί. Εκτός από πολιτιστικές εμπειρίες γίνονται επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις σε όλη την Κρήτη (διαφορετικών κλάδων) για καλύτερη εξοικείωση των φοιτητών με την τοπική οικονομία, για την οποία αφιερώνουν ένα τμήμα των εργασιών τους.
http://www.flashnews.gr/

Εκείνος τη χτύπησε κι εκείνη τον μαχαίρωσε!

Ένας καυγάς ανάμεσα σε ένα ζευγάρι στο Λασίθι οδήγησε και τους δύο στο νοσοκομείο...

Το επεισόδιο ενδοικογενειακής βίας σημειώθηκε χθες το βράδυ, στον Άγιο Νικόλαο...

Ένας 32χρονος και η 33χρονη σύζυγός του βγήκαν, χθες το βράδυ, καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Κάποια στιγμή άρχισαν να μαλώνουν και ο 32χρονος χτύπησε τη σύζυγό του με γροθιές στο κεφάλι και το σώμα.

Τότε εκείνη όπως αναφέρει το cretalive.gr πήρε ένα μαχαίρι τύπου opinel (σαν ελβετικό σουγιά) και κατάφερε τρεις μαχαιριές στην κοιλιά του συζύγου και πατέρα των δύο ανήλικων παιδιών της.

Τόσο ο 32χρονος από τον Άγιο Νικόλαο όσο και η 33χρονη που κατάγεται από τη Λάρισα κατέληξαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι.

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 10:46 το πρωί κοντά στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης.

Η δόνηση δεν ήταν ισχυρή, αλλά προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους και προβληματισμό στους σεισμολόγους, καθώς το επίκεντρό της βρισκόταν στη στεριά και όχι σε θαλάσσια περιοχή, όπως συμβαίνει συνήθως.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, αλλά οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...