Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Ηράκλειο: Μεγάλο πλήγμα στο παρεμπόριο

της Σοφίας Τσεντελιέρου
Μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εντοπισμού παράνομων εμπορευμάτων που διακινούνται από μικροπωλητές στο Ηράκλειο έγινε νωρίς χθες το πρωί. Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθησαν και 10 άτομα, καθώς στην αποθήκη όπου ζούσαν εντοπίστηκε ποσότητα ινδικής κάνναβης.

Από πληροφορίες που είχαν επιβεβαιωθεί, είχε σχεδιαστεί η χθεσινή επιχείρηση, η οποία υλοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ, τη Δημοτική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ, παρουσία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου Νίκου Μαρκάκη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου.

Η αρχή έγινε από την οδό Πεδιάδος, στο κέντρο της πόλης. Εκεί έγινε έλεγχος σε δύο σημεία και εντοπίστηκαν δύο αποθήκες αντίστοιχα, όπου ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής αλλοδαποί μετανάστες. Στους χώρους των σπιτιών αποθήκευαν τα προϊόντα που είχαν φθάσει παράνομα στη χώρα και για τα οποία δεν υπήρχαν τιμολόγια. Στους ίδιους χώρους είχαν στήσει τα κρεβάτια τους, εκεί μαγείρευαν και έκαναν μπάνιο. Η δυσωδία ήταν έντονη και για μια ακόμη φορά οι εκπρόσωποι των διωκτικών αρχών βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια κατάσταση απαράδεκτη και επικίνδυνη για την υγεία των ίδιων των παράνομων μικροπωλητών, αλλά και των περιοίκων.

Στις δύο αυτές αποθήκες εντοπίστηκαν μικρές ποσότητες παράνομα εισαγόμενων προϊόντων, όμως ανάμεσά τους υπήρχαν και ποσότητες ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν οι δέκα ένοικοι.

Επόμενος σταθμός ήταν μια ισόγεια αποθήκη στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου, όπου βρέθηκαν τεράστιες ποσότητες κινέζικων προϊόντων και κυρίως παιχνιδιών.

Μεγάλη επιτυχία
Ο υποδιευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Σκουρέλλος ανέφερε ότι χθες γέμισαν με παράνομα εμπορεύματα ένα μικρό φορτηγό του Δήμου και ένα τριαξονικό φορτηγό. “Μόνο μ' αυτήν την επιχείρηση κερδίσαμε ενός έτους κυνηγητό στους δρόμους της πόλης και από φανάρι σε φανάρι” είπε ο ίδιος και πρόσθεσε “Οι επιχειρήσεις μας είναι οργανωμένες. Με εντολή του εισαγγελέα κάθε υπηρεσία ασχολείται με τον τομέα της και έτσι έχουμε θετικά αποτελέσματα”.

Η επόμενη επιχείρηση αναμένεται να γίνει τη μεθεπόμενη εβδομάδα σε συγκεκριμένα σημεία. Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι εκεί αποθηκεύονται πλαστά ρολόγια και είδη ένδυσης και υπόδησης, τα οποία έχουν εισαχθεί παράνομα και με παράνομο τρόπο διακινούνται στους δρόμους της πόλης.
http://heraklion1.blogspot.com/2011/06/blog-post_5402.html

30χρονες σέρβιραν "φρουτάκια" σε μπαρ στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

Δύο 30χρονες αλλοδαπές γυναίκες που εργάζονταν σε μπαρ του Ρεθύμνου κατέληξαν στο Τμήμα καθώς από τη μια "πλήρωσαν" τα "φρουτάκια" που σέρβιραν στους πελάτες και από την άλλη δεν διέθεταν την απαραίτητη άδεια εργασίας και βιβλιάριο υγείας.
Το μπαρ λειτουργεί στο Μυλοπόταμο αλλά όπως φάνηκε, ύστερα από τον έλεγχο των αστυνομικών της περιοχής, μέσα σε αυτό λειτουργούσαν παράνομα τυχερά παιχνίδια τύπου "φρουτάκια".
Από το μπαρ κατασχέθηκαν

-Τρεις (3) ηλεκτρονικοί υπολογιστές
-Ένα (1) ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα και
-Το χρηματικό ποσό των, εκατόν έντεκα (111) ευρώ από το ταμείο του καταστήματος, ως προερχόμενο από την διενέργεια τυχερών και απαγορευμένων παιγνίων.

Οι δύο 30χρονες συνελήφθησαν αμέσως ενώ καταζητείται η ιδιοκτήτρια του μπαρ
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...