Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ελλείψεις σε φάρμακα μετά την αναστολή της κινητοποίησης

Μετά την τρικυμία που προκάλεσε στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηρακλείου η (οριακή) απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, μια απόφαση που έφερε και την παραίτηση του... προέδρου Γιάννη Τσικανδυλάκη, έρχεται η αλλαγή στάσης από τους φαρμακοποιούς.

Όπως αποφασίστηκε αναστέλλεται, προσωρινά η κινητοποίηση και έτσι οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να λαμβάνουν με πίστωση φάρμακα.

Η απόφαση αυτή θα ισχύσει μέχρι νεοτέρας, αφού η στάση τους από δω και στο εξής θα κριθεί σε νέα Γ.Σ.

Την ίδια ώρα όμως ο Γολγοθάς των ασφαλισμένων δε σταματά εδώ, αφού παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων στα ράφια των φαρμακείων
flashnews.gr

3,30 MW «ξεμπλοκάρουν» στην Κρήτη για Φ/Β συστήματα

Μετά από συνάντηση του Λ. Αυγενάκη εκπροσώπων του ΕΒΕΗ με τον Γ.Γ. Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στελέχη του ΥΠΕΚΑ


Μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 με τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Κωνσταντίνο Μαθιουδάκη, τον Διευθυντή της Υπηρεσίας ΑΠΕ, κ. Δημήτρη Τσαλέμη, τον Διευθυντή Διαχείρισης Νήσων ΔΕΔΗΕ, κ. Ισίδωρο Βιτέλα, τον Γενικό Γραμματέα ΕΒΕΗ, κ. Αθανάσιο Περυσινάκη, μέλος του ΔΣ και μέλος της Επιτροπής Ενέργειας του ΕΒΕΗ, κ. Νίκο Σηφάκη και τον Πρόεδρο του Ενεργειακού cluster Κρήτης, κ. Ιωάννη Βιδάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν:

1) Η έναρξη του προγράμματος αυτοπαραγωγής στο νησί της Κρήτης. Εγκατάσταση φ/β συστημάτων σε στέγες ξενοδοχείων, εργοστασίων, κατοικιών και κτηνοτροφικών μονάδων

2) ταχύτερες διαδικασίες αδειοδότησης φ/β στις στέγες,

3) αύξηση του ορίου των ΑΠΕ στο νησί.

Παρά την τεκμηριωμένη τοποθέτηση των παρευρισκόμενων για τις άδειες αυτοπαραγωγής, οι κ. Μαθιουδάκης, Βιτέλας και Τσαλέμης εξήγησαν ότι «δεν είναι δυνατή προς στιγμήν η αδειοδότηση μεγαλύτερου αριθμού μικρών έργων ΑΠΕ (φωτοβολταϊκών στις στέγες, μικρών μονάδων ΑΠΕ), λόγω τεχνικών δεδομένων που έχει η Κρήτη αυτή την ώρα», καταθέτοντας μία σειρά από τεχνικά στοιχεία και πίνακες.

Επίσης, ο Γ.Γ. Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανέφερε στους ενδιαφερόμενους ότι «στις επόμενες ημέρες, με εντολή του, εάν δεν υπάρχουν τεχνικά κωλύματα θα ξεμπλοκάρουν 3,30 MW στην Κρήτη για εγκατάσταση Φ/β στις στέγες».

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΗ, κ. Αθανάσιος Περυσινάκης, επανέλαβε την αντίθετη θέση του Επιμελητηρίου για τις ανεξέλεγκτες, fast-track επενδύσεις στην Κρήτη. Ωστόσο, και ο Γενικός Γραμματέας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΚΑ υπογράμμισαν ότι είναι «μια συζήτηση πέρα από τις αρμοδιότητές τους και η οποία θα ξεκινήσει σε βάθος χρόνου».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων: Δωρεάν δημόσια περίθαλψη

Όλοι αύριο Σάββατο 6/10 και ώρα 6 μμ στην πλατεια Δημοτικής Αγοράς!
Τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Ιουνίου και φαίνεται ότι η τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου συνεχίζει το καταστροφικό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης. Η χώρα βυθίζεται όλο και πιο βαθειά στην ύφεση, ο ελληνικός λαός υποφέρει, κινούμενος στην πλειοψηφία του κάτω από τα όρια της φτώχειας, η ανεργία καλπάζει και οι κοινωνικές δομές του κράτους κατακρεουργούνται στο όνομα των επόμενων δόσεων του δανείου. Οι εκπρόσωποι των γερμανών τραπεζιτών, ανακοινώνουν την μετατροπή όλης της χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη, δηλαδή στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας χωρίς ωράρια, χωρίς άδειες, χωρίς μισθούς.
Σε αυτό το πεδίο έννοιες όπως αξιοπρεπής εργασία, ασφάλιση, περίθαλψη, παιδεία κάνουν φτερά στο όνομα του κέρδους και της εκμετάλλευσης. Η ακραία «πειραματική» συντηρητική πολιτική που έχει επιβληθεί στη χώρα απεχθάνεται όπως ο διάολος το λιβάνι την δυνατότητα του απλού ανθρώπου να έχει στοιχειώδη – έστω- πρόσβαση σε ποιοτική και ισότιμη περίθαλψη. Το ίδιο για την εκπαίδευση, την ποιοτική κατοικία κλπ. Αυτά τα στοιχειώδη δικαιώματα θεωρούνται από την τρόϊκα και τους «καλοθελητές» της «αναχρονισμοί σοβιετικού τύπου» που πρέπει να εξαφανιστούν.
Ο χώρος της υγείας βράζει.  ΟΙ «ασφαλισμένοι» παραμένουν ουσιαστικά ανασφάλιστοι, μη έχοντας πρόσβαση σε φάρμακα ή σε γιατρούς, λόγω της διάλυσης των ταμείων τους και του φιάσκου του ΕΟΠΥΥ, ενώ ήδη εξαγγέλλεται η περαιτέρω αύξηση της συνεισφοράς όλων στις δαπάνες υγείας.. Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με ελλείψεις σχεδόν σε όλα τα είδη υλικών και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην αύξηση της προσέλευσης που δημιούργησε η κρίση. Σαν να μην έφτανε αυτό έχουν ήδη προαναγγελθεί οι συγχωνεύσεις 661 κλινικών οι οποίες μάλιστα στην τρόικα φάνηκαν ανεπαρκείς. Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται σε ουρές έξω από τα επείγοντα, οι συνταξιούχοι δεν έχουν τρόπο να προμηθευτούν τα φάρμακα τους, οι χρόνιοι πάσχοντες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, ΑΜΕΑ) βλέπουν κάθε στοιχειώδη υποδομή που υπήρχε προς όφελός τους να καταρρέει.
Μέσα σε όλο αυτό το πεδίο καταστροφής οι γιατροί του ΕΣΥ δίνουν πραγματική μάχη να κρατήσουν όρθιο  το σύστημα υγείας. Με μειώσεις αποδοχών που φτάνουν έως και το 40% τα τελευταία 2 χρόνια, με μισθούς στους νέους γιατρούς που δεν ξεπερνούν τα 900 ευρώ και με απλήρωτες εφημερίες έως και 6 μηνών, τίθεται υπό αμφισβήτηση ακόμα και η ίδια τους η διαβίωση. Την ίδια στιγμή οι ώρες εργασίας για να ανταπεξέλθουν στα κενά ξεπερνούν τα όρια των ανθρωπίνων αντοχών. Προφανώς, καμιά έννοια δεν έχει η χούντα των δανειστών και τα ντόπια ανδρείκελά της, για την ασφάλεια των ασθενών και την αξιοπρέπεια των υγειονομικών. Αντίθετα επιδιώκει τον περαιτέρω εξευτελισμό  των νοσοκομειακών γιατρών με επιπλέον μειώσεις των αποδοχών τους έως και 15%, την περαιτέρω υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό, την περαιτέρω εξαθλίωση κάθε εργαζόμενου στο χώρο της υγείας. Πιστοί στο ρόλο τους οι διοικητές των νοσοκομείων συνεχίζουν να κοροϊδεύουν να λένε ψέματα και να κινούνται ακόμα και νομικά απέναντι στους αγώνες των γιατρών για αξιοπρεπή περίθαλψη του λαού και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους ίδιους.
 Ο αγώνας για την ανατροπή των καταστροφικών αντιλαϊκών μέτρων είναι αγώνας για την επιβίωση τόσο των νοσοκομειακών γιατρών όσο και της ίδιας της δημόσιας περίθαλψης. Είναι αγώνας επιτακτικός που πρέπει να δοθεί τόσο από τους γιατρούς και τους υγειονομικούς λειτουργούς  όσο και από τον ίδιο τον λαό που στερείται το δικαίωμα της δωρεάν ποιοτικής περίθαλψης. Είναι αγώνας που ήδη έχει ξεκινήσει να δίνεται στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας με συνελεύσεις, απεργίες και επισχέσεις εργασίας. Είναι αγώνας που μπορεί και πρέπει να νικήσει.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Χανίων στηρίζει αυτόν τον αγώνα με όλες της τις δυνάμεις και καλεί όλον τον χανιώτικο λαό να σταθεί στο πλάι των νοσοκομειακών γιατρών για να διεκδικήσει το δικαίωμα του στην δωρεάν, ισότιμη, υψηλής ποιότητας περίθαλψη. Απέναντι στη μιζέρια και στην καταστροφή του μνημονίου το μόνο όπλο είναι οι κοινωνικοί αγώνες, η αλληλεγγύη και η συλλογική διεκδίκηση.

Μιχελογιαννάκης: Έκοψαν επίδομα από συμβασιούχους πυροσβέστες ανατ. Κρήτης

Την αγανάκτηση των συμβασιούχων πυροσβεστών ανατολικής Κρήτης, μετέφερε στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με τη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

«Είναι αδιανόητο να περικόπτεται το εν λόγω επίδομα από ένα επάγγελμα, ίσως το πιο επικίνδυνο και ανθυγιεινό, που αριθμεί μάλιστα τα περισσότερα θύματα κατά την άσκηση του καθήκοντος. Ενώ είναι ακόμα πιο άδικο να ζητείται η επιστροφή του και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.» Τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που κατέθεσε ο Βουλευτής.

Μαλεβίζι: Βραβεύτηκαν οι Πρωταθλήτριες!

Στη σημερινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου, βράβευσε τη Δημοκρατία Πιτσικάκη – Σαββάκη για την κατάκτηση δυο χρυσών και ενός χάλκινου μεταλλίων και τη Δήμητρα Τυλιανάκη επίσης για την... κατάκτηση δυο χρυσών και ενός χάλκινου μεταλλίων, στους 22ους Βαλκανικούς Αγώνες Βετεράνων Στίβου που πραγματοποιήθηκαν στη Σμύρνη το διάστημα 21 – 23 Σεπτεμβρίου 2012.
Βράβευσε επίσης την Κωνσταντίνα Ξυλούρη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε στην κατηγορία των Κορασίδων, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα τον Ιανουάριο 2012.

Στις πρωταθλήτριες, απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα από το δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη ο οποίος και εξήρε τα κατορθώματά τους, ενώ θερμά συγχαρητήρια τους έδωσαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Σε λίγες μέρες το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δημοσιογράφων στο Ρέθυμνο

Λίγες μόνο μέρες απομένουν από την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδηλασίας δημοσιογράφων (world press cycling championship) που διοργανώνεται σε συνεργασία της Εταιρείας Sports promotion Hellas με το Δήμο Ρεθύμνης και οι προετοιμασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις των διοργανωτών με τους φορείς υλοποίησης με το συντονισμό του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου.

Την περασμένη Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 συναντήθηκαν οι διοργανωτές με τους εκπροσώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Τμήματος Τροχαίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμεναρχείου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, της Δημοτικής Τεχνικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, του Σώματος Σαμαρειτών, του Σώματος Πρώτων Βοηθειών, των Ρεθεμνιωτών μοτοσυκλετιστών και του Σ.Υ.Μ.Ο.Ρ.Ε.

Ο κος Άξελ Βέρνερ στην τοποθέτησή του έδωσε μεγάλη έμφαση στην αναγκαιότητα συμμετοχής όλων των Ρεθεμνιωτών με την εθελοντική προσφορά τους σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής αλλά και στη δημιουργία ενός εορταστικού κλίματος εκείνες τις ημέρες. «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να προβάλλουμε το Ρέθυμνο σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Θεωρούμε ότι είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της φιλοξενίας των αθλητών τους χειμερινούς μήνες, την περίοδο προετοιμασίας τους. Έτσι θα τονώσουμε τον χειμερινό τουρισμό και κατ’ επέκταση την τοπική οικονομία μας. Στην επίτευξη του είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων των Ρεθεμνιωτών, μικρών και μεγάλων προκειμένου όλοι μαζί να προβάλλουμε τον τόπο μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Μπιρλιράκη με τη σειρά της τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης και την ανάγκη όλοι οι Ρεθεμνιώτες να στηρίξουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα, χαρακτηρίζοντας τη διοργάνωση ένα «εισιτήριο για το μέλλον του τοπικού τουρισμού». «Οι συμμετέχοντες αθλητές είναι μια ειδική κατηγορία. Εκτός από ποδηλάτες είναι δημοσιογράφοι, πρεσβευτές δηλαδή του Ρεθύμνου και του νησιού μας σε όλο τον κόσμο. Από εμάς εξαρτάται, αν δουλέψουμε σωστά και μεθοδικά όλοι, να δείξουμε την καλύτερη εικόνα μας. Σας καλώ λοιπόν να εξετάσουμε σήμερα το πρόγραμμα εκείνου του τριημέρου με κάθε λεπτομέρεια και κάθε εμπλεκόμενος φορέας να αναλάβει σήμερα το αντικείμενο της αρμοδιότητάς του προκειμένου να επιτύχουμε το σκοπό μας».
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα ασφάλειας των αγώνων και συμφωνήθηκε να υπάρξει μια συντονισμένη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Ρεθεμνιωτών προκειμένου να στηρίξουν είτε εθελοντικά είτε συμμετέχοντας στη δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων την Παρασκευή 19, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012.

Θυμίζουμε ότι η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας ποδηλασίας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το πρόγραμμα των αγώνων ή την εθελοντική συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.wpcc-crete.com

Την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των διοργανωτών με την ολομέλεια των ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, οι οποίες δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στη διεξαγωγή των αγώνων.

"Προσπάθησαν να με αφανίσουν"

Το δικό του ‘Γολγοθά’ περνά εδώ και 4 χρόνια ένας ιδιοκτήτης επαρχιακού ταξί που , όπως λέει, έχει ουσιαστικά βρεθεί στο δρόμο εξαιτίας της αντιμετώπισης και της αδιαφορίας των υπηρεσιών. Ο Γιάννης Βαρδαβάς από την Μαχαιρά είχε το ταξί του  στην περιοχή Αρκαλοχωρίου και ζήτησε το 2008 να μεταφερθεί στη Χερσόνησο για ένα καλύτερο μεροκάματο. Τι ήταν να το ζητήσει; Από τότε ξεκίνησε ένα μαρτύριο το οποίο κατέληξε ακόμη και στην...αφαίρεση των πινακίδων με αποτέλεσμα για σχεδόν 11 μήνες να βρεθεί και χωρίς αυτοκίνητο! Τώρα η περίπτωσή του αναμένεται να φτάσει μέχρι τα...υπουργεία καθώς εδώ όχι μόνο δεν μπόρεσε να βρει το δίκιο του, αλλά κόντεψε να καταστραφεί!
«Δεν ξέρω πια τι να Κάνω. Με οδηγούν σε αφανισμό. Είχα μια απόφαση την οποία δεν εκτέλεσαν και με ταλαιπώρησαν» λέει  ο κ.Βαρδαβάς που είναι πλέον σε απόγνωση και εξιστορεί την περιπέτειά του.
Ο Γιάννης Βαρδαβάς που έχει το ταξί από το 1995 είδε ότι το μεροκάματο στην περιοχή του ήταν παρα πολύ δύσκολο και γι αυτό αποφάσισε το 2008 να Κάνει στην τότε Νομαρχία μια αίτηση με την οποία ζητούσε να μεταφερθεί στη Χερσόνησο.
«Κατέθεσα τα πλήρη πιστοποιητικά, όλα εκείνα που ζητούσε ο Νομος. Για λόγους που δεν έξηγησαν ποτέ με απέρριψαν και αναγκάστηκα να προσφύγω στον τότε περιφερειάρχη ο οποίος με δικαίωσε και απέρριψε την απόφαση της Νομαρχίας.» αναφέρει ο κ.Βαρδαβάς.

Η Νομαρχία δεν δέχτηκε την απόφαση της περιφέρειας και προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο το οποίο όμως δεν έβγαλε βέβαια άμεσα την απόφαση όπως συνήθως συμβαίνει.
«Ωστόσο, οι νομικοί είπαν ότι εγώ με την απόφαση αυτή έπρεπε να είμαι στη Χερσόνησο.Με βάση αυτή την απόφαση του περιφερειάρχη εγώ έπρεπε να δουλεύω στη Χερσόνησο. Πήγα στο Μηχανολογικό να ζητήσω την άδεια και μόνο που δεν μου είπαν ότι είναι...κουρελόχαρτο η απόφαση της περιφέρειας» αναφέρει ο κ.Βαρδαβάς.
Από εκεί και μετά ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι με τις ευθύνες και τη γραφειοκρατία όπου από το Μηχανολογικό δεν του έδιναν ούτε το φάκελο του! Τότε έκανε άλλο...ένα ‘λάθος’ για το κύρος της δήμοσιας διοίκησης!
«Αφού δεν μπορούσα να βρω το δίκιο μου, να πάρω τα χαρτιά μου πήγα στον εισαγγελέα υπηρεσίας και πήρα εντολή του για να μου δώσουν το φάκελο. Αυτό ήταν!’ λέει ο κ.Βαρδαβάς και διαπίστωσε έκτοτε ότι τον αντιμετώπιζαν με τον χειρότερο τρόπο!
Ακολούθησαν πολλά, αλλά εκεί που πραγματικά ο ίδιος βρέθηκε σε απόγνωση ήταν όταν αποφάσισε να αλλάξει αυτοκίνητο. Ώσπου να γίνει η αγορά επέλεξε να καταθέσει τις πινακίδες στο Μηχανολογικό του Ηρακλείου ξέροντας ότι έχει δικαίωμα να τις αφήσει εκεί για έξι μήνες. Αμ, δε μια ωραία πρωία του ανακοίνωσαν ότι άλλαξε ο Νομος και δεν πρόκειται να του δώσουν για τους Επόμενους έξι μήνες τις πινακίδες!
«Έπαθα σοκ! Πήγα και τους είπα πως είναι δυνατόν να μου αφαιρείτε τις πινακίδες για έξι μηνες χωρίς να με ειδοποιήσετε; Η απάντησή τους ήταν ότι...με έπαιρναν Τηλέφωνο! Φυσικά ούτε αυτό συνέβη, δεν με πήραν ποτέ Τηλέφωνο! Αλλά έτσι εργάζονται οι υπηρεσίες; Δεν στέλνουν ένα χαρτί; Στον δε αντιπεριφερειάρχη είπαν ότι μου αφαίρεσαν τις πινακίδες με δική μου συναίνεση!» αναφέρει ο κ.Βαρδαβάς.
Η...τιμωρία του έληξε πριν λίγες μέρες, αλλά ο άνθρωπος εξακολουθεί να είναι σε απόγνωση. Τόσους μήνες άνεργος, τόσο καιρό χωρίς δουλειά εξαιτίας της αναλγησίας ενός συστήματος που μόνο προβλήματα δημιουργεί αντί να λύνει...

cretalive

Eρωτευμένος με την Κρήτη ο τέως καγκελάριος της Αυστρίας

Την ιδιαίτερη συμπάθειά του για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Κρήτη, στην οποία διαμένει «δυστυχώς, μόνον τέσσερις μήνες τον χρόνο... διάστημα πολύ μικρό», όπως χαρακτηριστικά λέει, επανέλαβε πρόσφατα σε συνέντευξή του, ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Φραντς Βρανίτσκι, ο οποίος συμπληρώνει τα 75 του χρόνια.

Σημειώνοντας πως θα επιθυμούσε να παραμένει για πολύ περισσότερο χρόνο στην Ιεράπετρα -όπου διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια κατοικία που έχτισε ο ίδιος- ο πρώην καγκελάριος σημειώνει πως με τη σύζυγό του, Κριστίνε, απολαμβάνουν πολύ τις ομορφιές της Κρήτης, στην οποία περνούσαν σχεδόν πάντα τις διακοπές τους, ήδη από τα νεανικά τους χρόνια.

Όπως αναφέρει ο κ. Βρανίτσκι, στην Κρήτη έχουν κάνει φίλους τούς Έλληνες γείτονές τους και έχουν «παραδοθεί» στην υγιεινή κρητική κουζίνα με πολλά ψάρια και λαχανικά. Ο ίδιος στη διάρκεια της εκεί παραμονής τους κάθε χρόνο μπορεί και αφιερώνεται στο διάβασμα, ενώ έχει χορέψει και συρτάκι.

Στη συνέντευξη ο πρώην καγκελάριος αναφέρεται, για πρώτη φορά, σε προσωπικές πτυχές της ζωής του, μέσα στις δεκαετίες της σταδιοδρομίας του ως οικονομολόγου, από τη θέση του διευθυντή της μεγαλύτερης αυστριακής τράπεζας, ως πολιτικού, ως υπουργού και ως αρχηγού κυβέρνησης για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Σημαντικό μέρος των αναφορών του καταλαμβάνει η οικογένειά του, που παρέμεινε πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, και ειδικότερα τα 50 χρόνια γάμου με τη σύζυγό του, στην οποία το 2005 ο ίδιος υπήρξε δωρητής νεφρού.

Ο Φραντς Βρανίτσκι είχε διατελέσει καγκελάριος της Αυστρίας από τον Ιούνιο του 1986 έως τον Ιανουάριο του 1997 -όταν παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους- διανύοντας μια δεκαετή και πλέον θητεία από τα συνολικά 36 χρόνια ηγεσίας των Σοσιαλδημοκρατών του στη μεταπολεμική διακυβέρνηση της χώρας (1970-1999 και 2006- σήμερα).

Από το 1988 έως το 1997 ήταν και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αυστρίας.

Το όνομά του ταυτίζεται με την ένταξη της Αυστρίας, την 1η.1.1995, στην Ευρωπαϊκή Ενωση και με τις προηγηθείσες πολύχρονες διαπραγματεύσεις, που ευοδώθηκαν στη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 1994.

Φλογερός αντιφασίστας, συνέδεσε το όνομά του με την απερίφραστη και σαφή καταδίκη εκ μέρους του, των εμφανιζόμενων τα τελευταία χρόνια του 20 ου αιώνα φασιστοειδών τάσεων και δυνάμεων στην Αυστρία.

Συνδέθηκε επίσης και με την κατηγορηματική άρνησή του να έρθει σε επαφή ή συνεργασία, καθ΄οιονδήποτε τρόπο, με την ανερχόμενη τότε στη χώρα Ακροδεξιά, της οποίας ο ίδιος προσπάθησε να «φράξει» τον δρόμο προς τα «Κοινά», «περιθωριοποιώντας» τότε τον Γιεργκ Χάιντερ και τους ομοϊδεάτες του.

Αλλά ήταν, επίσης, ο Φραντς Βρανίτσκι, που μπόρεσε με την προσωπικότητά του, τις σαφείς και ειλικρινείς θέσεις και την πολιτική του να αποκαταστήσει το διεθνές κύρος της Αυστρίας το οποίο είχε πληγεί από τη γνωστή «υπόθεση Βάλντχαϊμ», του αμφιλεγόμενου δηλαδή ναζιστικού παρελθόντος του τότε προέδρου της Αυστρίας και πρώην Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κουρτ Βάλντχαιμ.

Υπήρξε ακόμη ο πρώτος Αυστριακός ηγέτης ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά ανοικτά και παραδέχθηκε επίσημα, με την ιστορική ομιλία του στην αυστριακή Βουλή το 1991, τη συνενοχή Αυστριακών σε ναζιστικά εγκλήματα.

Ήταν εκείνος ο πολιτικός ηγέτης που κατόρθωσε να γεφυρώσει την ιστορική εποχή του προκατόχου του, του Σοσιαλιστή ιστορικού καγκελάριου Μπρούνο Κράισκι, με τις νέες προκλήσεις για την Αυστρία στο τέλος του προηγούμενου αιώνα, αλλά και να δρομολογήσει τη μετεξέλιξη του Σοσιαλιστικού Κόμματός του από τις αυστρομαρξιστικές ρίζες του, σε ένα σύγχρονο Σοσιαλδημοκρατικό στο πλαίσιο της νέας Ευρώπης.

Αλλά και μετά την αποχώρησή του το 1997 από την καγκελαρία, ο Φραντς Βρανίτσκι -που διετέλεσε και μέλος της αυστριακής εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης- δεν παρέλειψε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην υπόθεση της ειρήνης στην Ευρώπη, φέροντας, μεταξύ άλλων, σε αίσιο τέλος την αποστολή του ως ειδικός εντεταλμένος του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη) για την Αλβανία από τον Μάρτιο έως το Δεκέμβριο 1997.

Χάρη στις δικές του προσπάθειες επιτεύχθηκε, τελικά, η αποτροπή ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου στην τότε κλονιζόμενη χώρα, και γι αυτόν, μεταξύ άλλων, τον ειρηνευτικό του ρόλο, έχει προταθεί από σειρά διεθνών προσωπικοτήτων ως υποψήφιος για το Βραβείο Νόμπελ της Ειρήνης.
flashnews.gr

Κρουσώνας: Τραγικό θάνατο βρήκε ηλικιωμένος που έπεσε από μεγάλο ύψος!

Στο νοσοκομείο, με τραύματα στο κεφάλι μεταφέρθηκε ένας 80χρονος άνδρας, από τον Κρουσώνα, ο οποίος τελικά κατέληξε!


Ο άνδρας φέρεται να έπεσε από μεγάλο ύψος, υπό άγνωστες συνθήκες.

Αγωνία για Ηρακλειώτη - Η μητέρα πήρε το παιδί τους και εξαφανίστηκε

Με το φόβο ότι δεν θα ξαναδεί το παιδί του ζει ένας Ηρακλειώτης που υπέβαλε μήνυση εναντίον της Ρωσίδας πρώην συζύγου του για την οποία έχει βάσιμες υποψίες ότι πήρε την κόρης τους και επέστρεψε στην πατρίδα της...

Το ζευγάρι είχε χωρίς από το 2009 και η μητέρα με απόφαση δικαστηρίου είχε αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού. Ο πατέρας της μικρής σύμφωνα με την ίδια απόφαση μπορούσε να βλέπει το παιδί κάθε Τετάρτη και Σαββατοκύριακο.

Ο ίδιος την τελευταία εβδομάδα έχασε τα ίχνη τους. Φοβάμαι πως η πρώην γυναίκα μου η οποία είναι απο την Ρωσία πήρε το παιδί μαζί της και έφυγαν ή πρόκειται να φύγουν για το εξωτερικό αναφέρει στην εφημερίδα Πατρις.
Ο πατέρας της μικρής υπέβαλε μήνυση ενώ έχει δοθεί σήμα αναζητήσεων σε λιμάνια και στο αεροδρόμιο για να απαγορευτεί η αναχώρηση της Ρωσίδας με την κόρη της και να συλληφθεί.

prismanews

Στο Ηράκλειο το μεγαλύτερο «κούρεμα χρέους» που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα υπέρ υπερχρεωμένου στρατιωτικού!

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου εξέδωσε απόφαση για το μεγαλύτερο «κούρεμα χρέους» υπέρ υπερχρεωμένου δανειολήπτη, στρατιωτικού... που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.
Η υπόθεση αφορά σε 38-χρονο υπαξιωματικό, με τρία παιδιά και την σύζυγό του άνεργη, των οποίων τα χρέη έφταναν περίπου τις 400.000,00 ευρώ.

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου εξέδωσε την 525/2012 απόφαση, η οποία παραλήφθηκε από την Γραμματεία της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης, για «κούρεμα χρέους» ύψους 385.000 ευρώ, ενώ το ποσό που του έμεινε να καταβάλει για τα επόμενα τέσσερα (4) χρόνια ανέρχεται συνολικά σε 14.829,12 ευρώ, με μηνιαία καταβολή 308,94 ευρώ (48Χ309€=14.830€).
Στην Απόφαση αυτή 525/2012, η περικοπή των οφειλών ξεπερνάει σε ποσοστό το 96,5% του αρχικού χρέους του υπερχρεωμένου δανειολήπτη.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, από όσο γνωρίζουμε από τις Αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων, η παρούσα απόφαση είναι η ευνοϊκότερη όλων υπέρ δανειολήπτη, από την αρχή της εφαρμογής του Ν.3869/2010.

Ο εν λόγω δανειολήπτης κατέφυγε στον Ν.3869/2010 των υπερχρεωμένων πολιτών, λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης και εξυπηρέτησης των δανειακών του υποχρεώσεων από τις αλλεπάλληλες μισθολογικές περικοπές που υπέστη τα τρία (3) τελευταία χρόνια.

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του το μηνιαίο εισόδημα του 38χρονου υπαξιωματικού που ανέρχεται στα 1409 € (ετήσιο εισόδημα 19.000 €) ενώ έκρινε ότι για να καλύψει τις οικογενειακές του ανάγκες και το κόστος διαβίωσης απαιτούνται 1.100 € μηνιαίως και έτσι έχει περιέλθει χωρίς δόλο σε αδυναμία εξυπηρέτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του.

Ο συμπολίτης μας δεν διαθέτει άλλα περιουσιακά στοιχεία ούτε άλλη πηγή οικονομικών πόρων εκτός από ένα παλαιό αυτοκίνητο έτους κυκλοφορίας 1994.

Το υπόλοιπο του μισθού του, των 309 € αποφάσισε το δικαστήριο Ηρακλείου να καταβάλει μηνιαίως στις 4 δανειοδότριες Τράπεζες, για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης συγχαίρει το δικαστικό σώμα για την δίκαιη ετυμηγορία του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, καθώς και την δικηγόρο που χειρίστηκε άψογα σύμφωνα με τα καθήκοντά της την παρούσα υπόθεση.

Εύχεται δε, στον απαλλαγμένο από τον «βραχνά του χρέους» συμπολίτη μας, να χαρεί την ευεργετική απόφαση που του εξεδόθη με υγεία και οικογενειακή ευτυχία και γαλήνη.

Στη φυλακή ο Ρεθυμνιώτης που πυροβόλησε τον Ρώσο έξω από μπαρ

Στην φυλακή με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκε χτες ο 40χρονος Ρεθυμνιώτης που κατηγορείται ότι πυροβόλησε έναν 30χρονο Ρώσο σε συμπλοκή που σημειώθηκε σε μπαρ του Ρεθύμνου... τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Ο 40χρονος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα καθώς ο Ρώσος του επιτέθηκε και τον χτυπούσε και τράβηξε όπλο προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό του.

Σημειώνεται ότι οι δυο άνδρες ήρθαν στα χέρια ενώ προηγουμένως διασκέδαζαν στο ίδιο μαγαζί.

prisma news

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Πήγε επίσκεψη στα κρατητήρια με "πεσκέσι" ηρωίνη

Με "δώρο" τη δόση της ηρωίνης πήγε να κάνει επίσκεψη στον 46χρονο αδερφό του στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου ένας 41χρονος, ο οποίος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων... για προμήθεια και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών σε κατάστημα κράτησης.

Ο 46χρονος , που επίσης συνελήφθη εκ νέου κρατείτο για υπόθεση ναρκωτικών, και η επίσκεψη του αδερφού έγινε προκειμένου ο τελευταίος, όπως είπε, να του παραδώσει είδη ρουχισμού.

Σε έλεγχο που διενήργησαν οι Αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε ένα παπούτσι, μια νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης. Η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας κατασχέθηκε.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

cretalive

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Θρίλερ με τα φάρμακα - Αναστολή των κινητοποιήσεων για 10 μέρες

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους, στο Ηράκλειο. Μετά τη σύγχυση των τελευταίων ...
ημερών σε σχέση με τη στάση των φαρμακοποιών αλλά και την παραίτηση του προέδρου Γ.Τσικανδηλάκη, ελήφθη νέα απόφαση που με οριακή πλειοψηφία αναστέλει την κινητοποίηση για λίγες ημέρες.

Στην ψηφοφορία, στο σύλλογο Φαρμακοποιών Ηρακλείου 72 ψήφισαν υπέρ της αναστολής της κινητοποίησης και της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει, ενώ 62 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της κινητοποίησης. 6 ψήφισαν λευκό.

Έτσι με οριακή πλειοψηφία αποφασίστηκε ένα "διάλειμμα" στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, το οποίο όμως δε θα διαρκέσει περισσότερο από λίγες ημέρες. Η απόφαση του φαρμακευτικού συλλόγου έχει ισχύ ως τις 15 Οκτωβρίου - 10 ημέρες περιθώριο δίνουν δηλαδή οι φαρμακοποιοί στο κράτος να πληρώσει τα οφειλόμενα.

Το Καστέλι αφήνει εκτός των αποκρατικοποιήσεων το αεροδρόμιο Ηρακλείου

του Σωτήρη Μεταξά
Τίτλοι τέλους στο σήριαλ της συμμετοχής του αεροδρομίου Ηρακλείου στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, εξέλιξη που θα έβαζε ταφόπλακα στο έργο κατασκευής του διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι.

Όπως έχει επισημάνει το prismanews.gr, σε περίπτωση που το «Νίκος Καζαντζάκης» συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων, αυτομάτως θα έβαζε στο ... ψυγείο τον φάκελο του οραματικού έργου του αεροδρομίου στο Καστέλι, καθώς οι ιδιωτικές επενδύσεις στον υφιστάμενο αερολιμένα θα μπλόκαραν οποιαδήποτε σκέψη για αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, εξετάζεται η κατασκευή του Καστελίου να μην προχωρήσει με το υπάρχον σχήμα, δηλαδή της σύμβασης παραχώρησης, αλλά να ενταχθεί σε κάποια συστάδα αεροδρομίων. Αυτό σημαίνει νέα καθυστέρηση στις διαδικασίες ανακήρυξης του διαγωνισμού του έργου, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως μετά το ναυάγιο στις δημοπρατήσεις, αναζητείται εναλλακτικός τρόπος υλοποίησης του έργου. Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι το αεροδρόμιο Ηρακλείου αποκλείεται από κάθε παρέμβαση εκσυγχρονισμού των υποδομών του καθώς κρίθηκε σκόπιμο τα όποια, επενδυτικά κεφάλαια για τις αερολιμενικές υποδομές στο Ηράκλειο να μην ... σπαταληθούν για ένα αεροδρόμιο που έχει «χρόνο ζωής» μέχρι να κατασκευαστεί το «Καστέλι».

Σύμφωνα με το υπουργείο ανάπτυξης και το ΤΑΙΠΕΔ, στη λίστα των προς αξιοποίηση αερολιμένων δεν θα βρίσκεται το «Ελ. Βενιζέλος» (η τύχη του οποίου βρίσκεται στην επερχόμενη διαπραγμάτευση Δημοσίου και Hochtief για την επέκταση της συγκεκριμένης σύμβασης), καθώς και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, που συνδέεται με την κατασκευή του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης, έως και 22 περιφερειακοί αερολιμένες θα ενταχθούν σε δύο ή τρεις συστάδες αεροδρομίων, με στόχο την παραχώρηση της εκμετάλλευσής τους σε ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι θα αναλάβουν και επενδύσεις, άνω των 200 εκατ. ευρώ, που απαιτούν οι αερολιμενικές υποδομές.

Εκατοντάδες μαθητές παρακολουθούν τα δωρεάν μαθήματα στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζονται τη νέα σχολική χρονιά τα τμήματα «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» που οργανώνει η Περιφέρειας Κρήτης, τα οποία παρακολουθούν ήδη εκατοντάδες μαθητές, οι γονείς των οποίων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους γράψουν σε ιδιωτικό φροντιστήριο.

Για την φετινή πορεία του θεσμού του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης που συγκάλεσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης, την συμμετοχή του αντιδημάρχου Ηρακλείου Νίκου Γιαλυτάκη, και των εκπροσώπων: Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, της Μαθηματικής Εταιρείας Κρήτης, του συλλόγου ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, του συλλόγου ιδιωτικών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, των εθελοντών διδασκόντων καθηγητών, του προέδρου σχολικών επιτροπών δήμου Ηρακλείου.

Όπως ανακοινώθηκε στην σύσκεψη στην αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί για την αξιολόγηση των αιτήσεων, κατατέθηκαν συνολικά 291 αιτήσεις μαθητών που δήλωσαν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τμήματα του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου». Από αυτές οι 155 αιτήσεις αφορούν τμήματα ξένων γλωσσών, και οι 136 για φροντιστήριο βασικής εκπαίδευσης.

Η επιτροπή μετά από σχετική αξιολόγηση έγκρινε 151 αιτήσεις μαθητών που σε συνεργασία με το σύλλογο ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών παρακολουθούν ήδη δωρεάν τα φροντιστήρια που βρίσκονται κοντά στην διεύθυνση διαμονής τους.

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, όπου εγκρίθηκαν 132 αιτήσεις μαθητών από τους οποίους οι 78 έχουν ξεκινήσει να παρακολουθούν τα μαθήματα με την συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου και του συνδέσμου ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης.

Όπως επισημάνθηκε στην σύσκεψη, στα παραπάνω τμήματα έχουν προστεθεί και τρείς θέσεις για μαθήματα ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου (μαθήματα Λυκειακής εκπαίδευσης).

Όσον αφορά τα εθελοντικά τμήματα έχουν εγκριθεί 49 αιτήσεις μαθητών που δεν μπορούν να καλυφθούν από τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Για το θέμα ανακοινώθηκε ότι μετά από παρέμβαση της Περιφέρειας Κρήτης, οργανώθηκαν τα τμήματα αυτά και πρόκειται να λειτουργήσουν σύντομα στα 4 δημοτικά σχολεία που παραχώρησε ο δήμος Ηρακλείου. Πρόκειται για τα δημοτικά σχολεία: 13ο στον Κατσαμπά, 20ο και 56ο στη Λ. Κνωσού, 33ο στα Δειλινά, 20ο και 56ο στις Μεσαμπελιές.

Αξίζει να επισημανθεί ότι για τον σημαντικό θεσμό του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» που πρώτη καθιέρωσε πανελλαδικά η Περιφέρεια Κρήτης, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει για την υλοποίηση του θεσμού, οι δήμοι Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδας,Ρεθύμνου και Ηλίου (Αττική).

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, για την 38η επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για την 38η επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τιμούμε, σήμερα, την ίδρυση της μεγάλης δημοκρατικής Παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας. Τιμούμε τον ιδρυτή του κόμματός μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, όλους τους έως σήμερα Προέδρους, όλους τους μεγάλους εκλειπόντες και κυρίως τιμούμε τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισες, την πλατιά λαϊκή μας βάση, που πάλεψε για τις ίδιες αρχές, τις ίδιες αξίες, τα ίδια ιδανικά.
Είμαστε η Παράταξη που πρωταγωνίστησε στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την οριστική επίλυση του Πολιτειακού, την καθιέρωση του πιο δημοκρατικού και προοδευτικού Συντάγματος, την ένταξη της Πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια.
Είμαστε η Παράταξη που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Η Παράταξη που προτάσσει την εθνική ενότητα και τη συσπείρωση των Ελλήνων σε κοινούς σκοπούς. Η Παράταξη που βάζει πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον.
Στις δύσκολες και κρίσιμες ώρες που διανύουμε, η Νέα Δημοκρατία, ο Πρόεδρός μας και Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όλα τα στελέχη και οι αγωνιστές του κόμματός μας, θέτουμε ως υπέρτατο στόχο τη διάσωση της Πατρίδας μας από τους κινδύνους και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αυτή την εποχή. Παλεύουμε για να σταθεί ο τόπος στα πόδια του και να γυρίσει, μια ώρα αρχύτερα, στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη, καθώς και στην ευημερία των συμπολιτών μας.
Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο και ανηφορικό δρόμο μπροστά μας. Νοιώθουμε τον πόνο των ανέργων, των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, των αγροτών μας και, ακόμη περισσότερο, των νέων παιδιών που είδαν τα όνειρά τους να κουρελιάζονται.
Είμαστε αποφασισμένοι να αποκαταστήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας μας, να σταθεροποιήσουμε την οικονομία, να επαναφέρουμε την ασφάλεια και τη σιγουριά, να ανοίξουμε δρόμους ανάπτυξης, να διασφαλίσουμε μια νέα προοπτική.
Ενωμένοι και αποφασιστικοί, με πίστη στις δυνατότητες των Ελλήνων, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.
Και θα τα καταφέρουμε».

Σεσημασμένος πίσω από σωρεία κλοπών στην πόλη των Χανίων

Έκλεβε ανενόχλητος σπίτια και καταστήματα της πόλης των Χανίων για περίπου ένα χρόνο, όμως τη δράση του σταμάτησαν μόλις χθες, άνδρες της Υποδιεύθυνσης ασφαλείας που ανακάλυψαν ότι ένας 26χρονος Γεωργιανός, γνώριμος στις αστυνομικές αρχές για το παρελθόν του, κρύβονταν πίσω από σωρεία κλοπών που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 03-12-2011 έως 22-09-2012.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση των περιστατικών κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες και καταστήματα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, κατόπιν συστηματικής έρευνας και προανάκρισης και μετά από αξιοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων και βιντεοληπτικού υλικού, ταυτοποιήσαν το δράστη τουλάχιστον 14 κλοπών.

Σε βάρος του 26χρονου ομογενή, ο οποίος είναι σεσημασμένος, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, τα οποία διέπραξε κατ’ εξακολούθηση το χρονικό διάστημα των τελευταίων 10 μηνών, στην πόλη των Χανίων, ενώ αναμένεται η έκδοση εισαγγελικού εντάλματος για τη συλληψή του.

Κατά τη διάρκεια της παράνομης δράσης του αφαίρεσε κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, η αξία των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 34.900 ευρώ περίπου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες όμοιες πράξεις.
flashnews.gr

Η κινητή μονάδα μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης στο δήμο Σητείας από 8 έως 12 Οκτωβρίου

Η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης, θα βρίσκεται στο δήμο Σητείας από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στις Λίθινες μπροστά στο ελαιοτριβείο, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στη Ζήρο πίσω από το παλιό ΚΕΠ, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στην πλατεία Παλαικάστρου, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στην Σητεία στο χώρο του κολυμβητηρίου, και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΣ.

Οι ώρες που θα πραγματοποιούνται οι μαστογραφίες είναι από τις 9:30 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι, και μέχρι το προβλεπόμενο όριο λήψεων.

Τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη για την διενέργεια της μαστογραφίας είναι:

-Ηλικία: 40-70 ετών

-Οικογενειακό ιστορικό που αφορά κυρίως το μαστό

Δεν υποβάλλονται σε μαστογραφία

-Γυναίκες που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή και μαστεκτομή πριν την πάροδο 10 ετών

-Γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Είναι απαραίτητο οι γυναίκες που θα εξετασθούν και έχουν προηγούμενες εξετάσεις που αφορούν το μαστό να τις κρατούν μαζί τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...