Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Την παραγωγική «ταυτότητα» της Κρήτης προωθεί στην Ολλανδία ο Ελληνο-Ολλανδικός Σύνδεσμός

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση οργανώθηκε τη Δευτέρα 17 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο της Παγκρήτιας Τράπεζας στο Ηράκλειο, με θέμα τις δυνατότητες εξαγωγικής δραστηριότητας και ανάπτυξης σχέσεων των επιχειρήσεων της Κρήτης με την Ολλανδική αγορά. Ήταν πρωτοβουλία του Ελληνο–Ολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Συνδέσμου (HeDA), υπό την αιγίδα της Ολλανδικής Πρεσβείας και με την υποστήριξη  της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.


Ο κεντρικός ομιλητής κ. Γιώργος Κώτσαλος, πρόεδρος του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου και Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα πολλών προϊόντων που παράγονται στην Κρήτη  και στην προοπτική εξαγωγής τους με τη διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων και την ανάπτυξη διμερών εμπορικών σχέσεων.

Η ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 19ο ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ


Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που συνοδεύουν την περιοδική έκθεση Η Κρήτη από τον 19ο στον 20ό αιώνα. Οικονομία και κοινωνία στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών διοργανώνει στο Μουσείο, κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο έναν κύκλο ομιλιών για ζητήματα που άπτονται της νεώτερης τοπικής ιστορίας. 

Τα θέματα των ομιλιών σχετίζονται άμεσα με τις βασικές ενότητες της έκθεσης –κοινωνία, οικονομία, πολιτική και πνευματική δραστηριότητα–, και συχνά εκτείνονται εκτός των ορίων του κρητικού πελάγους, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κρητικό το καλύτερο ξενοδοχείο για τους Ρώσους

Το ξενοδοχείο Daios Cove στην Κρήτη απέσπασε το πρώτο βραβείο από τους αναγνώστες της ρώσικης έκδοσης του περιοδικού Conte Nast Traveller.


Στην φαντασμαγορική τελετή απονομής των βραβείων κοινού το Daios Cove Luxury Resort κέρδισε τον τίτλο ως το Καλύτερο Παραλιακό Resort για το 2014. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Βάθυ, κοντά στον Άγιο Νικόλαο στο Λασίθι. 

Εντόπισε βλήμα 90 mm στο χωράφι του!

Ένα βλήμα πυροβόλου όπλου από την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής βρήκε ένας Ηρακλειώτης στην περιοχή του Καρτερού σήμερα το πρωί. 

Ο Ηρακλειώτης εντόπισε το...
βλήμα των 90 mm την ώρα που περνούσε από την περιοχή, μέσα σε ένα χωράφι.

Στη θέα του σκουριασμένου βλήματος ο άνθρωπος αναστατώθηκε και φρόντισε αμέσως να ενημερώσει τις διωκτικές αρχές αναφέρουν οι πληροφορίες.

Κρητική παραλία «τρελαίνει» τους Ευρωπαίους

Ως η 5η καλύτερη στην Ευρώπη και η 17η έβδομη ομορφότερη παραλία στον κόσμο, ψηφίστηκε από τους τουρίστες  παραλία  που βρίσκεται στη δυτική Κρήτη.

Τρεις ρευματολόγοι για 3.000 ασθενείς

Ούτε έναν συμβεβλημένο ιδιώτη ρευματολόγο διαθέτει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στην Κρήτη και ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει εάν έστω ένας ιδιώτης ρευματολόγος θα συμβληθεί με το Περιφερειακό Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), καθώς οι 3.000 περίπου ρευματοπαθείς ασθενείς στο νησί, εκ των οποίων οι 1.000 περίπου με πολύ σοβαρα ρευματικά νοσήματα, μπορούν να απευθυνθούν μόνον στους τρεις (3) ειδικούς ρευματολόγους τους οποίους διαθέτει η μοναδική δημόσια ρευματολογική κλινική της Κρήτης, η ρευματολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, η οποία παρακολουθεί και εξηπυρετεί ήδη 1.000 ασθενείς!

“Σχεδιαζόμενες περικοπές στα προγράμματα χρηματοδοτήσεων παιδικών σταθμών.”

"Αντιμέτωπο με την κοινή λογική" χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, τον σχεδιασμό των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τον οποίο θα υπάρξουν δραστικές περικοπές στα προγράμματα των παιδικών σταθμών.


Σε ερώτηση που απηύθυνε προς τον υπουργό Εργασίας, επεσήμανε ότι "οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, που θα διαχειριστεί το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» από το οποίο χρηματοδοτείται η «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», σχεδιάζουν να περιορίσουν τον μέσο όρο των ωφελούμενων γυναικών στις «16.000 κατ' έτος» μέχρι το 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, μόνο για την τρέχουσα περίοδο (2013/2014) οι αιτήσεις ενδιαφερομένων γυναικών που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ξεπέρασαν τις 90.000.

Τροπολογία Μαν. Κεφαλογιάννη για την Ασφαλή μεταφορά των Αγροτικών Προϊόντων και ειδών Πρώτης Ανάγκης σε περιπτώσεις Απεργίας στην Ακτοπλοϊα

Για την ασφάλεια των πλοίων και την Ασφαλή μεταφορά Προϊόντων Φαρμακευτικών Υλικών  και ειδών Πρώτης Ανάγκης σε περιπτωση Απεργίας στα πλοία της Ακτοπλοϊας .


Η Τροπολογία εχει κατατεθεί ξανά τον Απρίλιος του 2013  σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας "Ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...