Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Θύμα βιασμού καταγγέλλει πως έπεσε μια Ρεθυμνιώτισσα

Χρειάστηκε ένα μήνα, προφανώς ... για να μπορέσει να πάρει κουράγιο, για να καταγγείλλει ότι είχε πέρασει, μία 35χρονη γυναίκα από το Ρέθυμνο. Η γυναίκα πέρασε το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου καταγγέλλοντας ότι βιάστηκε από έναν άνδρα, ο οποίος μπήκε στο σπίτι της στην περιοχή του Σταυρωμένου, από την μπαλκονόπορτα.

Η αστυνομική έρευνα κατέληξε σε έναν 28χρονο Ινδό, ο οποίος προσήχθη, αλλά αρνήθηκε την κατηγορία. Ο άνδρας συνελήφθη επειδή διαμένει παράνομα στη χώρα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την καταγγελία του βιασμού.

Η 35χρονη θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν (παρά το μεγάλο διάστημα που έχει παρέλθει) ίχνος βιασμού.

 cretalive.g

Τρόφιμα, ρούχα και γιατροί για τους κατοίκους της Γαύδου

Τρόφιμα και ρούχα προσέφερε το Αννουσάκειο Ιδρυμα Κισάμου στους κατοίκους της ακριτικής Γαύδου. Παράλληλα, η κινητή μονάδα του Ιδρύματος παρείχε νοσηλευτικές υπηρεσίες σε κατοίκους που είχαν ανάγκη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η προσφορά έγινε στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης που εφαρμόζει με σκοπό τη στήριξη της τοπικής κοινότητας των επαρχιών Κισάμου και Σελίνου, συμπεριλαμβανομένης και της ακριτικής νήσου Γαύδου, η οποία εκκλησιαστικά υπάγεται στη Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.

Οι ανθρωπιστικού χαρακτήρα δραστηριότητες οργανώνονται και εποπτεύονται από τον διευθυντή του Αννουσάκειου Ιδρύματος, αιδ. πρωτ. π. Αντώνιο Αρετάκη, με την ευχή, ευλογία και σύμφωνη γνώμη του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου μας κ. Αμφιλοχίου, προέδρου του Ιδρύματος.

Οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούνται από το Ιδρυμα, περιλαμβάνουν: διενέργεια ιατρικών εξετάσεων απευθυνόμενες προς την ευρύτερη κοινότητα, διανομή φαγητού και διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

«Μέσα στα πλαίσια και το πνεύμα αυτό το Αννουσάκειο Ιδρυμα προετοίμασε και απέστειλε με πολλή φροντίδα και αγάπη, πακέτα τροφίμων και είδη ρουχισμού σε όλους τους κατοίκους της ακριτικής νήσου Γαύδου. Τη μεταφορά και τη διανομή των πακέτων - δώρων αυτών, ανέλαβε το προσωπικό του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" της επαρχίας Σελίνου της Μητροπόλεώς μας και συγκεκριμένα ο νοσηλευτής Γεώργιος Καλαντζάκης με την οικογενειακή βοηθό κα Κωνσταντίνα Καρυωτάκη.

Οι εργαζόμενοι της κινητής μονάδας επισκέφτηκαν τα 44 νοικοκυριά του νησιού, προσφέροντας στους κατοίκους τους την προσφορά αγάπης της Μητροπόλεώς μας. Παράλληλα, ο νοσηλευτής του προγράμματος προσέφερε, όπου υπήρχε ανάγκη, τις νοσηλευτικές υπηρεσίες του. Ρουχισμός δόθηκε στα παιδιά της Γαύδου.

Το Αννουσάκειο Ιδρυμα, τα τελευταία χρόνια, διοργανώνει, προς όφελος των κατοίκων της Γαύδου, δράσεις που περιλαμβάνουν κυρίως ιατρικές εξετάσεις (από οφθαλμίατρο, οδοντίατρο, πνευμονολόγο, ορθοπεδικό), μέτρηση της οστικής πυκνότητας και αιμοληψία, σε συνεργασία με την Ενορία της Γαύδου και τον πρόεδρο του νησιού κ. Ευστράτιο Λαμπάκη»
, καταλήγει η ανακοίνωση.

Χανιώτικα Νέα

Οι 20 καλύτερες παραλίες της Κρήτης στα...Μάταλα!

Οι είκοσι καλύτερες παραλίες της Κρήτης πρόκειται να παρουσιαστούν για πρώτη φορά επίσημα στο Διεθνές Φεστιβάλ Matala Festival 2012, που πραγματοποιείται στις 2,3 και 4 Ιουνίου.

Ο διακεκριμένος «εξερευνητής» και συγγραφέας του βιβλίου Blue Crete, Αλέξανδρος Ρονιώτης, στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι παραλίες της Κρήτης, επέλεξε τα Μάταλα και το Δήμο Φαιστού, προκειμένου να παρουσιάσει τις 20 καλύτερες παραλίες, έτσι όπως τις ψήφισαν οι επισκέπτες της σελίδας cretanbeaches.com.

Ο προκριματικός γύρος ψηφοφορίας για την καλύτερη παραλία όλου του νησιού, έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να ψηφίζουν στο δικτυακό τόπο http://www.cretanbeaches.com/nea/nea/kaliteri-paralia-kritis-2012/.

Για πρώτη φορά, τ’ αποτελέσματα του προκριματικού γύρου και οι 20 παραλίες που διεκδικούν τον τίτλο “Top Beach Crete2012”πρόκειται ν’ ανακοινωθούν με φόντο τις διάσημες σπηλιές των Ματάλων. Ο λόγος για τον οποίο ο ερευνητής και συγγραφές Αλέξανδρος Ρονιώτης επέλεξε τα Μάταλα και το Δήμο Φαιστού, ήταν γιατί ήθελε να συνδέσει την επίσημη παρουσίαση τους, με μια από τις διασημότερες παραλίες της Κρήτης, αλλά και μ’ έναν διεθνή θεσμό, προκειμένου οι παραλίες του νησιού να γίνουν ευρύτερα γνωστές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Εκτός από την παρουσίαση των καλύτερων παραλιών, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Matala Festival 2012, πρόκειται να γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου Blue Crete, που ήδη έχει κερδίσει τον θαυμασμό και την αποδοχή εκατοντάδων αναγνωστών και θαυμαστών του ήλιου, της θάλασσας και της περιπέτειας.

Το βιβλίο Blue Crete, το οποίο ήδη κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, αποτελεί μια υπερπλήρη «εγκυκλοπαίδεια παραλιών» με πλήθος πληροφοριών και φωτογραφικού υλικού, που ενημερώνουν πλήρως τον επισκέπτη για όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει.

Το Blue Crete, είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας χρόνων, αλλά και μιας ανάγκης αναζητήσεων ενός ελεύθερου πνεύματος που αποφάσισε να κάνει την αγάπη του, βιβλίο για την Κρήτη. Το βιβλίο αποτελεί μια πραγματική αποκάλυψη για τον αναγνώστη, τόσο αναφορικά με την πληρότητα των πληροφοριών του, όσο και για τη φρέσκια ματιά με την οποία παρουσιάζονται οι παραλίες και η Κρήτη.

 cretalive.gr

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο δήμο Σητείας

Έκκληση για διευθέτηση της "διαφοράς" ανάμεσα στο δήμο και οικογένεια της Σητείας απευθύνουν οι εργαζόμενοι στο δήμο Σητείας, που,  απειλεί την επόμενη ημέρα για το δήμο, καθώς καλείται να καταβάλλει το ιλιγγιώδες ποσό των 2,3 εκ. ευρώ!

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Σητείας σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό κατάστημα Σητείας, με θέμα την απαίτηση άμεσης κατάσχεσης τραπεζικών καταθέσεων του Δήμου μας ύψους 2.300.000 € περίπου από τους κληρονόμους της οικογένειας Καταπότη, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τα εξής :

- Η πραγματοποίηση της κατάσχεσης θα έχει βαρύτατες κοινωνικές επιπτώσεις, αφού στην ουσία θα οδηγήσει στη αναστολή της λειτουργίας του Δήμου, άρα στο σταμάτημα όλων των έργων και υπηρεσιών που εκτελούνται (ακόμη και αυτών που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της απλής καθημερινότητας των πολιτών), ενώ απειλείται άμεσα και η δική μας εργασιακή επιβίωση.

- Καλούμε τους κληρονόμους της οικογένειας Καταπότη να διαπραγματευτούν με τη Δημοτική Αρχή, ώστε μέσα από ένα ισότιμο και ειλικρινή διάλογο να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση προς την κατεύθυνση ενός οικονομικού διακανονισμού που δε θα πλήξει κατά τόσο βάναυσο τρόπο το Δήμο και τους συμπολίτες μας.

- Καλούμε την κοινωνία της Σητείας να ενημερωθεί από την Δημοτική Αρχή πάνω σε αυτό το θέμα διότι πρόκειται καθαρά για κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου και επίσης ελπίζουμε ότι η οικογένεια Καταπότη που έχει σημαντική προσφορά διαχρονική στην κοινωνία της Σητείας θα ευαισθητοποιηθεί και θα έρθει σε συμφωνία διαπραγμάτευσης και διακανονισμού σε δόσεις του ποσού με την Δημοτική Αρχή !

- Επίσης καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να επισπεύσει τις διαδικασίες, που καθορίζονται στην επείγουσα εγκύκλιο του Υπ.Οικ. (Γεν. Λογιστηρίου Κράτους ) με αρ. πρωτ: 2/21967/0094/13-3-2012, με θέμα την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών –υποχρεώσεων, και να δοθεί στο θέμα μία πολιτική λύση διότι μιλάμε για την επιβίωση ενός Δήμου και κατ επέκταση όλων των δημοτών της επαρχίας Σητείας.

  Cretalive

Ηράκλειο: Πήγε να τον πατήσει με το αυτοκίνητο!

Για επικίνδυνη σωματική βλάβη συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Ηράκλειο ένας 52χρονος Ηρακλειώτης, για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος ενός 41χρονου Σύρου. 


Όπως γράφει το cretalive.gr σύμφωνα με την καταγγελία του 41χρονου αλλοδαπού, ο 52χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κινήθηκε εναντίον του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι.

Προανάκριση ενεργεί το Α' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...