Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Τρόφιμα, ρούχα και γιατροί για τους κατοίκους της Γαύδου

Τρόφιμα και ρούχα προσέφερε το Αννουσάκειο Ιδρυμα Κισάμου στους κατοίκους της ακριτικής Γαύδου. Παράλληλα, η κινητή μονάδα του Ιδρύματος παρείχε νοσηλευτικές υπηρεσίες σε κατοίκους που είχαν ανάγκη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η προσφορά έγινε στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης που εφαρμόζει με σκοπό τη στήριξη της τοπικής κοινότητας των επαρχιών Κισάμου και Σελίνου, συμπεριλαμβανομένης και της ακριτικής νήσου Γαύδου, η οποία εκκλησιαστικά υπάγεται στη Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.

Οι ανθρωπιστικού χαρακτήρα δραστηριότητες οργανώνονται και εποπτεύονται από τον διευθυντή του Αννουσάκειου Ιδρύματος, αιδ. πρωτ. π. Αντώνιο Αρετάκη, με την ευχή, ευλογία και σύμφωνη γνώμη του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου μας κ. Αμφιλοχίου, προέδρου του Ιδρύματος.

Οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούνται από το Ιδρυμα, περιλαμβάνουν: διενέργεια ιατρικών εξετάσεων απευθυνόμενες προς την ευρύτερη κοινότητα, διανομή φαγητού και διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

«Μέσα στα πλαίσια και το πνεύμα αυτό το Αννουσάκειο Ιδρυμα προετοίμασε και απέστειλε με πολλή φροντίδα και αγάπη, πακέτα τροφίμων και είδη ρουχισμού σε όλους τους κατοίκους της ακριτικής νήσου Γαύδου. Τη μεταφορά και τη διανομή των πακέτων - δώρων αυτών, ανέλαβε το προσωπικό του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" της επαρχίας Σελίνου της Μητροπόλεώς μας και συγκεκριμένα ο νοσηλευτής Γεώργιος Καλαντζάκης με την οικογενειακή βοηθό κα Κωνσταντίνα Καρυωτάκη.

Οι εργαζόμενοι της κινητής μονάδας επισκέφτηκαν τα 44 νοικοκυριά του νησιού, προσφέροντας στους κατοίκους τους την προσφορά αγάπης της Μητροπόλεώς μας. Παράλληλα, ο νοσηλευτής του προγράμματος προσέφερε, όπου υπήρχε ανάγκη, τις νοσηλευτικές υπηρεσίες του. Ρουχισμός δόθηκε στα παιδιά της Γαύδου.

Το Αννουσάκειο Ιδρυμα, τα τελευταία χρόνια, διοργανώνει, προς όφελος των κατοίκων της Γαύδου, δράσεις που περιλαμβάνουν κυρίως ιατρικές εξετάσεις (από οφθαλμίατρο, οδοντίατρο, πνευμονολόγο, ορθοπεδικό), μέτρηση της οστικής πυκνότητας και αιμοληψία, σε συνεργασία με την Ενορία της Γαύδου και τον πρόεδρο του νησιού κ. Ευστράτιο Λαμπάκη»
, καταλήγει η ανακοίνωση.

Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...