Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Τα μειωμένα εισιτήρια για τους ανέργους

Συζήτησε σήμερα με τον Υφυπουργό Εργασίας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών,  ο Λευτέρης  Αυγενάκης

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών κ. Καλλέργο Βουλγαράκη αλλά και τα μέλη της διοίκησης του ΔΣ, για σειρά θεμάτων που αφορούν τα ΑΜΕΑ, τους πολύτεκνους καθώς και το μείζον θέμα της μείωσης των εισιτηρίων των Αστικών Συγκοινωνιών για τους ανέργους.

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η Κοινοβουλευτική παρέμβαση  του κ. Λευτέρη Αυγενάκη, μια εβδομάδα πριν. Στην συνάντηση συζητήθηκε η παροχή μειωμένων και δωρεάν υπηρεσιών από τις Αστικές Συγκοινωνίες για τους ανέργους και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Συγκεκριμένα για τα Α.Μ.Ε.Α., η Ομοσπονδία ζήτησε να ανανεώσει άμεσα τη σύμβαση με το Υπουργείο, όπως γίνεται κάθε χρόνο ώστε να μπορούν να μετακινούνται δωρεάν. Όσον αφορά στους πολύτεκνους, οι οποίοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο ζητήθηκε να εγγραφούν οι πιστώσεις από το αρμόδιο Υπουργείο για την καταβολή της δαπάνης. Επιπροσθέτως, η Ομοσπονδία συντάχθηκε με την πρόταση του Λευτέρη Αυγενάκη για την παροχή μειωμένου εισιτηρίου για τους ανέργους ώστε να μπορούν να μετακινούνται με μειωμένο κόστος.

Ο Υφυπουργός Εργασίας, κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «είναι σε εξέλιξη από πλευράς Κυβέρνησης ένα ενιαίο σχέδιο για την αντιμετώπιση της φτώχειας το οποίο θα “ακουμπά” σε κοινοτικά κονδύλια. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζουμε να υπάρξει ενιαία πολιτική για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τους πολύτεκνους και βέβαια με αφορμή την συζήτησή μας μπορούν να ενταχθούν και οι άνεργοι».

Ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης ευχαρίστησε τον Υπουργό και το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, διότι «αποδεικνύουν έμπρακτα το πραγματικό ενδιαφέρον τους σε συμπολίτες και νέους που χρήζουν την ενεργή στήριξη της πολιτείας».

Η πρωτοβουλία θα έχει συνέχεια, όπως δεσμεύτηκαν και οι τρεις πλευρές, τόσο το Υπουργείο όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών και ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αξιοποιώντας επιπλέον στοιχεία από τις πρόσφατες παρεμβάσεις του Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Παπανικολάου.
Enhanced by Zemanta

Τα σκουπίδια «έπνιξαν» τα Χανιά


Την λήψη άμεσων μέτρων για την αποφυγή κινδύνων στη δημόσια υγεία από τους όγκους των απορριμμάτων, που έχουν συγκεντρωθεί σε πολλές περιοχές των Χανίων, λόγω των κινητοποιήσεων και στις υπηρεσίες καθαριότητας των εργαζομένων στους Δήμους, ζητά η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Το έγγραφο, που υπογράφει ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης, έχει σταλεί σε όλους τους Δήμους και σε αυτό η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ζητά:

- Να συνεχιστεί η αποκομιδή απορριμμάτων από νοσοκομεία, σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και άλλους ευαίσθητους χώρους.

- Να γίνει ψεκασμός των σωρών των σκουπιδιών με απολυμαντικά σκευάσματα.

- Να ασβεστωθούν πεζοδρόμια, πάρκα, πλατείες.

- Οι σακούλες των απορριμμάτων, τις οποίες άφησαν οι πολίτες έξω από τους γεμάτους κάδους απορριμμάτων να τοποθετηθούν σε σάκους μεγάλης χωρητικότητας.

Τέλος, με τη λήξη των κινητοποιήσεων, ζητείται να γίνει η γρήγορη αποκομιδή των απορριμμάτων και η απολύμανση των χώρων.

28χρονος στην Κρήτη έγραψε στο Facebook ότι θα αυτοκτονήσει - Τον πρόλαβαν στο παρά πέντε

Ένας 28χρονος άντρας στην Ελλάδα δήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει στη σελίδα του Facebook και αμέσως στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σήμανε συναγερμός και ευτυχώς κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον σταματήσουν.

Το περιστατικό έγινε το προηγούμενο Σάββατο, όταν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε  μέσω e - mail ότι ένας άγνωστος χρήστης της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «facebook», εκδήλωσε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα, που πραγματοποίησαν εξειδικευμένα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αξιοποιώντας παράλληλα και τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τον πάροχο των υπηρεσιών του διαδικτύου και την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, εντόπισαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη του μηνύματος.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε η ανάρτηση «ανέβηκε» στο διαδίκτυο από σύνδεση δικτύου, που βρίσκεται σε περιοχή της Κρήτης, ενώ σε συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμηματος, εντοπίστηκε ο 28χρονος.

Ο 28χρονος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο για να του παρασχεθεί η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με το 11012 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr και να ενημερώνουν για παρόμοια περιστατικά, με σκοπό την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών.
Enhanced by Zemanta

Δεν σας σεβόμαστε, λένε οι αστυνομικοί στους Χρυσαυγίτες

Απαράδεκτα και καταδικαστέα χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί τα όσα εκτυλίχθηκαν  την Κυριακή στην Κρήτη κατά την περιοδεία βουλευτών την Χρυσής Αυγής, τονίζοντας πως δεν θα σεβαστούν πλέον «αυτούς που τους απαξιώνουν και τους προσβάλουν».

«Αφού λοιπόν οι συγκεκριμένοι Βουλευτές δεν μας σέβονται ως οφείλουν, τότε και εμείς ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι δεν σεβόμαστε αυτούς οι οποίοι με λόγια και πράξεις μας απαξιώνουν και μας προσβάλουν» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Τέλος, υποστηρίζουν πως οι Έλληνες αστυνομικοί και ο ελληνικός λαός έχουν πληγεί από τα μέτρα του Μνημονίου, αλλά παραμένουν πιστοί στον όρκο τους υπηρετώντας την δημοκρατία και τους νόμους.
Enhanced by Zemanta

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ένταση ΤΩΡΑ στο δικαστήριο για τη σύλληψη των καταληψιών

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου όπου αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα οι τρεις εργαζόμενοι που συνελήφθησαν κατά την πρωινή επιχείρηση της αστυνομίας στην υπό κατάληψη υπηρεσία της αποκεντρωμένης διοίκησης...

Η πορεία των εργαζομένων της ΑΔΕΔΥ κατέληξε στα δικαστήρια και με φωνές και συνθήματα απαιτεί να μην ασκηθούν διώξεις στους εργαζόμενους – απεργούς.

prismanews.gr

Η Μόνικα και οι IMAM BAILDI στο ARK FESTIVAL στο Ηράκλειο

Το μουσικό χωνευτήρι των Imam Baildi καταφτάνει στο Ηράκλειο στο Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, στα πλαίσια του πρώτου ARK Festival της πόλης, που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου. 

Μαζί με την Mόνικα και την τοπική μπάντα Metalaxis, oι Imam Baildi θα δοκιμάσουν για άλλη μια φορά την ξακουστή πλέον συνταγή τους: ο Ζαμπέτας συναντά το hip-hop, η Μαρίκα Νίνου την trip-hop αισθητική, ο Τσιτσάνης την mambo-big band ενορχήστρωση, το μπουζούκι μιξάρεται με electro-swing και τα balkan πνευστά μπλέκονται με κουβανέζικους ρυθμούς.
Το ARK Festival Ηρακλείου σηματοδοτεί την έναρξη της live επιστροφής της Μόνικας, η οποία εκτός από τα τραγούδια της που έχουν αγαπηθεί όσο λίγα τα τελευταία χρόνια, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό ένα δείγμα από το πολυαναμενόμενο τρίτο της άλμπουμ, το οποίο θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα. Τις συναυλίες θα ανοίξουν οι MetalaXis, μια από τις πιο γνωστές ροκ μπάντες της πόλης.
Γιατί ότι κι αν συμβαίνει, in music we trust.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης (Οδός 1821 10, 2810 227 500), Βιβλιοπωλείο Συνέπεια (Οδός Ι. Αθητάκη 46 - έναντι του Τ.Ε.Ι., 2810 318 711), www.viva.gr (τηλ. 13855)
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Τα πρώτα εισιτήρια θα κοστίζουν 10 ευρώ
Προπώληση - Γενική είσοδος: 12 ευρώ

sporfm.gr

Αυγενάκης: Για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ο αγώνας δεν σταματά εδώ.

Δήλωση
του Λευτέρη Αυγενάκη για το χθεσινό Eurogroup:


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ , στο χθεσινό Eurogroup πήραν τελικά μια  απόφαση που κρατά την Ελλάδα στο Ευρώ και της δίνει την ευκαιρία να ξεπεράσει την ύφεση.

Οι Ευρωπαίοι Ηγέτες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, απέναντι στην απαίτηση των λαών της Ευρώπης να σταθούν αλληλέγγυοι στους Έλληνες, που και θυσίες έχουν κάνει αλλά και συνέπεια έχουν δείξει όλο αυτό το τελευταίο διάστημα. Η  Κυβέρνηση και ο  Πρωθυπουργός της Χώρας, κ. Αντώνης Σαμαράς έδωσαν ένα σκληρό αγώνα και κέρδισαν μια μάχη, όχι όμως τον πόλεμο.

Η Ελλάδα στις χθεσινές διαβουλεύσεις  του Eurogroup συζήτησε ως ισότιμος αλλά όχι ακόμα ως ισοδύναμος εταίρος, εξασφαλίζοντας τη μείωση του ελληνικού χρέους, τα χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης και την άμεση εκταμίευση της δόσης.

Για την Ελλάδα και τους  Έλληνες, ο αγώνας δεν σταματά εδώ. Είναι ώρα πλέον, να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία, και να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις για τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτείται να γίνουν».
Enhanced by Zemanta

Ηράκλειο: Αστυνομικοί έκοψαν την πόρτα με τροχό και ''έσπασαν'' την κατάληψη!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Η αστυνομία πήγε στα γραφεία των Διοικητικών Υπηρεσιών το πρωί, για να ανοίξουν τα γραφεία - Σε αναταραχή οι απεργοί - ''Πρέπει να σταλούν οι οικονομικές καταστάσεις για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι'' λέει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση...

Ένταση επικρατεί, από νωρίς το πρωί, στο κέντρο του Ηρακλείου με ισχυρή αστυνομική δύναμη (πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ) να έχει σπεύσει προληπτικά πέριξ της οδού Αλμυρού, όπου βρίσκεται το κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση μαζί με το Εργατικό Κέντρο, βρίσκονται εκεί για να συνεχίσουν την κατάληψη (η οποία είναι σε εξέλιξη εδώ και 9 μέρες), όμως βρήκαν μπροστά τους ισχυρή αστυνομική δύναμη, που βρίσκεται από νωρίς, επί της οδού Κορωναίου.
 
ΦΩΤΟ από cretalive.gr
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία έσπευσε με τροχό και άνοιξε την πόρτα για να "σπάσει" την κατάληψη στο γραφείο Διοικητικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επί της οδού Αλμυρού, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr, η αστυνομική επιχείρηση προήλθε μετά από εντολή του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γ.Δεικτάκη, ο οποίος έχει δώσει κατάθεση στην αστυνομική διεύθυνση και υπέβαλε γραπτώς το αίτημα να ανοίξουν τα γραφεία για να εργαστεί η διευθύντρια.

Όλα ξεκίνησαν χθες, οπότε η αστυνομία μετέβη στο κτίριο, ενώ σήμερα προσήχθησαν τρία άτομα που βρέθηκαν να διαφυλάττουν την κατάληψη. Η αρχικές αμφιβολίες γύρω από το αν τελικά η διευθύντρια της Υπηρεσίας αναγκάστηκε να βάλει την υπογραφή της στη λίστα με τα ονόματα των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης διαψεύστηκαν όταν η διευθύντρια, κ.Αμανάκη δήλωσε απεργός, αρνούμενη να εργαστεί.
 

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ: Τραυματισμοί και ξύλο σε σχολείο για τη Χρυσή Αυγή - Έλληνες μαθητές εναντίον Αλβανών!

Το μήνυμα στο facebook και τα συνθήματα στους πίνακες του σχολείου, οδήγησαν στην αιματηρή συμπλοκή...

Ενδοσχολική "σύρραξη" ξέσπασε χθες το απόγευμα (26-11-2012), ανάμεσα σε Έλληνες και Αλβανούς μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Χερσονήσου, στον απόηχο της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

Ο καυγάς ξέσπασε μετά από σχόλια στο Facebook, εκ μέρους μαθητή, με αφορμή την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. Στον καυγά ενεπλάκησαν Έλληνες και Αλβανοί μαθητές, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιος ήταν εκείνος που επιτέθηκε πρώτος.

Σήμερα οι μαθητές θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το συμβάν που έστειλε στο Ιατρικό Κέντρο Χερσονήσου και κατόπιν στο ΠΑΓΝΗ, δύο μαθητές Γυμνασίου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η χθεσινή συμπλοκή, πάντως, δεν ήταν η πρώτη, καθώς πρόσφατα μαθητής αποβλήθηκε δια παντός μετά από καυγά με Αλβανό συμμαθητή του, με αφορμή, τότε, συνθήματα στον πίνακα εναντίον της Χρυσής Αυγής.
Enhanced by Zemanta

Το Περιφερειακό συμβούλιο συνυπέγραψε το ψήφισμα των πολιτών της Σητείας

Αποχώρησαν αργά το απόγευμα από την συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου οι συγκεντρωμένοι από τη Σητεία οι οποίοι ζητούσαν... την παρέμβαση των αρμοδίων ώστε σταματήσει η υποβάθμιση του νοσοκομείου.

Το Σώμα του Περιφερειακού συμβουλίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συνυπογράψει το ψήφισμα τους. Μάλιστα όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης αύριο θα επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για το θέμα του νοσοκομείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίς σήμερα το πρωί εκατοντάδες πολίτες της Σητείας βρέθηκαν στο Ηράκλειο διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή υποβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης. Κρατώντας πανό (φωτο), μαύρες σημαίες και χτυπώντας τύμπανα διέσχισαν το κέντρο του Ηρακλείου από την Πλατεία Ελευθερίας για να καταλήξουν στα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης.

Μαζί τους εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας.
flashnews.gr

Ρέθυμνο: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Δήμο

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ρεθύμνης, αντιδρώντας στην απόλυση συναδέλφων τους αλλά και άλλων εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση σε δήμους όλης της χώρας.

Στη σημερινή γενική συνέλευση των εργαζομένων αποφασίστηκε, ομόφωνα, η συνέχιση των κινητοποιήσεων ενώ σχετικά με τον κίνδυνο υγείας που διατρέχουν οι πολίτες λόγω του συσσωρευμένου όγκου σκουπιδιών στην πόλη, αποφασίστηκε η εκ περιτροπής, αποκομιδή των απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας στην πόλη του Ρεθύμνου κάνουν έκκληση στους πολίτες και επειδή λόγω του μεγάλου όγκου απορριμμάτων η αποκομιδή θα καθυστερήσει: «όσο είναι δυνατόν, ν' αποφεύγεται την εναπόθεση απορριμμάτων στους κάδους κι αν αυτό δεν είναι εφικτό να αφήνουν σάκους με περίσσια προσοχή κλεισμένους».

Το μέλλον των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί σε επόμενη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και όπως επισημαίνει το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων του Δήμου Ρεθύμνης: «… είμαστε όλοι κρίκοι στην ίδια ανθρώπινη αλυσίδα, που κάθε μέρα μετρά απώλειες, σε αξιοπρέπεια και σε ποιότητα ζωής. Η συμπαράσταση και η κατανόησή των πολιτών είναι πολύτιμη».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...