Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Εφημέρευε στο νοσοκομείο και κατέληξε ... θύμα ξυλοδαρμού

Άλλο ένα περιστατικό ξυλοδαρμού σε βάρος γιατρού καταγράφηκε απόψε στα ΤΕΠ του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Ενώ, λοιπόν, ο 45χρονος γιατρός που είναι επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής κλήθηκε στο παθολογικό τμήμα για ένα έκτακτο περιστατικό, εντελώς ξαφνικά, ο γιος ενός ηλικιωμένου που βρισκόταν υπό εξέταση, του επιτέθηκε!

Με μπουνιές στο πρόσωπο, του προκάλεσε τραύματα και μώλωπες στο μέτωπο, τον έριξε κάτω και άρχισε να τον χτυπάει με κλωτσιές στο σώμα και τα πλευρά...
Στη συνέχεια, έφυγε τρέχοντας ενώ ο γιατρός θα εισαχθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο!

Προσφορά συμπαράστασης προς όσους έχουν ανάγκη


Περισσότερα αναγκαία από ποτέ αποδείχθηκε το «Γεύμα Αγάπης» που πραγματοποιήθηκε, φέτος, για 17η χρονιά, στο αίθριο της Λότζια, από την εταιρεία Kappa Foods A.E. του Θόδωρα Καλαθάκη και την οικογένεια Καλαθάκη.

Περίπου 3.500 άνθρωποι, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, προσήλθαν από τις 10 το πρωί, στο χώρο του δημαρχείου, από όπου παρέλαβαν το Χριστουγεννιάτικο γεύμα, αναφέρει το cretalive.gr.

Όλο το προσωπικό της Kappa Foods και oι μαθητές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής «Kappa Studies» συμμετείχαν ως εθελοντές στην παρασκευή παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων για το γεύμα που πραγματοποιήθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων, ως μια πράξη προσφοράς και συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας.

Ισχυρός σεισμός στην ανατολική Κρήτη

Πριν από λίγο έγινε σεισμός στην ευρύτερη περιοχή. 

Έγινε αισθητός κυρίως στην ανατολική Κρήτη από όπου και οι μαρτυρίες κατοίκων. 

Τα στοιχεία του σεισμού: Έγινε στις 21:10, ήταν 3.9 R και σημειώηκε 5 χλμ Βορειοδυτικά του Αγίου Νικολάου Κρήτης. 

Το Αμερικάνικο Ινσιτούτο δίνει 3,7 ριχτερ.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

''Ψάχνουν'' πανεπιστημιακό γιατρό για υποθέσεις δωροδοκίας στο Ηράκλειο

Νέο πλήγμα για την πανεπιστημιακή Ιατρική Κοινότητα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr διενεργείται προανάκριση από τις εισαγγελικές αρχές για τη δράση συγκεκριμένου μέλους της.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που έφτασε στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου αναπληρωτής καθηγητής ελέγχεται για παθητική δωροδοκία κατά συρροή.

Η είδηση προκάλεσε για μια ακόμη φορά ''πονοκέφαλο'' στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου, αφού στο έγγραφο δεν γινόταν σαφές αν επρόκειτο για διώξεις που έχουν ασκηθεί στον πανεπιστημιακό γιατρό ή η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Για τον λόγο αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε από τις αρχές να σταλεί η φάκελος της υπόθεσης ολοκληρωμένος προκειμένου να εξεταστεί ενδελεχώς το θέμα και να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι σοβαρό αφού αφορά υπόθεση παθητικής δωροδοκίας και μάλιστα κατά συρροή.

Ηράκλειο: Ούτε "ρεπό" για τα "βαποράκια" τα Χριστούγεννα - Διπλή σύλληψη χθες...

Ούτε για μία μέρα δε σταμάτησαν το "έργο" τους ο 34χρονος Έλληνας και η 23χρονη Ρουμάνα που συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, χθες, οι αστυνομικοί διενήργησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο του 34χρονου, στο οποίο επέβαινε με την κοπέλα, όπου βρήκαν 50,8 γραμμάρια ηρωίνης σε μια αυτοσχέδια συσκευασία καθώς και 600 ευρώ, προερχόμενα από "εμπόρευμα" που είχαν ήδη "σπρώξει". Ακόμη βρέθηκαν τρεις συσκευές τηλεφώνων.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
cretalive.gr

Ρέθυμνο: Έκλεψαν μέχρι και... καμπάνα

Είχαν "γδύσει" το Ρέθυμνο δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. 

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι το "δίδυμο" είχε διαπράξει έξι περιπτώσεις κλοπών, αποκομίζοντας όφελος ύψους περίπου 155.000 ευρώ.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με δύο συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, από το Μάρτιο του 2012 είχαν διαπράξει άλλες πέντε κλοπές καλωδίων χαλκού και διαφόρων άλλων αντικειμένων από  το εργοτάξιο εταιρίας, συνολικής χρηματικής αξίας 133.500 χιλιάδων ευρώ.

Επίσης είχαν αφαιρέσει καμπάνα Εκκλησίας, από την Τοπική Κοινότητα  Μικρής Γωνιάς Ρεθύμνου, χρηματικής αξίας 800 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν  στον Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Πηγή: cretalive.gr

Διακοπή κυκλοφορίας στον κόμβο του Αγίου Σώζοντα στο Ηράκλειο

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες επέκτασης του τεχνικού κάτω διάβασης του κόμβου του Αγ. Σώζοντα με αποτέλεσμα τη διακοπή της διαμπερούς κυκλοφορίας στο δρόμο κάτω από την γέφυρα στην περιοχή του Αγίου Σώζοντα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί και οι χρήστες της οδού να συμμορφώνονται με την εγκεκριμένη εργοταξιακή σήμανση για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και την αποφυγή ατυχημάτων

Ραγίζει καρδιές η επιστολή του οδηγού του μοιραίου ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ

Ο Νίκος Μυρωδιάς, ο οδηγός του μοιραίου ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ το οποίο μετά από τροχαίο ανατινάχθηκε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο διασώστης Βαγγέλης Κελαράκης έδωσε στη δημοσιότητα μία δραματική επιστολή εκφράζοντας τα βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων και ευγνωμοσύνη σε όλους όσους του συμπαραστάθηκαν στις δύσκολες αυτές στιγμές.

Ολόκληρη η επιστολή που δημοσιεύθηκε στο Prismanews
Με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να εκφράσω μέσα από λίγες λέξεις τα αισθήματα μου για το τραγικό συμβάν της 12-12-2012 στην Ε.Ο. Ηρακλείου - Ρεθύμνου. Αρχικά, εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μου στις οικογένειες: του αδερφού και σωτήρα μου δύο φορές την ίδια ημέρα , Διευθυντή του ΕΚΑΒ ΚΡΗΤΗΣ, Δημήτρη ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗ, του φίλου και συνεργάτη μου προέδρου του σωματείου μας, Ευάγγελου ΚΕΛΑΡΑΚΗ, που τόσο τραγικά και άδικα έχασαν την ζωή τους και δεσμεύομαι δημόσια ότι με όλους τις δυνάμεις μου θα σταθώ και θα υποστηρίζω τους οικείους τους.
Επίσης, νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου καθώς και τον πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β., κ Παναγίωτη ΒΑΧΑΒΙΟΛΟ, για την συμπαράσταση και την βοήθεια τους και τους παρακαλώ όπως συνεχίσουν τον αγώνα του πεζοδρομίου και της σωτηρίας των ζωών των συμπολιτών μας που ήταν ο πρώτιστος στόχος των εκλιπόντων.
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου που με κίνδυνο ζωής τους με έσωσαν από το φλεγόμενο μοιραίο ασθενοφόρο στις 12-12-2012, να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου στον χειρουργό ορθοπεδικό ιατρό, κ. ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ Εμμανουήλ, τη Διοίκηση του ΠΑ.Γ.Ν.Η. και το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της ορθοπεδικής κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η, οι οποίοι με τις επιστημονικές γνώσεις τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην νοσηλεία μου και με στήριξαν ψυχολογικά.
Τέλος, θεωρώ επιβεβλημένο να ευχαριστήσω τους φίλους και συγγενείς μου από την Κρήτη αλλά και όλη την Ελλάδα καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο που με την αγάπη τους και την συμπαράστασή τους με βοήθησαν και συνεχίζουν να με βοηθούν να αναρρώσω, στέκονται καθημερινά δίπλα μου σε αυτή την τραγωδία που βίωσα και θα συνεχίσω για μια ζωή να βιώνω, καθώς ο χαμός των φίλων μου είναι κάτι αξεπέραστο που σημάδεψε για πάντα τη ζωή μου.
Κλείνοντας, θα ήθελα να δηλώσω ότι ο Δημήτρης ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗΣ και Ευάγγελος ΚΕΛΑΡΑΚΗΣ στάθηκαν αρωγοί στον αγώνα για ένα καλύτερο ΕΚΑΒ, για ένα καλύτερο επίπεδο προσφερόμενων Υπηρεσιών Υγείας στους συνανθρώπους μας, για την εκπαίδευση των συμπολιτών μας σε θέματα Πρώτων Βοηθειών , βοήθησαν και έσωσαν πάμπολλους συνανθρώπους μας στα πλαίσια των καθηκόντων τους αλλά και εκτός αυτών. Η συνεισφορά τους αυτή είναι ανυπολόγιστη και το σημαντικό έργο τους θα πρέπει να υποστηριχτεί και να συνεχιστεί κάτι που και εγώ μαζί με όλους όσους πίστεψαν σε αυτό θα υποστηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις.
Άλλωστε, δίκαια έχουν χαρακτηριστεί ως η ψυχή του ΕΚΑΒ και ως άνθρωποι της προσφοράς και αυτό θα παραμείνει για να τους θυμίζει. Με αυτά τα λίγα λόγια εκφράζω ένα μικρό μέρος αυτών που σκέφτομαι και αισθάνομαι. Καλό ταξίδι φίλοι μου. Η παρουσία σας θα είναι πάντα χαραγμένη στη μνήμη, την ψυχή και την καρδιά μου.
Καλή αντάμωση φίλοι μου.
Με εκτίμηση,
ΜΥΡΩΔΙΑΣ Νικόλαος

Στην Κρήτη την Πέμπτη ο Καμμένος

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου θα μεταβεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος θα έχει συναντήσεις με τοπικά στελέχη και φίλους του κόμματος, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα αναχωρήσει για τα Χανιά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...