Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Χιλιάδες από όλη την Ελλάδα στο B.I.G Party Ierapetra Xperience

Χιλιάδες άνθρωποι από την Ξάνθη μέχρι τα Χανιά κατέφθασαν στην Ιεράπετρα για να ζήσουν την μοναδική εμπειρία του B.I.G Party Ierapetra Xperience.

Μοναδική η εμφάνιση των ONIRAMA οι οποίοι ξεσήκωσαν το Κρητικό κοινό και το προετοίμασαν για την μεγάλη συνέχεια.

Εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων, χορευτές και χορεύτριες αλλά και εκπληκτικά DJ Sets άφησαν ανεξίτηλη την εμπειρία του B.I.G Party σε όλους.

Μέχρι τις πρωινές ώρες οι θαμώνες διασκέδαζαν με αμείωτη διάθεση, ενώ δεν έλειψαν και οι παρουσίες από την showbiz.

Μια μεγάλη παραγωγή με εντυπωσιακούς φωτισμούς, κατασκευές και υποδομές που εξασφάλισαν μια μοναδική βραδιά σε όλους.

Πάθος ένταση, αυθορμητισμός, ήταν τα κύρια στοιχεία που διακατείχαν όσους παρευρισκόμενους ήρθαν να ζήσουν το δικό τους ...''Καλοκαίρι Στο Νότο''.

Εντυπωσιακή είναι και η εικόνα της διοργάνωσης αφού λίγες ώρες μετά, η παραλία ήταν καθαρή και παραχωρημένη στους λουόμενους !

ΔΗΣΥ Ηρακλείου: Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου δεν λύνονται στα γραφεία των Υπουργείων


Ο Τομέας Αγροτικού  της ΔΗ.ΣΥ. του νομού Ηρακλείου  εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
«Με ταξίδια  αναψυχής και κινήσεις εκτόνωσης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα διαρκώς διογκούμενα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, χωρίς πυξίδα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πραγματική πολιτική βούληση. Μετά από δεκάδες παρεμβάσεις και τηλεφωνικές  συσκέψεις, δέχτηκε τελικά η ηγεσία του Υπ Αγροτικής Ανάπτυξης να συναντήσει αντιπροσωπεία αγροτών και βουλευτών για να συζητήσουν για το θέμα του περονόσπορου. Αλήθεια, τι περίμενε τόσο καιρό για να πραγματοποιηθεί αυτή τη συνάντηση; Οι δεκάδες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις ή οι επιστολές αμπελουργικών φορέων δεν έφταναν όλο αυτό τον καιρό για να πάρει μπρος η κυβερνητική μηχανή και να στηρίξει τους αγρότες σε ένα μεγάλο θέμα του λέγεται περονόσπορος; 
Αποκορύφωμα της προχειρότητας με την οποία  διαχειρίζεται η κυβέρνηση τα αγροτικά ζητήματα, ήταν και η κατάθεση τροπολογίας από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για την επιβολή ΦΠΑ 13% στο αγροτικό νερό, τροπολογία που μετά από τη δυναμική, άμεση αντίδραση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκηαποσύρθηκε 
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οφείλει  να κατανοήσει ότι τα προβλήματα του  αγροτικού κόσμου δεν λύνονται στα  γραφεία των Υπουργείων, που παραμένουν αποκομμένα από τις πραγματικές  ανάγκες των αγροτών. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι για το πρόβλημα της Αμπελουργίας ε τον περονόσπορο, που είναι γνωστά εδώ και μήνες στην κυβέρνηση, χρειάστηκε να φτάσουμε στην περίοδο του τρύγου για να δούμε τι ΘΑ μπορέσει να κάνει η κυβέρνηση…»
 
Τομέας  Αγροτικού της  ΔΗ.ΣΥ. Ηρακλείου:
  1. Πρίαμος Ιερωνυμάκης (Συντονιστής)
  2. Γιάννης Φουντουλάκης
  3. Μανούσος Κριαράς
  4. Διονύσης Καψάλης
  5. Γιώργος Γιανναδάκης
  6. Μιχάλης Μανουσάκης
  7. Αριστείδης Χαμαλάκης
  8. Νίκος Ψαρολογάκης

Ηράκλειο: Πρόσληψη Ιατρών για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»


Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με....σύμβαση έργου για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας της και συγκεκριμένα για τη λειτουργία του έργου Δημιουργία μονάδας «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η παραπάνω πρόσληψη θα γίνει σύμφωνα με τις συνδυασμένες διατάξεις του Ν.2190/94 και του Ν.2527/1997 και μέχρι την ολοκλήρωση των προγραμμάτων.

Ειδικότητα:
Γιατρός Παθολόγος ή Γενικής Ιατρικής: άτομα έξι (6)
Γιατρός Ψυχίατρος : άτομα ένα (1)
Προσόντα:

Άδεια άσκησης Επαγγέλματος
Εμπειρία τουλάχιστον ενός έτους μετά την ειδικότητα
Δίπλωμα οδήγησης
Βιογραφικό Σημείωμα
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν την αίτηση τους και τα δικαιολογητικά στα γραφεία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο, Τ.Κ.71202, τηλ. 2810-399265) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, εντός προθεσμίας (10) ημερών που αρχίζει την επόμενη της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες της έδρας του νομού και της ανάρτησης της στα γραφεία της εταιρείας και στο χώρο ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος του Δήμου Ηρακλείου, εφόσον η ανάρτηση της είναι τυχόν μεταγενέστερη της τελευταίας δημοσίευσης στις εφημερίδες.
heraklion1.blogspot.com

To μεγαλύτερο τυρί του κόσμου έφτιαξαν οι Ζωνιανοί

Το μεγαλύτερο τυρί του κόσμου έκοψαν χθες στα Ζωνιανά στη διάρκεια της Γιορτής Βοσκού. Μετά την Ιεράπετρα και το Ηράκλειο, ήταν η σειρά του Ρεθύμνου να μπει στο βιβλίο των πιο παράξενων ρεκόρ. Το τυρί είχε βάρος πάνω από 1.100 κιλά και διάμετρο δύο μέτρων.

Για την παρασκευή της γραβιέρας που ζυγίζει συνολικά 1.130 κιλά χρειάστηκαν εφτά τόνοι πρόβειου γάλατος, τρεις ώρες τυροκόμησης και μια μεγαλειώδης συγκέντρωση Κρητικών των ορέων, στο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου.

Μετά την πρώτη διαδικασία τυροκόμησης, η γραβιέρα μεταφέρθηκε από το Πέραμα στα Ζωνιανά, πριν από τέσσερις μήνες προκειμένου να τοποθετηθεί σε ειδικό θάλαμο ωρίμανσης και να είναι έτοιμη για να παρουσιαστεί στο πλαίσιο της 4ης Γιορτής Βοσκού.

Η εκδήλωση περιελάμβανε:

•Την παρουσίαση και κοπή του μεγαλύτερου κεφαλοτυριού του κόσμου. Για την παρασκευή του χρησιμοποιήθηκαν περίπου οκτώ τόνοι γάλα, η διάμετρος του είναι δύο μέτρα και το βάρος του αναμένεται να ξεπεράσει τον ένα τόνο. Η ζύγιση του, για την ολοκλήρωση του φακέλου που θα αποσταλεί στο βιβλίο Guinness World Records, θα γίνει μπροστά στο κοινό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

•Γνωριμία με τοπικές γεύσεις από τις γυναίκες του χωριού και τη λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης

•Συναυλία με τους : Βασίλη Σκουλά, Γιώτα Νέγκα, Χάρη Νικηφόρο.

•Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Παρασύρη (ζωγράφος του Ψηλορείτη).

 rethemnosnews.gr
Enhanced by Zemanta

Αυγενάκης για αυθαίρετα: Λύσεις για λίγους


Ενόψει της συζήτησης που ξεκινά αύριο στη αρμόδια επιτροπή της Βουλής, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση από τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος της ΔΗ.ΣΥ Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτή Ηρακλέιου και τον Πολιτικό Τομέα Δράσης Υποδομών και Μεταφορών

Η πρόταση που ατυχώς και απροετοίμαστα φέρει η κυβέρνηση απευθύνεται σε λιγότερο από το 5% των αυθαιρεθέντων της χώρας μας, ενώ έχει τέσσερις βασικές ανεπάρκειες που αφήνουν ανοικτό το κεφάλαιο για μελλοντική αυθαίρετη δόμηση:

1. Ανίκανη να τιθασεύσει τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό διολισθαίνει διαρκώς σε νομιμοποίηση της αταξίας και της αυθαιρεσίας, σε ιδιότυπα καθαρτήρια στα οποία θα συνωστίζονται οι πάντες, επ’ ωφελεία και πάλι όσων έχουν ήδη επωφεληθεί από αυτές περισσότερο από τους υπόλοιπους.
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δύο Βούλγαροι παγίδευσαν ΑΤΜ στο Ηράκλειο, αλλά πιάστηκαν στα "πράσα"


Δύο Βούλγαροι οι οποίοι είχαν παγιδέψει ΑΤΜ τράπεζας στην Αμμουδάρα Ηρακλείου πιάστηκαν στα "πράσα" απο τους αστυνομικούς , την στιγμή που...επιχειρούσαν να αφαιρέσουν τον μηχανισμό παγίδευσης των καρτών των πελατών της τράπεζας.

Πρόκειται για μια απο τις λίγες φορές που συλλαμβάνονται οι δράστες της παγίδευσης ΑΤΜ, και αναμένεται επισταμένη έρευνα απο τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να αποκαλυφθούν πιθανές διασυνδέσεις των δύο Βουλγάρων με διεθνή κυκλώματα που θα αναλάμβαναν - με τους κλεμμένους κωδικούς - την αντιγραφή των καρτών και τις αναλήψεις μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, πιθανότατα απο χώρες του εξωτερικού.

Όπως γράφει η εφημερίδα "Νέα Κρήτη", οι δύο Βούλγαροι στο προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν τοποθετήσει τον μηχανισμό παγίδευσης στο ΑΤΜ της Εθνικής τράπεζας που βρίσκεται σε πολυκατάστημα της Αμμουδάρας.

Όμως οι κινήσεις τους "πονήρεψαν" τους υπεύθυνους του πολυκαταστήματος οι οποίοι ενημέρωσαν σχετικά τις αστυνομικές αρχές.

Έτσι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου άρχισαν να παρακολουθούν διακριτικά το ΑΤΜ και η παρακολούθηση απέδωσε καρπούς.

Το απόγευμα του Σαββάτου, οι δύο Βούλγαροι πήγαν να αφαιρέσουν τον μηχανισμό παγίδευσης, αλλά επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε έρευνα που έγινε στο δωμάτιο ξενοδοχείου της Αμμουδάρας όπυο διέμεναν, βρέθηκαν και άλλα ευρήματα τα οποία εξετάζονται προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της δράσης των δύο Βούλγαρων και οι συνεργάτες τους.
http://www.flashnews.gr/

Χανιά: ΜΑΤ κατά ταξιτζήδων με χημικά!


Στα Χανιά πάνε οι πτήσεις τσάρτερ που αναμένονταν στο Ν.Καζαντζάκης καθώς το κλίμα είναι τεταμένο ενώ έπεσαν και τα πρώτα χημικά από τα ΜΑΤ.

Με πετροπόλεμο απάντησαν οι αυτοκινητιστές.

Εντολή να ανοίξει το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου έδωσε ο Εισαγγελέας Νίκος Μαρκάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ετοίμαζαν πάρτι με ναρκωτικά στο Ρέθυμνο


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν πέντε Έλληνες και ένας Βρετανός στο Ρέθυμνο, καθώς ετοιμάζονταν να κάνουν πάρτι με ναρκωτικά. Οι δράστες συνελήφθησαν μετά από εκτεταμένους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. στον Πλακιά, νότια του Ρεθύμνου, όπου πραγματοποιείται φεστιβάλ μουσικής, κυρίως ηλεκτρονικής. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης είχε δώσει εντολή να διεξαχθούν εκτεταμένοι έλεγχοι ι για ναρκωτικά στην περιοχή, λόγω της συγκεκριμένης διοργάνωσης...

Μάλιστα οι αστυνομικές αρχές είχαν πληροφορίες ότι πρόσωπα που διέμεναν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια του χωριού κατείχαν ναρκωτικές ουσίες.

Με τη συμβολή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και σε έρευνα που έγινε στα διαμερίσματα των συγκεκριμένων προσώπων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 9,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 14 δισκία αμφεταμινών, καθώς και 4,5 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης σε μορφή σκόνης.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία ενός εκ των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν 3,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Για όλους τους συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται τόσο σε αυτοκίνητα όσο και σε άτομα που βρίσκονται στον Πλακιά για το φεστιβάλ.

newsbomb

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της έρευνας για την κρητική διατροφή


Την υπεροχή της κρητικής διατροφής για την υγεία αλλά και τη συμβολή της στην μακροβιότητα αποδεικνύει μελέτη που ξεκίνησε το 1960 στις ΗΠΑ και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και στην οποία έχουν συμμετάσχει μέχρι τώρα 13.000 άνδρες από επτά χώρες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάσθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, από την διαιτολόγο - διατροφολόγο και μέλος του ειδικού διδακτικού - εργαστηριακού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννα Αποστολάκη.

Αναλυτικά, η μελέτη, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ξεκίνησε το 1960 όταν ο Δρ Ancel Keys, ειδικός καρδιολόγος από τη Μινεσότα, την επινόησε για να ερευνήσει τη σχέση διατροφής και καρδιαγγειακών νοσημάτων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...