Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Γιορτάζουν τη Μάχη της Κρήτης στη Φθιώτιδα

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση ιστορικής φωτογραφίας από την Κρήτη στα χρόνια της κατοχής και ομιλία για τα γεγονότα της εποχής.

Ο Σύλλογος Κρητικών Φθιώτιδος συνεχίζοντας και φέτος την παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της Λαμίας, διοργανώνει εκδήλωση για την 71η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 και ώρα 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα τέχνης "Νίκος Δαβανέλλος" στο χώρο του ομώνυμου φροντιστηρίου στην Πλατεία Λαού.
Σύμφωνα με το cretalive, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση ιστορικής φωτογραφίας από την Κρήτη στα χρόνια της κατοχής και ομιλία για τα γεγονότα της εποχής από την ιστορικό - αρχαιολόγο κα Αγλαία Τζιγκουνάκη.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Zougla.gr

Τριήμερη περιοδεία του Θάνου Τζήμερου στην Κρήτη

Σε τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη βρίσκεται ο Θάνος Τζήμερος από την Παρασκευή 1 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή. Πιο συγκεκριμένα, χθες Παρασκευή, επισκέφτηκε την πόλη της Σητείας, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Επαγγελματικό Σύλλογο, τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Ξενοδόχων.

Στη συνέχεια μετέβη στην Ιεράπετρα όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Αναστασάκη, ενώ στις 6 μ.μ. μίλησε στους πολίτες του Αγίου Νικολάου στην αίθουσα του Επιμελητήριου Λασιθίου.

Σήμερα, Σάββατο ο κ. Τζήμερος βρίσκεται στο Ηράκλειο όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, τον Δικηγορικό Σύλλογο, το Τεχνικό Επιμελητήριο, το Οικονομικό Επιμελητήριο και την Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, ενώ η κεντρική ομιλία του θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου, στις 9 μμ αίθουσα "Ανδρόγεω" του Δήμου Ηρακλείου.

Αύριο, Κυριακή 3 Ιουνίου, ο κ. Τζήμερος θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 12:30 μμ στο Ρέθυμνο στο Σπίτι του Πολιτισμού, στην πλατεία Μικρασιατών και το βράδυ στις 8 μμ στα Χανιά, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ), (Ελευθερίου Βενιζέλου 4), όπου θα παρουσιαστούν και υποψήφιοι βουλευτές Χανίων.

Ηράκλειο: Έκλεβαν βενζίνη

Έκλεβαν βενζίνη από τα ρεζερβουάρ αυτοκινήτων για να βάζουν στο δικό τους. 


Ο λόγος για τρία άτομα ηλικίας 21, 21 και 25 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το πρωί στο Ηράκλειο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, όταν μετά από σχετικό έλεγχο βρέθηκαν τρία μπιτόνια και ένα λάστιχο ποτίσματος με υπολείμματα  βενζίνης, στο αυτοκίνητο τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις νεαροί παραβίασαν το ρεζερβουάρ δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και με την μέθοδο τής αναρρόφησης προέβησαν στην αφαίρεση ποσότητας βενζίνης, με την οποία εφοδίασαν το αυτοκίνητο τους.


Πηγή: flashnews.gr

Αγία Μαρίνα: Τροχαίο με σοβαρά τραυματία

Νέο σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες στην Παλιά Εθνικό Οδό Χανίων Κισάμου στο ύψος της περιοχής της Αγίας Μαρίνας.

Συγκεκριμένα, Ι.Χ αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά νεαρό άτομο που εκείνη των ώρα διέσχιζε το δρόμο.

Η οδηγός του αυτοκίνητου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εγκατέλειψε το θύμα της για να συλληφθεί όμως λίγο αργότερα.

Ο νεαρός που παρελήφθη άμεσα από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφθασε στο σημείο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων όπου και νοσηλεύεται ενώ προανάκριση για τα αιτία που προκάλεσαν το περιστατικό διενεργεί το τμήμα τροχαίας Χανίων.


Πηγή: flashnews.gr

Χανιά: Ολοκληρώνεται ο ξενώνας εφήβων

Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να ολοκληρωθεί ο ξενώνας εφήβων στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, που πρόκειται να φιλοξενεί παιδιά που αποφοιτούν από το Κέντρο μέχρι αυτά να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα εγκαίνια του Κέντρου αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Ιουνίου, ενώ το κτήριο θα μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 8 άτομα συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ομαλή κοινωνική τους ένταξη.

«Η κατασκευή του ξενώνα έχει ολοκληρωθεί κατά 85 - 90% και ουσιαστικά απομένει η τοποθέτηση επίπλων, ενώ το βάψιμο ολοκληρώνεται σήμερα - αύριο. Υπολογίζεται, λοιπόν, ότι τις επόμενες ημέρες ο ξενώνας πρόκειται να παραδοθεί στην κοινωνία ώστε να λειτουργήσει», σημείωσε, μιλώντας στα Χανιώτικα Νέα, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Αποφοίτων Κέντρων Παιδικής Μέριμνας, Στράτος Πουμπλάκης και πρόσθεσε ότι η δημιουργία του ξενώνα που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αποφοίτων αποτέλεσε 'όνειρο ζωής' για τα μέλη του.

«Το θέμα του ξενώνα το παλεύουμε τα τελευταία 6 - 7 χρόνια και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Χανιώτες για τη συμπαράστασή τους, αλλά και όλους όσοι μας βοήθησαν», τόνισε ο κ. Πουμπλάκης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει ο ξενώνας θα μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 6 με 8 άτομα, ανάλογα με τις ανάγκες που θα υπάρχουν και διαθέτει δίκλινα, αλλά και μονόκλινα δωμάτια, με ξεχωριστό για το καθένα λουτρό, ενώ παράλληλα προβλέπονται κοινόχρηστη κουζίνα και σαλόνι.

Ο κ. Πουμπλάκης υπογράμμισε ότι η συμβολή του ξενώνα θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ομαλή κοινωνική ένταξη των αποφοίτων του Κέντρου καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά αυτά δεν απολαμβάνουν οικογενειακής στήριξης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...