Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Βαθιά οδύνη για τον χαμό του 16χρονου Ζαχαρία ποδοσφαιριστή του Πλατανιά

Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για τον απρόσμενο και άδικο χαμό του νεαρού αθλητή της, Ζαχαρία Καραντωνάκη, σε τροχαίο δυστύχημα...

Ο τραγικός χαμός του 16χρονου Ζαχαρία, ενός παιδιού γεμάτου ζωή, αισιοδοξία, όρεξη για δουλειά, και όνειρα, αποτελεί τεράστια απώλεια για την τοπική μας κοινωνία, αλλά και ειδικότερα για την ποδοσφαιρική “οικογένεια” του Πλατανιά, σημαντικό μέλος της οποίας ήταν (στην ομάδα Κ 17) ο ιδιαίτερα ταλαντούχος ποδοσφαιριστής.

Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς εκφράζει τα πιο θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της οικογένειας Κοκολογιάννη - Δεν πυροβόλησε ο άτυχος Πρίαμος!


Την απόλυτη ανατροπή στην υπόθεση του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία έχουμε, σε ό,τι αφορά στους ισχυρισμούς της οικογένειας Κοκολογιάννη ότι ο άτυχος 34χρονος Πρίαμος Ξυδάκης πυροβόλησε τη μοιραία βραδιά!

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive, από το πόρισμα της βαλλιστικής, κατόπιν ερευνών των Εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΓΑΔΑ, προκύπτει ότι ο άτυχος Πρίαμος ουδέποτε πυροβόλησε, ουδέποτε χειρίστηκε πυροβόλο όπλο, δεν βρέθηκε καμία γειτνίαση με όπλο τη στιγμή της εκπρυρσοκρότησης και ποτέ δεν ήρθε σε επαφή με επιφάνεια όπου υπήρχαν κατάλοιπα πυροβολισμού!

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα: "Στην εξέταση που έγινε για σωματίδια- κατάλοιπα, με ηλεκτρικό μικροσκόπιο SEM για ψηφιακή ανάλυση ADX, δεν βρέθηκαν σωματίδια καταλοίπων πυροσβολισμού στους δειγματολήπτες που χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη υπαρχόντων συστατικών από το δεξί και το αριστερό χέρι του θύματος"

Ως εκ τούτου, ανατρέπονται οι ισχυρισμοί της οικογένειας Κοκολογιάννη ότι το θύμα κρατούσε όπλο ή πυροβόλησε καθώς δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος πυρίτιδας στα χέρια του!

cretalive.gr

Δίκτυο κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας από το δήμο Ηρακλείου

Η οικονομική κρίση η οποία πλήττει την Ελλάδα και την έχει οδηγήσει σε παρατεταμένη ύφεση, οδηγεί στα όρια της φτώχειας ακόμη και μέχρι πρότινος υγιείς οικονομικά ομάδες πληθυσμού. 

Για την ανακούφιση των πολιτών που αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης η Δημοτική Αρχή , όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης έχει κινητοποιήσει τοπικούς κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς για τη δημιουργία ενός κοινωνικού εταιρικού σχήματος με στόχο την ανάπτυξη δικτύου άμεσης αντιμετώπισης της φτώχιας στο Δήμο που θα προκύψει μέσα από τη δημιουργία δομών αντιμετώπισής της φτώχιας στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής.

Ο κ. Κουράκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων κοινωνικών δομών του Δήμου Ηρακλείου ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή και τόνισε ότι για την αντιμετώπιση του φαινομένου της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού απαιτείται η οργανική διασύνδεση των πολιτικών κοινωνικής προστασίας με τις πολιτικές ανάπτυξης και απασχόλησης μέσω της ευρύτερης δραστηριοποίησης όλων των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Οι κοινωνικές δομές που θα δημιουργηθούν στο Δήμο Ηρακλείου, οι οποίες θα παρέχουν μία δέσμη ομογενοποιημένων υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους και θα λειτουργούν με συγκεκριμένες προδιαγραφές προκειμένου να διασφαλίζεται:

η αποτελεσματικότητά τους με μετρήσιμα αποτελέσματα,

η συνέργεια τους με την τοπική κοινωνία,

η κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αλλαγή στερεοτύπων, με στόχο την ενεργό συμμετοχή το δυνατόν περισσότερων φορέων είναι οι ακόλουθες:

Κοινωνικό Παντοπωλείο
- Ανοιχτό κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων

- Δομή παροχής Συσσιτίων

- Κοινωνικό φαρμακείο

- Δημοτικός Λαχανόκηπος

- Τράπεζα χρόνου

- Γραφεία Διαμεσολάβησης

Στόχος των Πράξεων σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Δέσποινα Συγγελάκη είναι :

Η ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά και ειδικότερα των αστέγων και των ατόμων ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας μέσα από ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης, οι οποίες θα παρέχονται από όλες τις Κοινωνικές Δομές προς τους ωφελούμενους.

Επίσης η αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού για μεγάλο μέρος του πληθυσμού που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση που στο Ηράκλειο όπως είπε φτάνουν τις 2.500 οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης .

Επιπρόσθετα για την λειτουργία των παραπάνω δομών Θα δημιουργηθούν 33 νέες θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων.

Η λειτουργία των δομών αναμένεται να ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2012.

Η δημιουργία των παραπάνω δομών χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπινού Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013».

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Οι φορείς που αποτελούν το εταιρικό κοινωνικό σχήμα και έχουν υπογράψει από 30/4/2012 μνημόνιο συνεργασίας για την αντιμετώπιση της φτώχιας στο Δήμο Ηράκλειου είναι οι ακόλουθοι:

- Κέντρο ειδικών παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή» συντονιστής φορέας – δικαιούχο:

- Δήμος Ηρακλείου

- Ιδρύματα Ανδρέου και Μαρίας Καλοκαιρινού

- ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

- Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου

- Σύλλογος Γονέων Τριτέκνων Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης

- Κοινωφελής Δημοτική επιχείρηση πολιτισμού, περιβάλλοντος και κοινωνικής πρόνοιας

- Επιμελητήριο Ηρακλείου

- Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου ΝΠΔΔ

- Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου

- Σύλλογος έμπορων κεντρικής λαχαναγοράς Ηρακλείου

- Σύλλογος παραγωγών λαϊκών αγορών νομού Ηρακλείου

- Κρίκος Σύλλογος Φίλων και Συγγενών Ψυχικά ασθενών Ηρακλείου

- Γ. Σαβοιδάκης Α.Ε.

- Χαλκιαδάκης Α.Ε.
flashnews.gr

Ε.Π.Κ.Κ: Διαμαρτυρία σχετικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης, σε πρόσφατη τοποθέτηση του, προς τα Μ.Μ.Ε σχετικά με τα μέτρα που η Κυβέρνηση αποφάσισε να δρομολογήσει όσο αφορά τα"υπερχρεωμένα νοικοκυριά"μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε και στα εξής:

"Έχοντας κάνει διαβούλευση όλο αυτό το διάστημα με όλους τους ενδιαφερομένους, και τις Τράπεζες και τις καταναλωτικές Οργανώσεις"

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , οφείλει να ενημερώσει τους καταναλωτές-υπερχρεωμένους μέλη της και μη ότι:

Μπορεί το Υπουργείο Ανάπτυξης, πράγματι να ήρθε σε επαφή με Ενώσεις Καταναλωτών, αλλά όχι με μας, που εκπροσωπούμε ένα πλήθος καταναλωτών και έχουμε σημαντικές προτάσεις να καταθέσουμε και τις οποίες και έχουμε δημοσιοποιήσει σε παρελθόντα χρόνο και θα θέλαμε να τεθούν υπόψη στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην δημιουργία ενός νέου Νομοθετήματος ευεργετικό για τους καταναλωτές..

Η διαμαρτυρία μας έγκειται , και ευθαρσώς το καταγγέλλουμε στο ότι ποτέ η Ένωση μας δεν κλήθηκε είτε εγγράφως είτε με εκπροσώπηση, από το Υπουργείο Ανάπτυξης , να καταθέσει τις προτάσεις της και δεν γνωρίζουμε όταν ο Υπουργός αναφέρεται σε διαβούλευση με τις Ενώσεις Καταναλωτών, με ποιες Ενώσεις ήρθε σε διαβούλευση και γιατί εμείς δεν κληθήκαμε να συμμετέχουμε..

Τέλος, η ΄Ενωσή μας μια και δεν μετείχε σε Κυβερνητική διαβούλευση ,για τα νέα μέτρα "ανακούφισης" των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, παραθέτει δημόσια τις προτάσεις της που είναι:

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , βλέποντας το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει σήμερα τα Ελληνικά νοικοκυριά αλλά και οι Επιχειρήσεις ,καταθέτει ...δημόσια τις προτάσεις της προς την Κυβέρνηση σε "υπόμνημα " προκειμένου να βοηθήσει το έργο της, (κατάστρωση Νέου Νομοσχεδίου )στο οποίο αναφέρονται στα εξής:

Οι προτάσεις της ΄Ενωσης είναι:

- Πλήρη διαγραφή του χρέους προς τις Τράπεζες. των ανέργων δανειοληπτών , ανεξαρτήτου ηλικιακού ορίου ,που δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κυριότητα τους.

- Διαγραφή του χρέους κατά 50%, των δανειακών υποχρεώσεων για στεγαστικά δάνεια , προς τις τράπεζες ενός δανειολήπτη ή μιας οικογένειας, καθώς η ευρύτερη οικονομική ύφεση "κούρεψε" την εμπορική αξία του ακινήτου.

- Επιβολή ρήτρας σε κάθε Τράπεζα , από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, που μονομερώς εφαρμόζει μη συμβατούς όρους.

-Μείωση του χρέους, σε όλους τους δανειζομένους (φυσικά πρόσωπα), αντίστοιχο με τη μείωση του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος του δανειολήπτη από το έτος έγκρισης του δανείου μέχρι σήμερα.

-Σημείο αναφοράς σε επιτόκια (μέγιστο επιτόκιο) κυρίως ,στις πιστωτικές κάρτες, στα καταναλωτικά δάνεια.

-Τειρεσίας: Είσοδος των στοιχείων του οφειλέτη, μετά από νόμιμη ενημέρωση του οφειλέτη, συν οφειλέτη, εγγυητή και εφόσον χορηγηθεί εύλογος χρόνος σαυτόν για εξόφληση του χρέους του.

-Επιχειρήσεις:¨Μη εισαγωγή του Επιχειρηματία στον "Τειρεσία" όταν συμμετέχει ως εγγυητής σε δάνειο φυσικού προσώπου

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Iωάννα Μελάκη

21 εκ. ευρώ στα νοσοκομεία της Κρήτης για ανεξόφλητες οφειλές

Με 300 εκατ. ευρώ επιχορηγούνται από την κυβέρνηση τα νοσοκομεία της χώρας. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο η χορήγηση του ποσού αυτού στα νοσοκομεία όλης της επικράτειας για την αποπληρωμή ανεξόφλητων υποχρεώσεων προς τρίτους, με ιδιαίτερη μέριμνα στην τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε προμηθευτές των ειδικών μονάδων (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΤΝ κλπ).

Σύμφωνα με το υπουργείο, «με το ποσό αυτό εκταμιεύεται πλήρως η σχετική διαθέσιμη πίστωση του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας για το οικονομικό έτος 2012 και ενισχύονται εγκαίρως οι νοσοκομειακές δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους και συνακόλουθα η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες».

Ειδικότερα χορηγούνται τα ακόλουθα ποσά ανά Υγειονομική Περιφέρεια:

Αττικής: 102.800.00Ο
Πειραιώς και Αιγαίου: 44.460.000
Μακεδονίας: 18.850.000
Μακεδονίας και Θράκης: 40.750.000
Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας: 24.050.000
Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, και Δυτικής Ελλάδας: 47.390.000
Κρήτης: 21.700.000

Χανιά-Υπό κατάληψη η αντιπεριφέρεια


Σε κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων προχώρησαν, στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας και εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν εκφράζουν την αντίθεσή τους σε απολύσεις εργαζομένων και μεταξύ άλλων επισημαίνουν:
«Συμμεριζόμαστε τη δύσκολη θέση της χώρας μας. Συμμεριζόμαστε την έγνοια της Κυβέρνησης να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά πώς μια χώρα μπορεί να βγει από την κρίση όταν βάζει, ως αντίτιμο, τους πολίτες της σε καθεστώς κρίσης; Δεν αποτελούν τη χώρα αυτοί οι ίδιοι οι πολίτες; Άλλο πράγμα η χώρα και άλλο οι πολίτες της; Ζητάμε άμεσα την ανακοίνωση των θέσεων που θα καταλάβουν οι υπό διαθεσιμότητα συνάδελφοι. Ζητάμε την υλοποίηση των υποσχέσεων της Κυβέρνησης σχετικά με την μετάταξή τους σε Υπηρεσίες που έχουν ανάγκες».

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταλήψεις δημοτικών καταστημάτων στα Χανιά, όπως αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Χανίων. Η απόφαση της γενικής συνέλευσης αναφέρει ότι «συνεχίζεται σε όλα τα δημοτικά καταστήματα και σε όλα τα δημοτικά κτήρια του νομού η κατάληψη από τους εργαζόμενους. Εξακολουθούν και σήμερα Τρίτη να τελούν υπό κατάληψη και αποκλεισμό και οι υπηρεσίες των διευθύνσεων και τμημάτων προσωπικού με ταυτόχρονη στάση εργασίας από 7 έως 11 το πρωί και, με απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ, από 11 πμ έως και 7 μμ. Το σώμα της γενικής συνέλευσης εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο σήμερα και μετά τις νέες εξελίξεις, να καθορίσει την παραπέρα στάση τους για τις επόμενες ημέρες».

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με όλα τα διοικητικά συμβούλια των πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων του νομού, για να τα ενημερώσει για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους ΟΤΑ, ώστε να συντονίσουν τις δράσεις τους.

Ασφαλής η λειτουργία της Παιδοχειρουργικής Κλινικής Ηρακλείου

Η λειτουργία της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) είναι ασφαλής, τονίζει σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα το βράδυ η διοίκηση του νοσοκομείου, με αφορμή τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα της ΕΔΕ για την υπόθεση του θανάτου, ύστερα από επέμβαση ρουτίνας, του 11μηνου βρέφους της οικογένειας Κοσμαδάκη και για τα περί δυσλειτουργίας της κλινικής.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, η Παιδοχειρουργική Κλινική λειτουργεί από το 1990, είναι μοναδική στην Κρήτη, έχει περιθάλψει χιλιάδες παιδιά από το νησί και τη Νότια Ελλάδα και πραγματοποιεί περί τις 400 χειρουργικές επεμβάσεις το χρόνο. «Ουδέποτε μέχρι σήμερα ανέκυψε θέμα δυσλειτουργίας της Παιδοχειρουργικής Κλινικής που να έχει σχέση με την ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών» επισημαίνει.

Στη συνέχεια αναφέρεται στη στελέχωση της κλινικής με τρεις ειδικευμένους παιδοχειρουργούς και έναν αποσπασμένο ιατρό, με ειδικότητα παιδοχειρουργικής, καθώς και τον διευθυντή της Κλινικής που είναι μέλος ΔΕΠ, ορισμένος από την Ιατρική Σχολή και είναι καθηγητής Χειρουργικής. Σημειώνεται ότι κάθε μέρα εφημερεύει ειδικευμένος παιδοχειρουργός και τουλάχιστον ένας ειδικευόμενος ιατρός.

Κατά συνέπεια, προσθέτει η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, η λειτουργία της Κλινικής είναι ασφαλής, όπως βεβαιώνουν και τα θεσμικά ιατρικά όργανα του Νοσοκομείου. «Λυπούμαστε ειλικρινά για την απώλεια του βρέφους. Στεκόμαστε αληθινά και δίκαια απέναντι στην οικογένεια και στην κοινωνία που μας παρακολουθεί και μας κρίνει όλους» συμπλήρωσε.

Τέλος, η διοίκηση του νοσοκομείου επισημαίνει ότι θα κάνει αυτό που οι νόμοι ορίζουν και το συμφέρον των πολιτών επιτάσσει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...