Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Μέσα στο καλοκαίρι θα λειτουργήσει σταδιακά το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου

Τη σταδιακή λειτουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου του Ηρακλείου εντός του καλοκαιριού προανήγγειλε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη κατά την επίσκεψή της στη μεγαλόνησο.

Μέσα στον Ιούλιο πρόκειται, εκτός απροόπτου, να εγκαινιαστεί η εντυπωσιακή αίθουσα των αγαλμάτων του Μουσείου, μία αίθουσα - στολίδι, που θα σημάνει και την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την πλήρη λειτουργία του μουσείου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε η ίδια η κυρία Μενδώνη, το σταδιακό άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου θα ξεκινήσει με την αίθουσα των αγαλμάτων, ενώ θα ακολουθήσει αμέσως μετά η αίθουσα των τοιχογραφιών.

Σταδιακά θα ανοίγουν οι αίθουσες, ενώ επίσης σταδιακά και ταυτόχρονα με το άνοιγμα του Μουσείου, αλλά σίγουρα μετά την περίοδο αιχμής για τον τουρισμό, θα αφαιρούνται τα εκθέματα από την προσωρινή έκθεση, προκειμένου να μη διαταραχθεί η λειτουργία της προσωρινής έκθεσης, στην οποία φιλοξενούνται τα σημαντικότερα και χαρακτηριστικότερα εκθέματα της μινωικής Κρήτης.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν σε σχέση με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου φαίνεται πως οδεύουν προς επίλυση, κάτι που τονίστηκε στη συνάντηση που ειχε η κ.Μενδώνη με τον ανάδοχο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας, ενώ η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και το δήμαρχο Ηρακλείου, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία του έργου.

Κατά την επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, η κ. Μενδώνη τόνισε ότι με τις παρεμβάσεις του Υπουργείου «άλλαξε ο πολιτιστικός χάρτης της Κρήτης» ενώ επανέλαβε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο θα λειτουργήσει σταδιακά το καλοκαίρι.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Αρναουτάκης σημείωσε πως εκτελούνται έργα πολιτισμού και τουρισμού, σε όλη την Κρήτη, που χρηματοδοτούνται είτε από τα τομεακά Υπουργείων είτε από το ΠΕΠ με το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυγενάκης για Τσίπρα: "Βέβαιη συνταγή για εθνικές περιπέτειες"

Ο υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου με τη Νέα Δημοκρατία Λευτέρης Αυγενάκης έπειτα από την ανακοίνωση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, ο Ελληνικός λαός ένιωσε μια νέα πολιτική απάτη. Πίσω από τις λέξεις όλων όσο μας είπε κρύβεται ο Αλέξης με βέβαιη τη συνταγή για εθνικές περιπέτειες.

Σήμερα μάθαμε πως μπορούν να φύγουν και οι τελευταίες επιχειρήσεις από την Ελλάδα, πως να χαθούν οι επιπλέον θέσεις εργασίας. Σήμερα μάθαμε πόσο «ένοχος» είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας και οι επιχειρηματίες που διατηρούν νόμιμες δραστηριότητες, πληρώνουν τους φόρους και διατηρούν μέχρι και σήμερα θέσεις εργασίας, άρα δίνουν δουλειά σε Έλληνες οικογενειάρχες. Σήμερα μάθαμε μια άλλη συνταγή αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης, σήμερα μάθαμε πως γιγαντώνεται το κράτος και οι δαπάνες του.

Σήμερα φαίνεται πιο καθαρά από ποτέ ότι η μόνη ελπίδα της Ελλάδας, το μόνο στήριγμα του Ελληνικού λαού είναι το κεντροδεξιό φιλελεύθερο μέτωπο της Νέας Δημοκρατίας»
Enhanced by Zemanta

Αποδοκίμασαν τον Πάγκαλο στο Ηράκλειο- Δεν τον άφησαν ούτε να πιει τον καφέ του

Tα... άκουσε για τα καλά ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο της Κρήτης, αφού οι θαμώνες δεν τον άφησαν να πιει ούτε τον καφέ του.

Ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όπως αναφέρει το prismanews.gr βρίσκεται για ιδιωτική επίσκεψη στη Κρήτη. Ωστόσο η παρουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη από τους κατοίκους οι οποίοι τον αποδοκίμασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού-Βενιζελείου Νοσοκομείου Νίκος Κοκκίνης που τον συνόδευε κατά τη διάρκεια της βόλτα τους στην περιοχή κάθισαν σε ένα από τα καφενεία του χωριού.

Οι θαμώνες αναγνώρισαν αμέσως τον πρώην υπουργό και γρήγορα άρχισαν τα σχόλια και οι φραστικές αποδοκιμασίες, τόσο για τον ίδιο όσο και για την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Η κατάσταση φάνηκε να οξύνεται, καθώς το πλήθος που αποδοκίμαζε τον κ. Πάγκαλο όλο και μεγάλωνε, με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός και Νίκος Κοκκίνης να αποχωρήσουν από την καφετέρια.

Ραντεβού για τον καθαρισμό της παραλίας της Αμουδάρας

Από τη Βαγιά θα ξεκινήσει την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012, στις 9:30 το πρωί, μια ακόμη προσπάθεια εθελοντικού καθαρισμού της παραλίας της Αμουδάρας.

Ο δήμος Μαλεβιζίου, ο Δ.Ο.Π.ΠΑ.Μ., η Ομάδα Εθελοντών Μαλεβιζίου, μαθητές των σχολείων της περιοχής και στελέχη της εταιρείας ΜΑΚΡΟ, αναλαμβάνουν να καθαρίσουν την παραλία και να στείλουν δυνατό μήνυμα συμμετοχής των ενεργών πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος.
Το κάλεσμα είναι ανοικτό για όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, τους οποίους περιμένουν και εκπλήξεις από τους γυμναστές του Δημοτικού Γυμναστηρίου Μαλεβιζίου!

Ηράκλειο:Νεκρός στα ενετικά τείχη - Ακαριαίος ο θάνατος του νεαρού!

Κάτοικοι της πόλης που περνούσαν το πρωί από το σημείο, ''πάγωσαν'' όταν είδαν το πτώμα του άτυχου παιδιού...


Το πτώμα ενός νεαρού άνδρα βρέθηκε, νωρίς το πρωί, σε πάρκο επί της οδού Δουκός Μποφώρ. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε περίπου στις 07.00 το πρωί, και παρέλαβε το νεκρό άνδρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του cretalive.gr, ο νεαρός πιθανότατα έπεσε από τα ενετικά τείχη με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο από την πτώση.

Ωστόσο, λεπτομέρειες για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του άνδρα θα δώσει ο ιατροδικαστής, μετά τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής...

Πέθανε ο αγροτοσυνδικαλιστής, Μανώλης Γαβαλάς.

Μετά από μια μακρά μάχη με τον καρκίνο, άφησε χθες το βράδυ την τελευταία του πνοή, ο γνωστός Ηρακλειώτης αγροτοσυνδικαλιστής, Μανώλης Γαβαλάς.

Ο Μανώλης Γαβαλάς, ο μακροβιότερος συνεταιριστής της Κρήτης, που για αρκετά χρόνια ήταν στο τιμόνι της ΕΑΣΗ (Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου), της Ελαιουργικής και της ΚΣΟΣ (Κοινοπραξία Συνεταιριστικών Οργανώσεων Σουλτανίνας ), έφυγε από τη ζωή μετά από 10 μέρες που είχε χάσει την επαφή του με το περιβάλλον, νοσηλευόμενος στην Ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Στις 17 Ιανουαρίου παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΑΣΗ, έχοντας συμπληρώσει πάνω από 35 χρόνια ενεργούς δράσης, δηλώνοντας αποφασισμένος να αποσυρθεί για να ασχοληθεί με την υγεία του και την οικογένεια του. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι, στο χωριό καταγωγής του, τον Βοριά Ηρακλείου.   

Μάλια: Και που να σφίξουν οι ζέστες...-Άρχισαν οι ακόλαστες πράξεις!

Ένας 18χρονος Βρετανός πέρασε ένα μέρος της νύχτας σε αστυνομικό τμήμα...



Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ανοίξει η τουριστική περίοδος και στα Μάλια ξεκίνησαν ήδη οι... παρεκτροπές με νεαρούς τουρίστες υπο την επήρεια αλκοόλ να βγαίνουν εκτός ελέγχου και να αναστατώνουν την περιοχή.

Ένα τέτοιο κρούσμα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα ξημερώματα οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου που συνέλαβαν έναν 18χρονο Βρετανό για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, ο νεαρός εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, να προκαλεί με πράξεις του τη δημόσια αιδώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...