Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Μέσα στο καλοκαίρι θα λειτουργήσει σταδιακά το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου

Τη σταδιακή λειτουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου του Ηρακλείου εντός του καλοκαιριού προανήγγειλε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη κατά την επίσκεψή της στη μεγαλόνησο.

Μέσα στον Ιούλιο πρόκειται, εκτός απροόπτου, να εγκαινιαστεί η εντυπωσιακή αίθουσα των αγαλμάτων του Μουσείου, μία αίθουσα - στολίδι, που θα σημάνει και την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την πλήρη λειτουργία του μουσείου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε η ίδια η κυρία Μενδώνη, το σταδιακό άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου θα ξεκινήσει με την αίθουσα των αγαλμάτων, ενώ θα ακολουθήσει αμέσως μετά η αίθουσα των τοιχογραφιών.

Σταδιακά θα ανοίγουν οι αίθουσες, ενώ επίσης σταδιακά και ταυτόχρονα με το άνοιγμα του Μουσείου, αλλά σίγουρα μετά την περίοδο αιχμής για τον τουρισμό, θα αφαιρούνται τα εκθέματα από την προσωρινή έκθεση, προκειμένου να μη διαταραχθεί η λειτουργία της προσωρινής έκθεσης, στην οποία φιλοξενούνται τα σημαντικότερα και χαρακτηριστικότερα εκθέματα της μινωικής Κρήτης.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν σε σχέση με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου φαίνεται πως οδεύουν προς επίλυση, κάτι που τονίστηκε στη συνάντηση που ειχε η κ.Μενδώνη με τον ανάδοχο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας, ενώ η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και το δήμαρχο Ηρακλείου, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία του έργου.

Κατά την επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, η κ. Μενδώνη τόνισε ότι με τις παρεμβάσεις του Υπουργείου «άλλαξε ο πολιτιστικός χάρτης της Κρήτης» ενώ επανέλαβε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο θα λειτουργήσει σταδιακά το καλοκαίρι.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Αρναουτάκης σημείωσε πως εκτελούνται έργα πολιτισμού και τουρισμού, σε όλη την Κρήτη, που χρηματοδοτούνται είτε από τα τομεακά Υπουργείων είτε από το ΠΕΠ με το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...