Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΧΑΝΙΑ: Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο χώρο της ψυχικής υγείας

Αντίθετοι με τον σχεδιασμό συγχώνευσης του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Θεραπευτηρίου που σήμερα πραγματοποίησαν δίωρη στάση εργασίας 11.00-13.00 και συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του ιδρύματος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, Νεκτάριο Πανηγυράκη, η προοπτική της συγχώνευσης αλλά και της συνδιοίκησης βρίσκει τους εργαζόμενους αντίθετους.
"Ο χώρος της ψυχιατρικής φροντίδας στα Χανιά χρειάζεται στήριξη και όχι υποβάθμιση. Από τη δική μας πλευρά, θέλουμε να τονίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η αυτονομία του χώρου της ψυχιατρικής φροντίδας είναι απαραίτητη για να μπορέσει να συνεχίσει τη δράση του", είπε.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, οι δομές ψυχικής υγείας στα Χανιά εξυπηρετούν 115 ασθενείς, η κινητή μονάδα παρακολουθεί περίπου 240 άτομα έξω στην κοινότητα, η μονάδα κατ΄ οίκον περίπου 150 άτομα, ενώ εκατοντάδες είναι όσοι εξυπηρετούνται στο κέντρο ψυχικής υγείας και στο ιατρείο παιδιών και εφήβων".
Από την άλλη πλευρά, η διοικητής Ευαγγελία Ψαρουδάκη - Παραγιουδάκη τονίζει ότι ''άποψη της διοίκησης είναι να υπάρχει ένας αυτόνομος οργανισμός που να περιλαμβάνει όλες τις ψυχιατρικές δομές των Χανίων". Ωστόσο, όπως η ίδια επισημαίνει, η διοίκηση προτείνει λόγω και της γενικής
πολιτικής, ότι θα μπορούσε να γίνει κάποια συγχώνευση.

Οι δομές ψυχικής υγείας στα Χανιά εργάζονται σε 24ωρη βάση, με ετήσιο προϋπολογισμό 3,5- 4 εκατομμύρια ευρώ. Απασχολούνται ενεργά 249 άτομα ενώ 31 άτομα έχουν αποσπασθεί σε ψυχιατρικές υπηρεσίες άλλων περιοχών, στο νοσοκομείο Χανίων και σε άλλα ιδρύματα. Πριν από πέντε χρόνια οι εργαζόμενοι ήταν 500.

Δεκτό το αίτημα του ΟΦΗ από το Εφετείο

logoImage via WikipediaΤο Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα της ΠΑΕ ΟΦΗ, περί μη επικύρωσης της βαθμολογίας της B' Εθνικής μέχρι και τις 7 Ιουλίου, όταν και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο κρητικός σύλλογος για τη μη αδειοδότησή του από την ΕΠΟ  
Κατά συνέπεια οι Ηρακλειώτες θα πάρουν κανονικά μέρος στα play off της Football League και θα διεκδικήσουν την άνοδό τους στη Σούπερ Λίγκα.

Αν τα καταφέρουν, αλλά τα ασφαλιστικά μέτρα τους αργότερα απορριφθούν, τότε την άνοδο στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου θα πάρει η αμέσως επόμενη από αυτούς ομάδα.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...