Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Σοβαρό τροχαίο στις Μοίρες

Πέντε τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε σοβαρότερη κατάσταση, είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε... τα ξημερώματα του Σαββάτου στις Μοίρες Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, ΙΧ αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του κάτω από άγνωστες συνθήκες και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο όχημα.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα από το πρώτο όχημα να βγουν τραυματισμένα 4 άτομα και από το δεύτερο ένα ακόμα, όλα ηλικίας από 18 μέχρι 40 ετών.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή των τραυματιών στο Νοσοκομείο καθώς και η αστυνομία.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ενας εκ των πέντε τραυματιών που βρίσκεται σε σοβαρότερη κατάσταση δεν φέρεται να κινδυνεύει η ζωή του.

Η περιφέρεια Κρήτης αγκάλιασε τους Καππαδόκες γιατρούς

Περισσότεροι από 300 Καππαδόκες που ζουν στην ενδοχώρα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, εξετάστηκαν από τους «αδελφούς» γιατρούς, που στο πλαίσιο της εθελοντικής προσφοράς τους, επισκέφτηκαν το Ηράκλειο, όπου ζουν πλήρως ενσωματωμένοι στις τοπικές κοινωνίες μεγάλοι πυρήνες Καππαδοκών.

Η Περιφέρεια Κρήτης αγκάλιασε την την εθελοντική πρωτοβουλία, που υλοποιήθηκε με τη στήριξη του τοπικού Συλλόγου Καππαδοκών, ενώ ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και γιατρός Γιώργος Πιτσούλης πρότεινε στην επόμενη κάθοδο των Καππαδοκών γιατρών στην Κρήτη η αιρετή Περιφέρεια να είναι συνοδοιπόρος τους με την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας και Οδοντιατρικής και με όποια άλλη συνδρομή κριθεί αναγκαία.

Η Ιατρική ομάδα Εθελοντών της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων (Π.Ε.Κ.Σ) στα πλαίσια του Ιατροκοινωνικού προγράμματος της, σε συνεργασία με το Σύλλογο Καππαδοκών – Μικρασιατών Κρήτης, επισκέφτηκε και πραγματοποίησε δωρεάν εξετάσεις από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα Κυριακή, το Τεφέλι, το Αρκαλοχώρι και το Ασήμι, όπου και έγινε δεκτή μ’ ενθουσιασμό.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου, στο πλαίσιο της επίσκεψης των εθελοντών ο γιατρών, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού συνεχάρη του Καππαδόκες γιατρούς για την πρωτοβουλία τους, τόνισε ότι η παρουσία τους είναι γεμάτη συμβολισμούς και μηνύματα. «Η προσφορά στο συνάνθρωπο, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός, αποτελούν την κεντρική ιδέα της δράσης αυτής» επεσήμανε ο κ. Πιτσούλης, που παράλληλα ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, έδωσε δώρα στα μέλη της αποστολής.

Στην ίδια εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, που έλκει την καταγωγή του από την Καππαδοκία, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών – Μικρασιατών Κρήτης, Γιώργος Μαρταβατζής κ. α..

Η εθελοντική ομάδα αποτελούνταν από 14 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, τέσσερις νοσηλευτές- τριες και γραμματειακή υποστήριξη. Οι εξετάσεις που πραγματοποίησαν ήταν οι εξής: Κλινική εκτίμηση από Γενικό Ιατρό (πνεύμονες, καρδιά, μέτρηση αρτηριακής πίεσης), από Χειρουργό και Αγγειοχειρουργό (εκτίμηση κοιλίας, ψηλάφηση-ακρόαση αρτηριών και με χρήση μηχανημάτων doppler αγγείων), εξέταση από Ωτορινολαρυγγολόγο, εξέταση από Οφθαλμίατρο, εξέταση από Οδοντίατρο. Εργαστηριακός έλεγχος με μέτρηση χοληστερίνης, προσδιορισμό τριγλυκεριδίων, προσδιορισμός σακχάρου αίματος, γενική ούρων.
Καταγραφή φαρμάκων και έλεγχος των χορηγουμένων φαρμάκων.

" Στάση Ζωής " για την Διεκδίκηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πιστή στις υποσχέσεις της, προς τους καταναλωτές μέλη της και μη, "εγκαινιάζει" ένα νέο Κεφάλαιο,ενημέρωσης ,στήριξης και καθοδήγησης από 1-11-2012, που το ονομάζει " Στάση Ζωής " στην Διεκδίκηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων (Ιδιωτικής Ασφάλισης), για τους καταναλωτές από διαμεσολαβούντες και ασφαλιστικές Εταιρείες Επειδή το κομμάτι Ιδιωτική Ασφάλιση, είναι πολύμορφο(ασφάλιση ζωής, Νοσοκ.ασφάλιση, ασφάλιση υγείας,αυτοκινήτου κ.λ.π.) ο κάθε ασφαλιζόμενος στην Ιδιωτική ασφάλιση ,θα πρέπει να επικοινωνεί στην ουσία προσωπικά . με το Νομικό Τμήμα της ΄Ενωσης , στα τηλ.2821092666 και 2821092306 αλλά και σε κάθε δικηγόρο που συμμετέχει στο εγχείρημα " Στάση Ζωής για ζήτημα που έχουν ανακύπτει και νοιώθει ότι αδικείται ή ακόμα ότι δεν δύναται να στοιχειοθετήσει τα δικαιώματα του Νομικά, νοιώθοντας εξαπάτηση και παραπλάνηση. Σε κάθε περίπτωση που προκύπτει διαφορά σε βάρος σας με την ασφαλιστική σας εταιρία, σας καλούμε να επικοινωνείτε μαζί μας και να μας περιγράφετε το πρόβλημα προκειμένου να μεσολαβήσουμε για την επίλυση της υπόθεσης ή να σας καθ οδηγήσουμε για το τι πρέπει να κάνετε. Καταναλωτή, η ιδιωτική ασφάλιση είναι καταναλωτική υπόθεση και η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,σου παρέχει"δωρεάν" την ενημέρωση τόσο στις γενικές οδηγίες της σύμβασης, αλλά και στέκεται αρωγός υπέρ σου σε εσφαλμένη καθοδήγηση από τον πωλητή οποιασδήποτε ασφαλιστικής κάλυψης. Το εγχείρημα " Στάση Ζωής " θα εφαρμοστεί σε Παγκρήτιο επίπεδο (σε κάθε Νομό)με Νομική στήριξη από όλους του δικηγόρους του δικτύου της ΄Ενωσης.


 Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

 Ιωάννα Μελάκη

Ένα μοντέλο στο επιτελείο του Αλέξη: Η Μαριλένα Μπαϊραμπά εγκατέλειψε την πασαρέλα για χάρη της πολιτικής

Συνδυάζοντας δύο ιδιότητες που πολύ σπάνια συμβιβάζονται, η Μαριλένα Μπαϊραμπά, είναι το νέο ακαταμάχητο όπλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτομοντέλο και πολιτική επιστήμων, η 26χρονη ειδική συνεργάτιδα του Αλέξη Τσίπρα εγκατέλειψε την πασαρέλα για χάρη της πολιτικής και επιμένει πως ναι, είναι δυνατόν.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» η επιστημονική συνεργάτης της αντιπολίτευσης σπούδασε σε βρετανικό πανεπιστήμιο και η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Από πέρυσι το Φεβρουάριο είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Νομικής, και έχει ενταχθεί στον επιστημονικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ SEXY ΦΩΤΟ ΕΔΩ

"Aρωμα" Κρήτης στο Στρασβούργο - Το Ρεθυμνο «τιμώμενη πόλη»

Στο Στρασβούργο θα βρίσκονται την ερχόμενη εβδομάδα εκπρόσωποι τοπικών φορέων , καθώς το Ρέθυμνο, ως «τιμώμενη πόλη» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος φιλοξενίας «e-cite», συμμετέχει σε εκδηλώσεις με στόχο τη διεθνή προβολή και την τουριστική ανάπτυξη.

Στην κεντρική πλατεία της γαλλικής πόλης το Ρέθυμνο θα παρουσιάσει στοιχεία για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την παράδοση, την κρητική διατροφή, τα ήθη και τα έθιμα, με σκοπό την αλλαγή της αρνητικής εικόνας που υπάρχει για την Ελλάδα στο εξωτερικό, την τουριστική ανάπτυξη του νομού και την ανάδειξή του ως ευρωπαϊκό και διεθνή προορισμό διακοπών.

Η Ρεθεμνιώτικη αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Δήμου, της Αντιπεριφέρειας, της Ιεράς Μητρόπολης, του Επιμελητηρίου, του Συλλόγου Ξενοδόχων και άλλων τοπικών φορέων, θα αναχωρήσει σήμερα το βράδυ για το Στρασβούργο, καθώς οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 22 έως τις 27 Οκτωβρίου.

Χανιά: Φωτιά κοντά στο στρατόπεδο Ταυρωνίτη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στον Ταυρωνίτη σε απόσταση αναπνοής από το στρατόπεδο. 

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με κύριο μέλημα να προστατεύσουν το χώρο του στρατοπέδου, το οποίο στεγάζει την 1η μονάδα Αλεξιπτωτιστών αλλά και να περιορίσουν τις φλόγες της φωτιάς προτού αυτή επεκταθεί στον οικισμό.

Όπως γράφει το flashnews.gr αυτήν την ώρα επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με οκτώ υπαλλήλους ενώ αναμένεται οι δυνάμεις πυρόσβεσης να ενισχυθούν

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...