Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Το αεροδρόμιο στο Καστέλλι υποβαθμίζεται πριν καν δημοπρατηθεί!

Ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά την σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του αεροδρομίου στο Καστέλλι:

«Πριν ακόμα ανακοινωθεί ο νέος διαγωνισμός για την κατασκευή του Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σχεδιάζει την υποβάθμισή του! Τα λάθη στον αρχικό σχεδιασμό οδήγησαν στο χαμηλό ενδιαφέρον χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να μελετάται η συρρίκνωση του διαδρόμου, για την προσέλκυση επενδυτών. Αυτή η ενέργεια όμως θα αποτρέψει μεγάλα αεροσκάφη να προσγειωθούν και να απογειωθούν στο αεροδρόμιο και ως εκ τούτου, πολλοί ταξιδιώτες θα επιλέγουν άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ ή έστω για την εξασφάλιση της διαθεσιμότητας εθνικών πόρων. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει σε έναν σοβαρό σχεδιασμό για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις και για την κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας, αλλά και για την ανάπτυξη του τουρισμού.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...