Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

O εφευρέτης του γραφένιου στο Ηράκλειο Κρήτης

Για δέκατο τρίτο συνεχές έτος θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο στο Ηράκλειο Κρήτης οι σεμιναριακές διαλέξεις υψηλού επιστημονικού επιπέδου, «The Onassis Foundation Science Lecture Series». Οι διαλέξεις διοργανώνονται από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και φέτος είναι αφιερωμένες στη Φυσική και Χημεία, με θέμα: «Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογία».

Κεντρικός ομιλητής είναι ο Καθηγητής Konstantin Novoselov (University of Manchester, UK), Βραβείο Νόμπελ (2010) στη Φυσική. Ο Καθηγητής Novoselov έλαβε το βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη του Γραφενίου, υλικού με μοναδικές ιδιότητες, σε ηλικία μόλις 36 ετών, γεγονός που τον καθιστά τον νεότερο Νομπελίστα Φυσικής των τελευταίων 40 χρόνων.

Το Γραφένιο αποτελεί το υλικό του μέλλοντος αφού διαθέτει μεταξύ άλλων, απαράμιλλες ηλεκτρονικές, μηχανικές, και οπτικές ιδιότητες. Αυτό φαίνεται και από το ότι ήδη έχουν κατατεθεί περισσότερες από 6.500 πατέντες για αναμενόμενες εφαρμογές του. Μάλιστα πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζοντας τη σημασία του ανακήρυξε το Γραφένιο ως τεχνολογία του μέλλοντος και διέθεσε για τις περαιτέρω έρευνες σε αυτό ένα δισεκατομμύριο Ευρώ στην επόμενη δεκαετία.

Άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες που θα δώσουν το «παρών» φέτος είναι ο Φαίδων Αβούρης (IBM Thomas. J. Watson Research Center, New York, USA), ο Andrea C. Ferrari (University of Cambridge, UK), ο Stephan Roche (ICREA, Institute Catala de Nanotechnologia, Barcelona, Spain), 0 Christian Thomsen (University of Berlin, Germany), ο Paul S. Weiss (Director California NanoSystems Institute, University of California, Los Angeles, USA) και ο Hua Zhang (Nanyang Technological University, Singapore).

Οι Σεμιναριακές Διαλέξεις Ωνάση που διεξάγονται από το έτος 2001 στο Ηράκλειο Κρήτης, αναφέρονται πάντοτε σε θέματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς έρευνας και έχουν καθιερωθεί ως ο πλέον υψηλού επιπέδου αντίστοιχος θεσμός σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάθε κύκλος διαλέξεων διαρκεί μια εβδομάδα και απευθύνεται σε φοιτητές - υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς και τελειόφοιτους υψηλών ακαδημαϊκών επιδόσεων από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σε έως 35 Έλληνες και 15 φοιτητές από άλλες χώρες, που γίνονται δεκτοί να συμμετάσχουν, παρέχονται άριστες δυνατότητες επικοινωνίας, γνωριμίας και πληροφόρησης από τους πλέον εξέχοντες επιστήμονες στον κόσμο. Έτσι μπορούν να προγραμματίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την επιστημονική τους καριέρα.

Τo Ίδρυμα Ωνάση καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης και παραμονής στο Ηράκλειο της Κρήτης των ομιλητών και όλων των φοιτητών που γίνονται δεκτοί.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της Ιστοσελίδας των Διαλέξεων Ωνάση: http://www.forth.gr/onassis/index.php?show=2013-07-15
Enhanced by Zemanta

Ηράκλειο: Κάλεσμα για τον αγώνα δρόμου

Κοινό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν την αθλητική διοργάνωση RunGreece Ηράκλειο, αγώνες πόλης για όλους, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου, απηύθυναν ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος των αγώνων δρόμου που έγινε στη Λότζια παρουσία εκπροσώπων του ΣΕΓΑΣ και της εταιρείας WIND.

Πρόκειται, όπως τονίστηκε για ένα κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που θα προβάλλει το Ηράκλειο και την Κρήτη, και το οποίο οι διοργανωτές στοχεύουν να καθιερώσουν με την στήριξη των πολιτών ως ετήσιο θεσμό. Ο χαρακτήρας των αγώνων δρόμου θα είναι φιλανθρωπικός καθώς από τις συμμετοχές θα εξαρτηθεί το τελικό ποσό που θα δοθεί από το χορηγό της εκδήλωσης στο ίδρυμα Ηλιαχτίδα.

Οι αγώνες δρόμου συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα και συνδιοργανώνονται από το Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, το Σ.Ε.Γ.Α.Σ και την ΕΑΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ και ακόμη 5 εθελοντικές οργανώσεις.

Τραυματισμένοι γύπες ξανανοίγουν τα φτερά τους στην Κρήτη!

Εκδήλωση απελευθέρωσης όρνεων - γυπών (σπάνιο και προστατευόμενο είδος της ελληνικής ορνιθοπανίδας), πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Αρχάνες, από το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων, Ε.Κ.Π.Α.Ζ.

Το Κέντρο έχει κάνει αίτηση να ενταχθεί στο Βιβλίο Guinness World Records, μιας και θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη μαζική απελευθέρωση όρνεων που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως.

Όλοι οι γύπες βρέθηκαν δηλητηριασμένοι ή τραυματισμένοι στη Κρήτη, φιλοξενήθηκαν στο σταθμό Κρήτης (Κτηνιατρική Κλινική Παρασύρη) και αποθεραπεύτηκαν πλήρως στην Αίγινα.

H εκδήλωση υποστηρίζεται από τις Μινωικές Γραμμές, τη Δασική Υπηρεσία, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Αρχανών και το Χορευτικό Όμιλο Αετογιάννη.

cretalive.gr
Enhanced by Zemanta

Tεχνογνωσία από τα Χανιά στο Πακιστάν για την ορθολογική διαχείριση του νερού

Στο Islamabad του Πακιστάν θα βρίσκεται από 8-13/6/2013 ο Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών κ. Κων/νος Χαρτζουλάκης ως τεχνικός σύμβουλος στο έργο ‘Sustainable agricultural water management in Pakistan: Addressing food security and social instability’ που συντονίζεται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Rawalpindi (PMAS-AAUR) και αφορά την μεταφορά τεχνογνωσίας στο Πακιστάν σε θέματα ορθολογικής διαχείρισης του νερού στη γεωργία και προστασία του περιβάλλοντος.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 750.000 €, και αφορά μεταξύ άλλων την εγκατάσταση πιλοτικών εφαρμογών αειφόρου διαχείρισης του νερού άρδευσης σε 4 επαρχίες του Πακιστάν και εκπαίδευση γεωτεχνικών και αγροτών, χρηματοδοτείται δε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος του Πακιστάν, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας και την UNDP του ΟΗΕ.

Κατά την παραμονή του στο Πακιστάν ο κ. Χαρτζουλάκης θα δώσει 3 ομιλίες στο πανεπιστήμιο του Rawalpindi για την διαχείριση και την ποιότητα του νερού άρδευσης και τοσχεδιασμό της άρδευσης και θα επισκεφθεί τις περιοχές που θα εγκατασταθούν οι πιλοτικοί αγροί άρδευσης (η προμήθεια του εξοπλισμού άρδευσης έγινε από ελληνική εταιρεία), μεταξύ των οποίων είναι και το Ινστιτούτο Barani, που έχουν εγκατασταθεί φυτείες ελιάς.

Πηγή: flashnews.gr

Γκάλοπ: Προβάδισμα ΝΔ – Η Χρυσή Αυγή κερδίζει από ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ

Τέταρτο γκάλοπ στη σειρά επιβεβαιώνει την (μικρή αλλά υπαρκτή) άνοδο της ΝΔ και την (μικρή αλλά υπαρκτή) πτώση του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και την αξιοσημείωτη αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, η οποία -και αυτή είναι η είδηση- τροφοδοτείται τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις έρευνες της GPO, της Alco και της Κάππα Research, τώρα και η ΜRB δείχνει τη ΝΔ να ανεβαίνει στο 22,1 (από 21,9% τον Μάρτιο) και τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί στο 20,3 (από 21,5%), με αποτέλεσμα το «γαλάζιο» προβάδισμα να φτάνει τη 1,8 μονάδα.

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο

Στις 10 Ιουνίου, στο Σπίτι του Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις παρουσίασης εκπαιδευτικών δράσεων και προγραμμάτων από Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κρήτης και τους Σχολικούς Συμβούλους Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης  και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Θα γίνουν, μεταξύ άλλων, έκθεση υλικού, επισκέψιμη από σχολεία και κοινό, που θα λειτουργεί πρωί και απόγευμα στο φουαγιέ της αίθουσας αλλά και παρουσιάσεις των προγραμμάτων και των δράσεων των σχολείων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Πρωϊνή Συνεδρία

Ώρα: 09:30 – 10:00

Χαιρετισμοί
Εκπρόσωπος Περιφέρειας Κρήτης
Περιφερειακός Δ/ντης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης κ. Απόστολος Κλινάκης
Εκπρόσωποι φορέων

Ομιλία: «Εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματα των σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα» από τους Σχολικούς Συμβούλους Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνης

Ώρα: 10:00 – 10:45
5ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου (κωδικός 1Κ) «Αστυνομική Σχολή Ρεθύμνου: από τη Ρωσσοκρατία στην Κρητική Πολιτεία και την Ένωση» – παρουσίαση power point (45΄)

Ώρα: 10:45 – 11:15
3ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου (κωδικός A1) «Ταξίδι στο χρόνο: Η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα» – παρουσίαση video με Καραγκιόζη, θεατρικό δρώμενο, τραγούδια και μαντινάδες, εικόνες και πάζλ (30΄)

Ώρα: 11:15 – 11:30
13ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου (κωδικός A5) «Κρητική Πολιτεία, ένα βήμα πριν την Ένωση» – power point & animation (15΄)

Ώρα: 11:30 – 12:00
1ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου (κωδικός 4ΚΑ) «Αντώνης Βορεάδης: 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα (Η σχέση του με το Ρέθυμνο)» – power point/ αφίσα/ παρουσίαση βιβλίου με το Κρητικό ζήτημα (30΄)

Ώρα: 12:00 – 12:30
Δημοτικό Σχολείο Γωνιάς (κωδικός ΑΒ2) «Το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου», παρουσίαση με power point, (κωδικός 1Κ) «Η μάχη του Ατσιποπούλου», παρουσίαση με power point (30΄)

Ώρα: 12:30 – 12:45
7ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου (κωδικός Α5) «Ταξιδεύοντας στην Κρήτη με γρίφους», παρουσίαση επιτραπέζιου παιχνιδιού πατριδογνωσίας της Κρήτης (15΄)

Ώρα: 12:45 – 13:15
Δημοτικό Σχολείο Πρινέ (κωδικός 5Κ) «Κάποτε γνώρισα μιαν κόρη». Μουσικό παραμύθι, παρουσίαση με power point, (κωδικός 5Κ) «Ο τόπος μου την εποχή της Κρητικής Πολιτείας», παρουσίαση με power point (30΄)

Απογευματινή Συνεδρία

Ώρα: 18:00 – 18:15
Νηπιαγωγείο Μισσιρίων (κωδικός Α5) «Η Ελλάδα μεγαλώνει, η Κρήτη μας ενώνεται», παρουσίαση υλικού (15΄)

Ώρα: 18:15 – 18:30
Νηπιαγωγείο Γωνιάς (κωδικός Α5) «Ένας ξεχωριστός γάμος», παρουσίαση παραμυθιού (15΄)

Ώρα: 18:30 – 18:45
Νηπιαγωγείο Aγγελιανών (κωδικός Α5) «Το θεριό ξυπνά…και στις φλόγες ορμά», Κουκλοθέατρο με παρουσίαση power point (15΄)

Ώρα: 18:45 – 19.30
16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου (κωδικός Α1) «Μονοπάτια στην Ιστορία της Κρήτης: Αφουγκράζομαι την παράδοση μέσα από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα», με παρουσίαση power point, θεατρικό δρώμενο (αποσπάσματα), προφορική παράδοση (45΄).

Ώρα: 19:30 – 20:30
13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου (κωδικός Α1) «Ο Πατούχας (Ιωάννου Κονδυλάκη)– θεατρική παράσταση (60΄)

Στο φουαγιέ που υπάρχει στο Σπίτι του Πολιτισμού θα λειτουργήσει έκθεση ψηφιακού και εικαστικού υλικού.

cretalive.gr

Αερογέφυρα ζωής από την Κρήτη στην Αθήνα για τη δωρεά οργάνων 47χρονου


Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η αερογέφυρα ζωής που ξεκίνησε ύστερα από τη γενναία απόφαση συγγενών ενός 47χρονου άντρα που νοσηλευόταν... στη ΜΕΘ του Βενιζελείου να δωρίσουν τα όργανά του.

Ο 47χρονος από το Ηράκλειο είχε εισαχθεί στη Μονάδα σε κώμα με ανεύρυσμα και οι οικείοι του αποφάσισαν το βράδυ της Παρασκευής μέσα στον πόνο τους και καθώς δεν υπήρχε καμία ελπίδα για την ζωή του αγαπημένου τους, να δωρίσουν τα όργανά του.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για την διαδικασία της αξιολόγησης και της μεταφοράς των μοσχευματών σε νοσοκομεία της χώρας.

Στο Νοσοκομείο στη 1 περίπου το βράδυ έφτασαν ομάδες από τον Ευαγγελισμό, το Ωνάσειο αλλά και από Νοσοκομείο της Βιέννης για να εξετάσουν τα μοσχεύματα ως προς την καταλληλότητά τους, στη συνέχεια να αποφασιστεί σε ποιούς ασθενείς θα μεταμοσχευθούν.

Στις 7 το πρωί ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μεταφοράς των μοσχευμάτων.

Σε ασθενείς στον Ευαγγελισμό θα δοθούν το ήπαρ και τα νεφρά και στο ΠΑΓΝΗ ο κερατοειδής.

Τα μοσχεύματα που προορίζονταν για τις ομάδες από το Ωνάσειο και τη Βιέννη δεν κρίθηκαν κατάλληλα.

Ο 47χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή, έδωσε όμως ένα ανεκτίμητο δώρο ζωής σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
flashnews.gr

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Αποζημιωσεις στους πληγεντες αγρότες της Βιάννου

Σε συνέχεια της παρέμβασης που είχε κάνει ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης στη Βουλη, με την οποία ζητούσε την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών της Βιάννου για τις ζημιές που υπέστησαν από την πυρκαϊα της 31/7/2012, ο Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης διαβεβαίωσε όπως προκύπτει από την απάντηση του, ότι για το σκοπό αυτό εχουν ενταχθει στο προγραμμα κρατικων οικονομικων ενισχυσεων για την αντισταθμιση ζημιων στη γεωργια απο πυρκαϊες ετους 2012 που εχει υποβληθει στην Ευρωπαικη Επιτροπη προϋπολογισμου 20 εκατομμυριων ευρω.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Υπουργού έχει ως ακολούθως:
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ απαντώντας σε σχετική επιστολή του Γραμματέα της ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου Μ.Κεφαλογιάννη αναφερουν οτι οι ζημιες που υπεστησαν οι αγροτες Βιάννου από τη πυρκαϊα της 31/7/2012 σε έκταση 27.854 στρεμμάτων έχουν ενταχθει στο πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων για την αντιστάθμιση ζημιών στη γεωργία από πυρκαϊες έτους 2012 που έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά την έγκριση του προγράμματος από την ΕΕ θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες. Η καταγραφή των εξατομικευμένων ζημιών φυτικού κεφαλαίου θα γίνει μετά την αναβλάστηση των ελαιοδενδρων και αφού πρώτα καταγραφούν οι ζημιές από τους γεωπόνους πριν από την αντικατάσταση των καμένων ελαιοδενδρων.

Κύκλος διαλέξεων «Ρέθυμνο: Ανακαλύπτοντας το παρελθόν μέσα από τις αρχαιολογικές μαρτυρίες»

Οι Φiλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου είχαν την πρωτοβουλία της συνδιοργάνωσης ενός κύκλου διαλέξεων με θέμα «Ρέθυμνο: ανακαλύπτοντας το παρελθόν μέσα από τις αρχαιολογικές μαρτυρίες», με την ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Οι αρχαιολόγοι της Εφορείας, έχοντας αποδείξει ότι έχουν συναίσθηση του ρόλου τους ως προς την ευαισθητοποίηση του κοινού, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την πρότασή μας, δεδομένου ότι όλα αυτά τα χρόνια εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση, στο πλαίσιο διαφόρων δράσεων του Υπουργείου.

Μέσα από την παρουσίαση της ανασκαφικής έρευνάς τους στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, θα προσπαθήσουν να μας καταστήσουν κοινωνούς της καθημερινής ζωής στην Αρχαιότητα, όπως αυτή παρουσιάζεται στα μάτια τους, καθώς ανασκάπτουν κατάλοιπα του παρελθόντος στον Νομό μας.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα Κρητικής Λαϊκής Τέχνης και θα διαρκέσουν μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2013.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των διαλέξεων:

- Δευτέρα 17 Ιουνίου, 19.30

«Αξός, Γνωριμία με την αρχαία πόλη», Εύα Τέγου

- Δευτέρα 1 Ιουλίου, 19.30

«Η ανθρώπινη παρουσία στο Ρέθυμνο κατά την Προϊστορική περίοδο», Νώντας Καπράνος

- Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, 19:30

«Λάππα», Ειρήνη Γαβριλάκη

- Κυριακή 13 Οκτωβρίου, 11:30

«Ελεύθερνα», Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης

- Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, 19:30

«Ιδαίον Άντρον», «Ζώμινθος», Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη

- Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, 19:30

«Πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στην Αγία Ειρήνη και τα Μικρά Ανώγεια Ρεθύμνου», Νότα Καραμαλίκη

Η Aegean ξεκινά πτήσεις Ηράκλειο - Κωνσταντινούπολη

Πέντε αεροσκάφη της Aegean Airlines θα επιχειρούν από το Ηράκλειο της Κρήτης συνδέοντας την πόλη με 33 προορισμούς τη θερινή περίοδο, μεταξύ των οποίων και την Κωνσταντινούπολη, αρχής γενομένης από τις 13 Ιουνίου 2013.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το «Νίκος Καζαντζάκης» θα συνδέεται με το «Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης με δύο πτήσεις ανά εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Κυριακή. Μάλιστα, η εταιρεία προσφέρει 3.000 εισιτήρια με 59 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

Παράλληλα, από τις 3 Οκτωβρίου 2013 και κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο οι Αερογραμμές Αιγαίου επιστρέφουν στον Διεθνή Αεροδρόμιο Καΐρου. Οι πτήσεις στα δύο νέα δρομολόγια θα εκτελούνται με Airbus A320, 168 θέσεων.

«Συνολικά στο δίκτυο της Aegean το 2013 προστίθενται περισσότερα από 30 νέα δρομολόγια εξωτερικού, φτάνοντας τα 158 δρομολόγια τακτικών και ναυλωμένων πτήσεων εξωτερικού. Τα δρομολόγια αυτά πραγματοποιούνται από τις οκτώ βάσεις αεροσκαφών της εταιρείας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Κέρκυρα, Κως, Καλαμάτα, Λάρνακα)» αναφέρουν οι αερογραμμές.

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην εξωστρέφεια αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του τουρισμού και της ελληνικής περιφέρειας. Σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) ανακοινώνουμε δύο νέες σημαντικές προσθήκες στα δρομολόγιά μας. Η εποχική σύνδεση Ηρακλείου - Κωνσταντινούπολης αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αφού θα συμβάλει αποτελεσματικά στη ενίσχυση των τουριστικών αλλά και εμπορικών σχέσεων μεταξύ του μεγαλύτερου τουριστικού προορισμού της Ελλάδας, της Κρήτης, και μίας σημαντικής και αναπτυσσόμενης αγοράς, αυτή της Τουρκίας. Παράλληλα επιστρέφουμε στην αγορά της Αιγύπτου συνδέοντας και πάλι την Αθήνα με το Κάιρο μετά από δυο χρόνια απουσίας» δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Γερογιάννης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...