Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Tεχνογνωσία από τα Χανιά στο Πακιστάν για την ορθολογική διαχείριση του νερού

Στο Islamabad του Πακιστάν θα βρίσκεται από 8-13/6/2013 ο Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών κ. Κων/νος Χαρτζουλάκης ως τεχνικός σύμβουλος στο έργο ‘Sustainable agricultural water management in Pakistan: Addressing food security and social instability’ που συντονίζεται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Rawalpindi (PMAS-AAUR) και αφορά την μεταφορά τεχνογνωσίας στο Πακιστάν σε θέματα ορθολογικής διαχείρισης του νερού στη γεωργία και προστασία του περιβάλλοντος.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 750.000 €, και αφορά μεταξύ άλλων την εγκατάσταση πιλοτικών εφαρμογών αειφόρου διαχείρισης του νερού άρδευσης σε 4 επαρχίες του Πακιστάν και εκπαίδευση γεωτεχνικών και αγροτών, χρηματοδοτείται δε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος του Πακιστάν, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας και την UNDP του ΟΗΕ.

Κατά την παραμονή του στο Πακιστάν ο κ. Χαρτζουλάκης θα δώσει 3 ομιλίες στο πανεπιστήμιο του Rawalpindi για την διαχείριση και την ποιότητα του νερού άρδευσης και τοσχεδιασμό της άρδευσης και θα επισκεφθεί τις περιοχές που θα εγκατασταθούν οι πιλοτικοί αγροί άρδευσης (η προμήθεια του εξοπλισμού άρδευσης έγινε από ελληνική εταιρεία), μεταξύ των οποίων είναι και το Ινστιτούτο Barani, που έχουν εγκατασταθεί φυτείες ελιάς.

Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...