Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

''Πάτησε'' Κρήτη η Ουκρανική αποστολή

Έφτασαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, τα μέλη της αποστολή που έχει προσκαλέσει στο νησί η Περιφέρεια. Πρόκειται για μια επίσκεψη που αποσκοπεί... σε επιχειρηματικές - εμπορικές και τουριστικές συνεργασίες. Επικεφαλής της Ουκρανικής αποστολής είναι ο Περιφερειάρχης Κιέβου Ανατόλι Πρισιάζουνικ.

Ενώ επίσης συμμετέχουν ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Ουκρανίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Μπούκα, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, και ο Έλληνας πρέσβης στην Ουκρανία.

Στην Ουκρανική αποστολή συμμετέχουν ακόμα και άλλοι αξιωματούχοι, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων (Επιμελητηρίων) και επιχειρηματίες.

Η αποστολή θα αναχωρήσει το Σάββατο αφού θα έχει συναντηθεί με την ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης, παραγωγικούς φορείς της Κρήτης, και θα έχει επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους, και έδρες Περιφερειακών Ενοτήτων του νησιού.

Στην ίδια πτήση βρέθηκαν 65 μαθητές με τους συνοδούς τους θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη από σήμερα και το επόμενο 15νθήμερο.

Οι Ουκρανοί μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις φυσικές ομορφιές της Κρήτης, να επισκεφθούν αξιοθέατα, να βιώσουν την φιλοξενία των Κρητικών ώστε να αποτελέσουν τους καλούς πρεσβευτές της Κρήτης και της Ελλάδας στην Ουκρανία.
flashnews.gr

Διαφήμιση για την Κρήτη στην Πολωνία

Σποτάκια και τρέιλερ για την Ελλάδα προβάλλονται αυτές τις ημέρες στην πολωνική τηλεόραση με στόχο την προσέλκυση τουριστών.

Η Πολωνία είναι μια χώρα 30 εκατομμυρίων που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης πολλών τουριστικών αγορών.

Το 2011 οι αφίξεις των τουριστών στην Κρήτη κινήθηκαν πτωτικά ενώ φέτος ήδη έχουν δρομολογηθεί πτήσεις προς το Ηράκλειο από την Βαρσοβία και την Κρακοβία.

Ελληνοτουρκική συνάντηση κορυφής στην Κρήτη!

Την Κρήτη επέλεξαν για να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν Ελλάδα και Τουρκία οι δυο αρχηγοί του Λιμενικού σώματος των δυο χωρών. Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης και ο αρχηγός της Τουρκικής Ακτοφυλακής Serdar DÜLGER θα φτάσουν το Σάββατο το πρωί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Ηρακλείου για να πάνε μαζί τόσο στην Κνωσό και το Μουσείο όσο και σε διάφορες εγκαταστάσεις του ΛΣ.

Οι Δύο αρχηγοί θα έχουν βέβαια την ευκαιρία να τα πουν κι εν πλω, αλλά οι κύριες συζητήσεις θα γίνουν εδώ στην Κρήτη και φαίνεται πως η επιλογή δεν είναι καθόλου τυχαία.

Οι κ.Σούλης και DÜLGER παρά τη δύσκολη πολιτική συγκυρία κυρίως για την Ελλάδα καλούνται να συμφωνήσουν σε μια σειρά από μείζονα θέματα με πρώτο τη συνεργασία στο Αιγαίο για την αποτροπή διακίνησης των λαθρομεταναστών , θέμα για το οποίο η Τουρκία έχει πολύ μεγάλη ευθύνη.
Πάντως η επίσκεψη έρχεται και σε μια στιγμή που το Λιμενικό Σώμα στην ανατολική Κρήτη αντιμετωπίζει πολλά δομικά προβλήματα...

Οι συγκεκριμένοι αρχηγοί πάντως θεωρούνται από τις δύο πλευρές του Αιγαίου από τους καλύτερους που Περασαν πότε από τα Σώματά τους. Ο κ. Serdar DÜLGER που έχει εξαντλήσει την ιεραρχία βρίσκεται από το 1971 στο Σώμα και χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην τουρκική ακτοφυλακή.
Ο κ.Σούλης που κατάγεται από τη Ζάκυνθο στην σταδιοδρομία του υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές θέσεις και σε Περιφερειακές Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος.

Υπηρέτησε ως Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ως Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών και ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Μασσαλία. Προαγόμενος στον βαθμό του Υποναυάρχου το έτος 2008, ανέλαβε την θέση του Ανώτερου Διοικητή Νομού Αττικής και μετέπειτα του Επιθεωρητή Νοτίου Αιγαίου. Εν συνεχεία ανέλαβε την θέση του Γενικού Επιθεωρητή Λ.Σ.

Την 18 Μαρτίου 2010 προήχθη στον Βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. με καθήκοντα Β΄ Υπαρχηγού Λ.Σ..Και αργότερα τοποθετηκε ως αρχηγός του Σώματος.


cretalive.gr

Ανασύρθηκε πτώμα άνδρα από τη θάλασσα, στα δυτικά του Ηρακλείου

Μία ημέρα μετά την ανάσυρση του πτώματος του 57χρονου που βρέθηκε στη θάλασσα, στο βόρειο λιμενοβραχίονα, στο λιμάνι του Ηρακλείου, ένα ακόμη πτώμα "ξέβρασε" η θάλασσα, αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά του Ηρακλείου.

 Το λιμεναρχείο ενημερώθηκε για το πτώμα και έσπευσε στο σημείο, ενώ ταυτόχρονα σήμανε συναγερμός σε όλες τις υπηρεσίες. Στο σημείο έσπευσε δύναμη του λιμενικού, αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μετά από ώρα αναζητήσεων, το πτώμα που ανήκει σε έναν άνδρα, αγνώστων, προς το παρόν, στοιχείων, ηλικίας περίπου 35 ετών, ανασύρθηκε, ωστόσο το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν το έχει ακόμη παραλάβει.

Στο σημείο βρίσκεται και ο ιατροδικαστής.



 cretalive.gr

Αγία Βαρβάρα: Συμπλοκές ελλήνων με αλλοδαπούς

Καβγάδες μεταξύ ντόπιων και αλλοδαπών έχουν αναστατώσει τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας .
Όπως διατείνονται το τελευταίο διάστημα αλλοδαποί, μετά από κατανάλωση αλκοόλ προκαλούν φασαρίες, ενώ δεν διστάζουν να επιτεθούν και σε ντόπιους, την ώρα  που όπως λένε προσπαθούν να τους συνετίσουν.

Χθες λίγο μετά τις 5 το απόγευμα διαδοχικά στο ΠΑΓΝΗ χτυπημένοι σε διάφορα σημεία του σώματος,  μεταφέρθηκαν τέσσερις  Πακιστανοί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που τους παρέλαβαν από το κέντρο υγειάς της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα είπαν στην αστυνομία οι υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 19, 21, 29 και 32 ετών, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από άγνωστα άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους στην επαρχιακή οδό Αγίας Βαρβάρας - Γέργερης. Οι δράστες αναζητούνται ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα.

Αυτό είναι σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας ένα από τα περιστατικά ενώ την ημέρα των εθνικών εκλογών όπως αναφέρουν, δυο νεαροί Έλληνες τραυματίστηκαν ο ένας στο πρόσωπο και ο δεύτερος στο χέρι, μετά από συμπλοκή με αλλοδαπούς για ασήμαντη αφορμή, την ώρα που οι ντόπιοι όπως υποστηρίζουν έπαιζαν μπάλα σε υπό κατασκευήν στάδιο της περιοχής

Ξαφνικά οι αλλοδαποί  με τους οποίους  είχαν αρχικά λογομαχία, ενημέρωσαν τηλεφωνικά και άλλους, και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία όμως δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις. Οι κάτοικοι ζητούν περισσότερη αστυνόμευση καθώς το κακό όπως λένε έχει παραγίνει με την παραβατική συμπεριφορά των αλλοδαπών, ο αριθμός των οοίων αυξάνεται συνεχώς, και εύχονται να μην συμβεί τίποτε χειρότερο. 



neakriti.gr

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Τραυματίστηκε 13χρονη σε σύγκρουση βυτιοφόρου με μοτό

 "Άγιο" είχαν οι επιβαίνοντες σε μια μοτό και ειδικά μια 13 χρονη που σώθηκαν από θαύμα μετά από σύγκρουση βυτιοφόρου υγρών καυσίμων με μοτοσυκλέτα σε δρόμο του Ηρακλείου. 

Ελαφρά τραυματίστηκε η 13χρονη συνεπιβάτης της μηχανής, ενώ κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε

Βιάννος: Συνελήφθη για βεγγαλικά και όπλα

23χρονος συνελήφθη στη Βιάννο για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και οπλοκατοχή.

Συγκεκριμένα στο σπίτι του στην κάτω Βιάννο βρέθηκαν είκοσι οκτώ κροτίδες και στο σπίτι ενός συγχωριανού του που ο ίδιος χρησιμοποιεί , ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο ιδιοκτησίας του 50χρονου, του οποίου η άδεια κατοχής έχει λήξει και στον προαύλιο χώρο του πέντε αβολίδοτα φυσίγγια εκ των οποίων τα τέσσερα κενά.

ΚΡΗΤΗ: Δεύτερη αυτοκτονία σε λίγες ώρες

69χρονος Ρεθυμνιώτης έβαλε τέλος στη ζωή του. Βρέθηκε κρεμασμένος με σχοινί από τα κάγκελα στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στον Μαρουλά Ρεθύμνου


Τον άτυχο άνδρα βρήκε ένας από τους εργαζόμενους στην επιχείρηση του.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της αυτοχειρίας.

Πρόκειται για την δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες στην Κρήτη, καθώς, μόλις χθες, 57χρονος Ηρακλειώτης έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στα νερά του ενετικού λιμανιού.

neakriti.gr

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: H μάνα έπαθε εγκεφαλικό όταν είδε τον βιαστή του 7χρονου γιου της!

Με ασθενοφόρο έφυγε από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου η μητέρα του 7χρονου αγοριού, το οποίο βιάστηκε από ηλικιωμένο γείτονα της οικογένειας. 
Η γυναίκα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ηρακλείου, στη θέα του κατηγορούμενου, κατέρρευσε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί βαρύ εγκεφαλικό. 
Ως εκ τούτου η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 21 Νοεμβρίου. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2008. Το 7χρονο αγοράκι της οικογένειας κακοποιούνταν σεξουαλικά από 72χρονο γείτονα, ο οποίος είχε καταφέρει να αποσπάσει την εμπιστοσύνη του προσφέροντας του διάφορα παιχνίδια και ζαχαρωτά...
Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 72χρονος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι πρόκειται για σκευωρία σε βάρος του με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση του. Πρωτόδικα, ο ηλικιωμένος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 21 ετών.

Ηράκλειο: Στο ''σκαμνί'' ο σωφρονιστικός υπάλληλος που μετέφερε ηρωίνη!

Είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω να μεταφέρει μεταξύ άλλων 250 γραμμάρια ηρωίνης... 


Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί στις 5 Ιουλίου ο 38χρονος σωφρονιστικός υπαλλήλος των φυλακών Αλικαρνασσού, ο οποίος τον περασμένο Μάιο είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω να μεταφέρει μεταξύ άλλων 250 γραμμάρια ηρωίνης ενώ ετοιμαζόταν να αναλάβει πρωινή βάρδια στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Η δίκη θα διεξαχθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο καθώς επρόκειτο για την μοναδική περίπτωση επ' αυτοφώρω συλλήψεως και μάλιστα τόσο μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.

Το μεγάλο ζητούμενο ωστόσο είναι αν τελικά στη διάρκεια της κύριας ανάκρισης προέκυψαν στοιχεία σε σχέση με την ταυτότητα των ηθικών αυτουργών, των ατόμων δηλαδή που χρησιμοποίησαν τον 38χρονο για να περάσει τα ναρκωτικά στην φυλακή.

Τέτοια στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, δεν έχουν προκύψει καθώς ο 38χρονος φέρεται να κρατά κλειστό το στόμα του. Ο ίδιος από την στιγμή της σύλληψης του και μετά τηρεί την ίδια υπερασπιστική γραμμή.

Ισχυρίζεται ότι ένα μήνα πριν από την σύλληψη του, άρχισε να δέχεται σοβαρές απειλές από κυκλώματα που τον πίεζαν να αναλάβει την μεταφορά δέματος που θα του παρέδιδαν. Ισχυρίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν γνώριζε ότι θα μετέφερε ναρκωτικά. Πίστευε ότι το δέμα περιείχε μόνο συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο ότι μετέφερε δέματα στην φυλακή συστηματικά και υποστηρίζει ότι η μία και μοναδική φορά που δέχτηκε, ήταν το πρωινό της σύλληψης του. Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 38χρονος όταν δέχτηκε τις πρώτες απειλές από μέλη του κυκλώματος, έκανε αίτηση μετάθεσης του από τις φυλακές Αλικαρνασσού στην Στέγη Ανηλίκων προκειμένου να γλυτώσει, όπως είπε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...