Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Τάξη στις ομπρέλες και τα καθίσματα στις παραλίες των Χανίων

Μπαίνουν κανόνες με στόχο την προστασία των λουόμενων-περιβάλλοντος

Τάξη προσπαθεί να βάλει ο δήμος Χανίων στις ομπρέλες και τα καθίσματα που υπάρχουν στις παραλίες. Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή παρακολούθησης και διαχείρισης παραλιών τονίζει την ανάγκη τήρησης κανόνων με στόχο την προστασία των λουόμενων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η επιτροπή προειδοποιεί τους εκμισθωτές παραλιών ότι αν δεν αποδεχτούν τους κανονισμούς θα απομακρυνθούν από την παραλία τόσο φέτος όσο και την επόμενη τουριστική περίοδο. Παράλληλα, ενημερώνει όλους τους επιχειρηματίες οι οποίοι διαθέτουν ομπρελοκαθίσματα στις παραλίες του δήμου ότι οφείλουν να τηρούν τον κανονισμό παραλιών που ψηφίστηκε πρόσφατα από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, πρέπει να εξασφαλίζεται ελεύθερη ζώνη πλάτους τουλάχιστον 5 μέτρων στη κορυφή της παραλίας, ώστε να φτάνουν για να φτιάχνουν τις φωλιές τους οι χελώνες caretta caretta. Ο περιορισμός αυτός αφορά μόνο τις παραλίες ωοτοκίας χελωνών.

Οι χρήστες του αιγιαλού και της παραλίας υποχρεούνται να διαθέτουν στους λουόμενους τις εγκαταστάσεις υγιεινής, την χρήση του φαρμακείου και θα είναι ανά πάσα στιγμή προς χρήση τα βασικά ναυαγοσωστικά μέσα (σανίδα, δύο σωσίβια και σχοινί 30 μέτρων). Είναι υποχρεωμένοι να επιβλέπουν και να καθαρίζουν τους χώρους που ενοικιάζουν όπως και τον κενό χώρο που είναι μεταξύ των χρηστών.

Οι χώροι δεν παύουν να παραμένουν κοινόχρηστοι και μετά την ενοικίαση ή τη δημοπράτηση. Αυτό σημαίνει ότι ο ενοικιαστής δεν μπορεί να απαγορεύει σε κανέναν την είσοδο στο χώρο του, εφόσον δεν παρανομεί ή δεν προσβάλει τα συμφέροντά του. Οι εκμεταλλευτές των παραλίων είναι υποχρεωμένοι να παραδίδουν άμεσα στην δημοτική αστυνομία τα ευρισκόμενα αντικείμενα ή να τα κρατάνε σε ασφαλή χώρο για 30 ημέρες: π.χ. τιμαλφή, φωτογραφικές μηχανές, ενδύματα, κ.λπ.

Οι ξαπλώστρες, οι κάδοι και γενικά κάθε κινητό μέρος της επιχείρησης που τοποθετείται στην παραλία, με τη δύση του ηλίου θα μαζεύεται από τον μισθωτή και θα τοποθετείται ομοιόμορφα σε μικρό χώρο ειδικά διαμορφωμένο, όσο το δυνατό πιο μακριά από τη θάλασσα. Ο μισθωτής θα πρέπει να είναι τυπικός με τους φορολογικούς νόμους απέναντι στους λουόμενους.

Οι επιχειρηματίες είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν ανά 4 σετ ομπρελών ένα ξύλινο καλάθι απορριμμάτων και ένα σταχτοδοχείο ανά σετ ομπρέλας. Επίσης, είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν ένα ξύλινο κάδο ανακύκλωσης χαρτιού, αλουμινίου και πλαστικού στην ιδιοκτησία τους. Για όλους τους παραπάνω κάδους είναι υποχρεωμένοι να τους επιβλέπουν, να τους συντηρούν και να τους αδειάζουν οι ίδιοι οι εκμισθωτές.

Τα όρια της παραχωρηθείσας έκτασης σε τετραγωνικά μέτρα, το όνομα του μισθωτή και το ΑΦΜ του, τον αριθμό των σετ ομπρελών, το τηλέφωνο του επιχειρηματία θα σηματοδοτούνται με ξύλινες ή μεταλλικές πινακίδες με ειδικές προδιαγραφές. Η πινακίδα επίσης θα αναγράφει στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα το τηλέφωνο της δημοτικής αστυνομίας, 28213-41650. Τα στοιχεία της πινακίδας θα πρέπει να φαίνονται άνετα από απόσταση 30 τουλάχιστον μέτρων και θα είναι υπερυψωμένη από το έδαφος τουλάχιστον 1,20 μέτρα. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να είναι ορατά από την πλευρά της θάλασσας.

Σε κάθε πινακίδα θα αναγράφεται το κόστος μίσθωσης ομπρελών ανά σετ σε 2 γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά. Η πινακίδα θα πρέπει να είναι εύκολα ορατή στους λουόμενους και να είναι τοποθετημένη όλη τη διάρκεια της μέρας. Το κόστος της πινακίδας βαραίνει αποκλειστικά τον μισθωτή.

Κατέρρευσε τσιμεντένιο σκέπαστρο στο κέντρο του Ηρακλείου

Από θαύμα δεν υπήρξε κάποιος τραυματίας νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (19/06) στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης, όπου υποχώρησε τσιμεντένιο σκέπαστρο μπαλκονιού από παλιό κτίριο.


Το σκέπαστρο προσγειώθηκε σε άλλο μπαλκόνι, με μεγάλα κομμάτια τσιμέντου να καταλήγουν στο δρόμο.

Το σημείο αποκλείστηκε και απομακρύνθηκαν όλα τα οχήματα που βρίσκονταν κοντά, αφού το μπαλκόνι, πάνω στο οποίο έπεσε το σκέπαστρο είναι μετέωρο.



Πηγή: flashnews.gr

Toν... Κεγκέρογλου από την Καϊλή προτίμησε ο Βενιζέλος

Εν τη γενέσει του έληξε το θέμα που πήγε να δημιουργήσει η Εύα Καϊλή με την έδρα στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη. 


Η κ.Καϊλή έβαλε θέμα να μην κρατήσει την έδρα στην συμπρωτεύουσα  και να πάρει-αυτό εννοούσε την έδρα της Κρήτης.

Η απορία κράτησε πολύ λίγο διότι απόψε ο Β.Κεγκέρογλου κλήθηκε στην Ιπποκράτους να συμμετάσχει επίσημε σε συνάντηση των βουλευτών και φυσικά κλήθηκε στην αυριανή συενδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι πιστοποιείται και επίσημα ότι ο κ.Βενιζέλος κρατά την έδρα στη Θεσσαλονίκη και μοναδικός βουλευτής Κρήτης του ΠΑΣΟΚ είναι ο Β.Κεγκέρογλου

"Ανεπιθύμητοι στην Ιεράπετρα Καρχιμάκης και Κριτσωτάκης "

Να μείνουν μακριά από την Ιεράπετρα καλούν τον πρώην βουλευτή Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη και τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκη τα μέλη της επιτροπής αγώνα για την διάσωση του νοσοκομείου με μια σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνοντας λόγο για ψηφοθηρικά παιχνίδια σε βάρος του νοσηλευτικού ιδρύματος.


Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζουν τους παραπάνω πολιτικούς ανεπιθύμιτους στην Ιεράπετρα καταγγέλλοντας ότι οι ενέργειές τους για την ανάκληση του νέου οργανισμού του νοσοκομείο χαρακτηρίζονταν από ίδια συμφέροντα και κομματικό όφελος.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Ο Γεραπετρίτικος λαός αγωνίζεται να κρατήσει το Νοσοκομείο του και πάνω στους αγώνες του, οι πολιτικοί στήνουν κομματικά παιχνίδια.

Μετά από προσπάθειες και αγώνες ο Δήμος έκλεισε, ορίστηκε έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο και ενώ ο Δήμαρχος και άτομα της επιτροπής βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ο κ. Καρχιμάκης για ψηφοθηρικούς λόγους απέσπασε τις υπογραφές των αρμοδίων Υπουργών για την ανάκληση του οργανισμού. Απέμενε μόνο η δημοσίευση του στην εφημερίδα της κυβερνήσεως πριν τις εκλογές όπως οι ίδιοι δεσμεύτηκαν.

Σήμερα, πληροφορηθήκαμε ότι με παρέμβαση των υποψηφίων Βουλευτών κ. Κριτσωτάκη (του Σύριζα) και κ. Παυλόπουλου της (Ν.Δ), η ανάκληση του Οργανισμού δεν δημοσιεύθηκε.
Καταγγέλλουμε τις ενέργειες των παραπάνω Βουλευτών που αντί να σεβαστούν τις ανάγκες και τον αγώνα των πολιτών της Ιεράπετρας για Δημόσια Υγεία, λειτούργησαν ψηφοθηρικά για κομματικό τους όφελος.

Δεν ανεχτήκαμε και ούτε θα ανεχτούμε κομματικά παιχνίδια εις βάρος μας από κανέναν.
Χαρακτηρίζουμε τους παραπάνω βουλευτές ανεπιθύμητους και τους καλούμε να μείνουν μακριά από την επιτροπή αγώνα και τους αγώνες όλων των Γεραπετριτών για το νοσοκομείο μας .

Η επιτροπή αγώνα για το Νοσοκομείο μάχεται για την Υγεία όλων των πολιτών ανεξαρτήτως κόμματος, χρώματος ή πολιτικής τοποθέτησης."

Πηγή: prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

Ανδριαδάκης: "Δεν ξέρω ποιος έστειλε τη βόμβα"

Λίγες ημέρες μετά από την απόπειρα δολοφονίας του μέσω του πακέτου – βόμβα που παρέλαβε στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη ο 40χρονος επιχειρηματίας, Αθηναγόρας Ανδριαδάκης, είπε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς:  "Δεν ξέρω ποιος ήθελε να με σκοτώσει".

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν τα ίχνη του εκρηκτικού μηχανισμού που εντόπισαν στον τόπο της έκρηξης, καθώς και το σημείωμα που έγραφε "από έναν παλιό σου φίλο" είναι τα μόνα στοιχεία που έχουν έως τώρα στα χέρια τους.

Ο 40χρονος στα χέρια του οποίου εξερράγη το πακέτο-βόμβα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, με τραύματα στα χέρια, τα πόδια, το θώρακα και το πρόσωπο, αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Πηγή: Espresso

Είσαι άνεργος; Να τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις τα χαράτσια

Αν νομίζετε ότι όποιος χάνει τη δουλειά του, ξεμπερδεύει αυτομάτως και με την εφορία, πλανάστε. Είναι πολύ πιθανό να βρεθεί υπόλογος επειδή δεν θα μπορεί να καλύψει τα τεκμήρια. Υπάρχει ενδεχόμενο να καταβάλει εισφορά αλληλεγγύης και μετά να ζητάει τα χρήματά του...
πίσω. Κινδυνεύει να φορολογηθεί ακόμη και επί της αποζημίωσης απόλυσης ή ακόμη και να πληρώσει «χαράτσι» μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Άλλο είναι το ερώτημα: «τι πρέπει να κάνει ο άνεργος για να αποφύγει όλα αυτά;». Τα στοιχεία που ακολουθούν, θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα ειδικά αν είστε ένας από τα 1,075 εκατομμύρια Έλληνες που έχουν μείνει χωρίς δουλειά.
  • Άνεργοι και εισφορά αλληλεγγύης:
Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, καθίσταται σαφές ότι οι άνεργοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν την εισφορά αλληλεγγύης με το εκκαθαριστικό του 2012 και στη συνέχεια να ξεκινήσουν τη διαδικασία για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Εξαίρεση από την εισφορά αλληλεγγύης –είναι ο φόρος που υπολογίζεται μεσυντελεστή 1-4% επί του φορολογητέου εισοδήματος- δικαιούνται όσοι λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας και όσοι έχουν συμπληρώσει ένα 12μηνο στην ανεργία. Κομβική ημερομηνία θεωρείται η 30η Απριλίου.
Δηλαδή, για να εξαιρεθεί κάποιος από την εισφορά αλληλεγγύης πρέπει να είναι άνεργος πριν την 30η Απριλίου του 2011 (έτσι ώστε να έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος μέχρι την 30η Απριλίου του 2012). Με την ίδια εγκύκλιο, τίθεται και μια δεύτερη προϋπόθεση: ο άνεργος να μην έχει εισοδήματα μέσα στο 2012 τα οποία να προέρχονται από ενοικίαση ακινήτων, ελεύθερο επάγγελμα κλπ. Αυτό βέβαια, θα κριθεί εκ των υστέρων, δηλαδή το 2013 όταν και θα υποβληθεί η φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2012.
  • Άνεργοι και επίδομα ΟΑΕΔ:
Το επίδομα ανεργίας δηλώνεται στον κωδικό 661 αν έχει καταβληθεί στον σύζυγο ή στον κωδικό 662 αν έχει καταβληθεί στη σύζυγο. Κανονικά το επίδομα ανεργίας δεν φορολογείται ως εισόδημα γι’ αυτό καλό θα είναι να το δηλώσετε ξεχωριστά και να μην το προσθέσετε στα υπόλοιπα εισοδήματά σας. Προσοχή όμως. Αν τα εισοδήματα από τις υπόλοιπες πηγές υπερβαίνουν τα 30.000 ευρώ (π.χ από ενοίκια, τότε και το επίδομα ανεργίας θα προστεθεί και θα φορολογηθεί με βάση την κλίμακα.
  • Άνεργοι και αποζημίωση απόλυσης:
Η αποζημίωση απόλυσης φορολογείται την ώρα που καταβάλλεται από τον εργοδότη. Μπορείτε να την εμφανίσετε στη φορολογική δήλωση για να αντιμετωπίσετε τα τεκμήρια. Θα πρέπει όμως το ποσό να γραφτεί στον κατάλληλο κωδικό. Αυτός είναι ο κωδικός 657. Αν αναγράψετε αλλού την αποζημίωση, τότε κινδυνεύετε να πληρώσετε εισφορά αλληλεγγύης και επί της αποζημίωσης απόλυσης κάτι που κανονικά δεν πρέπει να συμβεί.
  • Άνεργοι και τεκμήρια
Οι άνεργοι δεν απαλλάσσονται από τα τεκμήρια. Μπορούν όμως να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια. Αυτό γίνεται στην εφορία μετά την περίοδο των φορολογικών δηλώσεων. Εννοείται ότι αν έχετε πρόβλημα, καλό είναι να το αντιμετωπίσετε. Δηλαδή, να επικαλεστείτε τα ποσά από την αποζημίωση απόλυσης, τα ποσά από εισοδήματα προηγούμενων ετών και τα ποσά από το επίδομα ανεργίας προκειμένου να μην χρειαστεί να τρέχετε εκ των υστέρων.
  • Άνεργοι και ΕΕΤΗΔΕ
Δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα συμβεί με το ΕΕΤΗΔΕ του 2012 και τους ανέργους. Υποτίθεται ότι υπάρχει μιασυνεργασία της ΔΕΗ με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και τον ΟΑΕΔ προκειμένου να δίδονται τα στοιχεία με όσους είναι γραμμένοι στα μητρώα των ανέργων. Όπως και πέρυσι όμως, το ενδεχόμενο να σταλεί το χαράτσι σε χιλιάδες ανέργους είναι ορατό. Αυτό θα φανεί μετά τις εκλογές όταν και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τον συγκεκριμένο φόρο.

ΠΗΓΗ: imoney

Εχασε ένα νεφρό μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του

Ενας 25χρονος από την Αίγυπτο που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στα Χανιά στην πλατεία Τάλως έχασε το νεφρό του, αφού οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση του ενός νεφρού γιατί κινδύνευε η ζωή του.

Τώρα η αστυνομία ερευνά τα πιθανά κίνητρα των δραστών, ενώ από μέλη που ανήκουν στο κοινωνικό στέκι μεταναστών, η επίθεση χαρακτηρίζεται ως ρατσιστική.

Η επίθεση σε βάρος του Αιγύπτιου είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες στα Χανιά, καθώς όπως καταγγέλθηκε στις αρχές, το βράδυ του Σαββάτου, άγνωστοι δράστες στην παραλία της Νέας Χώρας είχαν τραυματίσει δύο άστεγους Αλγερινούς που μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Χανίων.

Παγκόσμιο επιστημονικό συμπόσιο κρητολογικού ενδιαφέροντος

Ένα σημαντικό επιστημονικό συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουνίου 2012 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το συμπόσιο είναι αφιερωμένο στη ζωή και στη δράση του Αρχαιολόγου, Καθηγητή Πανεπιστημίου και Ακαδημαϊκού Σπυρίδωνα Μαρινάτου, ο οποίος σημάδεψε τα αρχαιολογικά πράγματα της Ελλάδας, με την πολυσχιδή του προσωπικότητα και την πλούσια επιστημονική δράση του.


Το συνέδριο στη μνήμη του Σπ. Μαρινάτου πραγματοποιείται για να αποδοθεί, έστω και μεγάλη καθυστέρηση, η οφειλόμενη τιμή σε μια σπουδαία προσωπικότητα της ελληνικής και διεθνούς επιστήμης. Ο στόχος του συνεδρίου είναι να αναδειχθεί, για πρώτη φορά, η τεράστια προσφορά του Μαρινάτου με το εντυπωσιακό επιστημονικό έργο, σε όλους σχεδόν τους τομείς της Αρχαιολογίας της Μεσογείου, καθώς και στην οργάνωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, την οποία υπηρέτησε από το 1919 μέχρι το 1974, ξεκινώντας από τη θέση του απλού Επιμελητή και καταλήγοντας στο βαθμό του Γενικού Επιθεωρητή Αρχαιοτήτων. Θα φωτιστεί επίσης η μεγάλη προσφορά του Μαρινάτου στην εκπαίδευση νέων και καταξιωμένων, αργότερα, αρχαιολόγων, τόσο στα πανεπιστημιακά έδρανα από τη θέση του καθηγητή Αρχαιολογίας και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και στις πολυπληθείς, σημαντικότατες, αρχαιολογικές ανασκαφές, με σπουδαιότερη εκείνη του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης.

Το συμπόσιο έχει και σημαντικό Κρητολογικό ενδιαφέρον καθώς περιλαμβάνει αρκετές ανακοινώσεις που σχετίζονται με την επιστημονική δράση του Μαρινάτου στην Κρήτη, όπου υπηρέτησε ως Έφορος Αρχαιοτήτων απο το 1925 έως το 1937. θα αναλυθεί το πλούσιο επιστημονικό έργο του αλλά και η γενικότερη προσφορά του στην Κρήτη, η οποία κορυφώθηκε με την κατασκευή του νέου Μουσείου Ηρακλείου, σε σχέδια του Πάτροκλου Καραντινού.

Πρόγραμμα

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

10.00-10.20: Χαιρετισμοί από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού

Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Θεοδόσιο Πελεγρίνη και την Πρόεδρο του

Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Καθηγήτρια Ελένη Μαντζουράνη

10:20-11:20: Πρώτη συνεδρία

Πρόεδρος συνεδρίας: Καθηγητής Σπύρος Ιακωβίδης, Ακαδημαϊκός

Προσωπικές μαρτυρίες

10.20-10.40: Μαρία Παντελίδου Γκόφα, «Αναμνήσεις από τον Μαρινάτο»

10.40-11.00: Στυλιανός Αλεξίου, «Αναμνήσεις από τον Σπυρίδωνα Μαρινάτο»

11.00-11.20: Χρίστος Ντούμας, «Με τον Μαρινάτο στο Ακρωτήρι»

11.20-11.40: Διάλειμμα

11:40-13.30: Δεύτερη συνεδρία

Πρόεδρος συνεδρίας: Καθηγήτρια Νάγια Πολυχρονάκου-Σγουρίτσα, ΕΚΠΑ

11.40-12.00: Σπύρος Ιακωβίδης, «Ο Μαρινάτος και εγώ»

12.00-12.20: Χαρά Τζαβέλλα-Evjen, «Έργα και Ημέρες: ανασκαφές με τον

Μαρινάτο»

12.20-12.40: Γιάννος Λώλος, «Από την τελευταία περίοδο της ζωής του Σπυρίδωνος Μαρινάτου: αναδρομές και επισημάνσεις»

12.40-13.00: Συζήτηση

Μεσημβρινή διακοπή

18.00-19.00: Τρίτη συνεδρία

Πρόεδρος συνεδρίας: Επίκουρος Καθηγητής Λευτέρης Πλάτων, ΕΚΠΑ

Ο Σπ. Μαρινάτος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

18.00-18.20: Νάγια Πολυχρονάκου-Σγουρίτσα, «Σπ. Μαρινάτος. Η παρουσία του στο

Πανεπιστήμιο Αθηνών (1939 – 1968)»

18.20-18.40: Κώστας Κοπανιάς, «Η διδασκαλία της αρχαιολογίας της Εγγύς

Ανατολής από τον Σπυρίδωνα Μαρινάτο»

18.40-19.00: Διάλειμμα

19.00-20.10 Τέταρτη συνεδρία

Πρόεδρος συνεδρίας: Ομότιμη Καθηγήτρια Μαρία Παντελίδου Γκόφα, ΕΚΠΑ

Ο Σπ. Μαρινάτος ως «εθνικός» αρχαιολόγος

19.00-19.30 Όλγα Παλαγγιά, «Ο Σπυρίδων Μαρινάτος και η επιστροφή διαρπαγεισών αρχαιοτήτων από την Αυστρία και την Ιταλία στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»

19.30-19.50: Χρύσανθος Κανελλόπουλος, «Ο Μαρινάτος και το Μεσαίο Στενό των Θερμοπυλών»

19.50-20.10: Συζήτηση

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

9.30-11.00 Πέμπτη συνεδρία

Πρόεδρος συνεδρίας: Ομότιμος Καθηγητής Χρίστος Ντούμας, ΕΚΠΑ

Ο Σπ. Μαρινάτος στην Κρήτη και στη Θήρα

9.30-9.50: Ναννώ Μαρινάτου, «Μινωικοί συμπολίτες: Sir Arthur Evans και Σπυρίδων Μαρινάτος»

9.50-10.10: Γιώργος Τζωράκης, «Ο Σπυρίδων Μαρινάτος στην Κρήτη του Μεσοπολέμου: από τον σεισμό του 1926 στο νεωτερικό Μουσείο του Π. Καραντινού»

10.10-10.30: Θεόδωρος Ηλιόπουλος, «Αρχαιολογικά παραλειπόμενα από την Ανατολική Κρήτη. Έγγραφα της περιόδου 1931-1944»

10.30-11.00: Συζήτηση

11.00-11.30: Διάλειμμα

11.30-13.00 Έκτη συνεδρία

Πρόεδρος συνεδρίας: Καθηγητής Δημήτρης Κυρτάτας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

11.30-11.50: Γιάννης Παπαδάτος, «Προανακτορικά νεκροταφεία θολωτών τάφων στη

βόρεια και ανατολική Κρήτη: παλαιά προβλήματα και νέα δεδομένα»

11.50-12.10: Λευτέρης Πλάτων, ««Ήταν οι Θηραίοι κεραμείς οι πρωτοπόροι δημιουργοί του κορμού του μινωικού ΥΜΙΒ σχηματολογίου; Παρατηρήσεις στην τυπολογία των πήλινων αγγείων από τον ΥΚΙ/ΥΜΙΑ οικισμό του Ακρωτηρίου»

12.10-12.30: Κλαίρη Παλυβού, «Σπυρίδων Μαρινάτος: η μέριμνα για την προστασία των μνημείων της αρχαιότητας μέσα από την εμπειρία του Ακρωτηρίου Θήρας»

12.30-12.50: Γεωργία Κουρτέση-Φιλιππάκη, «Μελετώντας τα λίθινα στη δεκαετία του 1960: η συμβολή του Σπυρίδωνος Μαρινάτου»

12.50-13.20: Συζήτηση

Μεσημβρινή διακοπή

18.00-19.00 Έβδομη συνεδρία

Πρόεδρος συνεδρίας: Λέκτωρ Γιάννης Παπαδάτος, ΕΚΠΑ

Ο Σπ. Μαρινάτος: Όψεις και απόψεις για το έργο του

18.00-18.20: Γιώργος Βαβουρανάκης, «Η ερμηνευτική δεινότητα του Σπυρίδωνος Μαρινάτου: απόπειρα επιστημολογικής ανατομίας της ερευνητικής του προσωπικότητας»

18.20-18.40: Χρήστος Μπουλώτης, «Λόγος και εικόνα στα ερμηνευτικά πεδία του Σ. Μαρινάτου»

18.40-19.00: Δημήτρης Κυρτάτας, «Σεισμοί, εκρήξεις και άλλες φυσικές καταστροφές»

19.00-19.30 Διάλειμμα

19.30-20.30 Όγδοη συνεδρία

Πρόεδρος συνεδρίας: Καθηγήτρια Ναννώ Μαρινάτου, Πανεπιστήμιο Illinois, Chicago

19.30-19.50: Ανδρέας Βλαχόπουλος, «Επί των ήλων του τύπου. Ο Σπυρίδων Μαρινάτος στον τύπο 50 χρόνων»

19.50-20.10: Ελένη Μαντζουράνη, «Ένα πορτραίτο του Μαρινάτου: η ιδιαίτερη ματιά της Elizabeth Humlin Hunt»

20.10-20.30: Σπύρος Ιακωβίδης, Συνολική αποτίμηση του συμποσίου

20.30 Δεξίωση

Οργανωτική Επιτροπή

Ελένη Μαντζουράνη, Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.

Νάγια Πολυχρονάκου-Σγουρίτσα, Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Διευθύντρια του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.

Λευτέρης Πλάτων, Επίκουρος Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.

Ναννώ Μαρινάτου, Professor and Head of Classics, Department of Classics and Mediterranean Studies, University of Illinois at Chicago.

Δημήτρης Κυρτάτας, Καθηγητής της Ύστερης Αρχαιότητας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Enhanced by Zemanta

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Ενέργεια 2012

Στις Βρυξέλλες από 18 Έως 22 Ιουνίου θα διεξαχθεί η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Ενέργεια 2012 (EUSEW 2012), διεθνής διοργάνωση με πληθώρα  εκδηλώσεων, συνεδρίων, ημερίδων και παράλληλων εργασιών και εκθέσεων.

Στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής διοργάνωσης, οι εταίροι του Προγράμματος «MEDEEA: Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού  Ενεργειακού Βραβείου (eea) σε Μεσογειακές Περιοχές»,  διοργανώνουν την 21η Ιουνίου 2012 στα γραφεία του FEDARENE στις Βρυξέλλες, «εκδήλωση δικτύωσης και συνεργασίας» για να  συζητηθεί το θέμα του τοπικού ενεργειακού προγραμματισμού στους  Δήμους της Μεσογείου, με συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών,  εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών καθώς και των Δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα MEDEEA υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης (Ενεργειακό Κέντρο) και 12 Δήμους της Κρήτης και συγκεκριμένα τους Δήμους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου, Χερσονήσου, Σητείας, Ιεράπετρας, Φαιστού, Μαλεβιζίου, Αρχανών-Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδας και Ανωγείων.

Στόχος του έργου είναι η ενεργή Συμμετοχή των Δήμων της  Μεσογειακών Περιφερειών στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία του «Συμφώνου των Δημάρχων» με την εκπόνηση Δημοτικών Σχεδίων
Βιώσιμης Ενεργειακής Ανάπτυξης για συμβολή στην Επίτευξη των Ευρωπαϊκών και Εθνικών Στόχων του «20-20-20».

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Ενέργεια 2012 η Κρήτη θα συμμετέχει με στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης και προσκεκλημένους τους εκπροσώπους των Δήμων Χανίων, Ρεθύμνου  και Φαιστού.

Η Hρακλειώτικη κοινωνία στο πλευρό του 8χρονου που λιποθύμησε από την πείνα

Πρωτοφανή συγκίνηση έχει προκαλέσει το δράμα του 8χρονου, ο οποίος – όπως αποκάλυψε το CretePlus, λιποθύμησε από την πείνα. Πολίτες θέλουν να βοηθήσουν την οικογένεια, μέσω του Εργατικού Κέντρου, το οποίο είναι έτοιμο να... τους στηρίξει έμπρακτα.


Η ιστορία του 8χρονου που συγκλόνισε το πανελλήνιο – δυστυχώς - δεν είναι η μοναδική που καταγράφεται στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τον κ. Βαγγέλη Μπατζόπουλο, τον πρόεδρο της Αλληλεγγύης Δειλινών, ο ίδιος έρχεται καθημερινά με ανθρώπινα δράματα, τα οποία δε γίνονται γνωστά, γιατί οι οικογένειες – για λόγους αξιοπρέπειας – δε δημοσιοποιούν το θέμα τους. Όπως ακριβώς συνέβη και με την οικογένεια του 8χρονου, η οποία, μόλις είδε το θέμα της να λαμβάνει διαστάσεις προσπάθησε να κρυφτεί.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μπατζόπουλος, μιλώντας στο CretePlus, γνωρίζει την περίπτωση της οικογένειας, τονίζοντας παράλληλα ότι η οικογένεια αυτή, δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα της, παρά το γεγονός, ότι το μοναδικό κίνητρο όλων είναι η στήριξη τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί την Υπηρεσία Πρόνοιας της Περιφέρειας, προκειμένου να έρθει άμεσα – μέσω της συγκεκριμένης Υπηρεσίας - σε επαφή με την οικογένεια.
Εργατικό Κέντρο

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΕΚΗ, κ. Σωκράτης Βαρδάκης, έχοντας πληροφορηθεί για την συγκεκριμένη ιστορία, έχει ήδη ετοιμάσει βοήθεια, την οποία – άμεσα θα μεταφέρει στην οικογένεια, αφού έρθει πρώτα σε επαφή μαζί της.

Σημειώνεται ότι μαζί με το Εργατικό Κέντρο, το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη οικογένεια, έχουν εκφράσει δεκάδες πολίτες, αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις και εταιρείες. Μια οικογένεια, η ιστορία της οποίας δεν είναι η μοναδική.

«Κάθε Κυριακή μοιράζουμε πάνω από 200 μερίδες φαγητό σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη για λίγο φαγητό. Είναι θέματα που αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής μας», αναφέρει ο κ. Μπατζόπουλος.

Τα γεύματα αγάπης πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή από τις 9 ως τις 2.30 το μεσημέρι, στο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου Δειλινών.
creteplus.gr

Ένας 32χρονος ο δράστης που άρπαξε Η/Υ και 290 ευρώ από καφετέρια στο Ηράκλειο

Ένας 32χρονος, ο οποίος ωστόσο αναζητείται, είναι ο δράστης που κατά τις πρώτες πρωινές ώρες χθες μπήκε ως πελάτης σε κατάστημα - καφετέρια ιδιοκτησίας ενός 32χρονου και άρπαξε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 800 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 290,00 ευρώ.


Το περιστατικό κατήγγειλε στην αστυνομία ο 32χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας χθες το μεσημέρι και από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, δράστης της κλοπής είναι ένας 32χρονος Έλληνας ο οποίος αναζητείται. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
flashnews.gr

ΕΠΚΚ: Ρυθμίστε τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων, σύμφωνα με το Νόμο Κατσέλη

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, έστειλε επιστολή, στην Διοίκηση του Τ.Π. και Δανείων, ζητώντας της, να προχωρήσει στην  ένταξη των δανείων, των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων, στις διατάξεις του Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη), ως από το νόμο υποχρεούται. Στην επιστολή της η ΄Ενωση μεταξύ των άλλων αναφέρει:

"Κύριοι,
Σε όλες τις αιτήσεις των δανειοληπτών μελών της ΄Ενωσής μας, σχετικά με ρύθμιση των οφειλών τους απαντάτε:  "α) οι ειδικές διατάξεις του άρθρου 25 του ν.3867/2010, σε συνδυασμό με τη σχετική απόφαση του Δ.Σ.3363/2-9-2010, για τη ρύθμιση θεμάτων εξυπηρέτησης δανείων, όπως συμπληρώθηκε με την 3372/27-10-2010 όμοια β)οι επιμέρους διατάξεις (άρθρο 62 του ν.2214/1994, όπως ισχύει), που προσδιορίζουν τις ασφάλειες υπέρ του Τ.Π. Δανείων, δηλαδή, εκτός από  την παρεχόμενη εμπράγματη ασφάλεια, και την συνομολόγηση του δανείου ολοκληρωμένη εκχώρηση των αποδοχών από μισθό ή σύνταξη μέχρι του ποσοστού των 6/10 αυτών, με όλες τις εκ του Νόμου επερχόμενες συνέπειες από τις ασφάλειες αυτές, γ)οι διατάξεις που καθιερώνουν αποκλειστικά τη δυνατότητα του Ελληνικού Δημοσίου να συμβιβάζεται, οι οποίες εφαρμόζονται και στο Τ.Π και Δανείων και δ)οι οργανικές και οι σχετικές προς αυτές διατάξεις του Τ.Π.και Δανείων (Π.Δ. 95/96) κ.λ.π," Ομως ,με την υπαρ.αριθμό 102/Φ436/2012 απόφαση , το Ειρηνοδικείο Αθηνών διασαφηνίζει ότι, οι απαιτήσεις του Τ.Π.Δ. πρέπει να ρυθμίζονται με βάση τον νόμο 3869/2010 , καθώς ελλείπει διάταξη που να το εξαιρεί ρητά. Επίσης επειδή πολλοί δανειζόμενοι από σας, κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι ,που έχει πληγεί το εισόδημά τους, με τα μέτρα της Κυβέρνησης, σας έχουν υποβάλλει αίτηση ανάκλησης και εκχώρησης εντολής , αλλά εσείς όχι μόνο δεν πράττεται τα δέοντα, αλλά συνεχίζεται να εισπράττεται κανονικά την δόση του δανείου, "αβάσταχτα" για τους δανειζομένους ποσά, σας γνωρίζουμε ότι, το δικαίωμα της ανάκλησης από την εκχώρηση ,συνεχίζει να το έχει ο καταναλωτής, από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 982 παρ.

2ΚΠολ Δ,174,451,464 ΑΚ και 2 παρ.6 Ν.2251/1994, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, προκύπτει ότι ο όρος των συμβάσεων περί παραίτησης του δανειολήπτη από ανάκληση της εκχώρησης είναι άκυρος ως αντίθετος με το νόμο και καταχρηστικός. Σε συνδυασμό όλων των παραπάνω, και για την κοινωνική και οικονομική εξυπηρέτηση των δανειζομένων από σας καταναλωτών, παρακαλούμε όπως ληφθούν υπόψη σας και δεχθείτε την ρύθμιση των καταναλωτών.

Τέλος η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,ενημερώνει τους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους ότι στα γραφεία της Ένωσης, διατίθενται αιτήσεις ανάκλησης εκχώρησης εντολής , που μπορεί κάθε δανειολήπτης να εφοδιαστεί.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...