Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Σε τροχιά υλοποίησης η λειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής στο ΠαΓΝΗ


Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Γραμματέα της ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου Μανώλη Κεφαλογιάννη δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) ο διορισμός του καθηγητή Γιώργου Λαζόπουλου στην προκηρυχθείσα θέση ΔΕΠ της βαθμίδας του Επίκουρου καθηγητή του τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης  στον τομέα της Χειρουργικής.

Μετά την εξέλιξη αυτή και την ορκωμοσία  του καθηγητή ενώπιον του Πρύτανη μπαίνει οριστικά σε τροχιά υλοποίησης η λειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής στο ΠαΓΝΗ ένα τόσο σημαντικό έργο για την κοινωνία της Κρήτης.

Μιχελογιαννάκης: Έξι ερωτήματα προς το Δήμαρχο για τη Βικελαία βιβλιοθήκη.


Με μεγάλη χαρά άκουσα ότι γρήγορα  η Βικελαία βιβλιοθήκη γυρίζει στο  φυσικό της χώρο. Η σπουδαία πραγματικά αυτή βιβλιοθήκη που διαθέτει αρχεία 7 αιώνων καθώς χρονολογούνται από το 1272, διαθέτει  250.000 βιβλία,  500 τίτλους περιοδικών, 300.000 εφημερίδες, εκατομμύρια χειρόγραφα, φωτογραφίες, γκραβούρες , πίνακες ζωγραφικής , παλαίτυπα από το 15 αιώνα, 1.650 ώρες οπτικοακουστικό υλικό καθώς και 50 επιμέρους βιβλιοθήκες, θα ανοίξει ξανά διάπλατα τις πύλες στους πολίτες του Ηρακλείου και όχι μόνο.

Οφείλω, ως Ηρακλειώτης πολίτης και Ηρακλειώτης βουλευτής να θέσω τα εξής ερωτήματα στο Δήμαρχο :
  1. Επειδή κατά καιρούς υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα τα οποία μας πληροφορούσαν για την ύπαρξη υγρασίας και τρωκτικών  στα κτίρια προσωρινής φύλαξης του θησαυρού της Βικελαίας,  έχει ελεγχθεί αν έχουν υποστεί φθορά τα βιβλία ;
  2. Πότε θα υπάρξει ξανά πλήρη διοικητική συγκρότηση με έφορο μιας και από το 1999 είναι ακέφαλη ;
  3. Πότε θα υπάρξει πλήρης υπηρεσιακή ενίσχυση και μετατροπή σε δημοτικό φορέα ;  Σας Θυμίζω ότι επί εποχής του αείμνηστου Νίκου Γιανναδάκη διέθετε 30 υπαλλήλους.
  4. Πότε και πως σκέφτεται να γίνει η πλήρης ψηφιοποίηση χειρόγραφων και βιβλίων  ;
  5. Τι έχει να απαντήσει τώρα μιας και χιλιάδες πολίτες και δεκάδες αρθρογράφοι έχουν ζητήσει την πλήρη αξιοποίηση  του για τη Βικελαία βιβλιοθήκηκαι τη μη στέγαση και εκμετάλλευσή του από καφετέριες  ;  
  6. Τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί οι βουλευτές  Ηρακλείου ώστε να προσφέρουμε τα μέγιστα σε αυτό το στολίδι της πόλης μας ;


Ιωάννης Μιχελογιαννάκης 
Βουλευτής Ν. Ηρακλείου
Μέλος Πολιτικής  Γραμματείας Ενωτικού Μετώπου

Χανιά-Ξεσήκωσε το schoolwave festival


To schoolwave είναι το μεγάλο μαθητικό φεστιβάλ που διοργανώνεται για 9η χρονιά, με τη συμμετοχή μαθητικών μουσικών συγκροτημάτων όχι μόνο από όλη την Ελλάδα, αλλά και από την Ευρώπη. 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μαθητικό φεστιβάλ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η μαγεία όμως του schoolwave δε μένει κολλημένη κι έτσι με το cu bus κάνοντας το γύρο της Ελλάδας, ταξίδεψε χθες και στα Χανιά, τόνισε ο εκπρόσωπος των “Schooligans” Χρήστος Ιωαννίδης, που διοργανώνουν το schoolwave festival.

Στο Why music bar τρεις μουσικές μπάντες από την Αθήνα συνάντησαν τέσσερις κρητικές ακόμα στα Χανιά. Το schoolwave on tour 2013 με το cu bus κάλυψε ταξιδεύοντας πάνω από 40 χιλιάδες χιλιόμετρα.

ΓΚΑΛΟΠ: Προβάδισμα 0,7% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Προβάδισμα 0,7% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ενώ υψηλό παραμένει το ποσοστό όσων δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν ή δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τί θα ψηφίσουν.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1%, η Χρυσή Αυγή 7,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 3,9%, το ΚΚΕ 3,8% ενώ 21,1% είτε δεν έχουν αποφασίσει ακόμα είτε δηλώνουν πως θα απέχουν.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει το 48%, έναντι 39% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται -από το 30% των ψηφοφόρων- ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 14% του Αλ.Τσίπρα.

Το 38% πάντως των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση.

Το 68% εκτιμά πως τα πράγματα είναι χειρότερα στη χώρα από ότι ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ το 74% θεωρεί πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Η ΒΙΟΧΥΜ στον Όμιλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων


Είσοδος της ΣΤΧ στην εταιρεία ποτοποιίας φρέσκων χυμών


Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας «Κρητικές Συμμετοχές Α.Ε.Ε.Σ» εξαγόρασε το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στην εταιρεία ποτοποιίας φρέσκων χυμών ΒΙΟΧΥΜ, μια από τις πιο παραδοσιακές εταιρείες των Χανίων. Με την εξαγορά του ποσοστού αυτού η τράπεζα καθίσταται βασικός μέτοχος της ΒΙΟΧΥΜ, ενώ εξασκώντας τα δικαιώματά της, στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €1.600.000, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της αύξησης να κατέχει το 77%.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων με την είσοδο της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΒΙΟΧΥΜ έχει σκοπό, υλοποιώντας ένα αναπτυξιακό επιχειρηματικό σχέδιο, να βοηθήσει την εξέλιξη της εταιρείας. Προτεραιότητα αποτελεί ο εκσυγχρονισμός της μονάδας, τόσο μέσω της ανανέωσης του υφιστάμενου εξοπλισμού, όσο και σε επόμενο στάδιο μέσω της μετεγκατάστασης σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με σημαντικά αυξημένη παραγωγική δυναμικότητα. Παράλληλα η ανάπτυξη της ΒΙΟΧΥΜ και η δυνατότητα απορρόφησης μεγαλύτερων ποσοτήτων πρώτων υλών εσπεριδοειδών θα βοηθήσει και την αγροτική παραγωγή της περιοχής.

Η ΒΙΟΧΥΜ παράγει εδώ και δεκαετίες  άριστης ποιότητας χυμούς από φρέσκα κρητικά εσπεριδοειδή όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, γκρέιπ φρουτ, ενώ ένα από τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα είναι ακριβώς η προέλευση των πρώτων υλών καθώς η ιδιαιτερότητα του κλίματος των Χανίων προσδίδει ορισμένα ειδικότερα χαρακτηριστικά στην ποιότητα των εσπεριδοειδών. Στόχος της Σ.Τ.Χ. είναι να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το δίκτυο διανομής της ΒΙΟΧΥΜ, η οποία αυτή τη στιγμή διαθέτει τα προϊόντα της τόσο σε ολόκληρη την Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, όπως Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ρουμανία και άλλες. Παράλληλα, ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών μεταποίησης των εσπεριδοειδών και τυποποίησης των χυμών θα βοηθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη της εταιρείας.

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων με αφορμή το γεγονός αυτό δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εισήλθαμε σε μια από τις πιο ιστορικές παραγωγικές εταιρείες των Χανίων. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη ΒΙΟΧΥΜ μια υπερσύγχρονη μονάδα και τα προϊόντα της να γίνουν ευρέως γνωστά. Η κίνηση μας αυτή αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων αποτελεί ενεργό μέλος της επιχειρηματικότητας της Κρήτης, στηρίζοντας επιχειρήσεις με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...