Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Αρναουτάκης: «Η Κρήτη μέχρι το 2015 θα έχει ξεπεράσει τα δύο μεγάλα αγκάθια για το περιβάλλον»

Την πλήρη ικανοποίησή του για τη μεγάλη αποδοχή που βρήκε απ’ όλους όσοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης, ο σχεδιασμός της... Περιφέρειας Κρήτης για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑΚ), εξέφρασε με σημερινές δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο κ. Αρναουτάκης εκθείασε την ομοθυμία και ομοψυχία που απέσπασε ο προτεινόμενος σχεδιασμός, τονίζοντας: Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία είναι ότι για πρώτη φορά έτυχε τέτοιας αποδοχής πρόταση της Περιφέρειας, για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η πρότασή μας αποκλείει τη μέθοδο της καύσης και είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θετικό το γεγονός, ότι, στηρίχτηκε απ’ όλες τις παρατάξεις, τα κόμματα, τις οικολογικές οργανώσεις και τους επιστημονικούς φορείς. Για πρώτη φορά τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει γίνει μια τόσο σοβαρή προσπάθεια, για το θέμα της επίλυσης του προβλήματος που αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων της Κρήτης.

Θεωρώ ότι παράλληλα με την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης τω υγρών αποβλήτων, η Κρήτη μέχρι το 2015 θα έχει ξεπεράσει τα δύο μεγάλα αγκάθια για το περιβάλλον, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής στους κατοίκους και τους επισκέπτες της, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ανάπτυξη του τουρισμού μας.»

Να σημειωθεί ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός αναμένεται να τεθεί προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, περί τα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα συνέλθει το σώμα.

Την ίδια ώρα ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύεται ν’ αγωνιστεί για την οικονομική στήριξη υλοποίησης του ΠΕΣΔΑΚ και την προώθηση δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Για δωροληψία συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του ΕΟΤ στη Θεσσαλονίκη

«Φακελάκι» 2.500 ευρώ κατηγορούνται ότι ζήτησαν από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Πιερία, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΟΤ και μια συνάδελφός της, που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 50χρονη υπάλληλος φέρεται ότι ζήτησε εκβιαστικά από τον ξενοδόχο το παραπάνω χρηματικό ποσό, για να ακυρώσει απόφαση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που στεγάζεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου του.

Στη διάρκεια συνάντησης, που είχε η 50χρονη με τον ξενοδόχο, κατηγορείται ότι του παρέδωσε την απόφαση για την άρση της ανάκλησης, αλλά συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε το «φακελάκι», με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Όπως προέκυψε από την εξέτασή της, τα μισά από τα χρήματα προορίζονταν για την 54χρονη προϊσταμένη της, ενώ παραδέχτηκε ακόμα, ότι και στο παρελθόν είχε εισπράξει και άλλα χρηματικά ποσά, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο. Στην συνέχεια οι αστυνομικοί συνέλαβαν και την 54χρονη ανώτερη υπάλληλο του ΕΟΤ, ενώ και οι δύο θα οδηγηθούν αύριο, Σάββατο στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης και ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση, ενώ οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνεχίζουν τις έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων δωροδοκίας από τις δύο υπαλλήλους του ΕΟΤ.

Για διακοπές στην Κρήτη και η οικογένεια Τσίπρα

Με πτήση της Ολυμπιακής έφτασε νωρίτερα στο Ηράκλειο η τετραμελής πλέον η οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα που θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ... με τη σύζυγό του Μπέτυ (Περιστέρα) και τα δύο τους παιδιά καθώς και την αστυνομική συνοδεία τους έφτασαν στο "Ν. Καζαντζάκης" και ανεχώρησαν με ιδιωτικό αυτοκίνητο για τον προορισμό τους- σύμφωνα με πληροφορίες στη νότια Κρήτη.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι το ζεύγος Τσίπρα και πέρυσι έκανε ολιγοήμερες διακοπές σε ξενοδοχείο στο Ροδάκινο του Ρεθύμνου.

Να θυμίσουμε ότι από χθες βρίσκεται στην Κρήτη και το ζεύγος Σημίτη που έχει καταλύσει σε ξενοδοχείο της Ελούντας.
cretalive.gr

Αναβρασμός στα σχολεία για τις μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών

Δύσκολη προβλέπεται η ερχόμενη σχολική χρονιά για εκπαιδευτικούς και μαθητές, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές που θα προσληφθούν θα είναι... μόνο 200 (από 600 που προσλήφθηκαν πέρσι) αριθμός ανεπαρκής για να καλύψει τα κενά στην εκπαίδευση και τους πολυάριθμους άνεργους εκπαιδευτικούς.

Στην παραδοχή ότι ο αριθμός των μόνιμων διορισμών για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι ελάχιστος προχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος απέφυγε να αναφερθεί στον ακριβή αριθμό των διορισθέντων, ωστόσο φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για μόλις 200 διορισμούς. Σύμφωνα μάλιστα με τον γενικό γραμματεία της ΟΛΜΕ, «οι διορισμοί φαίνεται πως θα είναι ελάχιστοι και σε καμία περίπτωση δεν θα αναπληρώνουν τα κενά που θα προκύψουν από τις συνταξιοδοτήσεις».

Οι εκπαιδευτικοί φοβούνται πως η φετινή χρονιά θα είναι η πιο δύσκολη, καθώς ο αριθμός αυτός δεν είναι ικανός να καλύψει τα κενά στην εκπαίδευση. Πέρυσι, πάντως, στις σχολικές τάξεις μπήκαν 600 νέοι δάσκαλοι και καθηγητές.

Ακόμα μεγαλύτερο σοκ όμως θα είναι οι περικοπές στις πιστώσεις των αναπληρωτών. Όπως ανέφερε ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης Μπράτης, οι πιστώσεις που βρίσκονται για έγκριση στο υπουργείο Οικονομικών είναι μειωμένες κατά 2.500 σε σχέση με πέρσι (12.500 πιστώσεις φέτος, έναντι των περσινών 15.000).

Τα μέλη της ΟΛΜΕ παρέδωσαν πολυσέλιδο υπόμνημα, με τα αιτήματα των καθηγητών δημοσίων γυμνασίων και λυκείων, στον κ. Αρβανιτόπουλο.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο υπόμνημά τους: «Ως συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών θα αντισταθούμε για να μην περάσει η αξιολόγηση- χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, που φέρνει την υποταγή, τη διάσπαση του κλάδου, τη μισθολογική καθήλωση, την άρση της μονιμότητας και τις απολύσεις».

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα με τα αιτήματα των καθηγητών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ελλιπής χρηματοδότηση των σχολείων και η δραματική επιδείνωση της εργασιακής και οικονομικής θέσης των εκπαιδευτικών.

Η ομοσπονδία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της αξιολόγησης, κάνοντας σαφές ότι δεν θα δεχθεί να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, ενώ προειδοποίησε πως δεν θα γίνει αποδεκτή καμιά δυσμενής αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών και καμία αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Ο κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε πως θα συναντηθεί και πάλι με την ομοσπονδία πριν από την έναρξη του σχολικού έτους, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ομαλή έναρξη του σχολικού έτους.

Σχετικά με την αξιολόγηση, η ΟΛΜΕ απείλησε με κινητοποιήσεις, αν δεν αποσυρθεί η διάταξη του ν.4024/11 για τη σύνταξη ΠΔ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών (έως τις 14 Αυγούστου) ή αν προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας σε νομοθέτηση εκπαιδευτικών αλλαγών μέσα στο καλοκαίρι και μάλιστα σε αντίθεση με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αναφορικά με τα αιτήματα της ομοσπονδίας, συνοπτικά ζητάει τα εξής:

- Επαρκείς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφτούν όλα τα κενά.
- Να γίνουν έγκαιρα όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές που εκκρεμούν (μετατάξεις καθηγητών ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια, αποσπάσεις κ.λπ.).
- Άμεση επίλυση του σοβαρού προβλήματος των μετακινήσεων των μαθητών.

Μιχελογιαννάκης: Οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ για την ΑΤΕ και 6 "καυτά" ερωτήματα

Ο Ιωαν. Μιχελογιαννάκης, βουλευτής Ηρακλείου,  και ο Παρίσης Μουτσινάς, βουλευτής Μαγνησίας εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ στην Επιτροπή Οικονομικών, κοινοποίησαν τις θέσεις του κόμματος για την ΑΤΕ και θέτουν μια σειρά από θέματα που πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα ο υπουργός.

Κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής με θέμα «Πρόσφατες εξελίξεις στην ΑΤΕ» και τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, του Υφυπουργού κ. Σταϊκούρα και του Προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου, ο κ. Μιχελογιαννάκης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών, στην παρέμβασή του επεσήμανε: «Στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης υπήρχε όρος που ανέφερε ότι η ΑΤΕ πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί και να εξυγιανθεί. Άλλωστε το ίδιο αναφερόταν και στο master plan της διοίκησης της ΑΤΕ και του Διοικητή της κ. Πανταλάκη. Η εκτίμηση του κ. Προβόπουλου ότι αυτό δεν είναι σύμφωνο με τους όρους του μνημονίου δεν ευσταθεί, αφού αυτή η ίδια διατύπωση περιέχεται ακριβώς στο δεύτερο σενάριο του μνημονίου.

Η θέση βέβαια της ΔΗΜΑΡ είναι η δημιουργία δημόσιου τραπεζικού πυλώνα, τον οποίο θα αποτελούν η Εθνική Τράπεζα, η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Πρόταση καθ’ όλα ρεαλιστική αφού είναι γνωστό ότι μετά την ανακεφαλαιοποίηση ένα μεγάλο μέρος των χαρτοφυλακίων τους θα ανήκουν στο κράτος. Ωστόσο, οι εξελίξεις μάς αναγκάζουν να ζητήσουμε τη διασφάλιση των συμφερόντων που έχουν σχέση με τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Συγκεκριμένα θέλουμε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμιά απόλυση εργαζομένου, καθώς επίσης και ότι θα γίνουν σεβαστές οι εργασιακές σχέσεις και η εξέλιξη των υπαλλήλων της ΑΤΕ. Επίσης θα πρέπει να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ταμείου υγείας και των ταμείων συντάξεως των εργαζομένων.

Ο Υπουργός Οικονομικών καλείται άμεσα να ξεκαθαρίσει:

- Τι προτίθεται να κάνει με τις θυγατρικές της ΑΤΕ (Δωδώνη, ΣΕΚΑΠ, Ζάχαρη) και πώς θα διασφαλιστεί η λειτουργία τους στη μεταβατική περίοδο ούτως ώστε να μην απαξιωθούν.

- Πώς θα διασφαλιστεί η γη που είναι υποθηκευμένη και περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο της «κακής» ΑΤΕ.

- Τι θα γίνει με τα δάνεια των κομμάτων τα οποία δεν έχουν επαρκείς διασφαλίσεις.

- Τι έχει να απαντήσει στο ότι η παραχώρηση της ΑΤΕ στην Πειραιώς είχε συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2012;

- Τι έχει να απαντήσει στο ότι η ανακεφαλαιοποίηση φέρνει το κράτος μέτοχο σε 4 μεγάλες τράπεζες αλλά η διαχείρισή τους θα συνεχίσει να γίνεται από τους ιδιώτες και με ιδιωτικά κριτήρια (όπως ειπώθηκε από τον κ. Σουρνάρα και τον κ. Προβόπουλο).

- Τι έχει να απαντήσει στο ότι ήδη η κακή ΑΤΕ έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ και το οποίο ακόμα δεν έχει πάρει θέση.


Σε κάθε περίπτωση η ΔΗΜΑΡ, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξελίξεις και το νέο πλαίσιο, θα στηρίξει τόσο την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και τους αγρότες όσο και τους εργαζόμενους. Η παρουσία μας με προτάσεις και παρεμβάσεις θα είναι καθοριστική και καθημερινή.

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ

Ι. Μιχελογιαννάκης

Π. Μουτσινάς

Χατζημαρκάκης: «Να σταματήσει η Ελλάδα να είναι πειραματόζωο του ΔΝΤ»

Ένα «βαρέλι χωρίς πάτο» θεωρεί η Γερμανία την Ελλάδα, υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης με αποκλειστικές του δηλώσεις στη webtv του ΑΜΠΕ, και τονίζει πως η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να είναι «πειραματόζωο του ΔΝΤ».

«Η Γερμανία έχει μια πολύ λανθασμένη εικόνα για την Ελλάδα. Η Γερμανία έχει την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι βαρέλι χωρίς πάτο. Δηλαδή, οι Γερμανοί πιστεύουν ότι επενδύουν σε μία χώρα η οποία δεν είναι ικανή να χρησιμοποιήσει με τον κατάλληλο τρόπο αυτά τα λεφτά. Είναι πολύ λανθασμένη εικόνα αυτή, γιατί οι ίδιοι οι Γερμανοί έχουν δώσει πολλές εγγυήσεις, αλλά και οι Έλληνες έχουν ξεπληρώσει ήδη 400 εκατ. ευρώ μόνο σε τόκους προς τους Γερμανούς. Άρα έχουμε να κάνουμε με μία λανθασμένη εικόνα. Όμως πιστεύω ότι τώρα πρέπει πάρα πολύ γρήγορα η Γερμανία να καταλάβει ότι η κάθε πίεση προς την Ελλάδα, την οποία θεωρώ πειραματόζωο στο εργαστήρι του ΔΝΤ, πρέπει να τελειώσει», δηλώνει ο κ. Χατζημαρκάκης και προσθέτει:

«Έχουμε δει ότι η Ισπανία έχει πάρει άλλους όρους, ειδικά ως προς την επιμήκυνση, ως προς τον χρόνο αποπληρωμής του χρέους και πιστεύω ότι είναι το πιο λογικό του κόσμου και η Ελλάδα να πάρει τους ίδιους όρους». Αυτό, όμως, «σημαίνει αλλαγή, ρύθμιση -αν κάποιοι το λένε αναδιαπραγμάτευση, αυτό είναι ένας όρος» λέει ο Γιώργος Χατζημαρκάκης και συνεχίζει:

«Εγώ θα έλεγα ότι είναι μία ρύθμιση που προσαρμόζει το πρόγραμμα της Ελλάδα με το πρόγραμμα της Ισπανίας και μάλλον και της Ιταλίας στο μέλλον. Αυτό είναι το βασικό. Μπορεί οι Γερμανοί να μην το θέλουν. Χρειαζόμαστε όμως έναν υπουργό και έναν πρωθυπουργό με αυτοπεποίθηση να το ζητάει κιόλας. Αυτό δεν έχει γίνει προς το παρόν. Περιμένουμε τον κ. Σαμαρά και τον κ. Στουρνάρα στις Βρυξέλλες. Και πιστεύω ότι με μία καθαρή φωνή και καθαρή πράξη -όπως το έκανε ο πρωθυπουργός στη Χαλυβουργία- την οποία μπορεί να αναδείξει στους Ευρωπαίους, θα πετύχει τους στόχους της ρύθμισης και αναδιαπραγμάτευσης».

Κουκουλοφόροι έκλεψαν 78χρονο στον Αγ. Νικόλαο ασκώντας βία και τον έστειλαν στο Νοσοκομείο

Ώρες αγωνίας έζησε ένας 78χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας από κουκουλοφόρους με αποτέλεσμα να... οδηγηθεί στο Νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα δυο άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν της πρωτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στο σπίτι 78χρονου, στον οικισμό Αμυγδάλοι του Δήμου Αγίου Νικολάου, όπου με την απειλή βίας, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των χιλίων τριακοσίων (1.300) ευρώ.

Ο ηλικιωμένος άνδρας σοκαρισμένος και χτυπημένος ειδοποίησε οικείους του και τους ενημέρωσε για το περιστατικό ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης.
flashnews.gr

Συνελήφθη δραπέτης φυλακών που είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς το 1990

Συνελήφθη στο Χαλάνδρι ένας 45χρονος δραπέτης των φυλακών, ο οποίος είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς και καταζητούνταν από τις 25 Ιανουαρίου 2011, καθώς δεν επέστρεψε μετά από 11ήμερη άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές Αγιάς.

Ο 45χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης δις ισόβια για τη δολοφονία δύο αστυνομικών το 1990 στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας «Γκλοκ», με γεμιστήρα με οκτώ φυσίγγια και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι όπου διέμενε, οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα μίνι οπλοστάσιο. Ειδικότερα εντοπίστηκαν ένα ημιαυτόματο όπλο τύπου «Σκόρπιον» με δυο γεμιστήρες, ένα πιστόλι με γεμιστήρες, δυο κυνηγετικές καραμπίνες, 173 φυσίγγια, δυο δενδρύλλια κάνναβης, ένα χιτώνιο με διακριτικά Ελληνικής Αστυνομίας, (στολή εκστρατείας) με διακριτικά Ειδικού Φρουρού, ένας πολυκαναλικός ασύρματος, κιάλια, ένα φορητό τηλεσκόπιο, μια πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας μοτοσικλέτας και δυο μοτοσικλέτες για την μία εκ των οποίων είχε δηλωθεί κλοπή.

Επίσης, στο σπίτι ήταν και μια 41χρονη φίλη του συλληφθέντα, η οποία κατείχε μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 2,04 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της γυναίκας, η οποία και συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ζώνη εξάρτησης αστυνομικού, ένας πτυσσόμενος σουγιάς, ένα φυσίγγιο των 9 χιλιοστών και τρία κινητά τηλέφωνα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ηράκλειο: Αναβιώνει η τραγωδία της Λ. Χρυσοστόμου

Μνήμες μιας τραγωδίας που σόκαρε το πανελλήνιο ξυπνούν, την ερχόμενη Κυριακή, οπότε θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της άτυχης Ελένης Πανταγάκη, της συζύγου του Τηλέμαχου Πανταγάκη, που έπεσε νεκρή σε σπίτι στη λ.Χρυσοστόμου, στο Ηράκλειο, από τα χέρια ενός 43χρονου, ο οποίος κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στη γυναίκα, ενώ τραυμάτισε σοβαρά στο χέρι το σύζυγό της αλλά και τη γειτόνισσά του.

Ένα χρόνο μετά το μακελειό της 9ης Αυγούστου συγγενείς και φίλοι της οικογένειας θα συγκεντρωθούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στους Κασσάνους για το μνημόσυνο της άτυχης 48χρονης.
cretalive.gr

Νέες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, - Τι θα συζητήσουν

Νέες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, προγραμματίστηκαν για την προσεχή Δευτέρα στις 16.00 και την Τρίτη στις 18.00.

Τα κύρια ζητήματα προς συζήτηση θα είναι οι αποκρατικοποιήσεις και οι δομικές μεταρρυθμίσεις που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, το πρωί της Κυριακής αναμένεται να έχει κλείσει στο γενικό του πλαίσιο, το πακέτο των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, ώστε να ακολουθήσει κατόπιν η εξειδίκευση και να ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά η τρόικα φρενάρει τις 10 δόσεις πληρωμής των φετινών φουσκωμένων εκκαθαριστικών και ζητεί ισοδύναμα ή επτά δόσεις μέχρι το Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων έχει κοινοποιηθεί στους δανειστές μας, σε ένα πακέτο μέτρων που θα περιλαμβάνει τα εξής:

-Κατάργηση όλων των  κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων και διατήρηση του επιδόματος ανεργίας και του ΕΚΑΣ.
-Καθιέρωση ανώτατου πλαφόν 1.500 ευρώ σε ετήσια βάση στις δαπάνες που καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία για φάρμακα και ιατρική περίθαλψη.
-Κατάργηση τους επιδόματος των 1.000 ευρώ που αντικατέστησε τον 13ο και 14ο στον στενό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
-Επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ.
-Αναδρομική μείωση στα εφάπαξ και περικοπή στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 22,67%.
-Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.
-Κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης για τις επικουρικές.
-Πλαφόν 2.500 ευρώ για το άθροισμα των συντάξιμων αποδοχών με παράλληλη περικοπή των διπλών συντάξεων.
-Περικοπές 10% στις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ και μείωση 30 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ.
-Συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ και αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών.
-Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και μονάδων του ΙΚΑ.
-Καθιέρωση διδάκτρων έως και 2.000 ευρώ τον χρόνο για προπτυχιακούς φοιτητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Νικολόπουλος: "Εγώ θα είμαι εδώ! - Για άλλους, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά…"

"Εγώ θα είμαι εδώ! - Για άλλους, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά…" καταλήγει στη δήλωση - απάντηση στη διαγραφή του ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Νίκος Νικολόπουλος.


Η δήλωση αναλυτικά:

«Οι στίχοι ενός παραδοσιακού τραγουδιού, που ήρθε στο μυαλό μου καθώς ήταν το αγαπημένο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, υπήρξε η αφορμή της διαγραφής μου από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, την οποία πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης.

Η αιτία όμως ήταν άλλη. Η καθαρή και ξάστερη πολιτική μου θέση, αυτή που με σθένος υπερασπίστηκα δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά και ενώπιον του λαού στις πρόσφατες εκλογές και από την οποία ουδέποτε μετακινήθηκα, παραιτούμενος ακόμα και από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας.

Η διαγραφή μου αποτελεί ένα ακόμα μήνυμα της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας ότι, τώρα που άλλαξαν οι ρόλοι και φτάσαμε μέχρι την εξουσία, άλλαξαν και οι θέσεις. Ότι οφείλουν όλοι να ξεχάσουν την «άμεση επαναδιαπραγμάτευση» και το σθεναρό «όχι σε νέα μέτρα ύφεσης και φτώχιας εις βάρος του λαού», που πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς διαλαλούσε προεκλογικά

Η διαγραφή μου είναι ένα σιωπητήριο άγγελμα προς τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ότι το «τότε» δεν είναι «τώρα» και πως για μία ακόμα φορά, ο λαός μας θα πρέπει να υποστεί την ανακολουθία έργων και πράξεων μίας κυβέρνησης.

Είναι προφανές λοιπόν, πως το… tweet ήταν μόνον η αφορμή.

Το ξέρω πως έγινα πολύ δυσάρεστος, όταν με πολύ ξεκάθαρο και έντιμο πολιτικό λόγο εγκατέλειψα την θέση του Υφυπουργού. Το ξέρω πως έγινα ακόμα πιο δυσάρεστος όταν όλη η λάσπη που προσπάθησαν να μου εκτοξεύσουν δεν έπιασε πουθενά και όταν αντελήφθησαν, πως πίσω από το Νικολόπουλο δεν υπάρχει τίποτα «κακό» και τίποτα «περίεργο», παρά μόνο η αποφασιστικότητα ενός έμπειρου πολιτικού, που επί 38 χρόνια υπηρετεί με συνέπεια και τιμή την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, να παραμείνει πιστός και αληθινός απέναντι σε όσα και ο ίδιος προεκλογικά δεσμευόταν απέναντι στον λαό.

Έγινα δυσάρεστος όταν με κάθε τρόπο τόνιζα πως η κυβέρνηση οφείλει να μιλήσει ανοιχτά και ξεκάθαρα στην βάση της Νέας Δημοκρατίας για την «νέα πραγματικότητα» και ακόμα περισσότερο, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Γραμματέας του κόμματος, υπερασπιζόμενος την επίσης έντιμη και ξεκάθαρη πρόταση, η βάση της Ν.Δ. και το ανώτατο πολιτικό της όργανο να αποφασίσει για την στροφή πολιτικής που αυταπόδεικτα πλέον έχει κάνει η κυβέρνηση έναντι του μνημονίου και της επαναδιαπραγμάτευσης. Κάποιοι, λοιπόν, μάλλον δεν ήθελαν με τίποτα να φτάσει η υποψηφιότητά μέχρι τέλους και οι απόψεις μου να τεθούν υπόψη των στελεχών του κόμματος. Γιατί πονάει η αλήθεια… Πονάει η πραγματική πολιτική. Πονάει η εντιμότητα. Πονάει η συνέπεια λόγων και πράξεων!

Ας είναι…

Αποδέχομαι κάθε «ποινή» που μου επιβάλλει το σημερινό σύστημα ηγεσίας της παράταξης που ποτέ δεν θα πάψω να θεωρώ «σπίτι» μου.

Και την αποδέχομαι γιατί, όπως ανέφερα και σε μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, αν ο κ. Σαμαράς θέσει στα όργανα του κόμματος το ερώτημα «επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, τώρα ή μετά;» και πάρει την απάντηση «τώρα», δεν έχει άλλη λύση από το να… αυτοδιαγραφεί.

Την αποδέχομαι γιατί γνωρίζω καλά αυτό που η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. μάλλον δεν γνωρίζει: Ότι η συνείδηση αυτής της παράταξης είναι ο κόσμος της. Και η φωνή της βάσης, του λαού, δεν φιμώνεται ποτέ. Ούτε και χαρίζεται σε αυτούς που τον κοροϊδεύουν.

Την αποδέχομαι γιατί, στο τέλος, ο λαός είναι εκείνος που εκλέγει και διαγράφει!

Περιμένω την κλήση μου σε απολογία στο πειθαρχικό του κόμματος. Όπου θα υποστηρίξω τις ίδιες ξεκάθαρες απόψεις και θα θυμίσω τα όσα υπερασπιζόμασταν προεκλογικά, απέναντι στα σημερινά… «excellent» του κ. Τόμσεν. Και εάν, παρεμπιπτόντως, μου επιτραπεί να παραμείνω στο κόμμα, θα συνεχίσω να είμαι υποψήφιος Γραμματέας, με την ίδια πρόταση και την ίδια λογική: Η βάση να αποφασίσει για την πολιτική στάση της κυβέρνησης! Και ας δούμε τότε, ποια λογική θα επικρατήσει…

Και σε κάθε περίπτωση, δηλώνω πως θα παραμείνω εδώ, όρθιος, έτοιμος να υπερασπιστώ την πραγματική συνείδηση της Νέας Δημοκρατίας και τα όσα προεκλογικά υποστηρίξαμε απέναντι στον χειμαζόμενο λαό μας: Όχι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, όχι σε νέα μέτρα ύφεσης!

Οι δικές μου επάλξεις αγώνα δεν άλλαξαν ποτέ, ακόμα και όταν ο πολιτικός μου μέντορας, κ. Κ. Στεφανόπουλος αποχωρούσε κάποτε από την παράταξη ή όταν αποχωρούσε από αυτή ο σημερινός Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ., καθώς και όσοι άλλοι, κατά καιρούς, έφυγαν από αυτή.

Εγώ θα είμαι εδώ!

Για άλλους, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά…»

ΝΔ: Διέγραψαν τον βουλευτή Νικολόπουλο για σχόλιό του στο Twitter

Εκτός Νέας Δημοκρατίας είναι επισήμως ο βουλευτής Αχαΐας του κόμματος και πρώην υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος.
Προηγήθηκε ανάρτησή του στο Twitter, όπου σχολίασε τη στρατηγική της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση του οικονομικού προγράμματος με την τρόικα.


«Εμφανές το στρατηγικό αδιέξοδο. Η σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης "όνειρο ήταν" την λησμονήσαμε.Ο λαός ξεπνεομένος τι να περιμένει; Την τροϊκανή επιείκεια ή την τιμωρία;»


Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποίησε ότι θέτει τον κ. Νικολόπουλο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ Γ. Τραγάκη, παραπέμπει το πρώην υφυπουργό στην Επιτροπή με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Απόγνωση στη Βιάννο - Έκκληση για βοήθεια στο χθεσινό δημ.συμβούλιο

Η οργή και η απόγνωση κυριάρχησαν στο χθεσινό, έκτακτο, δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στη Βιάννο, μετά τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη η περιοχή που πλέον μετράει χιλιάδες στρέμματα γης  αποτεφρωμένα, σπίτια κι επιχειρήσεις με σοβαρές φθορές από τις φλόγες, ζώα που βρήκαν το θάνατο στη φωτιά αλλά και σοβαρές ζημιές σε δίκτυα και υποδομές.

Οι Βιαννίτες απηύθυναν έκκληση στην Πολιτεία να στηρίξει την αναγέννηση της περιοχής, ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές που κατακεραύνωναν τις περικοπές και στην Πυροσβεστική, εξαιτίας των οποίων τα πυροσβεστικά μέσα ήταν λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά.

Στη χθεσινή συνεδρίαση τέθηκε - με αφορμή τη σύλληψη του 32χρονου κτηνοτρόφου για τον εμπρησμό - και το θέμα της παράνομης δράσης κτηνοτρόφων στη Βιάννο. Όπως καταγγέλθηκε, εδώ και χρόνια, στην περιοχή έχουν εγκατασταθεί κτηνοτρόφοι, οι οποίοι αυθαιρετούν συστηματικά, περιφράσσουν με συρματοπλέγματα αγροτικούς δρόμους και φθάνουν στο σημείο να απειλούν και να τρομοκρατούν ντόπιους, οι οποίοι φοβούνται να πάνε ακόμα και στις περιουσίες τους.

Τόσο ο δήμαρχος, Παύλος Μπαριτάκης και το δημοτικό συμβούλιο όσο και οι κάτοικοι ζητούν να κηρυχθεί πυρόπληκτη η περιοχή, να εξασφαλιστούν κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και δίκτυα αλλά και χρηματοδότηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Ο κ. Μπαριτάκης τόνισε ακόμα την ανάγκη να ληφθεί σειρά πρωτοβουλιών ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και των τοπικών επιχειρήσεων, να υπάρξουν ρυθμίσεις για τους κατοίκους που έχουν χάσει ολοσχερώς τις περιουσίες τους. Ακόμα επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει "πάγωμα" των δανειακών δόσεων του δήμου αλλά και μέριμνα για τις δανειακές υποχρεώσεις ή δανειακές διευκολύνσεις των πληγέντων.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δεσμεύτηκε για έμπρακτη στήριξη της περιοχής και των κατοίκων με όλα τα μέσα που διαθέτουν.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο οποίος έκανε λόγο για ξεκάθαρο εμπρησμό στη Βιάννο, ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Δεικτάκης, οι βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης, Μάξιμος Σενετάκης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Σωκράτης Βαρδάκης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Πέτρος Ινιωτάκης και άλλοι.
cretalive.gr

Συνταξιούχος τραπεζικός έδινε σε μαθήτριες ταινίες πορνό

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών σε πρώην τραπεζικό υπάλληλο κατηγορούμενο πως πλησίαζε ανήλικα κορίτσια...έξω από δημοτικά σχολεία της Πάτρας και τους έδινε dvd με πορνογραφικό υλικό.
Ο δράστης κρίθηκε ένοχος για το γεγονός πως πλησίασε ένα κοριτσάκι 11 ετών και του έδωσε πορνό dvd.

Στο δικαστήριο, όπως γράφει η "Πελοπόννησος" βρέθηκαν αρκετές κοπέλες οι οποίες περιέγραψαν τις κινήσεις του δράστη και τον τρόπο που τις προσέγγιζε για να τους δώσει τα dvd. Ο άνδρας κατέβαινε από το αυτοκίνητο, τις πλησίαζε και με ευγενική φωνή τις καλούσε προς το μέρος του. Όταν οι ανήλικες πλησίαζαν τους έδινε το dvd λέγοντάς τους να το δουν σπίτι.

Τα περιστατικά σημειώθηκαν την άνοιξη του 2010 και η φήμη για τη δράση του άνδρα είχε εξαπλωθεί στα δημοτικά σχολεία της Πάτρας. Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.

Ένοπλη ληστεία με το "καλημέρα" στα Χανιά

Ένοπλη ληστεία πραγματοποιήθηκε με το "καλημέρα" σε οπωροπωλείο στα Χανιά.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου στις 7:30 το πρωί δύο άγνωστοι άντρες εισέβαλαν σε κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Μανούσακα και με την απειλή όπλου ζήτησαν τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο.


Το κατάστημα εκείνη την ώρα ήταν άδειο από πελάτες ενώ μέσα σε αυτό βρίσκονταν ένας άντρας, που πιθανολογείται ότι είναι ο ιδιοκτήτης, ο οποίος έδωσε στους δράστες 2000 ευρώ.

Οι άγνωστοι, που φορούσαν δερμάτινα ρούχα, πήραν τη λεία τους και εξαφανίστηκαν ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνα των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό τους.

Τον εκτέλεσαν με πέντε σφαίρες στο κεφάλι

Μια εν ψυχρώ δολοφονία σημειώθηκε τα ξημερώματα σε κεντρική πλατεία του Κορυδαλλού, στην πλατεία Ελευθερίας, προκαλώντας τρόμο στην τοπική κοινωνία. 

Όλα έγιναν δέκα λεπτά μετά τις τρεις τα ξημερώματα, όταν δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα σταμάτησαν μπροστά από το 31χρονο θύμα τους και ο ένας από τους δύο αναβάτες έβγαλε όπλο και εκτέλεσαν τον άτυχο άντρα με πέντε σφαίρες στο κεφάλι. Ο νεαρός έπεσε νεκρός στο έδαφος, ενώ οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Η αστυνομία που έφτασε άμεσα στην περιοχή, απέκλεισε το σημείο της δολοφονίας και βρήκε πέντε κάλυκες έκανε λόγο για πιθανό ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε συμμορίες.

Η ταυτότητα του θύματος δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων παραμένουν ακόμα στο σκοτάδι.

Αυτοκτόνησε 31χρονος με καραμπίνα

Με τραγικό τρόπο έβαλε τέλος στη ζωή του ένας 31χρονος άντρας, χθες το βράδυ πέντε λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, στο χωριό Κούμανι της Αρχαίας Ολυμπίας, στο δρυοδάσος της Φολόης.

Ο αυτόχειρας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο δωμάτιό του, χρησιμοποιώντας μια κυνηγετική καραμπίνα. Ο31χρονος στήριξε το όπλο στο κεφάλι του και βρήκε τη δύναμη να πατήσει τη σκανδάλη «φεύγοντας» με αυτό τον τραγικό τρόπο από τη ζωή.

Ο πυροβολισμός έκανε τους οικείους του και τους γείτονες να τρέξουν και να δουν το κακό που είχε συμβεί.

Προανάκριση διενεργεί για τα αίτια που οδήγησαν το νεαρό άντρα στην αυτοκτονία διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας.

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

Καταστροφικές οι πυρκαγιές τον Ιούλιο στην Κρήτη

Η Κρήτη, τον περασμένο μήνα δηλαδή τον Ιούλιο 2012, δοκιμάσθηκε από μεγάλο αριθμό πυρκαγιών, από τις οποίες προκλήθηκαν... μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις και λοιπές δομές. Μόνον τον μήνα αυτόν περισσότερα από 35.000 στρέμματα αγροτοδασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων παραδόθηκαν στις φλόγες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ευρωπαικό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών της Ευρωπαικής Ένωσης, το γνωστό (E.F.F.I.S), μόνον από τις πέντε (5) μεγαλύτερες πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν τον Ιούλιο στην Περιφέρεια της Κρήτης κάηκαν συνολικά 35.990 στρέμματα αγροτοδασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων και οι μεγαλύτερες καμένες εκτάσεις, δηλαδή πάνω από 900 - 1.000 στρέμματα, καταγράφηκαν από τις παρακάτω αναλυτικά αναφερόμενες πυρκαγιές στις ακόλουθες περιοχές και Νομούς :

• Την 18/07/2012 από πυρκαγιά σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου του Ν. Χανίων καταστράφηκαν 2.010 στρέμματα, εκ των οποίων το 13,5% ήταν βλάστηση σκληροφύλλων, 51% άλλες φυτικές εκτάσεις και 35,5% αγροτικές περιοχές.

• Την 22/07/2012 από πυρκαγιά σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου του Ν. Ρεθύμνου καταστράφηκαν 1.000 στρέμματα, εκ των οποίων το 76,53% ήταν βλάστηση σκληροφύλλων και το 23,47% αγροτικές εκτάσεις.

• Την 28/07/2012 από πυρκαγιά σε περιοχή του Δήμου Αγ. Βασιλείου του Ν. Ρεθύμνου καταστράφηκαν 9.130 στρέμματα, εκ των οποίων το 9,12% ήταν βλάστηση σκληρόφυλλων, το 57% άλλες φυτικές περιοχές και το 33,88% αγροτικές εκτάσεις.

• Την 29/07/2012 από πυρκαγιά σε περιοχή του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας του Ν. Ηρακλείου καταστράφηκαν 960 στρέμματα, το 100% των οποίων ήταν διάφορες φυτικές εκτάσεις.

• Την 30/07/2012 από πυρκαγιές σε περιοχές του Δήμου Βιάννου του Ν. Ηρακλείου καταστράφηκαν συνολικά 22.890 στρέμματα, εκ των οποίων το 19,22% ήταν βλάστηση σκληρόφυλλων, 48,62% διάφορες φυτικές εκτάσεις και 32,16% αγροτικές εκτάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί. ότι το έτος 2011, στην Κρήτη κάηκε από 547 πυρκαγιές, που συνολικά εκδηλώθηκαν, αγροτοδασική έκταση 29.387,5 στρεμμάτων, και από αυτά μόνον τον Ιούλιο κάηκε από 72 πυρκαγιές, αγροτοδασική έκταση 23.490,3 στρεμμάτων.

(Έρευνα: Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου Π.Σ,ε.α, νομικού)
flashnews.gr

Διακοπές στην Ελούντα για τον Σημίτη

Τις καλές συνήθειες δεν τις αφήνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Στις 12.30 χτες το μεσημέρι έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με... την πτήση της γραμμής συνοδευόμενος από τη συζυγό του Δάφνη, την κόρη τους και την εγγονή τους.

Ο κ. Σημίτης ευδιάθετος χαιρέτισε τον κόσμο που τον αναγνώρισε, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο που τον περίμενε και κατευθύνθηκε στην Ελούντα όπου θα παραμείνει ως την Τετάρτη.
 
thebest.gr

Δείτε το πρώτο πλωτό μίνι μάρκετ-Απίστευτο και όμως ελληνικό! [photo]

Ένας Έλληνας επιχειρηματίας, για να πάει κόντρα στην οικονομική κρίση και για να κερδίσει κάτι παραπάνω τώρα που είναι καλοκαίρι, σκαρφίστηκε να... μετατρέψει τη βάρκα του σε πλωτό μίνι μάρκετ και να αλωνίζει τα πελάγη για πελάτες.
Βρίσκεσαι σε ερημική παραλία κι έχεις ξεμείνει από παγωμένο νερό ή κρύα μπύρα; Μην ανησυχείς, υπάρχει λύση. Το πλωτό μίνι μάρκετ!
thestival.gr

Κινδύνευσε 52χρονος από φωτιά σε σπίτι στο Ηράκλειο, τον έβγαλαν λιπόθυμο από τις φλόγες

Λιπόθυμο έβγαλαν από το σπίτι του που φλέγονταν έναν 52χρονο άντρα στο Ηράκλειο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά από τις 22:30 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο διπλοκατοικίες στην Κορώνη Μαγαρά.

Περίοικοι που είδαν τους πρώτους καπνούς να ξεπηδούν από το σπίτι ειδοποίησαν τις αρχές που έσπευσαν έγκαιρα απεγκλωβίζοντας τον 52χρονο ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε με προβλήματα στην αναπνοή στο ΠΑΓΝΗ.

Δύο πυροσβεστικά οχήματα με τέσσερις υπαλλήλους κατόρθωσαν λίγη ώρα αργότερα να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά χωρίς να επεκταθεί στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.

Τα αίτια για το συμβάν διερευνώνται.
flashnews.gr

“ Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ” στο παλιό λιμάνι Χανίων.

Το Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά την έκθεση εξωφύλλων της ATHENS VOICE ¨Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ”, στο χώρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, στο Νεώριο Μόρο, στο παλιό λιμάνι Χανίων.

Το Μουσείο Τυπογραφίας, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, γίνεται το όχημα μεταφοράς της έκθεσης εξωφύλλων της πρώτης free press εφημερίδας ATHENS VOICE στο παρθενικό της ταξίδι εκτός Αθηνών.

Το Μουσείο Τυπογραφίας εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2005. Η συλλογή του περιλαμβάνει περίτεχνα τυπογραφικά πιεστήρια και άλλα μηχανήματα καθώς και εργαλεία και αντικείμενα που παρουσιάζουν την ιστορία της τυπογραφίας από τη γέννηση της την εποχή του Γουτεμβέργιου μέχρι τις μέρες μας. Σπάνια βιβλία και εφημερίδες καθώς και πολύτιμες λιθογραφίες μας ταξιδεύουν στην τέχνη της Τυπογραφίας.

Τον Απρίλιο του 2012 το μουσείο επεκτάθηκε σε νέα πτέρυγα προσθέτοντας στη συλλογή του εκθέματα και σύγχρονα μηχανήματα που αφορούν στην εξέλιξη των γραφικών τεχνών, εργαστήρια παραδοσιακής βιβλιοδεσίας, μεταξοτυπίας, σφραγιδοποιίας, καθώς και δύο αξιόλογες εκθέσεις που σχετίζονται με την εξέλιξη της τυπογραφίας και την ιστορία της γραφής.

Η ATHENS VOICE τα προηγούμενα χρόνια παρουσίαζε τα πρωτότυπα έργα, που φιλοτεχνούσαν γνωστοί δημιουργοί για το εξώφυλλο της εφημερίδας, στο κτήριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς.

Δυναμικοί και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες της Ελλάδας και ορισμένοι διάσημοι ξένοι μετατρέπουν τα εξώφυλλα της εβδομαδιαίας εφημερίδας πόλης σε άμεσο επικοινωνιακό μήνυμα και έργο τέχνης. Ζωγράφοι, illustrators, γραφίστες, καρτουνίστες, γελοιογράφοι, φωτογράφοι, graffiti artists έγιναν μέλη της ομάδας «A.V.» και συνδιαμορφωτές της εικόνας της.

“Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ” ταξιδεύει στα Χανιά με έργα που έχουν ήδη εκτεθεί στην Αθήνα αλλά και πολύ σημαντικά έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά από τους δημιουργούς τους.

Οι 62 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι :

Αδαμάκης Γιάννης , Αϊδίνης Διαμαντής , Αρβανίτης Δημήτρης , Αρμενιάκος Σπύρος , Αυγέρος Γιώργος , Βαρβιτσιώτης Κωνσταντίνος , Βασμουλάκης Αλέξανδρος , Beetroot, Βρεττός Τάσος , Γεωργιοπούλου Βίκυ , Γούσης Γιώργος , Γούτσιας Γιάννης , Γρυπάρης Billy , Γωνιωτάκης Γιάννης , Δάρρα Χριστίνα , Ζήκος Λάζαρος , Ιωάννου Γιάννης , Κάια Ντέμη , Κακανιάς Κωνσταντίνος , Κεχαγιόγλου Χρήστος , Κλιντ Νικήτας , Κουρούδης Γιάννης , Κουρούδης Μενέλαος , Κούτσικος Πάρις , Κυριακούλης Αντώνης , Λαγός Νίκος , Λαζόπουλος Λάκης , Λάμπερτ Χάρης , ΛοΓό (Γιάννης Λογοθέτης), Μανουσάκης Μιχάλης , Moby, McLaren Malcolm , Μπαργιώτας Θοδωρής , Νταγαδάκης Αντώνης , Παπαδάτος Αλέκος , Παπαθεοδώρου- Βαλυράκη Μίνα , Παπανικολάου Ηλίας , Παρλιάρος Στέλιος , Παυλόπουλος Τάσος , Poka-Yio, Περάκης Νίκος , Περρής Βαγγέλης , Πετρουλάκης Ανδρέας , Ραζής Αχιλλέας , Ρόκος Στέφανος, Sonke (Αλέξανδρος Σκουταριώτης), Σκάμη Εύα , Σπαθάρης Ευγένιος , Σπανάκης Κώστας , Σταθόπουλος Γιώργος , Σταματόπουλος Νεκτάριος , Στεφανάκις Γιάννης , Τρανός Νίκος, Τσέβης Άκης, Τσουκάτου Καλλιόπη , Φιλοπούλου Μαρία , Φωτιάδης Φίλιππος , Χαμπίδης Πάβλος , Χάρος Μανόλης , Χριστούλιας Πέτρος , Jejek Mojmir , Walker Paul

Ιδιαίτερο στιγμιότυπο στην έκθεση αποτελούν 12 έργα του Λάκη Λαζόπουλου που έχουν γίνει αποκλειστικά για την ATHENS VOICE.

Το Μουσείο Τυπογραφίας και η εφημερίδα Χανιώτικα Νέα καλωσορίζουν την ATHENS VOICE και την έκθεση εξωφύλλων της στα Χανιά και υποδέχονται το κοινό σε μια δράση τέχνης, όπου εκτός από την κύρια έκθεση, ο επισκέπτης θα μπορέσει να κάνει μια εικονική περιήγηση στο Μουσείο Τυπογραφίας και να ανατρέξει στην ιστορία της τυπογραφίας.

Μάλιστα, για την ουσιαστικότερη κατανόηση από τους επισκέπτες των αρχών της τυπογραφίας αλλά και της διαδικασίας που απαιτείται για τη δημιουργία ενός εντύπου, θα προβληθούν επεξηγηματικά video.

Τα εγκαίνια της έκθεσης στις 8 Αυγούστου θα κάνει η κυρία Ειρήνη Γερουλάνου, αναπληρωτής Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη.

Η έκθεση φιλοξενείται στο χώρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, στο Νεώριο Μόρο, στο ενετικό λιμάνι από τις 8 έως τις 27 Αυγούστου, όπου ντόπιοι και επισκέπτες της πόλης των Χανίων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα πρωτότυπα έργα τέχνης και να ανακαλύψουν πόση τέχνη μπορεί να χωρά στο εξώφυλλο μιας εφημερίδας!

Την ασφάλιση των εκθεμάτων της έκθεσης προσέφερε χορηγικά η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της υποστήριξης του Πολιτισμού και των Τεχνών.


Πρόγραμμα λειτουργίας έκθεσης

Δευτέρα – Κυριακή 10.00-22.00

Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας "μαϊμού" ρούχων και υποδημάτων στη Χερσόνησο

Μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας στη Χερσόνησο, της Ελληνικής Αστυνομίας και των εκπροσώπων εισαγωγικών εταιριών εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ειδών ένδυσης και υπόδησης, τα οποία ήταν «μαϊμού».

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν για την πάταξη αυτού του ανεπιθύμητου φαινομένου καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος Χερσονήσου και οι επαγγελματίες του Δήμου έχουν ζητήσει κατ’ επανάληψη από τη Δημοτική Αρχή τη λήψη δραστικών μέτρων για την πάταξη του παραεμπορίου και την απομάκρυνση από την αγορά των προϊόντων «μαϊμού».

Η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες και μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αστυνομίας έχει διενεργήσει στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου πολυάριθμους ελέγχους και έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις παράνομων προϊόντων.
flashnews.gr

Ασφαλιστικά μέτρα στην οικογένεια του 18χρονου από το Τυμπάκι

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσε, σήμερα, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου ο 42χρονος από το Τυμπάκι, που βρίσκεται στα "μαχαίρια" με την οικογένεια του... 18χρονου που κατηγορείται για το βιασμό της 14χρονης κόρης του 42χρονου.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατατέθηκε εναντίον των τριών αδερφών, θείων του 18χρονου, προκειμένου να μην μπορούν ούτε να πλησιάσουν την οικογένεια του 42χρονου, προς αποφυγή μελλοντικών επεισοδίων.

Η προσωρινή διαταγή θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα προσδιοριστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.
cretalive.gr

Αρναουτάκης: Οριστική λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων

Την βεβαιότητα του ότι στην διάρκεια της παρούσας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ, θα έχει δοθεί οριστική λύση στο θέμα της διαχείρισης των στερεών και υγρών αποβλήτων στο νησί, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην σημερινή συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής διαβούλευσης όπου παρουσιάστηκε το Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΠΕΣΔΑΚ).

Στην σημερινή επιτροπή διαβούλευσης που συνεδρίασε στο Ηράκλειο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε ότι η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του προβλεπόμενου σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, έχει υπολογιστεί στα 130 εκ. ευρώ, και στόχος είναι η χρηματοδότηση να διασφαλιστεί από τα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων (ΕΣΠΑ), και να ολοκληρωθεί μέχρι το 2015.

Στην σημερινή επιτροπή διαβούλευσης του ΠΕΣΔΑΚ, υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Κρήτης, οι δήμαρχοι των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων του νησιού, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, φορέων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, εκπρόσωποι κομμάτων, οι επικεφαλής των Περιφερειακών παρατάξεων, αλλά και πολίτες.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων έχει αποκλειστεί η μέθοδος της καύσης, και ότι «το προτεινόμενο σχέδιο αποτελεί μια βιώσιμη λύση για την Κρήτη, την οποία όλοι μαζί θα πρέπει να δούμε με νηφαλιότητα και ηρεμία», και προσέθεσε: «Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια πανελλαδικά που καταθέτουμε ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Το πρόβλημα των απορριμμάτων, μας ταλαιπωρεί εδώ και 20 χρόνια, και το μόνο που έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι να μας επιβάλλονται πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλω να πω επίσης ότι είμαι πολύ αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα έχουμε δώσει οριστική λύση και στο θέμα διαχείρισης των υγρών αποβλήτων».

Στην σημερινή παρουσίαση ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής επεσήμανε ότι η μελέτη που παρουσιάστηκε σήμερα, συντάχθηκε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας με την συνδρομή των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, και όπως ειπε: «θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε, γιατί πρόκειται για ένα ρεαλιστικό σχεδιασμό που αντιμετωπίζει τα θέματα στις σωστές τους διαστάσεις, και είναι εφαρμόσιμος».

Η Περιφερειακή εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων Βιργινία Μανασάκη είπε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για ένα σχεδιασμό που θα τελεσφορήσει, θα βρει γόνιμο έδαφος και θα αφορά ένα σχεδιασμό που θα υλοποιηθεί και δεν θα μείνει στα χαρτιά για άλλη μια φορά».

Τέλος το στέλεχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) ειδικευόμενη σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων Ελένη Καργάκη είπε ότι «ευελπιστούμε μέχρι το 2016 να έχουμε ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες μονάδες διαχείρισης, οπότε θα ξεκινήσει το τελικό στάδιο διαχείρισης των απορριμμάτων».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...