Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Αχεντριά: Έπεσε στο γκρεμό με το αυτοκίνητο

Με ελαφρά , αναλόγως με την πτώση, τραύματα την "γλίτωσε" ένας ηλικιωμένος άνδρας, όταν το όχημα που οδηγούσε έπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε γκρεμό βάθους περίπου 20 μέτρων .

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι στον επαρχιακό δρόμο ανάμεσα στον Αχεντριά και το Μαριδάκι και άμεσα ειδοποιήθηκε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, προκειμένου να απεγκλωβίσει και να ανεβάσει από τον γκρεμό τον άτυχο άνδρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οδηγός τραυματίστηκε στο πόδι, ενώ δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για τα περαιτέρω ...
cretalive.gr

Κρήτη: Μεγάλο deal με τους Ρώσους που υπογραφούν συμβόλαια 15 εκ. ευρώ!

Θεαματικά θετικές θα είναι οι εξελίξεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για το εξαγωγικό εμπόριο της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CretePlus.gr στο τέλος του μήνα, οπότε αναμένονται στο νησί μας Ρώσοι επιχειρηματίες και εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ της χώρας, που είναι προσκεκλημένοι της Περιφέρειας Κρήτης, πρόκειται να υπογραφούν … χρυσά συμβόλαια με μεγάλες επιχειρήσεις της Κρήτης, αλλά και συνεταιρισμούς, για την εξαγωγή Κρητικών προϊόντων.

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι θα πέσουν υπογραφές σε συμβόλαια που θα ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ!

Οι εξελίξεις αυτές σαφώς θα ευεργετήσουν την οικονομία της Κρήτης σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, αποτέλεσμα των κινήσεων ματ του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη αλλά και της αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη το προηγούμενο διάστημα με τους Ρώσους που φέρνουν αυτά τα θετικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μεγάλο διάστημα η αντιπεριφερειάρχης κα Βρέντζου έχει αναλάβει το ‘πακέτο’ της προετοιμασίας για την … κάθοδο των Ρώσων στο τέλος του μήνα προκειμένου να φτάσουμε στην θετική κατάληξη της υπογραφής των μεγάλων συμβολαίων που οδηγούν για πρώτη φορά στα χρονικά σε τόσο μεγάλες εξαγωγές Κρητικών προϊόντων στη χώρα της πολικής αρκούδας.

Εντός της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την κάθοδο της Ρωσικής αντιπροσωπείας που θα έρθει στο Ηράκλειο ώστε να πέσουν οι υπογραφές των ‘χρυσών’ συμβολαίων.

Παραδόθηκε ένας 17χρονος για το αιματηρό επεισόδιο στο Ροτάσι Ηρακλείου

Μόνος του παραδόθηκε τελικά ένας 17χρονος ο οποίος συμμετείχε στο αιματηρό επεισόδιο στο Ροτάσι Ηρακλείου στο οποίο πέθανε ένας άλλος συνομήλικός του.

Στη συγκεκριμένη αιματηρή συμπλοκή, όλοι οι συμμετέχοντες ήταν νέοι άνθρωποι και μάλιστα οι τρεις από τους επτά είναι μόλις 17 ετών.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ένας 17χρονος έπεσε νεκρός ύστερα από συμπλοκή επτά ατόμων, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν επίσης. Όλα έγιναν χθες το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ροτασίου του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, όταν τα επτά άτομα ηλικίας 39, 23, 24, 44 ετών και τρεις 17χρονοι τσακώθηκαν για κτηματικές διαφορές.

Κουβέντα στην κουβέντα άναψαν τα αίματα και βγήκαν τα όπλα με αποτέλεσμα το θάνατο του 17χρονου. Σύμφωνα με το prismanews.gr οι εμπλεκόμενοι έχουν μαντριά στην περιοχή, ενώ κατά τη διάρκεια του επεισοδίου χρησιμοποιήθηκε ένα πυροβόλο όπλο αγνώστου τύπου, ράβδοι των βοσκών αλλά και μαχαίρια.

Μάλιστα μία πισώπλατη μαχαιριά ήταν αυτή που σκότωσε τον 17χρονο, ενώ τώρα οι αρχές φοβούνται αντίποινα από την οικογένεια του θύματος.

Παλαιόκαστρο: Τον πυροβόλησε «για διαφορές που είχαν μεταξύ τους»

Σήμερα το μεσημέρι στο Παλαιόκαστρο του Δήμου Κισάμου, στα Χανιά, ένας 44χρονος, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο 53χρονο, «για διαφορές που είχαν μεταξύ τους», όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η Αστυνομία.

Ο 53χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη.

Στο νοσοκομείο τσιγγάνοι και αλλοδαποί μετά τη συμπλοκή στην Κρήτη

Οι τσιγγάνοι και οι αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές, έγιναν "μαλλιά - κουβάρια" και... τέσσερα άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, Αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου συνέλαβαν τέσσερα άτομα - δύο τσιγγάνους και δύο άνδρες από το Μπαγκλαντές - για τη συμπλοκή που έγινε μεταξύ τους, με τη συμμετοχή ενός ακόμη τσιγγάνου που αναζητείται...

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, στο Ηράκλειο, τρεις τσιγγάνοι ηλικίας 19, 30 και 23 ετών ήρθαν στα χέρια με δύο αλλοδαπούς από το Μπαγκλαντές 43 και 38 ετών, για μεταξύ τους προσωπικές διαφορές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των τεσσάρων που συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

Προανάκριση κάνει το Α΄Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου...

Σεισμοί ταρακουνούν την Ελλάδα – Στο χορό των Ρίχτερ Κρήτη, Κόρινθο, Κόνιτσα, Κάσος

Από τα ξημερώματα ο Εγκέλαδος πραγματοποιεί συνεχείς επισκέψεις στην Ελλάδα, αφού έχουν ήδη καταγραφεί πέντε σεισμοί. Η έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται από χθες το πρωί στον ελληνικό χώρο. Η αρχή έγινε χθες το πρωί στις 11:45 όταν 5 Ρίχτερ χτύπησαν δυτικά της Κρήτης ενώ επτά ώρες αργότερα γύρω στις 18:40 είχαμε άλλο ένα σεισμό 4,9 Ρίχτερ.

Σήμερα η χώρα χορεύει από το πρωί αφού στις 06:52 σημειώθηκε σεισμός 4,9 Ρίχτερ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών ΒΔ της Κορίνθου ο οποίος έγινε αισθητός ακόμη και στην Αθήνα. Το περίεργο όμως είναι πως το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δίνει τον σεισμό αυτό 5,6 Ρίχτερ, ενώ το αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει τον σεισμό 5,1 Ρίχτερ.

Στις 06:51 όμως, δηλαδή ένα λεπτό αργότερα ο Εγκέλαδος πήγε νοτιοδυτικά της Κάσου χτύπησε με ένταση 4 Ρίχτερ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, 4,2 Ρίχτερ από το Ευρωμεσογειακό και 4,3 Ρίχτερ το Αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο.

Οι σεισμοί όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού στις 09:15 σήμερα το πρωί είχαμε και σεισμό 12 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Κόνιτσας. 4,5 είπε το Αστεροσκοπείο Αθηνών, 4,8 Ρίχτερ το Ευρωμεσογειακό και 4,9 το Αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δύο Ηρακλειώτες έπαιρναν τη σύνταξη των συζύγων τους που είχαν πεθάνει εδώ και χρόνια

Τη σύνταξη από το ΙΚΑ, των πεθαμένων συζύγων τους έπαιρναν τα τελευταία έξι και πέντε χρόνια, αντίστοιχα, ένας 52χρονος και ένας 72χρονος από το Ηράκλειο οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα, ο 52χρονος λάμβανε τη σύνταξη της θανούσης, από το 2000, συζύγου του, χωρίς να την δικαιούται αφού είχε τελέσει το 2006 νεότερο γάμο, τον οποίο δεν είχε δηλώσει, ως όφειλε. Αντίστοιχα, ο 72χρονος λάμβανε τη σύνταξη της θανούσης, από το 2003, συζύγου του, χωρίς να την δικαιούται αφού είχε τελέσει το 2007 νεότερο γάμο, τον οποίο δεν είχε δηλώσει.

Το ύψος της συνολικής ζημιάς που προκλήθηκε στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων από την παράνομη καταβολή των συντάξεων, ανέρχεται στις 34.439,27 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου Κρήτης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...