Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Μαν. Κεφαλογιάννης: Να καταργηθεί τώρα το μέτρο της προσωποκράτησης

Την κατάργηση του μέτρου της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο και προς ιδιώτες (λόγω της ύφεσης και της δυσπραγίας στην οποία βρίσκεται η αγορά) προτείνει ο βουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.


Με την προτεινομένη διάταξη:

-Απαγορεύεται η προσωποκράτηση των πολιτών για κάθε είδους χρέη και οφειλές προς το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και τους ιδιώτες

Η κρίση χτυπά λιγότερο την Κρήτη

Του ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΛΑΝΤΑΛΙ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, πρωτογενής τομέας και καινοτόμες- εξωστρεφείς επιχειρήσεις διασώζουν την τοπική οικονομία της μεγαλονήσου, φέρνοντας την Κρήτη σε πλεονεκτικότερη θέση σε σχέση με τις αστικές περιφέρειες Αθηνών, Θεσσαλονίκης αλλά και πολλές περιοχές της χώρας.


Σύμφωνα με μελέτη, που εκπονήθηκε (και παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Επιμελητήριο Κρήτης), προκύπτει πως σε σύνολο 841 ανώνυμων εταιρειών, με έδρα το νησί, καταγράφονται ζημιές 143 εκατ. ευρώ. Ωστόσο οι αναλυτές Μαν. Δαμιανάκης και Ιωάννης Χατζηεμμανουήλ εκτιμούν πως γεωργία, κτηνοτροφία και τουρισμός απορροφούν σε μεγάλο βαθμό τους κραδασμούς που προκαλεί η κρίση στην ελληνική οικονομία τα τελευταία έξι χρόνια.

Δύο ασθενείς μετασεισμοί καταγράφηκαν νοτίως της Ιεράπετρας

Δύο μετασεισμικές -πιθανότατα - δονήσεις ακολούθησαν σήμερα το μεσημέρι τον σεισμό που καταγράφηκε τα ξημερώματα, (στις 05:28:46), μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Ηράκλειο: Έσκαψαν για σχολείο και βρήκαν αρχαία (ΦΩΤΟ)

 
Μπροστά σε αρχαιολογικά ευρήματα της Ελληνιστικής Περιόδου, βρέθηκαν την Πέμπτη όσοι συμμετέχουν στα έργα για την ανέγερση του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην Αγία Πελαγία στο Ηράκλειο.

Χανιά: Διακοπή νερού λόγω εργασιών

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τη Δευτέρα 25–11–2013 θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού από τις 08:00 π.μ. – 13:00 μ.μ., που θα αφορά τις περιοχές Κορακιών, Αρωνίου και Στερνών της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου.
Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί λόγω εργασιών συντήρησης της κεντρικής δεξαμενής Κορακιών.

Δύο σεισμοί τα ξημερώματα στην Κρήτη

Δύο σεισμικές δονήσεις με διαφορά μόλις λίγων δευτερολέπτων σημειώθηκαν τα ξημερώματα στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, στις 05:28 καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 139 χλμ νότια της Ιεράπετρας Λασιθίου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...