Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Πρόταση - Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη για εξαγορά των στεγαστικών δανείων


Τα στεγαστικά δάνεια των δυσπραγούντων  οικογενειών που αποτελούν μεγάλο πρόβλημα καθώς έχουν διαφοροποιηθεί οι όροι διαβίωσης και τα εισοδήματα των Ελλήνων, αναδεικνύει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση – πρόταση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, και ζητά να εξεταστεί το ενδεχόμενο εξαγοράς τους από το κράτος. 

Το δικαίωμα στην κατοικία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα, εμπίπτει στα κοινωνικά δικαιώματα και οφείλει να αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους. Τις προηγούμενες περιόδους και προ της οικονομικής κρίσης, οι πολίτες κινούνταν προς την κατεύθυνση της απόκτησης κατοικίας, συχνά, υπολογίζοντας τα έσοδά τους και με τη λήψη δανείου από τις τράπεζες.

Η σημερινή κατάσταση  και η ανατροπή της σταθερότητας σε εισοδήματα και γενικότερα των  μικροοικονομικών και μακροοικονομικών μεγεθών, έχει σαν αποτέλεσμα αφενός οι πολίτες να αδυνατούν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους, ενώ ταυτόχρονα να είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τις τράπεζες που τα έχουν χορηγήσει.

Με βάση τα παραπάνω θα πρέπει να εξεταστεί η περίπτωση, να εξαγοράσει το κράτος μέσω ενός φορέα, τα προβληματικά  δάνεια των πολιτών, ακόμη και με ένα σχετικό «κούρεμα» της αξίας τους, διασφαλίζοντας έτσι και την οικία των πολιτών και παρέχοντας παράλληλα ρευστότητα στις τράπεζες.

Στην συνέχεια, να δίδεται η δυνατότητα διακανονισμού της αποπληρωμής του δανείου με κάθε έναν δανειολήπτη ξεχωριστά, ανάλογα με την οικονομική και οικογενειακή του κατάσταση και με ευνοϊκές ρυθμίσεις του χρόνου και του τρόπου αποπληρωμής του δανείου του καθώς και του τελικού ποσού σε σχέση με το αρχικό δάνειο του δανειολήπτη.

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ερωτά εάν υπάρχει η πρόθεση για εξαγορά των δανείων των πολιτών από τις τράπεζες, ή διαφορετικά εάν θα υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις για την ελάφρυνση των πολιτών που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα στεγαστικά δάνεια.

Μυστήριο με την εξαφάνιση Γερμανού στην Κρήτη


Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία


Συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία 24ωρα στις τοπικές αρχές από την εξαφάνιση ενός 49χρονου Γερμανού τα ίχνη του οποίου χάθηκαν μεταξύ Ρεθύμνου και Χανίων από προχτές Τρίτη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δήλωση που έκανε η σύντροφός του στην αστυνομία το ζευγάρι ξεκίνησε από το Ηράκλειο με προορισμό την Παλαιόχωρα Χανίων.

Στο Ρέθυμνο το ζευγάρι έκανε μια στάση ενώ λίγο αργότερα η γυναίκα συνέχισε το ταξίδι για Παλαιόχωρα ενώ ο 49χρονος παρέμεινε στην πόλη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο 49χρονος φέρεται να κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε μπαρ του Ρεθύμνου ενώ στη συνέχεια τέθηκε υπό επίβλεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου καθώς βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση.
Σ
τη συνέχεια το επόμενο πρωί φέρεται να πήρε το λεωφορείο για Χανιά ωστόσο έκτοτε τα ίχνη του εξαφανίστηκαν και δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.

Η σύντροφός του ανησυχώντας ανέφερε την εξαφάνισή τους στις αρχές που πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Πηγή: prismanews.gr

Κρήτη: Η ιστορία του 12χρονου τυφλού μαθητή συγκινεί

Η  ιστορία του μικρού Πάρι Γιαννουλάκη συγκίνησε και η προσπάθειά του να μορφωθεί παρά το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του, καθώς γεννήθηκε με τύφλωση, αποτέλεσε παράδειγμα θέλησης για όλους.

Ο Δήμος Σφακίων είχε αποστείλει επιστολή στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να γίνει η πρόσληψη καθηγητών ειδικής αγωγής στο Γυμνάσιο της Χώρας Σφακίων στο οποίο φοιτά ο 12χρονος μαθητής. Λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς και μετά τις έντονες πιέσεις δόθηκε λύση.

Από το Υπουργείο διορίστηκαν δύο καθηγητές ειδικής αγωγής (μαθηματικός και φιλόλογος), αλλά μόνο η μαθηματικός αποδέχθηκε την θέση, με αποτέλεσμα να παραμείνει κενή η θέση της φιλολόγου.

Έτσι με την ελπίδα πως τώρα θα γίνουν πιο άμεσες ενέργειες και πριν λήξη η χρονιά αναμένεται το Υπουργείο να διορίσει τον επόμενο στην σειρά του πίνακα των αναπληρωτών φιλόλογων καθηγητών ειδικής αγωγής.

Ο 12χρονος Πάρις εχοντας δίπλα του δασκάλους ειδικής αγωγής ολοκλήρωσε το Δημοτικό Σχολείο και φέτος γράφτηκε στο Γυμνάσιο Σφακίων, όπου από την αρχή της σχολικής χρονιάς και παρά τις έντονες πιέσεις δεν βρέθηκαν οι αναγκαίοι καθηγητές που γνωρίζουν το σύστημα Braille για να διδάξουν τον μαθητή.

Το μήνυμα της οικογένειας

''Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους μας βοήθησαν, προβάλλοντας το θέμα της έλλειψης καθηγητών παράλληλης στήριξης με γνώσεις Braille, στο Γυμνάσιο της Χώρας Σφακίων, για τον γιο μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών θεμάτων του Δήμου Σφακίων, τον κ. Γιώργο Πρωτοπαπαδάκη, που με επιμονή, υπομονή και ανθρωπιά χειρίστηκε το θέμα. Του είμαστε ευγνώμονες, γιατί χάρη στις ενέργειές του έχουμε ήδη στο σχολείο μία μαθηματικό και περιμένουμε και φιλόλογο.

Επίσης θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στον Σύλλογο Διδασκόντων και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου της Χώρας Σφακίων, στον Δήμο Σφακίων, στον Flashnews, στη ''Νέα Τηλεόραση'' και στα ''Χανιώτικα νέα'', που όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά ευαισθητοποιήθηκαν και ανέδειξαν το θέμα, συμβάλλοντας έτσι στην επίλυσή του.

Η σχολική χρονιά σε λίγους μήνες τελειώνει.

Ευχόμαστε με την έναρξη της επόμενης να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με τον ίδιο ανάλγητο χειρισμό από πλευράς Πολιτείας''.



Πηγή: flashnews.gr

Ηράκλειο: Διαμαρτυρία κατά του σχεδίου «Αθηνά»


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου «Αθηνά» πραγματοποίησαν σήμερα σπουδαστές των ΤΕΙ Λασιθίου και Ηρακλείου στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Παραιτήσεις μελών δημοτικών συμβουλίων

Στο μεταξύ συνεχίζονται στο Λασίθι οι αντιδράσεις για το ίδιο σχέδιο και μετά την εισήγηση του δημάρχου Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει την παραίτησή του, δεδομένου όπως αναφέρει, ότι εξαφανίζεται ο Άγιος Νικόλαος και γενικότερα ο νομός Λασιθίου από τον χάρτη ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε αντίθεση μάλιστα με την υπόλοιπη Κρήτη.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη και το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας έθεσε στη διάθεση του δημάρχου τις παραιτήσεις των μελών του.

Ηράκλειο: Υπόθεση εξαφάνισης 21χρονης και της 7 μηνών κόρης της

Υπόθεση εξαφάνισης μιας Ρουμάνας, 21 χρόνων μαζί με το 7 μηνών κοριτσάκι της, εξετάζει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου ύστερα από καταγγελία του Έλληνα συζύγου της.

Η νεαρή αλλοδαπή χθες το απόγευμα επισκέφθηκε συγγενικό της σπίτι, στην περιοχή του Μασταμπά του Ηρακλείου, και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε μαζί το κοριτσάκι της παρά τις προσπάθειες του συζύγου να τους βρει.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό μάνας και κόρης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ε.Π.Κ.Κρήτης : Ανάσα σε εκατοντάδες δημοσίους υπαλλήλους, η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων

Η "ανάσα" δόθηκε  σε Νοσηλεύτρια  δημόσιο υπάλληλο, από το Ειρηνοδικείο Χανίων ,με προσωρινή Διαταγή,( στα πλαίσια των Ασφαλιστικών μέτρων ) μέχρι την εκδίκαση  της αίτησης της  (του άρθρου 4 παρ.1 του Ν.3869/2010  ν.Κατσέλη) η οποία έχει οριστεί  η συζήτηση  για το έτος 2018.-.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης:

¨Πρόκειται  για νοσηλεύτρια δημόσιο υπάλληλο  , ευρισκόμενη σε διάσταση με τον σύζυγό της, είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, με τα δύο έγγαμα και τα άλλα δύο άνεργα τα οποία διαμένουν μαζί της, επί πλέον επειδή το ένα έγγαμο τέκνο της πάσχει από την επάρατη νόσο η οικονομική της κατάσταση επιβαρύνθηκε με έξοδα που δεν καλύπτονται  από το φορέα υγειονομικής περίθαλψης .Είναι χρεωμένη  σε Τρις  Τράπεζες και σε ένα Ταμείο, συνολικού ύψους χρέους 47.441 ευρώ.Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει ένα σπίτι(κύρια κατοικία) ένα άλλο ακίνητο χαμηλής εμπορικής αξίας και το ετ΄σιο εισόδημά της έχει φθάσει στα 16.022,05  ευρώ και έχει υποστεί μείωση από το 2009 στις αποδοχές της ως δημόσιος υπάλληλος  πλέον ποσοστού 40%.
  Η εν λόγω δανειολήπτρια  είναι μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με την συνδρομή της οποίας κατέβαλε προσπάθεια επίτευξης εξωδικαστικού συμβιβασμού προς τους πιστωτές της, με προτάσεις σύμφωνα με το οικονομική πραγματικότητα της δανειολήπτριας ,οι οποίες όμως δεν έγιναν δεκτές, πράγμα που η δανειολήπτρια πέρασε στο επόμενο βήμα του Ν.3869/2010, καταθέτοντας αίτηση στο Ειρηνοδικείο μέσω του συνεργαζόμενου με την ΄Ενωση δικηγόρου των Χανίων, κ.Τζανάκη Γρηγορη  αιτώντας ( στα πλαίσια των Ασφαλιστικών μέτρων ) μέχρι την εκδίκαση της κυρίως αίτησης
 α) να περιοριστεί το ποσό των δόσεων στο συνολικό 105 Ευρώ το μήνα, προς 'ολες τις Τράπεζες,
β) να τύχη προστασίας εξαίρεσης ρευστοποίησης η πρώτη της κατοικία
γ) Να  εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να απαγορεύει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αλλά  και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να παρακρατούν το ποσό των 417,5 Ευρώ μηνιαίως καταβληθείσες αποδοχές της εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου.
    Η με ημερ.7/1/2013 Διαταγή  του Ειρηνοδίκη  Χανίων.  όχι μόνο  προσέφερε την αιτούμενη οικονομική ανάσα στην δανειολήπτρια, καθώς   απαγορεύει  στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αλλά  και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να παρακρατούν περισσότερο των 70 ευρώ και 30 ευρώ μηνιαίως , αντίστοιχα από τις αποδοχές της δανειολήπτριας, αλλά  ανοίγει τον δρόμο, σε χιλιάδες ς δημοσίους υπαλλήλους   "να το τολμήσουν" να ενταχθούν στις διατάξεις του ν.Κατσέλη, αφήνοντας πίσω τις φοβίες που τεχνηέντως  τους περνούν περνούν κάποιοι.
  Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ευχαριστεί για μια ακόμα φορά τους δικαστές της Κρήτης, , που γνωρίζοντας τις ζοφερές συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική οικονομία  και τις μειώσεις που έχουν δεχθεί οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων ,στέκονται δίπλα  τους με τις σημαντικές αποφάσεις τους.-


                                                           
       Η Πρόεδρος της  Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                                       Ιωάννα  Μελάκη

Στο «σκαμνί» για τη λακκούβα ο δήμαρχος Μαλεβιζίου

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκεται σήμερα ο νυν δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης για υπόθεση που σημειώθηκε το 2007, όταν ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του υπεύθυνου τεχνικών έργων του δήμου Ηρακλείου...

Νεαρή γυναίκα, που διένυε τον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της, ενώ περπατούσε στο κέντρο του Ηρακλείου, έπεσε σε ανοιχτή λακούβα με καλώδια, στο ύψος της πλατείας Κορνάρου. Η γυναίκα έπεσε σε λακκούβα έργου, που παρέμενε σε αναμονή από το 2003, έως ότου επιλεγεί ο φωτισμός που θα εγκατασταθεί.

Η εγκυμονούσα έσπασε το πόδι της και μάλιστα αναγκάστηκε να υποβληθεί σε καισαρική τομή για να γεννήσει, ενώ πέραν του κ.Μαμουλάκη, έχει στραφεί και εναντίον του δήμου Ηρακλείου, με αγωγή που βρίσκεται ακόμη στο διοικητικό πρωτοδικείο.
Ο Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε, για το συμβάν, ότι λίγο παρακάτω υπάρχει διάβαση πεζών, την οποία όμως κανένας δε χρησιμοποιεί για να διασχίσει το δρόμο, ενώ αναφερόμενος στην επίμαχη λακκούβα, είπε πως είχε καλυφθεί, αλλά πιθανότατα με τη βροχή, το χώμα παρασύρθηκε και η λακκούβα άνοιξε ξανά.

Η δίκη συνεχίζεται.

cretalive

Εκκένωσαν το δικαστήριο Ηρακλείου για κακόγουστη φάρσα

Κακόγουστη φάρσα αποδείχτηκε το απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα που σήμανε συναγερμό νωρίτερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στο χώρο των Δικαστηρίων όπου εργαζόμενοι και πολίτες αποχώρησαν από το κτίριο.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν στην εκκένωση του κτηρίου όπου πραγματοποιήθηκε εξονυχιστική έρευνα αποδεικνύοντας ότι επρόκειτο για φάρσα.



prismanews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...