Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Πυρκαγιά στην Παναγιά στο δήμο Μινώα Πεδιάδας

Νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο δήμο Μινώα Πεδιάδας στην περιοχή της Παναγιάς στην Κρήτη.

 

Χορτολιβαδική έκταση βρίσκεται αυτή την ώρα στις φλόγες με 4 οχήματα και 7 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να επιχειρούν στο σημείο.


«MEGA Σαββατοκύριακο» από αυτό το Σάββατο

Από αυτό το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2012 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 07:00 το πρωί ο Μανώλης Αναγνωστάκης και ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος θα συγκεντρώνουν και θα αναλύουν όλα τα νέα της εβδομάδας που πέρασε και θα μας προϊδεάζουν γι’ αυτά που ακολουθούν. 

Εκτενή ρεπορτάζ, ζωντανές συνδέσεις και συζητήσεις στο στούντιο με τους πρωταγωνιστές των γεγονότων μάς κρατάνε ενήμερους για ό,τι συμβαίνει στην επικαιρότητα.  

«MEGA Σαββατοκύριακο» κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 07:00 με τους Μανώλη Αναγνωστάκη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Οι Minoistas μαζεύουν ρούχα, παιχνίδια & σχολικά για την Παιδόπολη

Από αύριο Τρίτη έως την Παρασκευή 31/8 και από τις 10-13:00 το πρωϊ και μέχρι τις 19:00-22:00 το βράδυ, στο ειδικά διαμορφωμένο κιόσκι των Minoistas στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου απέναντι ακριβώς από τον κινηματογράφο Αστόρια, οι άνθρωποι των Minoistas περιμένουν όποιον επιθυμεί να βοηθήσει.

Όπως αναφέρουν στην πρόσκληση που απευθύνουν στο κοινό:

"Μαζεύουμε ελαφρώς μεταχειρισμένα (ή και καινούργια) ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιγνίδια, σχολικά είδη (από γόμες και ξύστρες μέχρι γεωμετρικά όργανα και τσάντες σχολικές) για τα 25 αγόρια ηλικίας από 6-18 ετών που φιλοξενεί το ίδρυμα Παιδόπολις στην Νεάπολη Λασιθίου
Όσα μαζευτούν θα τα μεταφέρουμε την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στα μικρά αγόρια όπου θα παίξουμε μαζί τους θα τραγουδήσουμε και θα προσπαθήσουμε να περάσουμε όλοι μαζί ένα ευχάριστο απόγευμα.

Σας περιμένουμε όλους στην Πλατεία Ελευθερίας αλλά και στην γιορτή που θα διοργανώσουμε στην Νεάπολη στις 9/9.

Δηλώσεις συμμετοχής για την Νεάπολη Λασιθίου στο minoistas@gmail.com και μέχρι 5/9 το βράδυ. Όσοι επιλέξετε να έλθετε να ξέρετε ότι θα περάσουμε ωραία γιατί ο εθελοντισμός μόνο ωραία πράγματα έχει να σας προσφέρει".

Τρείς παίκτριες του Εργοτέλη στην Εθνική ομάδα γυναικών!

Στην Εθνική γυναικών κλήθηκαν τρεις παίκτριες του Εργοτέλη.

Οι Δανάη Σιδηρά, Ευφροσύνη Ξέρα και Βασιλεία Κυδωνάκη ενσωματώθηκαν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και θα πάρουν μέρος στο διεθνές τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Δράμα από 27 έως 29 Αυγούστου.

 Η Εθνική μας ομάδα θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια με τις Αμαζόνες Δράμας στις 27 (19.00), την Βουλγαρία στις 28 (19.00) και την Αλβανία στις 29 του μηνα (17.00).

cretalive.gr

Στη φυλακή ο 20χρονος γιατί πυροβόλησε δύο άτομα, στη "φλεγόμενη" Βιάννο

Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 20χρονος από τις Ατσιπάδες, που κατηγορείται για την επίθεση με όπλο σε βάρος ενός 24χρονου και ενός 37χρονου στη Βιάννο που βιντεοσκοπούσαν τη φωτιά, τη νύχτα της καταστροφικής πυρκαγιάς, στέλνοντας τον 37χρονο στο νοσοκομείο με πέντε σφαίρες!

Ο 21χρονος αδελφός του που είχε επίσης κατηγορηθεί, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, και συγκεκριμένα με τον όρο να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ενώ του επιβλήθηκε η ποινή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπέρ του, μάλιστα, υπήρξαν δύο ενισχυτικές καταθέσεις από κατοίκους της περιοχής που επιβεβαίωσαν ότι, πράγματι, ο 21χρονος προσπαθούσε να απομακρύνει, τη μαρτυρική εκείνη νύχτα, τα ζώα του από το σημείο όπου είχε εκδηλωθεί η φωτιά.

Ο 20χρονος υποστήριξε από την πλευρά του, ότι, όντως, πυροβόλησε τους δύο αλλά είπε ότι βρισκόταν σε άμυνα, καθώς δήλωσε κατά την απολογία του, ότι δέχθηκε επίθεση.

Σημειώνεται ότι οι δύο νεαροί προσήλθαν για να απολογηθούν μαζί με τους δικηγόρους, Βενιζέλο Κάββαλο και Θεονύμφη Μπέρκη.
cretalive.gr/

Πότε και πώς θα γίνουν οι εγγραφές σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από την Τρίτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων. 

Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.
Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.

Τέλος, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής. Οι εγγραφές αυτών των εισαγόμενων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν την ίδια περίοδο, δηλαδή από την Τρίτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, με την προϋπόθεση ότι πέραν των δικαιολογητικών που απαιτούνται θα προσκομίζουν και τη βεβαίωση των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης ή πιστοποιητικό τουλάχιστον επιπέδου Β2 (Γ’) του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

 Όσοι δεν κατέχουν την ανωτέρω βεβαίωση ή το πιστοποιητικό γνώσης της ελληνικής γλώσσας ολοκληρώνουν την εγγραφή τους μετά από την προσκόμιση αυτών μέχρι και το επόμενο της εισαγωγής ακαδημαϊκό έτος, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται.
 Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αυτά που έχουν ανακοινωθεί με τις Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας των κατηγοριών:
α) αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε.) και  β) αποφοίτων λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών –μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής και θα κατατεθούν από τους ίδιους τους υποψηφίους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στη γραμματεία της σχολής επιτυχίας, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος τους για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους.
Οι Σχολές και τα Τμήματα εισαγωγής μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών εκδίδουν βεβαίωση εισαγωγής προκειμένου οι εισαχθέντες να την προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές για τη χορήγηση άδειας παραμονής για την πραγματοποίηση των σπουδών τους.

Χανιά: Υψηλό το ποσοστό επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις

Τέλος στην παρατεταμένη αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους έδωσε σήμερα η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Με βάση πάνω από 18.000 μόρια αναμένεται να είναι περίπου 40 τμήματα.

Μεγαλύτερο είναι σε σχέση με πέρυσι το ποσοστό επιτυχίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς σε όλη τη χώρα ανήλθε σε 69% από 62% το 2011.

Στο νομό Χανίων -σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Κανδαράκη- το ποσοστό επιτυχίας στις Πανελλαδικές στην κατηγορία των γενικών λυκείων ανήλθε στο 78,5%, καθώς από τους 1167 υποψηφίους εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 914 άτομα. Στην κατηγορία του 10% (υποψήφιοι παλαιότερων ετών που εισάγονται χωρίς εξετάσεις) εισήχθησαν 134 άτομα και τέλος στην κατηγορία των εξετάσεων των ΕΠΑΛ οι υποψήφιοι ήταν 441 και εισήχθησαν σε ΤΕΙ 150 άτομα.

neatv.gr

Συνάντηση έκπληξη Ψαραντώνη-Ξαρχάκου στην κορυφή του Ψηλορείτη!

Τι γίνεται όταν ένας σπουδαίος και παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτης, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος συναντά έναν μοναδικό καλλιτέχνη όπως ο Ψαραντώνης;
Και ειδικά όταν αυτή η συνάντηση γίνεται στις παρυφές του Ψηλορείτη; Η απάντηση απλή...Θαύματα! Δεν είναι τυχαία και η επιλογή, την παραμονή της εορτής του Αγίου Φανουρίου προστάτη αγίου της οικογένειας...

Ένα απίστευτο γλέντι στήθηκε στα ορεινά του Ψηλορείτη με βασικούς "πρωταγωνιστές" τους δύο μοναδικούς καλλιτέχνες με καλό κρασί, ρακή και ξεχωριστούς μεζεδες όπως αρμόζει στην περίσταση στο τραπέζι που στήθηκε από τους Ξυλούρηδες προς τιμήν του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Οι δυο τους συζήτησαν για πολλή ώρα για τι άλλο; Για την αγαπημένη τους μουσική, ο Σταύρος Ξαρχάκος εντυπωσιασμένος από το τοπίο και τη φιλοξενία, ο δε Ψαραντώνης , αν και λιγότερο εξωστρεφής, ανταποκρινόταν με μεγάλη προθυμία στις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις του συνομιλητή του.

Εκεί, βεβαίως, βρισκονταν και τα άλλα δύο αδέλφια του αξέχαστου Νίκου Ξυλούρη, ο Ψαρογιώργης και ο Ψαρογιάννης ενώ ιδιαίτερως συγκινητική ηταν η στιγμή που η Ουρανία Ξυλούρη συνάντησε τον Σταύρο Ξαρχάκο και του δώρισε συγκινημένη μία βούργια και μία κρητική λύρα για να θυμάται το Νίκο Ξυλούρη και τα Ανώγεια...!


 cretalive.gr

Τροχαίο στο Φόδελε - Ένας τραυματίας στο νοσοκομείο

Τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, στο Φόδελε, από τη σύγκρουση δύο ΙΧ.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε έναν τραυματισμένο άνδρα ενώ δεν χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Χανιώτης επιχειρηματίας στη "φάκα" για χρέη 816.732 ευρώ!

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι, στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ένας 50χρονος άνδρας, διευθύνων σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρίας, για μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.
Το ύψος της οφειλής ανέρχεται στο ποσό των 816.732,42 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 παρ.1 του Ν. 2523/97 «Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.
 cretalive.gr

ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ: Αύξηση του ποσοστού επιτυχίας από 62% το 2011 σε 69% φέτος

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στη διεύθυνση results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία  (επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός και μητρός). Τα αποτελέσματα έχουν  αποσταλεί επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων,  προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία.
Η πρώτη επεξεργασία των στοιχείων δείχνει άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας. Αιτία αυτού του χάσματος θεωρείται η οικονομική κρίση που υποχρέωσε τους υποψηφίους να επιλέξουν τις σχολές του τόπου διαμονής τους προκειμένου να αποφύγουν το υψηλό κόστος της φοιτητικής μετανάστευσης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μάσκα ομορφιάς από φρούτα

Όλες οι μάσκες και οι κρέμες του εμπορίου περιέχουν συστατικά και βιταμίνες που περιέχουν τα φρούτα.

Υπάρχουν όμως και απλές συνταγές ομορφιάς για να εκμεταλλευτείς τις ευεργετικές ιδιότητες τους για το δέρμα μας.

Ειδικά το καλοκαίρι με την τεράστια ποικιλία φρούτων, τι καλύτερο, πιο υγιεινό, πιο οικονομικό και πιο φυσικό, από το να παρασκευάσεις μάσκες ομορφιάς μόνη σου;

Καρπούζι για καθαρότητα

2 φέτες καρπούζι (αφαιρέστε τα κουκούτσια)

Χτύπησε στο μίξερ το καρπούζι και μετά άπλωσε το στο πρόσωπο σου. Άφησε το να δράσει για 15 λεπτά και ξέβγαλε το με ζεστό νερό. Το καρπούζι είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και θα κάνει το πρόσωπο σου να δείχνει πιο καθαρό.

Σταφύλι για ξεκούραση

1 φλιτζάνι με σταφύλια
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή ένα κρόκο αυγού

Πέρα από την ξεχωριστή τους γεύση τα σταφύλια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και βιταμίνες. Χτύπησε στο μίξερ ελαφρά τα σταφύλια με το μέλι ή τον κρόκο του αυγού. Πριν εφαρμόσεις τη μάσκα στο πρόσωπο σου, φρόντισε να το έχεις καθαρίσεις πολύ καλά. Άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο, άφησε το να δράσει για 15 λεπτά και ξέπλυνε με νερό. Θα δεις ότι το πρόσωπο σου θα δείχνει ξεκούραστο και φρέσκο,

Ροδάκινο για λάμψη

1 ροδάκινο
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι

Κόψε το ροδάκινο και χτύπα το με το μίξερ μέχρι να γίνει χυλός. Πρόσθεσε το λάδι και εφάρμοσε το μίγμα στο πρόσωπο. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Σου συστήνουμε να το εφαρμόζεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα

Ανανάς, παπάγια και μάνγκο για απαλότητα

3 κομματάκια παπάγια

1 φέτα ανανά

2 φέτες μάνγκο

½ κουταλάκι της σούπας μέλι

Ανακάτεψε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν χυλός. Άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο για 20 λεπτά και μετά αφαίρεσε το με χλιαρό νερό. Θα εντυπωσιάστείς από την απαλότητα και τη λάμψη που θα έχει το πρόσωπο σου.

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ – ΤΕΙ [Πίνακες]

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).

Άνοδος βάσεων καταγράφεται ιδιαίτερα στα τμήματα του 1ου, 3ου και 5ου επιστημονικού πεδίου. Η άνοδος στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του πρώτου επιστημονικού πεδίου (Νομικές, Φιλολογίες, Ψυχολογίες κλπ) ξεκινάει από 350 μόρια και πάνω κατά μέσο όρο.

Άνοδος αν και μικρή σημειώνεται στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του 3ου επιστημονικού πεδίου (Ιατρικές, Οδοντιατρικές, Φαρμακευτικές), καθώς βεβαίως και στις στρατιωτικές και ιδιαίτερα στις αστυνομικές σχολές λόγω κυρίως δραστικής μείωσης των θέσεων.

Στις Πολυτεχνικές Σχολές παρουσιάζεται πτώση στα αρχιτεκτονικά τμήματα και μικρή άνοδος σε ορισμένα βασικά τμήματα των αστικών κέντρων και της περιφέρειας όπως ναυπηγών ΕΜΠ (+40 μόρια), Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας (+65 μόρια) και αντίθετα Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ (-299), Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης (-19 μόρια), Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (-44 μόρια).

Άνοδο έχουν τα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του 5ου επιστημονικού πεδίου. Για παράδειγμα, το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης Πειραιά (+285 μόρια) και το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού πανεπιστημίου (+176 μόρια).

Δείτε τους πίνακες των βάσεων

Υπό άκρα μυστικότητα στην Κρήτη Ρώσος μεγιστάνας

Έφθασε το Σάββατο στην Ελούντα με σκάφος - Ειδικές παραγγελίες για τρόφιμα από το Ηράκλειο.

Μέχρι και φορτηγό - ψυγείο από το Ηράκλειο επιστρατεύτηκε για χάρη Ρώσου Κροίσου που έφθασε, χθες, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας στην Ελούντα.

Ο Ρώσος, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των 40 πλουσιότερων του κόσμου ήρθε με την παρέα του για διακοπές στην Ελλάδα και με το σκάφος "Μελίνα", το οποίο ενοικίασε, προσάραξε στο δεύτερο κόλπο της Ελούντας.

Ο Ρώσος, που ήθελε να διασφαλίσει ότι δε θα τραβήξει τα βλέμματα, έμεινε με το σκάφος του πίσω από τον κόλπο σε σημείο μη προσβάσιμο και μη ορατό, παρά μόνο ... από αέρος!

Μέχρι τη στιγμή, ωστόσο που έφτασε, είχε προηγηθεί μία άνευ προηγουμένου κινητοποίηση προκειμένου να εξασφαλιστούν στον Κροίσο όλα όσα ... τραβούσε η όρεξή του! Χαρακτηριστικό είναι ότι για φρούτα αξίας 60 ευρώ (!) επιστρατεύτηκε ολόκληρο φορτηγό - ψυγείο από το Ηράκλειο, προκειμένου τα εξωτικά φρούτα που ο μεγιστάνας είχε παραγγείλει να φθάσουν στα χέρια του σε συγκεκριμένη θερμοκρασία - ούτε βαθμό παραπάνω ή παρακάτω! Ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου και ο υπεύθυνος τροφοδοσιάς φρούτων έμειναν για περίπου 15 λεπτά στην Ελούντα έως ότου πάρουν την εντολή να πάνε το "πακέτο" στο λιμάνι της Πλάκας.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive, η παρέα του Ρώσου είχε παραγγείλει ντόπια φρούτα πρώτης ποιότητας, γάλα και πίτσες που ζήτησε να φτιάξει συγκεκριμένο ξενοδοχείο κατ' αποκλειστικότητα και να τους παραδοθούν - άγνωστο το γιατί - σε σακούλες σούπερ μάρκετ!

Οι προμήθειες παραδόθηκαν με φουσκωτό σκάφος, στο οποίο επέβαινε ο υπεύθυνος ασφαλείας του Ρώσου, ο οποίος μάλιστα έδωσε εσκεμμένα παραπλανητικές πληροφορίες για το σημείο, στο οποίο προσάραξε το σκάφος. Όλες οι συνεννοήσεις για τις προμήθειες που ζητήθηκαν από την VIP παρέα γίνονταν αποκλειστικά με τον καπετάνιο του σκάφους, ενώ χαρακτηριστικό της "μυστικοπάθειας" ήταν το ότι οι προμηθευτές δεν γνώριζαν που πήγαιναν ως τη στιγμή που έφθασαν στην Ελούντα!

Στη φωτογραφία διακρίνεται το φουσκωτό σκάφος με την παραγγελία που κατευθύνεται από την Πλάκα προς την Ελούντα

Ο Ρώσος είχε οργανώσει μεσημεριανό πάρτι στην Ελούντα, στα ανοιχτά, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να δει απο κοντά και την Σπιναλόγκα, αλλά χωρίς να κατέβει σε αυτή.


Στις φλόγες παραδόθηκε καφετέρια στα Χανιά

Στις φλόγες τυλίχθηκε, στις 04.00 τα ξημερώματα, καφετέρια στα Χανιά που καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η καφετέρια, που βρίσκεται στην περιοχή «Νέα Καταστήματα», στο κέντρο της πόλης, ήταν κλειστή την ώρα του συμβάντος ενώ κάτοικοι και περαστικοί που είδαν τους καπνούς και τις φλόγες να βγαίνουν από το κτίριο που στεγάζεται, ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβέστες, ωστόσο η φωτιά είχε επεκταθεί. Τελικά μία ώρα μετά το ξεκίνημα της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες κατάφεραν να την σβήσουν. Οι έρευνες για τα αίτια που την προκάλεσαν συνεχίζονται...

«Έσπασε» το φράγμα των 2 ευρώ η βενζίνη στην Κρήτη


Την ανηφόρα για τα καλά έχουν πάρει οι τιμές των υγρών καυσίμων στην Κρήτη. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Cretalive.gr, ήδη στο Νομό Λασιθίου, και συγκεκριμένα στη Σητεία, την Κυριακή υπήρχε πρατήριο που πωλούσε την βενζίνη πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο και συγκεκριμένα στα 2,016 ευρώ! 

Υπενθυμίζεται ότι , σύμφωνα με τους εκπροσώπους των βενζινοπωλών, η αύξηση των τιμών το τελευταίο διάστημα οφείλεται στην άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Πηγή: Cretalive.gr

Αμμουδάρα Ηρακλείου: Του άρπαξαν κινητό και 200 ευρώ

Θύμα ένας 22χρονος Αφγανός που σήμερα νωρίς το πρωί δέχθηκε την επίθεση 6 ατόμων στην περιοχή της Αμμουδάρας Ηρακλείου, οι οποίοι αφού τον ακινητοποίησαν και τον χτύπησαν ευτυχώς όχι σοβαρά του άρπαξαν το τηλέφωνο του και ότι χρήματα είχε μαζί του. που ανέρχονταν στο ποσό των 200 ευρώ.

Τις σχετικές έρευνες διενεργούν οι αστυνομικές αρχές της περιοχής.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...