Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Νέοι χώροι στάθμευσης για τους επισκέπτες του παλιού λιμανιού των Χανίων


Λύση στο οξύτατο πρόβλημα της αναζήτησης χώρων στάθμευσης για όσους θέλουν να επισκεφθούν το παλιό λιμάνι των Χανίων, αναζητά ο δήμος, καθώς, κυρίως τους θερινούς μήνες, η κίνηση στην περιοχή αυξάνεται ενώ... οι θέσεις στάθμευσης είναι λιγοστές. 

Στο πλαίσιο αυτό, από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, δόθηκε η έγκριση να χρησιμοποιηθούν ως ανοικτά πάρκινγκ αυτοκινήτων δύο οικόπεδα που βρίσκονται στη δυτική πύλη του παλιού λιμανιού στη συνοικία Νέα Χώρα. Πρόκειται για το οικόπεδο του πρώην εργοστασίου της ΑΒΕΑ και ενός ακόμα ακριβώς δίπλα στο οικόπεδο της ΑΒΕΑ, που το παραχωρούν οι ιδιοκτήτες οι οποίοι ζουν στις ΗΠΑ. Και οι δύο χώροι στάθμευσης βρίσκονται στη συμβολή της Ακτής Κανάρη με την οδό Γερασίμου Παρδάλη.

Οι πολίτες θα έχουν και φέτος στη διάθεσή τους τον ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης της πλατείας «Τάλω» επίσης στο δυτικό κομμάτι του λιμανιού, τον ελεγχόμενο χώρο της οδού Δευκαλίωνος και τον διαθέσιμο χώρο στην ανατολική τάφρο.

Όλοι οι χώροι βρίσκονται πολύ κοντά στο λιμάνι και θα εξυπηρετήσουν και φέτος τους οδηγούς, ενώ η στάθμευση εντός της ζώνης του λιμανιού απαγορεύεται.

Ως εναλλακτικές λύσεις προβάλλουν και οι ελεγχόμενες θέσεις στάθμευσης στην πλατεία 1866, ο χώρος του πρώην κινηματογράφου «Ρεγγίνα», ο ελεγχόμενος χώρος δίπλα στο ξενοδοχείο Κρήτη και οι ελεγχόμενες θέσεις στάθμευσης σε δρόμους κοντά στο λιμάνι, κυρίως στο κέντρο της πόλης των Χανίων.
express.gr

Στο Ηράκλειο το "πράσινο" Boeing

Στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» προσγειώθηκε το νέο αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner, γνωστό και ως ενεργειακό οικονομικό αεροσκάφος, με πτήση της Thomson του Ομίλου Tui, προερχόμενο από την Αγγλία.

Οι αρχές του αεροδρομίου οργάνωσαν εκδήλωση για την άφιξη του στην οποία παραβρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το Boeing 787 Dreamliner, που χαρακτηρίζεται ως «πράσινο αεροσκάφος» αποτελείται κατά 50% από ανθρακόνημα, αντί από το βαρύτερο αλουμίνιο, εκπέμπει 20% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα ενώ η πρωτοποριακή δομή του επιτρέπει στα αεροσκάφη αυτού του τύπου να καίνε 20% λιγότερα καύσιμα.
Enhanced by Zemanta

Κρήτη: Αντίστροφη μέτρηση για την ψηφιακή μετάδοση

Λίγες ώρες απέμειναν από την «είσοδο» της Κρήτης στην ψηφιακή μετάδοση επίγειου τηλεοπτικού σήματος, καθώς στις 02.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης θα διακοπεί η αναλογική μετάδοση από τα κέντρα Μαλάξας και Ρογδιάς.

Η αλλαγή αυτή, που αφορά - σε αυτό το στάδιο - περίπου 350.000 πολίτες του νησιού, έχει ήδη ξεκινήσει με τους κρητικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, που εκπέμπουν ψηφιακά, κάτι το οποίο μπορούν να δουν όλοι όσοι έχουν τηλεοράσεις με MPEG 4 ή έχουν εγκαταστήσει τον σχετικό αποκωδικοποιητή.

Συγκεκριμένα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που εκπέμπουν ήδη ψηφιακά από τη Ρογδιά και τη Μαλάξα είναι οι: Νέα Τηλεόραση - Κύδων - Tv Creta - Κρήτη Tv - My Television - 4U.

Ωστόσο, από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα εκπέμπουν ψηφιακό σήμα και οι υπόλοιποι σταθμοί καθώς και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας.

Άγνωστο προς το παρόν είναι το τι θα γίνει με την ΕΡΤ ή έστω με τη δημόσια τηλεόραση και το σύνολο των σταθμών που περιελάμβανε, οι οποίοι ήταν: ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3, ΕΡΤ HD, Βουλή, BBC World News, Deutsche Welle, ΡΙΚSat και πέντε ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΑ (Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ και Κόσμος).

Οι τηλεθεατές θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι η κεραία της εγκατάστασής τους είναι στραμμένη προς τα κέντρα εκπομπής Ρογδιά και Μαλάξα.

Πηγή: flashnews.gr
Enhanced by Zemanta

Κρήτη: Ρεκόρ προσέλευσης στα Μάταλα το τετραήμερο

Το Matala Beach Festival οδεύει στην τελευταία μέρα του, αλλά όπως φαίνεται, αρκετός κόσμος δεν έχει διάθεση να επιστρέψει, από αύριο, στην καθημερινή ρουτίνα και είναι πολλοί εκείνοι που σκέφτονται να παρατείνουν για λίγο τα διακοπές τους.

Ρέθυμνο — Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, η καρδία της νεολαίας συνεχίζει με αμείωτη ένταση να χτυπάει στο νότο δυο χρόνια τώρα, ενώ η διάθεση για διασκέδαση είναι σε υψηλά επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι και χθες οι απανταχού φίλοι των Ματάλων γέμισαν ασφυκτικά την παραλία, αλλά και τους γύρω δρόμους για να ζήσουν μοναδικές στιγμές στο δωρεάν Φεστιβάλ.Στην υπαίθρια αγορά έχει στηθεί ένα πολύχρωμο μωσαϊκό από χειροποίητες δημιουργίες, ενώ ο κόσμος μπορεί να βρει μια μεγάλη γκάμα από γευστικά εδέσματα.

Μικρές αυτοσχέδιες μπάντες έχουν στηθεί κατά μήκος του δρόμου, κάνοντας ακόμα πιο γιορτινή την ατμόσφαιρα.

Τι κι αν το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο, μια κανελάδα με "χιόνι του Ψηλορείτη" ή ένας χυμός από καρπούζι μπορεί να δροσίσει και τους ποιο απαιτητικούς!Κάπου εκεί στο ενδιάμεσο, έχουν στήσει το κιόσκι τους και οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους επί 24ωρου βάσης.

Το φεστιβάλ ως διοργάνωση, πέρα από το πλήθος των συναυλιών και τις ποικίλες δραστηριότητες προσφέρει στους θεατές πολλαπλά κοινωνικά και περιβαλλοντικά μηνύματα, ενημερώνοντας διαρκώς με έντυπο υλικό τον κόσμο που συρρέει στην περιοχή.

Σε αυτό συμβάλουν αρκετά οι εθελοντές από το «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας», ο σύλλογος φίλων ΑμΕΑ νότιας Κρήτης «το Μέλλον», καθώς και εκπρόσωποι φιλοζωικών συλλόγων όπως το «Kamilari care» και ο «Αρχέλων», που προστατεύει τη θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα, που ζει στις παραλίες του νότου.

Στο καθαρά φεστιβαλικό κομμάτι πολλοί ήταν εκείνοι που πήγαν για να παρακολουθήσουν συναυλίες για όλα τα γούστα, που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές του φεστιβάλ αλλά και κάνουν το μπάνιο τους, αφού και την Κυριακή ο καιρός ήταν σύμμαχος, επιτρέποντας σε εκατοντάδες κόσμου να απολαύσουν την καταγάλανη θάλασσα.

Οι εκπλήξεις για τους επισκέπτες που κατέκλυσαν τα Μάταλα συνεχίστηκαν ενώ, από την πλευρά του ο Δήμος Φαιστού και η Δήμαρχος κ. Πετρακογιώργη, ως σωστή οικοδέσποινα φρόντισε να υπάρχει μια άψογη συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων και των εθελοντών κάτι που προσδίδει άλλη δυναμική στη διοργάνωση.

Τα μαγαζιά της περιοχής ήταν ασφυκτικά γεμάτα ενώ και στα ξενοδοχεία συνέβαινε το ίδιο, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να απολαύσουν στο έπακρο την φιλοξενία και την ζεστασιά των κατοίκων του Νότου.

Κυριακή χθες, τρίτη μέρα του Φεστιβάλ, είχαν προγραμματιστεί πλήθος συναυλιών με μουσικά αφιερώματα στους Doors, ενώ ο Hugh Corwell από τους θρυλικούς Stranglers ξεσήκωσε τα πλήθη που βρέθηκαν στην παραλία των Ματάλων. Ο διάσημος καλλιτέχνης δήλωσε ενθουσιασμένος από την διοργάνωση, καθώς έρχεται πρώτη φορά στα Μάταλα, αλλά σίγουρα θα επιστρέψει πάλι τονίζοντας ότι πέρασε υπέροχα και ευχαριστεί για την θερμή υποδοχή που το κοινό του επιφύλαξε.

Το κέφι όμως, ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα, καθώς στη σκηνή ανέβηκαν συγκροτήματα όπως ο Tseros, ο Harry Keyworth μαζί με τον Καπετανάκη, σε ένα συνδυασμό ξένης και παραδοσιακής μουσικής, ενώ η βραδιά συνεχίστηκε με τους Chesko & friends καθώς και τα μουσικά σχήματα Κλεψύδρα, Crossroads, Smoky Mugs, Entropia, Pat- Kiout, Phoenix Spell και Joel Grandel & Guests, που έπαιζαν μουσική κατά τη διάρκεια της βραδιάς στις άλλες δυο σκηνές που είχαν στηθεί μέσα στον οικισμό των Ματάλων.

Από το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει ο μοναδικός Tonis Sfinos που επισκέφτηκε τα Μάταλα για Τρίτη συνεχή χρονιά, αφήνοντας το δικό του στίγμα στη διοργάνωση, καθώς είναι o απόλυτος έλληνας star που μας παρασύρει σε τρελούς ρυθμούς από τα 60's και τα 70's, την εποχή των αυθεντικών Hippies!

Ο διεθνούς φήμης, Richard Smith, καθηγητής μουσικής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, παρέδωσε μαθήματα κιθάρας σε νέους ταλαντούχους, που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική, ενώ δήλωσε πως, ευχαριστήθηκε ειλικρινά όλες τις μέρες του φεστιβάλ και χαίρεται πολύ που γνώρισε αυτό το υπέροχο μέρος.

Τόνισε δε, ότι είναι ενθουσιασμένος και είναι σίγουρος ότι θα επιστρέψει κάποια μέρα για να παίξει πάλι. Αποχαιρετώντας είπε: «πιστεύω και εύχομαι ότι το φεστιβάλ των Ματάλων πρέπει να καθιερωθεί ως θεσμός γιατί αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ ευχήθηκε μια επίσης υπέροχη τελευταία ημέρα των εορτασμών».

Για σήμερα Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος, τελευταία μέρα των εκδηλώσεων στη σκηνή ανεβαίνουν ο Μάνος Παπαδάκης με την παρέα του, ο Γιώργος Ρινακάκης και ο Σωτήρης Αλεξάκης με τους Ομερτά.

Παράλληλα ο Kev Jones οι Facito και οι Cindy & Co θα μας κρατήσουν παρέα μέχρι το πρωί. Η αυλαία του φεστιβάλ πέφτει με τον μοναδικό Μανόλη Κονταρό που στους ρυθμούς της Κρητικής παραδοσιακής μουσικής, θα μας δώσει ένα ανεπανάληπτο δείγμα μουσικού πολιτισμού του τόπου μας.

Σας καλούμε όλους λοιπόν να περάσουμε μια ανεπανάληπτη βραδιά και απόψε και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!
Enhanced by Zemanta

Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Η Κρήτη μας»


Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα της Κρήτης "I ♥ Crete" παρουσιάζουν τις 30 διακριθείσες φωτογραφίες του Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα “Η Κρήτη μας” στην Πύλη της Άμμου (Αίθουσα Sabbionara), στα Χανιά, από 1 έως 7 Ιουλίου 2013.

Εγκαίνια: 1 Ιουλίου 2013 στις 20:30

Ωράριο Εκθεσης: 10:00 – 14:00 και 18:30 – 22:30

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης θα γίνει η αποκάλυψη της καλύτερης δεκάδας και θα απονεμηθούν βραβεία στους 3 πρώτους νικητές συνολικής αξίας 4.000€, όπως επίσης και η «Καλύτερη Φωτογραφία Κοινού» μετά από ψηφοφορία των επισκεπτών της έκθεσης.

Ευχαριστούμε τους δωροθέτες-χορηγούς: Ρ/Σ MAX FM100.2 Χανιά, ΟΡΑΜΑ Εικαστικές and Φωτογραφικές Σπουδές, Viva.gr Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, Greekferries.gr Shipping and Travel Services, Anemon Productions, και τα Αναψυκτικά ΤΕΜΕΝΙΑ.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : Τηλεόραση ΚΥΔΩΝ, Flashnews.gr, Ρ/Σ MAX FM 100.2


Σεισμός με το καλημέρα στην Κρήτη - Συνεχίζονται τα ταρακουνήματα

Δεν σταματά να κουνιέται η Κρήτη τα τελευταία 24ωρα με τις σεισμικές δονήσεις να έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα για τους κατοίκους του νησιού! 

Μετά τους ισχυρούς σεισμους των... 6 ρίχτερ που ταρακούνησαν γερά το νησί της προηγούμενες ημέρες η σεισμική ακολουθία αποδεικνύεται ... συνεπής αφού και σήμερα με το καλημέρα σημειώθηκε μια ακόμη δόνηση μεγέθους 2.9 ρίχτερ από το γνώριμο σημείο της θαλάσσιας περιοχής νοτιοδυτικά του Τυμπακίου.

Μέσα στο τελευταίο 48ωρο έχουν σημειωθεί συνολικά 14 σεισμικές δονήσεις. Οι σεισμοί δεν ξεπέρασαν τα τρία ρίχτερ πλην ενός που σημειώθηκε στις 5.57 το πρωί της Κυριακής και ήταν μεγέθους 3.7 της κλίμακας ρίχτερ και ένας το πρωί του Σαββάτου μεγέθους 4.3 Ρίχτερ.

 Η σεισμική δραστηριότητα δεν δείχνει να έχει εμπνεύσει ανησυχία στους κατοίκους του νησιού ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Αναλυτικά οι σεισμοί που έχουν καταγραφεί το τελευταίο 48ωρο:

24-06-2013, 06:14, 2.9 R, 22 χλμ Δυτικά - Νοτιοδυτικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης

23-06-2013, 18:52, 2.8 R, 72 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης


23-06-2013, 13:22, 2.8 R, 77 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης

23-06-2013, 05:57, 3.7 R, 94 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης

23-06-2013, 05:23, 2.8 R, 67 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης

23-06-2013, 01:54, 2.9 R, 44 χλμ Βόρεια της Σητείας

23-06-2013, 01:10, 2.8 R, 65 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης

22-06-2013, 20:47, 3.0 R, 57 χλμ Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης

22-06-2013, 20:09, 2.8 R, 13 χλμ Ανατολικά - Βορειοανατολικά της Σητείας

22-06-2013, 18:48, 3.0 R, 12 χλμ Βόρεια της Σητείας

22-06-2013, 18:16, 2.8 R, 78 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης

22-06-2013, 18:12, 2.8 R, 17 χλμ Νότια - Νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας

22-06-2013, 11:50, 4.3 R, 81 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης

22-06-2013, 10:27, 3.2 R, 65 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης

Ρέθυμνο: Στα δικαστήρια καθηγητής γιατί... διαμαρτυρήθηκε

Στα δικαστήρια "σέρνεται" καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης, στο Ρέθυμνο, ο οποίος έχει στο πλευρό του τη διοίκηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Ο λόγος; Διαμαρτυρήθηκε!

 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου του ΤΕΙ, Βαγγέλη Καπετανάκη, που δημοσιεύει το cretalive,  καθηγητής  διώκεται από τη Δικαιοσύνη για τη "δράση του σε σχέση με ομαδικές διαμαρτυρίες συμπολιτών μας για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα". Ο καθηγητής έχει κληθεί για προανάκριση από τον Ανακριτή Ρεθύμνου την Τρίτη 26 Ιουνίου 2013.

Η διοίκηση του ΤΕΙ κρούει "καμπανάκι" καθώς εφόσον απαγγελθεί κατηγορία στον καθηγητή και ορισθεί δικάσιμος, κατά την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας τίθεται άμεσα σε διαθεσιμότητα.

"Η δίωξη αυτή εμφανέστατα αποτελεί μη αποδεκτή ποινικοποίηση της δράσης ενός επώνυμου Λειτουργού της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Προφανής στόχος είναι η φίμωση των κοινωνικά και πολιτικά ενεργών πολιτών" - αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ.Καπετανάκης, τονίζοντας ότι το ΤΕΙ Κρήτης δε θα σταθεί αδιάφορο.

"Το θέμα των διώξεων Μελών των Κοινοτήτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που με απλή παραπομπή τέτοιου είδους μπορούν να οδηγήσουν σε διαθεσιμότητα, έχει τεθεί από τη Τριμελή Γραμματεία της Συνόδου των Προέδρων-Αν. Προέδρων ΤΕΙ στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Η Ελληνική Πολιτεία είναι απαραίτητο να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της" - προσθέτει ο ίδιος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...