Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Ρέθυμνο: Στα δικαστήρια καθηγητής γιατί... διαμαρτυρήθηκε

Στα δικαστήρια "σέρνεται" καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης, στο Ρέθυμνο, ο οποίος έχει στο πλευρό του τη διοίκηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Ο λόγος; Διαμαρτυρήθηκε!

 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου του ΤΕΙ, Βαγγέλη Καπετανάκη, που δημοσιεύει το cretalive,  καθηγητής  διώκεται από τη Δικαιοσύνη για τη "δράση του σε σχέση με ομαδικές διαμαρτυρίες συμπολιτών μας για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα". Ο καθηγητής έχει κληθεί για προανάκριση από τον Ανακριτή Ρεθύμνου την Τρίτη 26 Ιουνίου 2013.

Η διοίκηση του ΤΕΙ κρούει "καμπανάκι" καθώς εφόσον απαγγελθεί κατηγορία στον καθηγητή και ορισθεί δικάσιμος, κατά την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας τίθεται άμεσα σε διαθεσιμότητα.

"Η δίωξη αυτή εμφανέστατα αποτελεί μη αποδεκτή ποινικοποίηση της δράσης ενός επώνυμου Λειτουργού της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Προφανής στόχος είναι η φίμωση των κοινωνικά και πολιτικά ενεργών πολιτών" - αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ.Καπετανάκης, τονίζοντας ότι το ΤΕΙ Κρήτης δε θα σταθεί αδιάφορο.

"Το θέμα των διώξεων Μελών των Κοινοτήτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που με απλή παραπομπή τέτοιου είδους μπορούν να οδηγήσουν σε διαθεσιμότητα, έχει τεθεί από τη Τριμελή Γραμματεία της Συνόδου των Προέδρων-Αν. Προέδρων ΤΕΙ στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Η Ελληνική Πολιτεία είναι απαραίτητο να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της" - προσθέτει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...