Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Καρτερό: Και ξαφνικά... στο σκοτάδι λόγω βλάβης!

Λαχτάρησαν κάτοικοι, καταστηματάρχες κι επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή του Καρτερού όταν ξαφνικά, το βράδυ της Τρίτης, κόπηκε το ρεύμα!

Η διακοπή οφειλόταν σε βλάβη που προκλήθηκε στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Κατσαμπά ο οποίος τέθηκε ουσιαστικά "εκτός"...
Για περίπου 30 λεπτά δεν είχαν ρεύμα περιοχές όπως Καρτερός, Μυρτιά, Γάλυπε. Γρήγορα όμως η βλάβη επιδιορθώθηκε και η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε...

 cretalive.gr/Φωτογραφία: Image Services

Τώρα-Συνελήφθη ο Γιάννης Σμπώκος

Συνελήφθη ο πρώην εξ απορρήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κρίθηκε ύποπτος φυγής.

Άνδρες του οργανωμένου εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα, μετά από ένταλμα σύλληψη που εξέδωσε ο ανακριτής, πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του πρώην γενικού γραμματέα και τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε επιχειρήσει να φύγει από τη χώρα πριν από μερικές ημέρες.

Ο Γιάννης Σμπώκος είχε πάρει προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του «μαύρου πολιτικού χρήματος» την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του στηρίζεται σε αναφορές στο ημερολόγιο του κ. Τσοχατζόπουλου από τις οποίες οι ανακριτικές αρχές θεωρούν ότι προκύπτει μεταξύ τους χρηματική συναλλαγή, καθώς και από την απολογία του Νίκου Ζήγρα, ο οποίος του απέδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεταφορές χρημάτων που προέρχονταν από δωροδοκίες του πρώην υπουργού.

Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να πεινάσουν - Ξεσπούν οι αγρότες πριν το συλλαλητήριο της Πέμπτης στο Ηράκλειο

Με ενημέρωση σε κάθε χωριό αλλά και με προσυγκέντρωση στο Τυμπάκι το βράδυ της Τετάρτης οργανώνονται οι αγρότες της Μεσαράς ενόψει του συλλαλητηρίου της Πέμπτης στην πόλη του Ηρακλείου. Οι αγρότες του κάμπου θα συγκεντρωθούν... στις 9 το βράδυ της Τετάρτης έξω από τα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου, που βρίσκονται στην πλατεία της πόλης, προκειμένου να ενημερωθούν για την κινητοποίηση της επόμενης μέρας, να δηλώσουν τα προβλήματα και τα αιτήματα τους, να προμηθευτούν με σημαίες αλλά και να ενημερωθούν για το δρομολόγιο και τα σημεία συνάντησης για το επόμενο πρωί.
Όπως δήλωσε στο Prismanews.gr ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Γιώργος Ντισπυράκης, πάμε από χωριό σε χωριό, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο για να ενημερώσουμε τους αγρότες μας για την κινητοποίηση. Μπαίνουμε στα καφενεία που υπάρχει φτώχεια και δυστυχία και μιλάμε με κόσμο απογοητευμένο που δεν έχει πια μεροκάματο ... Ο κάθε ένας αγρότης θα πρέπει να καταλάβει ότι θα πρέπει να ενώσει τη φωνή του μαζί μας. Δε θα το κάνει για μας, θα το κάνει για την οικογένεια του. Οι ευθύνες πια είναι ατομικές. Πρέπει ο καθένας από εμάς να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην περιμένει από τους άλλους.

Αυτοκινητοπομπή και λεωφορεία

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Ντισπυράκης από τη Μεσαρά το πρωί της Πέμπτης θα ξεκινήσει ένα κομβόι αυτοκινήτων έξω από τα γραφεία του Τυμπακίου και κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς Ηράκλειο θα μπαίνουν στην αυτοκινητοπομπή αγροτικά αυτοκίνητα και από τα άλλα χωριά. Επιπλέον όσοι δεν έχουν αυτοκίνητο μπορούν να πάνε στο συλλαλητήριο με λεωφορεία που θα ναυλωθούν από την Ομοσπονδία. Έτσι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν τα ονόματα τους για μεταφορά με τα λεωφορεία το βράδυ της Τετάρτης στο Σύλλογο του Τυμπακίου ή στο τηλέφωνο 2892051031.

Αναφορικά με το πρωί της Πέμπτης οι αγρότες αναμένεται να συγκεντρωθούν αρχικά στα γραφεία της ομοσπονδίας στο Ηράκλειο και από εκεί θα κατευθυνθούν στην παραλιακή της πόλης και στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα σκληρά μέτρα και τις δύσκολες ώρες που περνούν οι άνθρωποι του πρωτογενή τομέα στο νησί.

Όπως τόνισε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιώργος Ντισπυράκης η κινητοποίηση αυτή θα είναι η αρχή και έπεται συνέχεια. Κανείς αγώνας δεν πάει χαμένος. Οι αγρότες είναι έτοιμοι να βγουν στους δρόμους. Έχουμε επικοινωνήσει με όλους τους νομούς και αναμένεται να συμμετέχουν αγρότες από όλη την Κρήτη.

Ο κ. Ντισπυράκης επεσήμανε ακόμα ότι ήδη έχουν πέσει πολλές προτάσεις στο τραπέζι προκειμένου οι κινητοποιήσεις να κλιμακωθούν χωρίς να αποκλείεται τίποτα μέχρι αυτή την ώρα. Τα μέτρα που πάνε τώρα να περάσουν είναι η ταφόπλακα μας. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε και όπου φτάσουμε. Κανείς πατέρας δε θα αφήσει τα παιδιά του νηστικά για να πληρώσει την εφορία. Γιατί να πληρώσουμε εφορία; Για να κάνουν κάποιοι βίλες; Δε μας αφήνουν χρήματα για να ζήσουμε. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου... θέλουμε να δώσουμε δυναμικά το παρόν!κατέληξε ο γραμματέας της ΟΑΣΝΗ.
prismanews.gr

Παρέμβαση του Λ. Αυγενάκη για την Απόδοση Δαπανών Μετακίνησης Αιμοκαθαρόμενων Ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ


Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στη Βουλή το ζήτημα της «Απόδοσης Δαπανών Μετακίνησης Αιμοκαθαρόμενων Ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ» μέσω της Ερώτησης που κατέθεσε στους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση και Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής σημειώνει ότι: «Με την υπ’ αριθμ 185/29/2-4-2012 Απόφαση του ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ορίστηκαν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για την απόδοση δαπανών μετακίνησης αιμοκαθαρόμενων ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με το εδάφιο γ της παραγράφου ΣΤ του άρθρου του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο ασφαλιστικός φορέας καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης των νεφροπαθών προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση και ως εξής: α) Για Αθήνα – Πειραιά 230 ευρώ το μήνα, β) Για Θεσσαλονίκη 220 ευρώ το μήνα, γ) για Ηράκλειο – Πάτρα 140 ευρώ το μήνα, δ) Εντός των λοιπών αστικών κέντρων 115 ευρώ το μήνα. Οι νεφροπαθείς που μετακινούνται εκτός των αστικών κέντρων (χωριά ή κωμοπόλεις) με Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα (ταξί) ή αγοραία, προς το πλησιέστερο διαθέσιμο κέντρο αιμοκάθαρσης και η δαπάνη μετακίνησής τους δεν υπερβαίνει συνολικά τα 400 € μηνιαίως (βάσει αποδείξεων), αποζημιώνονται βάσει χιλιομετρικής απόστασης και σύμφωνα με το τιμολόγιο κομίστρων Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, όπως αυτό καθορίστηκε με την αρ. Α 5790/575/ΦΕΚ 756/24-4-2009 Υ.Α. και ισχύει μέχρι σήμερα».

Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «έχει παρατηρηθεί σημαντική καθυστέρηση για την κάλυψη των δαπανών των νεφροπαθών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικά έξοδα που αφορούν την υγεία τους», ζήτησε από τους Υπουργούς να του απαντήσουν πότε αναμένεται να αποπληρωθούν οι δαπάνες αιμοκαθαρόμενων ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ.

Ε.Π.Κ.Κ: "Σώθηκε όλη η περιουσία πολύτεκνου στο Ρέθυμνο, με διαταγή Ειρηνοδίκου"

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σε ανακοίνωση της χαρακτηρίζει την διαταγή της Ειρηνοδίκου Περάματος "σημαντική" για...  τον υπερχρεωμένο πολύτεκνο φούρναρη από το Ρέθυμνο, καθώς απαγορεύει με προσωρινή διαταγή, οποιαδήποτε δυσμενή μεταβολή στην πραγματική και νομική κατάσταση της περιουσίας των αιτούντων (επιβάρυνση ή απομείωση αυτής), την εγγραφή προσημείωσης υποθήκης και την λήψη ασφαλιστικών μέτρων καθώς και την επίδοση Διαταγής Πληρωμής με επιταγή προς εκτέλεση, μέχρι την συζήτηση της κατατεθείσης αίτησης , σε εφαρμογή του Ν.3869/2010 (ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΈΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΆ).που έχει προσδιοριστεί από το Ειρηνοδικείο Μυλοποτάμου στις 01-04-2013,
Επί της ουσίας της υπόθεσης:
¨Πρόκειται για αρτοποιό πολύτεκνο, με τέσσερα ενήλικα τέκνα, τα οποία τα δύο των βαρύνουν λόγω γενικότερης ανεργίας, με σύζυγο μη εργαζόμενη ,τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, είναι χρεωμένος σε οκτώ Τράπεζες με σύνολο οφειλών 1.518.248, 80 Ευρώ, έχει περιουσιακά στοιχεία τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του, τα οποία ζητά την μη ρευστοποίησή τους.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που από την αρχή στηρίζει την προσπάθεια του μέλους της, για την ένταξη του στο Ν.3869/2010,ο χαρακτηρίζει την ΔΙΑΤΑΓΉ της Ειρηνοδίκου Περάματος "σημαντική "καθώς δίνει μια ανάσα στον δανειολήπτη, του δίνει το χρόνο να αντλήσει δύναμη ώστε να σταθεί δυναμικά στο Ειρηνοδικείο Περάματος Ρεθύμνου και να στηρίξει την αδυναμία στην οποία έχει περιέλθει για να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις έναντι των δανειστριών εταιρειών, όχι από δική του πρόθεση ,δόλο και υπαιτιότητα , αλλά λόγω της γενικότερης συγκυρίας και οικονομικής ύφεσης της Χώρας, που τον έπληξε και εκείνον προσωπικά, λόγω μειωμένης προσέγγισης των καταναλωτών στην επιχείρησή του(διατηρεί αρτοποιείο) σε κωμόπολη στο Ρέθυμνο.

Τέλος η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ευχαριστεί τους δικαστές, τους Κρητικούς δικαστές που στέκονται κοντά στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, παίρνοντας τέτοιες σημαντικές αποφάσεις, επίσης καλεί για άλλη μια φορά τους καταναλωτές να την εμπιστευτούν, για την δική τους στήριξη.

Κάθε καταναλωτής μπορεί να επικοινωνεί με την Ένωση, στα τηλ. 2821092306. 2821092666 Χανιά και 2842020140 Ιεράπετρα.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Στα δικαστήρια για τις τέσσερις μαχαιριές


Τέσσερις μαχαιριές βάζει στο μικροσκόπιο το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για μια υπόθεση από το 2009, οπότε έξω από φούρνο στον Κρυσώνα, μαχαιρώθηκαν δύο Αλβανοί.

Στο εδώλιο ένας 40χρονος Αλβανός που φέρεται, κατόπιν λογομαχίας, να έβγαλε μαχαίρι και να μαχαίρωσε τέσσερις φορές έναν 21χρονο ομοεθνή του.

Όπως είπε η Εισαγγελέας έδρας στην αγόρευσή της, δεν ξεκαθαρίστηκαν επακριβώς τα αίτια του περιστατικού, ωστόσο στην κατάθεσή του κάποιος μάρτυρας είπε πως ίσως οι δύο άνδρες λογομάχησαν για το μεροκάματο.

Σύμφωνα με το βούλευμα ο 40χρονος και ο 21χρονος περπατούσαν παράλληλα και μάλωναν, όταν ο δράστης έβγαλε μαχαίρι και χτύπησε 4 φορές το θύμα στη μασχάλη και τον αυχένα. Το μαχαίρι "πέτυχε" τη μασχαλιαία φλέβα με αποτέλεσμα να προκαλέσει στο θύμα ακατάσχετη αιμορραγία. Ο δράστης στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Ο φερόμενος δράστης στην απολογία του είπε ότι βρισκόταν σε άμυνα κι ότι το θύμα ήταν που τον απείλησε με μαχαίρι. Υποστήριξε επίσης ότι συγγενικά πρόσωπα του 21χρονου τον χτύπησαν, κάτι που τον αναγκάστηκε να αμυνθεί με το μαχαίρι του θύματος.

Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 40χρονου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και οπλοχρησία. Σύμφωνα με την ίδια, μάλιστα, προκύπτει ανθρωποκτόνος πρόθεση, καθώς ο δράστης επιτέθηκε αιφνιδιαστικά και με φονικό όπλο στο θύμα, επίσης από την πολλαπλότητα των χτυπημάτων, το σημείο στο επλήγη το θύμα, αλλά και τη μεταγενέστερη συμπεριφορά του δράστη, ο οποίος τράπηκε σε φυγή και δε συνελήφθη παρά μόνο πολύ αργότερα μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψής του.

Το δικαστήριο διέκοψε και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και η έκδοση της απόφασης.

 cretalive.gr

Απίστευτο: UFO φωτογράφισαν Γερμανοί τουρίστες στην Κρήτη [εικόνα]

Στη δημοσιότητα βγήκε μία φωτογραφία που τράβηξαν τον Αύγουστο Γερμανοί τουρίστες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Κρήτη, στην οποία παρατήρησαν ένα παράξενο μεταλλικό αντικείμενο που κυριολεκτικά «πετούσε» εκατοντάδες μέτρα πάνω απο τη θάλασσα.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών, στον απότομο δρόμο που οδηγούσε στην παραλία του Μπάλου στα Χανιά όταν συνάντησαν ένα κοπάδι από αγριοκάτσικα και άρχισαν να τα βγάζουν φωτογραφίες.

Τελικά δε πήγαν για μπάνιο γιατί είχε πολύ αέρα και κατέληξαν σε μία καφετέρια όπου κάθισαν να δουν τις φωτογραφίες που τράβηξαν. Καθώς τις κοιτούσαν όμως, παρατήρησαν το παράξενο αυτό αντικείμενο, ενώ θυμόντουσαν ότι την ώρα που έβγαζαν τις φωτογραφίες δεν παρατήρησαν κάτι περίεργο ούτε άκουσαν θόρυβο από αεροπλάνο.

Η φωτογραφία ήδη κάνει το γύρο του διαδικτύου και από τις μέχρι τώρα έρευνες που έχουν γίνει, με ειδικά λογισμικά, το πρώτο συμπέρασμα είναι πως είναι αυθεντική και όχι αποτέλεσμα επεξεργασίας.

Πηγή: | iefimerida.gr

Πολυτεχνείο Κρήτης: Τα ρομπότ… ξεσκούριασαν παίζοντας ποδόσφαιρο!

Ποδόσφαιρο παίζουν στα Χανιά και… τα ρομπότ! Συνολικά 82 μαθητές σχολείων στην Κρήτη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν ιδιαίτερα ασυνήθιστο αγώνα μεταξύ ρομπότ κάθε τύπου. Επιδείξεις χορού, πέναλτι αλλά και αγώνα ποδοσφαίρου 2Χ2 από πέντε ρομπότ δημιούργησαν θαυμασμό στα παιδιά, τα οποία έμειναν άφωνα από το θέαμα…
Τα τετράποδα ρομπότ τύπου Sony AIBO χόρευαν ασταμάτητα, ενώ τα δίποδα ρομπότ τύπου Aldebaran Nao εκτελούσαν και απέκρουαν πέναλτι! Παράλληλα, ο αγώνας ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε από τετράποδα ρομπότ τύπου Sony AIBO, εφευρέσεις της ομάδας ρομποτικού ποδοσφαίρου «Κουρήτες» του Πολυτεχνείου Κρήτης. Με ύψος 60 εκ. και κατασκευασμένα με χέρια, πόδια και λαιμό, τα ρομπότ κατευθύνονταν με πλήρη έλεγχο, βάσει του προγράμματος με αλγόριθμους και ενός κεντρικού επεξεργαστή. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει πια προχωρήσει σε άλλες διαστάσεις…!

Παράλληλα, κάθε ρομπότ ήταν εξοπλισμένο με κάμερες αλλά και διάφορους αισθητήρες, που τα βοηθούσαν να προσανατολιστούν μέσα στο γήπεδο και να τρέχουν προς το αντίπαλο τέρμα. Όμως, οι δυνατότητες των ρομπότ δεν έμειναν εκεί, αφού βρίσκονταν σε θέση να καταλάβουν πότε ήταν σε θέση να σκοράρουν ή πότε έπρεπε να δώσουν πάσα σε συμπαίκτη τους. Με άλλα λόγια, κάθε μηχανή μπορούσε να αλλάξει την τακτική ή τη συμπεριφορά του ανάλογα με τις ενέργειες του παιχνιδιού.
 
Η ερευνητική ομάδα «Κουρητές» στο παγκόσμιο RoboCup

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, εδώ και έξι χρόνια, έχει καταπλήξει με την εφευρετικότητα της ερευνητικής ομάδας ρομποτικού ποδοσφαίρου «Κουρητές», που δημιουργήθηκε με πρόφαση το εργαστήριο Προγραμματισμού και Τεχνολογίας Ευφυών Υπολογιστικών Συστημάτων. Φοιτητές αλλά και καθηγητές αποτελούν τους συμπρωταγωνιστές των πέντε ρομπότ που παίρνουν θέση μέσα στο γήπεδο! Με τα ονόματα Ηρακλής, Επιμήδης, Ίδας, Ιάσιος και Παιωναίος, τα ρομπότ έχουν χαρίσει στην ομάδα παγκόσμια αναγνώριση…

Ειδικότερα, οι «Κουρητές» έχουν συμμετάσχει αρκετές φορές στο διαγωνισμό RoboCup, τον πιο σπουδαίο ρομποτικό αγώνα σε όλο τον κόσμο. Μέσα σε 3.000 συμμετοχές από 40 χώρες, έδωσαν το παρόν με σκοπό την προώθηση της έρευνας στην τεχνητή νοημοσύνη! Η αναγνώρισή τους ήρθε το 2007 στον ανάλογο διαγωνισμό της Ατλάντα στις ΗΠΑ, στον οποίο έλαβαν το δεύτερο βραβείο, ενώ το 2008 κατέλαβαν στην Κίνα την πρώτη και τρίτη θέση σε δυο διαφορετικές κατηγορίες. Τέλος, στο RoboCup 2011 στην Κωνσταντινούπολη κατάφεραν να ανέβουν στο δεύτερο βάθρο στο SPL Open Challenge!

ΑΝΕΚ LINES: ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Η ΑΝΕΚ LINES, στηρίζει τον Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑ, την ομάδα που τάραξε τα νερά της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν παραμένοντας, μεγάλη αρωγός της προσπάθειας και των επιτυχιών του, τόσο των τελευταίων ετών, όσο και της φετινής αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.
Η εντυπωσιακή πορεία της χανιώτικης ομάδας που αποτέλεσε την πιο ευχάριστη έκπληξη της περσινής αγωνιστικής σεζόν έχει κάνει υπερήφανους όλους τους Κρήτες. Για την ΑΝΕΚ LINES η υποστήριξη της προσπάθειας του Πλατανιά, ως μεγάλης χορηγού, ήταν μία αυτονόητη απόφαση στήριξης μίας ομάδας που συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης και της επιτυχίας, που έρχεται μέσα από σκληρή δουλειά και όραμα.

Στο πλαίσιο της χορηγίας του ΑΟ Πλατανιά, η ΑΝΕΚ LINES έχει την τιμή να βρίσκεται πάνω στη φανέλα της ομάδας και να τη συνοδεύει σε όλους τους δύσκολους αγώνες της, στα μεγάλα σαλόνια της Super League.

Με την έναρξη σχεδόν της ποδοσφαιρικής περιόδου, ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ δικαιώνοντας όσους τον πίστεψαν κέρδισε και μία διάκριση.

Συγκεκριμένα το καλύτερο γκολ (Best Goal) της 4ης αγωνιστικής της Super League ΟΠΑΠ 2012 – 2013, το πέτυχε – σύμφωνα με τους ειδικούς -ο ποδοσφαιριστής του Πλατανιά Σαλόζε Ουντότζι.

Την απονομή, που έγινε, πριν λίγες ημέρες, στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, έκανε ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES κ. Γ.Κατσανεβάκης, ο οποίος συνεχάρη τόσο τον ποδοσφαιριστή και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, όσο και τη Διοίκηση για τη σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλουν σε όλα τα επίπεδα και τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Επίσης, με αφορμή, τη χορηγία της ΑΝΕΚ LINES ο κος Γ.Κατσανεβάκης δήλωσε: «Η δυναμική πορεία του ΑΟ Πλατανιά αποτελεί για την τοπική κοινωνία των Χανίων ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Οι προσπάθειες αλλά και τα επιτεύγματα της ομάδας δεν είναι απλώς ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, αλλά ένα πανελλαδικό παράδειγμα προς μίμηση, που δίνει ελπίδα για το αύριο του αθλητισμού στη χώρα μας. Τιμάμε το πάθος και τη δύναμη των παικτών της ομάδας του ΑΟ Πλατανιά και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συμπορευόμαστε μαζί τους σ’ αυτή τη σπουδαία διαδρομή».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της ΠΑΕ “ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ” κος Στ. Βαρουξάκης αναφερόμενος στη συνεργασία με την ΑΝΕΚ δήλωσε:

“Στο δύσκολο αλλά όμορφο δρόμο που οδήγησε τον Πλατανιά στη Super League, η ΠΑΕ Πλατανιάς είχε δίπλα της, ενεργό συμπαραστάτη και ουσιαστικό συνεργάτη, την ΑΝΕΚ LINES, η οποία έμπρακτα συνέβαλε, με τη στήριξή της, στην επίτευξη των στόχων μας. Η διαχρονική ηγετική παρουσία της ΑΝΕΚ LINES στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, η ασφαλής καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης και άλλων νησιών με την ηπειρωτική χώρα και η έμφαση που η Διοίκηση της Εταιρείας δίδει στη στήριξη των χανιώτικων αθλητικών σωματείων και όχι μόνο, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, καθιστούν την ΑΝΕΚ ένα σημαντικό πόλο ανάπτυξης σε πανελλήνιο επίπεδο.

Η συνεργασία μας συνεχίζεται αρμονικά και τη φετινή χρονιά και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Διοίκηση της Εταιρείας για την εμπιστοσύνη της και τη διαχρονική της στήριξη».

Η ΑΝΕΚ LINES, στηρίζοντας πάντα τις προσπάθειες των συλλόγων και πρωτοβουλιών της Κρήτης και ιδίως των Χανίων, στέκεται δίπλα στην ομάδα του ΠΛΑΤΑΝΙΑ ηθικά και πρακτικά και της εύχεται καλή επιτυχία στην επίτευξη των αγωνιστικών του στόχων.

Μεγάλος ο αγώνας της Ε.Π.Κ.Κ., στα Ειρηνοδικεία της Κρήτης ,για την δικαίωση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Γράφει η Ιωάννα Μελάκη
Οφείλουμε να ενημερώσουμε τόσο τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ,που μας... εμπιστεύονται τις υποθέσεις τους , για εξωδικαστική διαδικασία, αλλά και τους λοιπούς πολίτες που παρακολουθούν απέξω, ότι η διαδικασία ένταξης ενός καταναλωτή, στο Νόμο 3869/2010 δεν είναι μια απλή υπόθεση, μεγάλος είναι ο αγώνας μας, στα Ειρηνοδικεία της Κρήτης, για την δικαίωση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και εμείς ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης με χιλιάδες δανειολήπτες να έχουν ακουμπήσει την ελπίδα τους πάνω μας, για δικαίωση, με σαφήνεια και με ειλικρίνεια λέμε ότι, πραγματικά γίνεται έργο, έργο βαρύ και ασήκωτο, από τους συνεργάτες μας (Νομικούς-οικονομολόγους) πράγμα που ως Διοίκηση της ' Ένωσης οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και να ευχαριστήσουμε όλο το δίκτυο των συνεργατών μας από την μια άκρη της Κρήτης ως την άλλη.,όχι μόνο γιατί καταφέραμε να μειώσουμε το χρέος των δανειζομένων το γνωστό " κούρεμα ", με τις 100άδες αποφάσεις Παγκρήτια,αλλά και γιατί φέραμε την ψυχική ισορροπία σε χιλιάδες δανειολήπτες στην Κρήτη,που ζήτησαν την ενημέρωση , την καθοδήγηση των συνεργατών μας.
Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: ¨Φράση ,που παίζει καθημερινά σε όλα τα ΜΜΕ, ως μια δύστυχη ομάδα ανθρώπων,δικών μας ανθρώπων ,πληγμένους,από την οικονομική ύφεση που επικρατεί στην Χώρα μας ,της ανεργίας, της φτώχειας και της ακρίβειας που δίνει τον αγώνα της , που μάχεται για να βρει το χαμένο της δρόμο.Και η αλήθεια είναι αυτή,και εμείς οφείλουμε να προσθέσουμε ότι πράγματι για μια μερίδα συμπολιτών μας πρόκειται , η οποία χτυπήθηκε και χτυπιέται από το Τραπεζικό σύστημα, και θα συνεχίσει να χτυπιέται, καθώς τα μέτρα που μέλλει να εφαρμόσει, θα είναι προς μία κατεύθυνση το δικό του συμφέρον το συμφέρο των Τραπεζών και μόνο.
Είναι πραγματικότητα ότι η νέα μέρα, που ζει σήμερα ο ΄Ελληνας δανειολήπτης, τον βρίσκει απροετοίμαστο, τα τηλέφωνα από τις Εισπρακτικέςς τον πιέζουν στην καταβολή των,ληξιπρόθεσμων δόσεων, τα χρήματα δεν του βγαίνουν, γιατί λιγόστεψαν, μειώθηκε ο μισθός του , η ακρίβεια καλπάζει και μονόδρομος πλέον γιαυτό είναι να τρέξει και να μεταφέρει το άγχος του, για όλα αυτά που του συμβαίνουν στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.
Εδώ οφείλουμε να το ξεκαθαρίσουμε , κύριοι δανειολήπτες, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, βάλετε ένα ΣΤΟΠ. Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θα σας στηρίξει στο Νομικοοικονολογικό σχεδιασμό, τα Ψυχολογικά σας ξεφορτώστε τα αλλού, όχι αγένεια ,όχι θυμός, όχι νεύρα.σεβαστείτε τους συνεργάτες μας!!! ΄Εχουν δρόμο ,για το δικό σας καλό, έχουν όρεξη, και θέλουν την δική σας υπομονή, για να στηρίξουν εσάς, τα δικά σας θέλω, τα δικά σας μπορώ, απέναντι στους πιστωτές σας, απέναντι στους δικηγόρους των Τραπεζών.
Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι πιστώτριες τράπεζες ,να προβάλλουν ισχυρισμούς στο δικαστήριο, περί απόρριψης της αίτησης με το αιτιολογικό ότι ο οφειλέτης δεν προσκόμισε εντός μηνός όλα τα έγγραφα που συνιστούν αποδεικτικά της περιουσιακής του κατάστασης, επικαλούμενες σχετικές παραγράφους του νόμου.

Σε άλλες περιπτώσεις οι πιστώτριες τράπεζες αποστέλλουν σχετικές αιτήσεις προς το δικαστήριο, με αιτητικό την απόρριψη της αίτησης λόγω μη κατάθεσης των σχετικών αποδεικτικών εγγράφων.

Συνεπώς κύριοι καταναλωτές, θα πρέπει να ξέρετε ότι είμαστε μαζί σας, ο αγώνας σας είναι και δικό μας αγώνας , οι συνεργάτες μας δικηγόροι, εκτός του ότι φτιάχνουν την αίτηση σας προς το Ειρηνοδικείο με μεγάλη προσοχή και την καταθέτουν με επιμέλεια,, έχουν να αντιμετωπίσουν τις Τράπεζες δια των παρισταμένων πληρεξούσιων δικηγόρων, οι οποίοι ΔΕΝ εμφανίζονται ως διακοσμητικά στοιχεία στη δίκη, αλλά δίνουν σκληρές μάχες προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντα των εντολέων τους

,Τα ανωτέρω τα επισημαίνουμε , διότι πάρα πολλοί οφειλέτες νομίζουν ότι όλες οι αιτήσεις και όλες οι συζητήσεις ενώπιον του δικαστηρίου είναι εύκολες υποθέσεις και πάντοτε το δικαστήριο δικαιώνει τους οφειλέτες.Και βέβαια δικαιωνόμαστε αλλά με μάχη....

Καμία περίπτωση δεν είναι παρόμοια με άλλη. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και η αντιμετώπιση της αίτησης για κάθε οφειλέτη ή το δικηγόρο του είναι διαφορετική. Τίποτε δεν είναι εύκολο και κανένας δε μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα ενός δικαστηρίου.Οι μάχες στο τομέα των υπερχρεωμένων είναι καθημερινές, ενώ η νομική συμβουλή του δικηγόρου προς τους πελάτες – οφειλέτες είναι διαρκής και όχι στιγμιαία. Πολλοί οφειλέτες έχουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι ο δικηγόρος το μόνο που κάνει είναι να καταθέσει μια αίτηση και εκεί τελειώνει η δουλειά του. Αυτό είναι λάθος, διότι η διαδικασία είναι διαρκής και δίνονται μάχες μέχρι και την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Παρά ταύτα , είμαστε αισιόδοξοι, οι νέες κυκλοφορούμενες προτάσεις ως νέες αλλαγές του Νομοθετικού πλαισίου δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, δεν είναι οι δικές μας προτάσεις δεν ωφελούν τους καταναλωτές, είναι επινοήσεις των Τραπεζών και μόνα τα δικά τους οφέλη εξυπηρετούν, εμείς ένα λέμε, τροποποιήστε το Νόμο 3869/2010 για τα συμφέροντα των δανειοληπτών, όπως εμείς η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στην Πολιτεία, εισηγείται δημόσια .

  Η Πρόεδρος της Ενωσης Προσταίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

--
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35               
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...