Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Στα δικαστήρια για τις τέσσερις μαχαιριές


Τέσσερις μαχαιριές βάζει στο μικροσκόπιο το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για μια υπόθεση από το 2009, οπότε έξω από φούρνο στον Κρυσώνα, μαχαιρώθηκαν δύο Αλβανοί.

Στο εδώλιο ένας 40χρονος Αλβανός που φέρεται, κατόπιν λογομαχίας, να έβγαλε μαχαίρι και να μαχαίρωσε τέσσερις φορές έναν 21χρονο ομοεθνή του.

Όπως είπε η Εισαγγελέας έδρας στην αγόρευσή της, δεν ξεκαθαρίστηκαν επακριβώς τα αίτια του περιστατικού, ωστόσο στην κατάθεσή του κάποιος μάρτυρας είπε πως ίσως οι δύο άνδρες λογομάχησαν για το μεροκάματο.

Σύμφωνα με το βούλευμα ο 40χρονος και ο 21χρονος περπατούσαν παράλληλα και μάλωναν, όταν ο δράστης έβγαλε μαχαίρι και χτύπησε 4 φορές το θύμα στη μασχάλη και τον αυχένα. Το μαχαίρι "πέτυχε" τη μασχαλιαία φλέβα με αποτέλεσμα να προκαλέσει στο θύμα ακατάσχετη αιμορραγία. Ο δράστης στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Ο φερόμενος δράστης στην απολογία του είπε ότι βρισκόταν σε άμυνα κι ότι το θύμα ήταν που τον απείλησε με μαχαίρι. Υποστήριξε επίσης ότι συγγενικά πρόσωπα του 21χρονου τον χτύπησαν, κάτι που τον αναγκάστηκε να αμυνθεί με το μαχαίρι του θύματος.

Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 40χρονου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και οπλοχρησία. Σύμφωνα με την ίδια, μάλιστα, προκύπτει ανθρωποκτόνος πρόθεση, καθώς ο δράστης επιτέθηκε αιφνιδιαστικά και με φονικό όπλο στο θύμα, επίσης από την πολλαπλότητα των χτυπημάτων, το σημείο στο επλήγη το θύμα, αλλά και τη μεταγενέστερη συμπεριφορά του δράστη, ο οποίος τράπηκε σε φυγή και δε συνελήφθη παρά μόνο πολύ αργότερα μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψής του.

Το δικαστήριο διέκοψε και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και η έκδοση της απόφασης.

 cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...