Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ηράκλειο: Τον βρήκε αδέσποτη σφαίρα

Αδέσποτη σφαίρα έστειλε 25χρονο στο νοσοκομείο. Συνέβη σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο νεαρός περπατούσε στην περιοχή της Χανιώπορτας, στο Ηράκλειο και ξαφνικά δέχτηκε μια σφαίρα στο χέρι του.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται, ενώ σύμφωνα με όσα κατέθεσε, αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιος να τον έθεσε ως στόχο.

Στο Ηράκλειο η Φλόγα

Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχθηκε, το βράδυ της Παρασκευής, η πόλη του Ηρακλείου σε μια σεμνή αλλά άκρως συγκινητική τελετή στην Πλατεία του Αγίου Τίτου.

ΦΩΤΟ: cretalive.gr

Ιεράπετρα: Μαθήτρια καταγγέλλει βιασμό από τον τοπικό αρχηγό της Χρυσής Αυγής

Μια απίστευτη υπόθεση είδε στο φως της δημοσιότητας με αφορμή τις καταγγελίες για ναζιστική προπαγάνδα και στρατολόγηση νεαρών μαθητών από καθηγητή, και μάλιστα διευθυντή σχολείου, στην Ιεράπετρα.

O διευθυντής (σύζυγος υποψήφιας με την ΧΑ στο Λασίθι) διαγράφηκε από την ΕΛΜΕ μετά από τις καταγγελίες για προπαγάνδα μέσα στο σχολείο. Σήμερα βγήκε στον τοπικό ραδιόφωνο ΗΧΩΝΕWS να απαντήσει στις καταγγελίες, μιλώντας για τις αξίες που πρεσβεύει ο ίδιος στο σχολείο, στην κοινωνία κτλ.

Ακροάτρια που άκουγε τις δηλώσεις, κάλεσε στο σταθμό και κατήγγειλε ότι από τον συγκεκριμένο κύριο υπέστη κατά συρροή βιασμούς όταν ήταν ανήλικη και εκείνος γυμναστής και ότι υπάρχουν και άλλα κορίτσια στην πόλη που έχουν υποστεί τα ίδια.

Όπως εξομολογήθηκε η ενήλικη πλέον κοπέλα στο σταθμό Ηχώ,


"Όλος ο κόσμος γνωρίζει ποιος είναι ο κύριος.... και τι λέγεται γι' αυτόν. Είμαι 25 χρονων εχω τελειωσει το πανεπιστήμιο και προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου γιατί αυτός ο άνθρωπος για μένα είναι καταστροφέας ζωών και παιδικών ψυχών.

O κυριος αυτός βάζει σαν βιτρίνα την οικογένεια του, τα παιδιά του και λέει ότι είναι κύριος και έντιμος. Εγώ λοιπόν είμαι εδώ για να πω την δική μου αλήθεια και να ακούσει ο κόσμος ποιος ειναι ο άνθρωπος αυτός που έχει καταστρέψει εμένα και έχει ασελγήσει και σε άλλα παιδιά και τον προκαλώ αν λέω ψέμματα να καταφερθεί εναντίον μου στο αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας.

Ανατριχιαστικές περιγραφές
!

Όπως είπε η κοπέλα "Όταν ήμουν 13 στα 14 ο άνθρωπος αυτός με έβαλε στα αποδυτήρια του σταδίου Ιεράπετρας και ασέλγησε σε βάρος μου παρά φύση αρχικά για να μην μπορώ να αποδείξω οτι δεν είμαι παρθένα. Έπειτα μου ασκούσε καθημερινά ψυχολογική πίεση και μου έλεγε οτι είναι φυσιολογικά αυτό να συμβαίνει μεταξύ μιας αθλήτριας και του προπονητή της. Μου έλεγε οτι μ΄αγαπάει, και οτι θα με βοηθήσει στις επιδόσεις μου και άλλες δικαιολογίες".

Στο βάθος φαίνεται εμπλοκή βουλευτή που συγκάλυψε την υπόθεση λόγω κουμπαριάς με τον διευθυντή. Η εισαγγελία Λασιθίου ζήτησε άμεσα το ηχητικό από τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Κατέβασε τις τιμές και του ανατίναξαν το μπαρ!

Ολοσχερώς καταστράφηκε, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, το μπαρ LIKE που βρίσκεται επί της οδού Δουκός Μποφώρ από τον εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος που εξερράγη λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα.

Οι ζημιές ανέρχονται στις 250.000 με 300.000 ευρώ σύμφωνα με δήλωση του 37χρονου ιδιοκτήτη.


Όπως ανέφερε ο ίδιος, πρίν από ένα μήνα περίπου είχε δεχτεί ένα τηλεφώνημα με απόκρυψη στο οποίο άκουσε μία ανδρική φωνή με  κρητική προφορά να του λέέι: "Μπρε συ , άλλαξε μωρέ τις τιμές σου αλλιώς θα βρείς το μαγαζί σου στην Ντία".

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του μπαρ  οι τιμές του ήταν πάρα πολύ χαμηλές γεγονός που όπως τόνισε ίσως να ενόχλησε κάποιους.

Ευτυχώς την ώρα της έκρηξης το κατάστημα ήταν κλειστό προκαλώντας μόνο τις τεράστιες υλικές ζημιές, καθώς επίσης και σε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το μπαρ.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή  άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που έχουν κάνει ήδη την πρώτη αυτοψία του χώρου, ψάχνοντας στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες και στα αίτια της τοποθέτησης του εκρηκτικού μηχανισμού ενώ κλειστός παρέμεινε ο δρόμος έξω από το μπαρ μέχρι τις 8 το πρωί.

Οι αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων την πιθανότητα ο  ιδιοκτήτης του καταστήματος να είχε πέσει θύμα των νονών της νύχτας που "προσφέρουν αφιλοκερδώς"  προστασία ή να είχε προσωπικές διαφορές με κάποιους.


 .flashnews.gr

Πυρκαγιά σε αποθήκη με κυψέλες μελισσιών και κεριά

Φωτιά σε αποθήκη που περιείχε κυψέλες μελισσών καθώς και κεριά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 7:50 στην περιοχή Κάτω Καρουζανά στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί ωστόσο οι ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονται στις 15.000 ευρώ.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 5 άνδρες.

6.820 οι εισακτέοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ στην Κρήτη

Τον αριθμό των εισακτέων ΑΕΙ - ΤΕΙ έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να σταματήσει η αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους, που λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος... στο υπουργείο αλλά και λόγω των εκλογών παρατάθηκε για κάποιες ημέρες.

Εφέτος αυξήθηκε κατά περίπου 4% ο αριθμός των εισακτέων σε σχέση με πέρυσι, καθώς ο αριθμός των θέσεων φτάνει τις 77.000. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στον αριθμό των εισακτέων στα ΤΕΙ, καθώς όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης θα επαναλειτουργήσουν 14 τμήματα των ΤΕΙ, από τα 24 που δεν δέχτηκαν πέρυσι πρωτοετείς σπουδαστές ενώ θα λειτουργήσει εκ νέου το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε όρι αφορά στα ΑΕΙ-ΤΕΙ στην Κρήτη, σύμφωνα με τους πίνακες του υπ.Παιδείας ο συνολικός αριθμός των εισακτέων ανέρχεται σε 6.820 και αναλυτικότερα :

Πανεπιστήμιο Κρήτης : 2.530 + 522 (ειδικών κατηγοριών) = 3.052 εισακτέοι

Πολυτεχνείο Κρήτης : 515 + 122 (ειδικών κατηγοριών) = 637 εισακτέοι

ΤΕΙ Κρήτης : 2.510 + 563 (ειδικών κατηγοριών) = 3.073 εισακτέοι

Αν.Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγ.Νικολάου : 50 + 8 (ειδικών κατηγοριών) = 58 εισακτέοι
flashnews.gr

Πλιάτσικο στο ναυταθλητικό κέντρο Σούδας!

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να πάρει το θέμα των κλοπών εξωλέμβιων μηχανών στο Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας! Μέσα σε διάστημα 15 ημερών κλάπηκαν οι εξωλέμβιες μηχανές από τα συνοδευτικά – σωστικά σκάφη των αθλημάτων της Κωπηλασίας και του Κανόε Καγιάκ.

Πιο συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Τέταρτης, άγνωστοι, αφού έκοψαν την αλυσίδα και τα λουκέτα, μετακίνησαν τη βάρκα του τμήματος Κανόε Καγιάκ πάνω στην πλωτή εξέδρα που χρησιμοποιείται από τους αθλητές για την είσοδό τους στην θάλασσα και αφαίρεσαν την μηχανή (μάρκας SUZUKI 15 ίππων).

Το γεγονός αυτό είναι κατακριτέο διότι οι ασυνείδητοι που διαπράττουν τις κλοπές δεν μπορούν να αντιληφθούν τη χρησιμότητα του παραπάνω ταχύπλοου και τον σκοπό που εξυπηρετεί. Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους γονείς των παιδιών με ιδιαιτερότητες ότι μέχρι να γίνει η επισκευή του ταχυπλόου και η αντικατάσταση της μηχανής δεν θα πραγματοποιούνται προπονήσεις για λόγους ασφάλειας των ασκούμενων.

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι παρά το γεγονός ότι σε απόσταση 100 μέτρων είναι ελλιμενισμένο το σκάφος του Λιμενικού Σώματος, δεν λειτουργεί ανασταλτικά προς τους επιτήδειους κακοποιούς, και ίσως θα πρέπει να αναζητηθούν και άλλοι τρόποι φύλαξης τόσο από τον Δήμο Χανίων όσο από τους συλλόγους Αλιειών για την συγκεκριμένη περιοχή διότι πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα γεγονός που μπορεί να οδηγήσει και στην αναστολή της λειτουργίας των αθλημάτων διότι, πλέον, η εύρεση ρευστού για αγορά νέων μηχανών είναι σχεδόν αδύνατη...
cretalive.gr

Καθαρός ο λιμενοβραχίονας Χανίων

chania/xανιά (10)
chania/xανιά (10) (Photo credit: Jose Téllez)
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του Λιμενοβραχίονα του Ενετικού Λιμένα των Χανίων το Σάββατο 5/5/2012, από την Ομάδα Εθελοντών Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων και τα μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων.

Σκοπός της εν λόγω δράσης ήταν η απομάκρυνση των απορριμμάτων και των λοιπών αντικειμένων, που έχουν συσσωρευτεί στην περιοχή, καθώς και ο καθαρισμός της διαδρομής, που οδηγεί στον Ενετικό Φάρο των Χανίων.

Η επόμενη δράση της Ομάδας Εθελοντών Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 12/5/2012, με τον καθαρισμό της παραλιακής ζώνης των Μαλλίων, σε συνεργασία με την τοπική εθελοντική ομάδα.
Enhanced by Zemanta

Πρόταση του βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη για έξοδο από το αδιέξοδο

Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών, την δύναμη των κομμάτων σε αριθμό βουλευτών και την εθνική αναγκαιότητα για σχηματισμό κυβέρνησης, οφείλουμε όλοι να δεσμευτούμε, κοιτάζοντας κατάματα τον Έλληνα.

1. Νόμισμα ευρώ.

2. Παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη.

3. Όχι στην μονομερή διαγραφή του χρέους.

4. Όχι στο μορατόριουμ.

5. Απαγκίστρωση από το μνημόνιο με επαναδιαπραγμάτευση – τροποποίηση όρων.

6. Δέσμευση των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι συντάσσονται στην τροποποίηση - επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

7. Δέσμευση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για μη καταγγελία σύμβασης

8. Δέσμευση όλων των κομμάτων για απλή αναλογική.

9. Δέσμευση όλων των κομμάτων για αναθεώρηση του Συντάγματος.

10. Δέσμευση όλων των κομμάτων για ΑΟΖ.

11. Δέσμευση όλων των κομμάτων για δημιουργία σχεδίου απάλυνσης του κοινωνικού πόνου.

12. Δέσμευση όλων των κομμάτων για δημιουργία νέου αναπτυξιακού μοντέλου.

13. Δέσμευση όλων των κομμάτων για διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων.

14. Δέσμευση όλων των κομμάτων για επιστροφή του κλεμμένου πλούτου.

15. Δέσμευση όλων των κομμάτων για παραδειγματική τιμωρία όσων έκλεψαν

Αν όλα αυτά δεν είναι εφικτά, τότε η λύση είναι οι εκλογές. Εκλογές όμως, εφόσον προηγηθεί, πρώτον, προγραμματικού τύπου σύγκλυση αριστερών δυνάμεων με στόχο τα 15 παραπάνω προαπαιτούμενα και δεύτερον, να βρεθεί τρόπος ώστε το μπόνους των 50 εδρών να δοθεί σε αριστερή δύναμη.

Όλες οι άλλες λύσεις οδηγούν σε σύγχυση και είναι εθνικά επικίνδυνες

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...