Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Το Πολυτεχνείο Κρήτης σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό

Για τρίτη χρονιά, το Πολυτεχνείο Κρήτης θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell που θα διεξαχθεί 6-7 Μαΐου στην πίστα Eurospeedway, στο Lausitz της Γερμανίας, παρέα με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που επίσης θα συμμετέχει στο διαγωνισμό.
 
Πρόκειται για τον 26ο Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell, στον οποίο συμμετέχουν 221 ομάδες από 24 συνολικά χώρες, με κύριο στόχο να διανύσουν τη μεγαλύτερη απόσταση με ένα λίτρο καυσίμου.

Έτσι η ελληνική αποστολή θα συμμετέχει με δύο ομάδες και αντίστοιχα προγράμματα:
Την ομάδα NTUA Eco- Marathon του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και
· Την ομάδα TUC Eco Racing του Πολυτεχνείου Κρήτης

Η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης
Η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, που έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στον διαγωνισμό, αξιοποιεί ηλεκτρικό κινητήρα και κυψέλη υδρογόνου και στοχεύει να διακριθεί σε μια κατηγορία όπου οχήματα που συμμετέχουν είναι πιο κοντά στα καθημερινά επιβατικά αυτοκίνητα. 

Ο Χρόνης Σπανουδάκης, επικεφαλής της ομάδας δήλωσε: «Φέτος συμμετέχουμε για τρίτη χρονιά έχοντας κάνει τροποποιήσεις σε ένα όχημα με μεγάλες δυνατότητες. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η σκληρή δουλειά και η καλή προετοιμασία θα μας οδηγήσουν σε μια διάκριση είτε στον κορυφαίο διαγωνισμό, είτε στους παράπλευρους διαγωνισμούς ασφάλειας και σχεδίασης που συμμετέχει η ομάδα μας».

Η ομάδα από το ΕΜΠ
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με μια από τις πιο πλήρεις και καλά οργανωμένες ομάδες του Ευρωπαϊκού Μαραθωνίου Οικονομίας της Shell, την ομάδα Ntua Eco Marathon Team με όχημα τον Προμηθέα, θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά με ηλεκτρικό κινητήρα και κυψέλη υδρογόνου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στην κατηγορία Prototype. 

Στη συγκεκριμένη κατηγορία ο σχεδιασμός των οχημάτων επικεντρώνεται στη μείωση της οπισθέλκουσας δύναμης και στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας τους, γεγονός εμφανές από τα φουτουριστικά και ιδιαίτερα αεροδυναμικά οχήματα που συμμετέχουν σε αυτή. 

Ο Μάνος Πολιούδης, συντονιστής και μέλος της ομάδας ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε και φέτος στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell και ελπίζουμε πως με την πολύτιμη υποστήριξη των χορηγών μας, τη Chevrolet Hellas, την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, την Tropical, το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Laskaris Motors θα καταφέρουμε να διακριθούμε στην κατηγορία μας».

Ο Γιώργος Θωμαίδης Πρόεδρος των εταιρειών Shell στην Ελλάδα δήλωσε: «Είμαστε όλοι περήφανοι που δύο κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας θα αγωνιστούν στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell, ένα από τα σπουδαιότερα εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την ενεργειακή αποδοτικότητα παγκοσμίως. Εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος πως φέτος θα γιορτάσουμε νέα Ελληνικά ρεκόρ»

Σκοπός του Διαγωνισμού
Ο σκοπός του Μαραθώνιου Οικονομίας της Shell είναι να εμπνεύσει νέους σχεδιαστές και μηχανικούς από όλο τον κόσμο να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες για μια βιώσιμη κινητικότητα και στην ουσία του είναι διττός: να ενθαρρύνει και να ενισχύει τις καινοτόμες ιδέες σχετικά με την ενεργειακή αποδοτικότητα και το μέλλον των μεταφορών αλλά και να στηρίξει τα τεχνολογικά ιδρύματα στην αναζήτηση ταλέντων για τα τεχνικά τους τμήματα και να προωθήσει την σταδιοδρομία και καριέρα νέων μηχανικών παγκοσμίως. 
flashnews.gr

Οφειλές 6 εκατ. Ευρώ προς το ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνου!

Ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ το χρέος της Πολιτείας απέναντι στο ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνου για τη μεταφορά των μαθητών, την ίδια στιγμή που η Περιφέρεια Κρήτης ανακοινώνει αποπληρωμή ενός  μέρος των οφειλών.

Αυτό επισημαίνει μιλώντας στα Χανιώτικα Νέα ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης, κ. Θεόδωρος Τουλουπάκης, συμπληρώνοντας πως ο συγκοινωνιακός φορέας δέχεται πιέσεις από το Υπουργείο να 'διαγράψει' ένα 20% των χρημάτων που του οφείλονται προκειμένου να πάρει το υπόλοιπο ποσό.

Ειδικότερα ο κ. Τουλουπάκης επεσήμανε πως 'τα οφειλόμενα των ετών 2007, 2008, 2009, 2010 φτάνουν τα 6.086.000 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα για τα οποία έχουμε δανειστεί από τις Τράπεζες προκειμένου με τη σειρά μας να τα δώσουμε στους μεταφορείς μας'.

Μέχρι στιγμής, παρά την ανακοίνωση της Περιφέρειας, το ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης δεν έχει πάρει ακόμα τα χρήματα που του οφείλονται την τελευταία τετραετία.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο κ. Τουλουπάκης, 'δεχόμαστε ισχυρές πιέσεις από το Υπουργείο να αποποιηθούμε το 20% των οφειλών, την ίδια ώρα που έχουμε πληρώσει τον Φ.Π.Α. και έχουμε δώσει τα χρήματα στους μεταφορείς - μετόχους μας. Αν το δεχτούμε αυτό σημαίνει ότι θα χάσουμε τουλάχιστον 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό απαγορευτικό για μας, γιατί επαναλαμβάνω, επειδή καθυστερούν την πληρωμή μας είμαστε υποχρεωμένοι να δανειστούμε από τις Τράπεζες για να καλύψουμε τις δικές μας οφειλές. Εμείς δεν δεχόμαστε αυτήν την απαίτηση της μείωση των οφειλών, δεν μπορούμε να τη δεχτούμε'.

goodnet.gr

Τσιγαριλίκι άλλαζε …χέρια μέσα σε αυτοκίνητο

Βόλτα με ένα …ύποπτο τσιγάρο έκαναν τέσσερις νεαροί τα ξημερώματα στο Ηράκλειο Κρήτης. 


Η βόλτα τους ωστόσο έληξε άδοξα έπειτα και από τον…απρόσκλητο έλεγχο της αστυνομίας στο αυτοκίνητό τους. 


Οι νεαροί, ηλικίας από 19 έως 32 ετών, συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών ενώ πέταξαν από το παράθυρο το τσιγάρο κατά τη διάρκεια ελέγχου στο όχημα στο οποίο επέβαιναν, από τους αστυνομικούς. Εντός του Ι.Χ. βρέθηκε μικροποσότητα χασίς

newsbomb.gr

Λήστεψαν διανομέα τσιγάρων - 5.000 ευρώ η λεία των δραστών

 Θύμα ένοπλης ληστείας έπεσε χθες το μεσημέρι, στην Επισκοπή Ιεράπετρας, στο Λασίθι, ένας διανομέας τσιγάρων

Άγνωστος δράστης, ο οποίος φορούσε προστατευτικό κράνος και επέβαινε ως συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, με την απειλή όπλου άρπαξε από το διανομέα, ένα τσαντάκι μέσης το οποίο περιείχε 5.000 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνα και διάφορα άλλα προσωπικά του έγγραφα.

 
Αμέσως μετά ο δράστης ανέβηκε στη μηχανή, που οδηγούσε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σεισμός στη Β. Κρήτη.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου στη βόρεια Κρήτη.

Ο σεισμός έγινε στις 2.32 το βράδυ στην περιοχή μεταξύ Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ωστόσο έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές, ανησυχώντας τους κατοίκους.

Πρόκειται για τον τρίτο σεισμό μέσα σε 24 ώρες σε ελληνικό έδαφος. Χτες έγιναν σεισμοί στη Λήμνο και την Εύβοια.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...