Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Χανιά: Έπεσε βράχος σε αυτοκίνητο λίγο πριν τη σήραγγα στα Τοπόλια - Τραυματίστηκαν δύο άτομα

Παρολίγο τραγωδία το βράδυ στα Χανιά καθώς μικρός βράχος έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφριά, δυο επιβαίνοντες του οχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, το ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν το φαράγγι στα Τοπόλια, στις 8:45 περίπου και ενώ στο αυτοκίνητο επέβαιναν 4 άτομα.

Ο μικρός βράχος που αποκοκλλήθηκε έσπασε τον γυάλινο ουρανό του αυτοκινήτου, το οποίο ευτυχώς δεν ανετράπη από την πορεία του.

Στο σημείο έσπευσε πυροσβεστικό όχημα για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων, η αστυνομία καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ευτυχώς από το ατύχημα, που θα μπορούσε πραγματικά να έχει λάβει άλλη τροπή, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

«Λουκέτο» σε νυχτερινό μαγαζί των Χανίων από το ΣΔΟΕ

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ το τελευταιο διάστημα διενεργούν σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα


Λουκέτο έβαλε το ΣΔΟΕ για 48 ώρες σε νυχτερινό μαγαζί των Χανίων ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ που το τελευταιο διάστημα, διενεργούν σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα, με προτεραιότητα τις τουριστικές περιοχές, εντόπισαν φορολογικές παραβάσεις από το συγκεκριμένο κατάστημα.

Σήμερα η αστυνομία σφράγισε το μαγαζί το οποίο θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για 48 ώρες ενώ οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στη Κρήτη θα συνεχιστούν.

Πηγή flashnews.gr

Επικίνδυνο λαγόψαρο στην Ιεράπετρα

Ανησυχία στη νότια Κρήτη από την εμφάνιση του επικίνδυνου λαγόψαρου.


A Puffer Fish,Arothron hispidus is kissing my ...
 (Photo credit: Wikipedia)
Αυτό το είδος ψαριού, που εμφανίστηκε στα ελληνικά νερά, είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και ειδικά οι ψαράδες ανησυχούν περισσότερο λόγω και των μεγάλων καταστροφών που προκαλούν στα αλιευτικά εργαλεία των.

Το είδος Lagocephalus sceleratus της οικογένειας Tetraodontidae προέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα και περιέχει τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματός του (π.χ. εντόσθια, δέρμα), οι οποίες είναι επικίνδυνες σε περίπτωση που καταναλωθούν από τον άνθρωπο (σε μερικές περιπτώσεις ως και θανατηφόρες) και απαγορεύεται η διάθεση του συγκεκριμένου ψαριού στην αγορά.

Πηγή: cretalive.gr
Enhanced by Zemanta

Κατακραυγή – Φωτογραφίες από το λιντσάρισμα των μεταναστών

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η άγρια επίθεση εναντίον δύο μεταναστών στο Ηράκλειο το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι δύο νεαροί αλλοδαποί δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από μία ομάδα κουκουλοφόρων. 

Οι δύο νεαροί από το Πακιστάν άνδρες αποτάθηκαν στη Διεθνή Αμνηστία για βοήθεια, λέγοντας ότι ήταν πολύ φοβισμένοι για να αναφέρουν το ζήτημα στην αστυνομία ή να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια μήπως απελαθούν. Την ίδια ώρα οι φωτογραφίες από τα θύματα συγκλονίζουν.


Τα θύματα της επίθεσης δήλωσαν στη Διεθνή Αμνηστία ότι περπατούσαν κατά μήκος ενός δρόμου στην πόλη του Ηρακλείου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, όταν περίπου 20 άντρες ντυμένοι στα μαύρα τους περικύκλωσαν με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.


Αφού ρώτησαν τους μετανάστες από πού κατάγονται, ο όχλος τους επιτέθηκε χωρίς καμία πρόκληση, τους μαχαίρωσαν και στη συνέχεια, αφού τους έριξαν στο έδαφος, τους κλοτσούσαν. Την Τρίτη το απόγευμα μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας φρόντισαν να δοθεί ιατρική περίθαλψη στα θύματα, σε συνέχεια αιτήματος τους για βοήθεια από την οργάνωση.
prismanews.gr

Ταξίδι στις ομορφιές της Κρήτης στην έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Μαζωνάκη

Ενα μοναδικό ταξίδι σε κρητικά τοπία που δεν έχουν αλλοιωθεί από τον τουρισμό ή την κιτς αισθητική, κρατώντας ατόφια την φυσική ομορφιά ή το αρχιτεκτονικό τους ενδιαφέρον που απέκτησαν μέσα στο πέρασμα των αιώνων, αποτελεί η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Μαζωνάκη που πραγματοποιείται στο Γιαλί Τζαμισί.

Με πανοραμικές φωτογραφίες που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα του θεατή, ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Μαζωνάκη έχει αιχμαλωτίσει όλη τη μαγεία του κρητικού τοπίου από τη μία άκρη του νησιού στην άλλη, ενώ παράλληλα αναδεικνύει γωνιές της πόλης (όπως το παλιό καρνάγιο στο Ενετικό Λιμάνι) ή ξεχασμένα ερείπια της ενδοχώρας, που άλλοτε ξυπνούν μνήμες του παρελθόντος κι άλλοτε φέρνουν στην επιφάνεια την πλούσια αλλά και πολυτάραχη ιστορία της Κρήτης.

Άλλοτε με έγχρωμες κι άλλοτε με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ο Γιώργος Μαζωνάκης δίνει την ευκαιρία στον θεατή της έκθεσης όχι απλώς να δει το αληθινό -αλλά και λιγότερο γνωστό- πρόσωπο της Κρήτης, αλλά να αισθανθεί κάτι από τη μοναδικότητα του κρητικού τοπίου που αποκαλύπτεται μονάχα σε όσους το αναζητούν.  

«Ποιότητα και ομορφιά ως αντίδοτο για τη δυστυχία και την κακομοιριά που θέλουν να φέρουν» σημείωσε ο φωτογράφος και μέλος της Σπηλαιολογικής Ομάδας του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων μιλώντας στα "Χανιώτικα Νέα" και πρόσθεσε: «Όσο προσπαθούν να διαλύσουν με κάθε τρόπο την πατρίδα, την οικογένεια και τα σπίτια μας τόσο θα αντιστεκόμαστε, μην αφήνοντας να καταστρέψουν την ψυχολογία μας. Είτε μόνοι είτε παρέα με την οικογένεια του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων θα ταξιδεύουμε με κάθε τρόπο: Θα ιδρώνουμε ανεβαίνοντας κορφές, θα κορδωνόμαστε που κατεβαίνουμε δύσκολα φαράγγια, θα χωνόμαστε σε κάθε είδους σπηλιαράκι αυτού του τόπου, θα κοιμόμαστε όπου βρούμε και ας θέλουν να μας βάζουν πρόστιμα. Θα παίρνουμε φίλους και γνωστούς, θα τρώμε τσιγαριαστό με τους βοσκούς στη Μαδάρα και κακαβιά με τους ψαράδες στη Γραμπούσα και τη Γαύδο, θα γεμίζουμε ενέργεια και θα δημιουργούμε. Μέσα σ? όλα αυτά θα αποτυπώνουμε τις ομορφιές αυτού του τόπου και θα τις προσφέρουμε στον κόσμο για να βλέπουμε χαμόγελα».
 
Να σημειώσουμε επίσης ότι εκτός από το φωτογραφικό κομμάτι στην έκθεση, που θα διαρκέσει στο Γιαλί Τζαμισί έως τις 29 Αυγούστου και θα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί έως τις 12 το βράδυ, παρουσιάζονται σχέδια και συνθέσεις του Σταύρου Μαζωνάκη.cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...