Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Καταιγίδα ΤΩΡΑ στην Αττική - Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Χιόνια αναμένονται απο το βράδυ στα ορεινά ενώ η θερμοκτασία θα πέσει κι άλλο. Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα το κύμα κακοκαιρίας έφτασε και στο λεκανοπέδιο με ισχυρές βροχές σε πολλές περιοχές.

Την Κυριακή, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο, το “Άκουα Σπίριτ” δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι της Ανάφης

Στο νότιο Αιγαίο υπήρξαν προβλήματα στις πτήσεις. Σε Ρόδο, Κω και Κρήτη σημειώθηκαν εννιά ακυρώσεις πτήσεων, ενώ τέσσερις πτήσεις δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν, από τις έξι το πρωί ως τις δύο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το Cretalive η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να απομακρύνει δέντρα που έπεσαν λόγω των ισχυρών ανέμων στην Κρήτη. Σε περιοχή του Ηρακλείου μάλιστα δέντρο έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα στην περιοχή της Β ΔΟΥ.

Το απόγευμα της Κυριακής βροχές έχουμε σε Πελοπόννησο, Δωδεκάνησα, ορεινη Ναυπακτία. Ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν το βράδυ το βορειοανατολικό Αιγαίο. Το Σάββατο ραγδαίες βροχοπτώσεις είχαμε στην Ήπειρο.

Βραβεύτηκαν ελληνικές παραλίες από την Ε.Ε.

The Myrtos beach in Pylaros/KefaloniaImage via WikipediaΓια την υψηλή ποιότητα των παραλίων τους βραβεύτηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παράλιων και Παράκτιων Περιοχών (EUCC) η Ιεράπετρα, Αλόνησος, Χίος, Κως, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Ρόδος, Σαμοθράκη, Λέσβος, Ρέθυμνο, Νάξος, Σάμος και Ηγουμενίτσα.

    Η 1η Πανελλήνια τελετή Βράβευσης, για υψηλής ποιότητας παραλίες, πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη Παραλία της Ιεράπετρας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παράλιων και Παράκτιων Περιοχών, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Δήμο Ιεράπετρας. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ενημέρωση μέσω sms στους τουρίστες για τις αγορές τους


Μέσω sms θα ενημερώνονται για τα σημεία που θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους οι τουρίστες που θα επισκέπτονται την Κρήτη έπειτα από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων του νησιού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ομοσπονδίας Γιάννη Μαργαρώνη, πρόκειται να τοποθετηθούν ειδικά μηχανήματα σε λιμάνια και αεροδρόμια, μέσω των οποίων θα αποστέλλονται sms προς τους τουρίστες, για αγορές από τα πιστοποιημένα καταστήματα των εμπορικών συλλόγων. Το σκεπτικό της πρωτοβουλίας: Όπως εξηγεί στο flashnews.gr ο κ. Μαργαρώνης, σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να συνδεθεί ο τουρισμός με το εμπόριο και έτσι να στηριχτεί η ελληνική - τοπική οικονομία, τα ελληνικά - τοπικά προϊόντα.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της καμπάνιας των 3S (Sea, Sun, Shopping", Θάλασσα, Ήλιος, Αγορές") που προσκαλεί τους τουρίστες να έρθουν στη χώρα μας όχι μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά και για να ψωνίσουν κιόλας, σημειώνει ο κ. Μαργαρώνης.

Στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα που θα ενταχθούν στη δράση θα δοθεί ένα αυτοκόλλητο - σήμα που θα αποτελεί εγγύηση καλής λειτουργίας.

Ωστόσο, αυτό δεν θα αποτελεί μέσο αποκλεισμού για εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά είναι ένα βήμα για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, όπως εξηγεί ο κ. Μαργαρώνης.

Να σημειωθεί ότι στόχος της Ομοσπονδίας Εμπορικών συλλόγων του νησιού, είναι η πρωτοβουλία να βρει εφαρμογή την επόμενη τουριστική σεζόν και τα μηχανάκια να έχουν τοποθετηθεί στα λιμάνια και αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων.
flashnews.gr

Οδηγούν αφού τα έχουν "τσούξει"


Έπιασαν τιμόνι ενώ είχαν πιει κάτι παραπάνω όμως δεν έμειναν ατιμώρητοι και "πιάστηκαν" οι ίδιοι από αστυνομικούς της διεύθυνσης Ηρακλείου.


Ο λόγος για 24 οδηγούς που συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής καθώς ύστερα από έλεγχο αλκοτέστ διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι συλληφθέντες θα αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη.
www.flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...